Selaat arkistoa kohteelle kakku.

Itsenäisyyspäivä

12.12.2016 Yleinen

Itsenäisyyspäivänä kun heräsin menin syömään aamupalaa, katsoin kalenteria ja huomasin että oli itsenäisyyspäivä. Katsoin jääkaappiin ja siellä oli itseäisyyspäiväkakku. Sitten katsoin muihin kaapppeihin. Nekin oli täynnä herkkuja. Sitten menin kännykälle ja sen jälkeen menin tietokoneelle ja sitten taas kännykälle. Olin koko päivän kännykällä kunnes minut huudettiin pöytään. Siellä oli joulukinkkua, kakkua, sipsiä, limukkaa ja karkkia. Sitten menin taas kännykälle ja sen jälkeen nukkumaan. Tämä tapahtui 6.12.2016

Mikrosuklaakakku

8.7.2016 helpot, Makeat, mikrossa, nopeat

| makea | helppo | aika n 15 min | annosmäärä 2 |


IMG_20160830_150749


Ainesosat:

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

2 rkl tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta

1/4 tl vanilia- tai vaniliinisokeria

1/4 tl leivinjauhetta

1 rkl maitoa

2 rkl öljyä

1 kananmuna


Kokeile myös:

Tämän voi tehdä ilman kananmunaakin, jolloin kakusta tulee enemmän mutakakkumainen. Kananmunalla kakusta tulee enemmän muffinimainen. Itse olen myös kokeillut laittaa 2 rkl maitoa ja 1 rkl öljyä. Toimii niinkin :)


Ohje:

– Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa 

-Lisää maito ja öljy.

-Lisää kananmuna

-Sekoita huolellisesti

-Jaa taikina tasaisesti kahteen miktonkestävään mukiin.

-Laita mikroon ja lämmitä 2 minuutia.

-Voit nauttia jäätelön tai kermavaahdon kera.


Varoitus!

Jos syöt kakkusi heti mikrosta ottamisen jälkeen metallilusikalla; varoitan; se on tulikuuma!

Äläkä lisää elintarvikeväriä, sillä se pilaa kakun maun!


Lähde:

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/suklaakakku-mikrossa


Kaikki reseptit

Misty 5 vuotta!

16.3.2016 Blogin Virallinen Maskotti

Virallinen rimppakinttumme Misty viettää tänään 5-vuotissynttäreitä! Tätä virstanpylvästä on tietysti juhlistettu asianmukaisin menoin, eli Misty on saanut tavallista enemmän mässyjä sekä tietysti ultimaattisen synttärikakun! Kakku maistuikin karvaiselle synttärisankarillemme, vaikka ihan kaikkea ei jaksanutkaan kerralla syöd… hotkia. Alla hieman kuvia juhlallisuuksista! :)

2016-03-16 14.30.51

” Nyt sitä kakkua tänne niinkuin olis jo!”

2016-03-16 16.27.41

*mässynmässyn*

Päivä 126, valmentajalla ja synttärikahveilla

10.1.2016 Yleinen

FB_IMG_1452447266652Mulla oli tänään valmentajan luona käyminen, josta voi lukea tarkemmin täältä. Seurantakäynti oli jo seitsemäs, nopeasti se aika kuluu. Tulos ei ollut yllätys. Aloitan paaston nyt uudelleen, eli huomenna taso 1+ viikon verran.

Suuntasimme valmentajan jälkeen appeni 65-vuotiskahveille. Sinne tuli myös mieheni sisko avokkinsa kanssa. Tarjolla oli kakkua, keksejä, valmis pasteijoita… ja kuohuvaa, mutta onneksi alkoholitontakin. Söin pienen palan kakkua ja join kahvia.

Kotimatkalla haimme Lidlistä kivennäisvettä. Taas on pariksi päiväksi siis juotavaa.

Ilta on ollut kummallinen. Olen ollut tosi masentunut ja mikään ei huvita. Osa syynä varmaan pettymys ihmisiin. Luotin ja uskoin ihmiseen ja oletin hänen olevan ystävä. Mitä enemmän asiaa mietin sen pettyneempi olen. Voisi siis luulla, että olen pettynyt punnitustulokseen, mutta ei. Tiedän tehneeni mitä voin ja yrittäneeni sen suhteen parhaani. Huomenna on ihan pakko päästä lenkille tuonne umpihankeen. Siellä nimittäin sataa kokoajan lunta. Ihan kiva.

Ateriat

  • klo 10.40 Chocolate Velvet, 153 kcal
  • klo 13.30 Kermakakkua ja kahvia, 200 kcal
  • klo 16.00 Cappuccinopirtelö, 138 kcal
  • klo 18.00 Possunlihaa ja vihannessekoitusta, 300 kcal
  • klo 21.45 Chocolate Velvet, 153 kcal

Päivä 23, juhlassa kakuttomana

29.9.2015 Yleinen

Päivä 23Tänään on ollutkin kiva päivä. Aamulenkin jälkeen oli palaveri, projektista, josta olen innoissani :) Sitten koodailinkin hetken aikaa.

