Selaat arkistoa kohteelle kaksosarki.

Tupla Onni, Tupla Kiire!!

2.3.2015 Yleinen

 

2015-02-26 23.05.50

 

 

 

 

 

Monesti olen ajatellut tätä kaksos asiaa. Aluksi kun sain slaagin siitä että niitä tulee kaksi kerralla. Jotenkin kun olin tuudittautunut siihen että yksi tulee ja piis öf keik ! Mä oon jo pro. Jumankekka sitä salamaa. Pelko valtasi mitä tulee mm. synnytyksestä. Sen jälkeen kun elämäni toinen ja helpoin synnytykseni oli ohi, mietin vain kuinka ihmeessä kerkeän syöttää molemmat ja kuinka saan molemmat samaan aikaan rinnalle. Sen hoiti luonto. Kuukautiset alkoi 3kk synnytyksen jälkeen alkoivat skidit hylkiä rintaa. Aivan niinkuin esikoinenkin. Tuttu juttu siis.

 

Sitten arki alkoi kun mies lähti töihin.Oli kotona nelisen kuukautta, onneksi! Aluksi pelkäsin mitä siitäkin tulee. Esikoinen pitää hoitaa bussin avulla päiväkotiin. Haluttiin pitää sama päiväkoti kun muutettiin miehen loman aikana. Luonnollisesti isompaan. Onneksi isäni asuu muutaman metrin päässä että hakisi välillä likkaa hoidosta. Näin onkin tehnyt ja on ollut älyttömän iso apu. (pitääkin muistaa kiittää).  Ja muutenkin arki oli helpompaa kun kuvittelin. Saatiin nopeasti rytmit.

Ylös klo 7, aamumaito, kasin jälkeen puuro ja lisämaito varuiksi, kun kerran liikkeelle ollaan lähdössä. Kotiin tullaan siinä 11-12 aikaan. Mukelot jätän pihalle veteleen hirsiä. Heräävät siinä 13 aikoihin jolloin otetaan lounaaksi vihannes sosetta. Oma tekoista luonnollisesti. kahden kolmen aikaan otetaan sitten hedelmää.Tällä välin mies hakee sitten esikoista hoidosta ja rupean sitten tekemään ruokaa.  Neljän viiden kieppeillä sitten lihasosetta. Tässä kohtaa nukahtavat puoleksistunniksi – tunniksi.  Seitsemän kieppeillä otetaan puuroa ja esikoinen syö iltapalaa jonka jälkeen menee suihkuun. Kasilta hänet passitetaan nukkumaan. Nukahtaako, onkin eri asia :DSamaan aikaan mies menee nukkumaan aamuviikoilla.  Kaksoset ottaa  maidon kasin ja ysin välillä, riippuen väsymyksen tilasta. Jonka jälkeen kannan sänkyyn johon useimmiten nukahtavat. Nyt on omaa aikaa.. katson salkkarit tallennuksesta ja uusi päivä uusimman jakson. Pakko katsoa jotain turhaa ja päätä tyhjentävää. Joskus neulon joskus vain istun ja olen. Nautin hiljaisuudesta. Se on niin harvassa.

2015-02-26 23.06.46

 

 

 

 

 

Tällä rytmillä me on menty 4kk lähtien.Kohta nuo minit on 7kk. Täällä tullut paljon uutta. Molemmille puhjennut kaksi leegoa alas. Opittu konttaamaan, istumaan ja nyt uusimpana seisomaan tukea vasten. Ei nyt ihan vielä todella tarvitsisi. Mutta ilmeisesti on niin kova kiire isosiskon perään. Nuo on aivan mielettömiä isosisko faneja. Niin hellyyttävää katsoa kaikkien iloa toisensa kohdatessa. Toivottavasti tuo sama ilo jatkuu läpi elämän.

Tänään tuossa aamulla neuvolaan lähtiessä kun yritin itseäni pukea. Yhden paidan pukemisen aikana hain molemmat keittiöstä ja toisen vielä toistamiseen. Neiti A päätti lähteä tutkimusmatkalle vessaan ja samaan aikaan herra B konttaa kikattaen tuulikaappiin. kiirettä siis pitää. Askelmittarin asennus on käynyt muutaman kerran mielessä. Oikein innolla (lue kauhulla) odotan että mitä tästä voi vielä tulla. Entäpä kun minit oppivat kävelemään ja juoksemaan. Oi voi. Eli yleiskunnon ja kestävyyden harjoituksia minulle luvassa.

 

Ihan kun muitakin rahareikiä ei olisi, päätti puhelimeni sanoa sopimuksen irti. Vaikea valinta minkä puhelimen ostan. En haluaisi mitään kauhean kallista. Mutta kuitenkin pitäisi olla kunnollinen kamera. Toisin kun tämä nykyinen. Tietokoneemme sanomassa omaa sopimustaan irti. Ylikuumenee ja akunkanssa ei enää toimi. Lisäksi mies tarvitsee opiskeluissaan tietokonetta joten sellainen on hommattava siis. Pyykinpesukone… huoh… ilmeisesti näissä viereisen työmaan räjäytyksissä irrottaa aina tasapainotuksen ja kun en ole heti huomannut ja laittanut koneen pesemään niin saa  sitä tuuppia sitten keskeltä pesuhuonetta takaisin paikallensa. Lopputulos, ilmeisesti rumpu rikkoutumassa. Noh, toimii vielä kuitenkin.

 

Tänään neuvolassa rohkaisin mieleni ja nöyrryin pyytämään kotiapua. Saas nähdä mitä keksivät. En oikein itsekkään tiedä minkälaista apua tarvitsen tai kaipaan. Tällä hetkellä päällimmäisenä on toiveena vain oma aika. Kerkeisi käydä rauhassa kaupassa. Kahvilla. Jossakin kylässä.Hierojalla tai vaikka kampaajalla. Outoa että kampaaja haaveilee kampaajalle pääsystä. :D Mutta lähinnä  ilman että kukaan on kokoaika vaatimassa jotakin tai että tarvisi kytätä itkuhälytintä ja olla valmiudessa. Tarvitsenko enemmän unta vai kotona siivousapua. Kodinhoitoa.  Ainakin tuo pyykkivuori kasvaa kiitettävästi. Niin puhtaista kun likaisistakin vaatteista. Tämmöisinä hiljaisina hetkinä kuten nyt kun kaikki kolme nukkuu, niin ei ensimmäisenä tule kyllä mieleen alkaa viikkaamaan pyykkejä.

Nyt taitaa olla aika käydä nukkumaan itsekin. Mies tulee kohta iltavuorosta ja voisi tässä jotain pientä iltapalaakin ottaa. tulipas pitkä purkautuminen.