Selaat arkistoa kohteelle Kakkupohja.

Täytekakkupohja

20.10.2015 Kakut, Makeat

4     |  6      Munaa
1,5  |  2 dl  Sokeria
1,5  |  2 dl  Jauhoja
1/2  |  1 dl  Perunajauhoja
1     |  2 tl   Leivinjauhetta
20   |  24 cm

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet _siivilän_ läpi.
  2. Sekoita taikina tasaiseksi nostellen. Kaada taikina voideltuun/korppujauhotettuun vuokaan. Paista alaritilällä.
    175 astetta 4 = 30min, 6 = 35min. Kumoa jäähtyneenä.

Välty virheiltä kakkupohjan teossa

16.6.2015 Kaikki

Sokerikakkupohja on helppo valmistaa, mutta muutama seikka on hyvä pitää mielessä.


 

Sokerikakkupohjan ohjeopas;

  • Käytä huoneen lämpöisiä munia.
  • Vaahdota munia tarpeeksi kauan.”Piirretty” kuvio pysyy pinnalla muutamia sekunteja.
  • Lisää jauhot vähitellen siivilän kautta.
  • Varmista, että kaikki jauhot ovat sekoittuneet.
  • Älä avaa uunin luukkua turhaan paiston aikana.
  • Vältä ylimääräistä tärähtelyä uunin lähettyvillä. ( Kovaääninen kaapin ovien sulku yms.)
  • Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin enne leikkaamista.

 

Mitä tehdä, jos jokin menee pieleen?

Jos unohdat ottaa munat ajoissa huoneen lämpöön, pistä munat lasiin jossa on hiukan huoneenlämpöä lämpimämpää vettä. Anna olla siellä n.20 minuuttia ja munien pitäisi olla näin huoneenlämpöisiä!

Jos kakun pinta alkaa tummua uunissa, avaa uunin luukku varoen ja laita leivinpaperi kakun päälle, estääksesi kakkua tummenemasta enempää.

Jos pinta on päässyt tummumaan voit ottaa ”ylimääräisen tumman kannen”, joka useasti syntyy, pois kakun päältä.

 

Toivottavasti tämä ohje selvensi sokerikakkupohjan tekoa, mutta jos sinulla tapahtui jokin virhe tai kaipaat lisäselvennystä johonkin asiaan, jätä kysymyksesi kommentti kenttään, niin vastaan mielelläni!

Pian tulossa myös ohje ihanaan Prinsessakakkuun!

Mistä muusta aiheesta haluaisitte nähdä välty virheiltä ohjeen? Katso myös Välty virheiltä macaronssien teossa

Suklaakakkupohja

25.5.2015 Kaikki

Kakku pohja on maukas oikeaan suklaaseen tehty kakkupohja. Gluteenittomana!


Helppo            30min+ 1h uunissa

 

Pohja;

voita ja korppujauhoja vuuan voitelemiseen

5 kananmunaa

150 g tummaa

2 ½ dl vehnäjauhoja  ¤¤¤ korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella

1 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

200 g voita

2 dl fariinisokeria

 

Valmistus;

Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan 20cm vuoka.

IMG_2626

 

 

 

 

 

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

IMG_2637

 

 

 

 

 

Sekoita yhteen vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.

IMG_2636IMG_2627

 

 

 

 

 

Lisää joukkoon keltuaiset ja jatka vatkaamista. Lisää tämän jälkeen sula suklaa muutamassa erässä ja vatkaa kevyesti. Lisää taikinaan kuivat aineet myös muutamassa erässä. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja vedä veitsellä muutama veto keskeltä reunoille, estääksesi liiallisen kohoamisen keskeltä. Laita uuniin alatasolle 175-asteeseen 45-50minutiksi.Kypsän kakun tunnistaa kimmoisuudesta ja kohoamisen päättymisestä ja myös muutaman millin irtoamisesta reunasta.

Anna kakkupohjan jäähtyä muutama minuutti enne kuin irrotat sen vuuasta. Tämän jälkeen anna jäähtyä kokonaan.

IMG_2638IMG_2644

IMG_2633

 

 

 

 

Katso ohje jossa olen käyttänyt tätä pohjaa! Korkea mango-suklaakakku

 

IMG_2644

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2649

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resepti kinuskikissalta