Selaat arkistoa kohteelle Kakut.

Mustikka valkosuklaakakku

9.8.2015 Kaikki

Mustikkasesongin mukainen juustokakku koristaa loppukesän kahvipöytää!


Mustikka ja valkosuklaa ovat lyömätön makupari!

 

Keskivaikea  -30min + 5h jäähdytys

 n. 12 palaa

 

Ainekset;

pohja;

200 g tummia täytekeksejä ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla tummilla täytekekseillä

50 g voita tai margariinia

mustikkatäyte;

5 liivatetta

200 g mustikoita

1 dl vaniljakastiketta

2 dl kermaa

1 dl sokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3 rkl vettä

valkosuklaatäyte;

4 liivatetta

200 g valkosuklaata

2 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 lime

3 rkl vettä

 

Valmistus;

Murskaa keksit hyvin pieneksi ja lisää niihin voi tai margariini. Sekoita voi hyvin keksinmurujen joukkoon. Vuoraa (∅20 cm) irtopohjavuoka kokonaan leivinpaperilla ja painele keksimurska tiiviivsti pohjaan.

 

IMG_3681

 

 

 

 

 

 

Valmista mustikka täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen. Soseuta sokeri ja mustikat ja vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kerma tuorejuustonkanssa.

IMG_3675

 

 

 

 

 

 

Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota tilkaan kiehuvaa vettä. Kaada tiivateet kokoajan sekoittaen mustikka survokseen. Kun liivatteet on sekoitettu kunnolla mustikka survokseen kaada se tuorejuustoseoksen joukoon. Sekoita.

IMG_3680

 

 

 

 

 

 

Lisää vielä vanilija kastike ja lisää se seokseen. Kaada sen jälkeen seos vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin n. 60 minuutiksi enne valkosuklaatäyteen lisäämistä.

 

IMG_3683

 

 

 

 

 

 

Valmista valkosuklaatäyte laittamalla liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja raasta limen kuori. Notkista tuorejuusti ja sulata valkosuklaa. Yhdistä tuorejuusto ja valkosuklaa, sekä limen kuori.

IMG_3682

 

 

 

 

 

 

Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Yhdistä liivatteet ja tuorejuustoseos. Lisää siihen vielä kerma ja kaada seos mustikkatäyteen päälle.

Seos on paksumpaa, kuin mustikka täyte joten sitä joutuu hieman asettelemaan lusikalla. Tästä johtuu myös liivatteen määrän ero. 
IMG_3684

 

 

 

 

 

Anna kakun olla n. 5tuntia jääkaapissä, mieluiten yön yli. Koristele isoilla metsä- tai pensasmustikoilla ja kermavaahdolla!

Kakku säilyy kylmässä n.3-4 päivää.

 

IMG_3690IMG_3706IMG_3699

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reseptin löysin Belle Baien sivuilta!

Korkea mango-suklaakakku

3.5.2015 Kaikki

Tämä korkea mango-suklaa kakku on mitoitettu 12 hengelle. Saatavana myös gluteenittomana.


 

 

Normaali                   2h+  n.12h jääkaapissa

12-14 henkilöä

 

Pohja;

voita ja korppujauhoja vuuan voitelemiseen

5 kananmunaa

150 g tummaa suklaata

2 ½ dl vehnäjauhoja  ¤¤¤ korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella

1 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

200 g voita

2 dl fariinisokeria

1 sirtuuna

 

Täyte;

1 pkr vanilia vaahtoa

1 pkr maitorahkaa

4 prk mango vauvansosetta

3 liivatetta

1 rkl vettä

 5dl kermaa
Kuorrutus;
125 g pehmeää voita tai margariinia.
1 tl vaniliasokeria
4 1/2 dl tomusokeria
(1 rkl vettä)

Valmistus;

Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan 20cm vuoka.

IMG_2626

 

 

 

 

 

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

IMG_2637

 

 

 

 

 

Sekoita yhteen vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.


IMG_2636IMG_2627

 

 

 

 

 

Lisää joukkoon keltuaiset ja jatka vatkaamista. Lisää tämän jälkeen sula suklaa muutamassa erässä ja vatkaa kevyesti. Lisää taikinaan kuivat aineet myös muutamassa erässä. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja vedä veitsellä muutama veto keskeltä reunoille, estääksesi liiallisen kohoamisen keskeltä. Laita uuniin alatasolle 175-asteeseen 45-50minutiksi.Kypsän kakun tunnistaa kimmoisuudesta ja kohoamisen päättymisestä ja myös muutaman millin irtoamisesta reunasta.

Anna kakkupohjan jäähtyä muutama minuutti enne kuin irrotat sen vuuasta. Tämän jälkeen anna jäähtyä kokonaan.

IMG_2638IMG_2644

IMG_2633

 

 

 

 

Täyte;

Laita liivateet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota vaniljakastike vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita mangososeet ja maitorahka sekaisin.

IMG_2650

IMG_2651

 

 

 

 

 

Lisää vaniliavaahto mangoseokseen ja sekoita käsin. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää 1 rkl kiehuvaa vettä niin että liivatteet sulavat. Anna liivateen jäähtyä vähän aikaa ja lisää liivatteet sitten varovasti koko ajan käsin sekoittaen mangoseokseen. Laita jääkaappiin.

Leikkaa kakku 4 osaan.

IMG_2649

 

 

 

 

 

Rakenna  n.20 cm korkea seinä kakkuvuokaan. (pahvia ja tuorekelmua kannattaa käyttää!) Laita ensin jompikumpi keskimmäisistä levyistä pohjalle ja kostuta muutamalla ruokalusikallisella sirtuunamehulla, johon on lisätty n.1 rkl sokeria. Älä kostuta pohjimmaista liikaa, sillä nestettä voi päälikerroksista valua alemmas.

Pursota kakun reunalle kermavaahtorengas ja lisää sen jälkeen n.2 1/2 – 3 dl  täytettä kermarenkaan sisään.

IMG_2652IMG_2653

 

 

Laita seuraavana pällys kerros ja toista sama joka kerroksella. Seuraavaksi laita pohja kerros ja ylimmäksi toinen keskikerros. Tämän jälkeen laita kakku jääkaappiin n.12 tunniksi. (tai yön yli)

 

IMG_2654

 

 

 

 

 

Ota kakku pois vuuasta ja tee päällys kreemi.

Vaahtota voita ja lisää sokerit. Lisää tarvittaessa tippa vettä. Kuorruta kakku lastan avulla sokeri kreemillä.

Jos haluat peittävämmän lopputuloksen tai haluat värjätä kakun eri värillä kannattaa laittaa alle ensin yksikerros vaaleaa sokerikreemiä ja laittaa jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja laittaa sen jälkeen uuden kerroksen, joko samaa väriä tai eriväristä kreemiä.

IMG_2655

 

 

 

 

 

Lisää vielä sokerimassa perhoset ja kakku on valmis! Sokerimassa perhosten onje tästä!

IMG_2662

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2661

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2657

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reseptin kakkupohja on Kinuskikissalta ja täyte Kakku-Unelmaa blogista.

Kakut & leivokset

18.4.2015 Kakut

 

 

IMG_3690

          Mustikka valkosuklaakakku

           Keskivaikea   – yli 60min

 


 

IMG_3592

         Korkea marenkikakku

Keskivaikea      yli 60min

 


 

 

IMG_3055

        Mansikkajuustokakku

         Helppo      30min + hyytyminen

 


 

IMG_3007

           Prinsessakakku

           Keskivaikea       2h

 


 

IMG_2954

            Välty virheiltä kakkupohjan teossa

 

 


IMG_2710

             Makea raparperipiirakka

              Helppo       60min


 

image

           Mehevä porkkanakakku

           Keskivaikea     1,5h

 


 

IMG_2676

         Kevyt sitruunajuustokakku     

          40min+ 8 h hyytyminen


 

          Korkea mango-suklaakakkuIMG_2656 

            2h+12h hyytyminen