Kun mieheni pääsi töistä, suuntasimme vanhemmilleni, joilla on tänään kultahääpäivä. Äiti tarjosi marjakakkua, mutta itse tyydyin juomaan vettä :D Äitini kyselikin, eikö tee pahaa. Ei tee, olen päättänyt ja aion olla vahva ja päästä tavoitteeseen :)

Ateriat

  • Cappuccinopirtelö, 138 kcal
  • Chocolate Velvet, 153 kcal
  • Spagetti Bolognese, 205 kcal

Huomenna onkin käynti valmentajalla, jännittää :)

Korkea marenkikakku

31.7.2015 Kaikki

Tässä kakussa marengin keveys ja rapsakkuus, mascarbonen kermaisuus ja kesän tuoreiden marjojen mehukkuus yhdistyvät vastuttamattomaksi herkuksi!


Lue lopusta miten voit tehdä myös marenki piirakan!

 

Keskivaikea     -yli 60min

8-10 palaa

 

Ainekset;

marenkipohjat;

5 munanvalkuaista

275 g sokeria

120 g kuorettomia pistaaseja

( Pari tippaa vihreää elintarvike väriä) – valinnainen

täyte;

2,5 dl vispikermaa

2rkl sokeria

300 g mascarponejuustoa

1 tl vanilja aromia

400 g tuoreita marjoja

25 g valkosuklaata tai tomusokeria päälle

 

Valmistus;

Pistä uuni kuumenemaan 140-asteeseen.

Tee marenkipohjat. Vatkaa valkuaiset vaahtoaviksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Kun valkuaiset ovat vaahtoutuneet kiiltäviksi ja sitkeiksi lisää rouhitut pistaasit ja elintarvikeväri.

IMG_3558IMG_2583

 

 

 

 

 

 

Piirrä kahdelle leivinpaperille yhteensä neljä ympyrää, joiden halkaisija on 20 cm. Käännä leivinpaperi, jotta mustetta ei pääse kakkuun.

Pistä marenki pursotin pussiin ja täytä ympyrä. Jätä kuitenkin sentti leviämisvaraa reunoille. Marenkilevyjä tulee siis yhteensä 4.

 

 

 

IMG_3563IMG_3568

 

 

 

 

 

Pistä marenkilevyt kiertoilmauuniin. Paista 20 minuutin ajan ja vaihda peltien paikkaa. Paista vielä 20 min ja käännä pellit uunissa. 20 minuutin jälkeen vaihda vielä kerta peltien paikkaa ja sammuta uunista virta. Olet siis paistanut marenkeja nyt 60min.

Anna marenkilevyjen olla vielä sammutetussa uunissa 30 minuuttia. Nosta valmiit ja jäähtyneet marenkilevyt ritilälle. Vältä jatkuvaa liikkuttelua!

IMG_3570

 

 

 

 

 

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri kerman joukkoon. Lisää mascarbone juusto ja vanilja-aromi. Sekoita varovasti aineet yhteen.

IMG_3579

 

 

 

 

 

 

Nosta yksi marenkilevy tarjoiluastialle ja levitä sen päälle noin 1/4 täytteestä. Lisää myös n.100g marjoja. Mansikat kannattaa laittaan pienempiin osiin. Nosta uusi levy päälle ja paina kevyesti. Jatka näin kunnes nostat viimeisen levyn päälle.

Levitä loppu täyte kakun päälle hieman keoksi. Lisää loput myös marjoista. Koristele halutessasi valkosuklaa raudoilla tai tomusokerilla!

 

Huom!

Kakku alkaa pehmetä n. 2 tunnin jälkeen kokoamisesta, mutta maku paranee n.30-60 minuutin jälkeen kokoamisesta joten valitse kokoamis aika tarkkaan!

Vinkki! Jos juhliin saapuu vieräitä eri aikoihin voi nostaa pöytään aina uuden marenki ”piirakan”. Näin saat tällä ohjeella 4 marenki piirakkaa!

IMG_3592IMG_3582

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohje on Ceri Olofsonilta

Prinsessakakku

20.6.2015 Kaikki

Prinsessakakku on ihanan kermainen, mutta myös samalla yllätävän kevyt! Enne kakun teon aloittamista kannattaa lukea miten vältyt virheiltä kakkupohjan teossa!


Kakku on mitoitettu 20cm vuokaan.

 

Keskivaikea        2h+ 4h

8-10 palaa

 

Ainekset;

pohja;

voita ja korppujauhoja vuuan voitelemiseen

3 munaa

sokeria (noin. 2,5dl)

vehnäjauhoja (noin. 2,5dl)

1tl leivinjauhetta

 

täyte;

1 liivatelehti

1 1/2dl maitoa

1rkl maissitärkkelystä

2rkl sokeria

1 keltuainen

1tl vanilijasokeria

2dl kuohukermaa

2dl vispikermaa

3dl vadelmaa ja vadelmahilloa

300g marsipaania tai sokerimassaa (perinteisesti vihreää)

n. 1/2dl tomusokeria

 

Valmistus;

Ota esiin 3 saman kokoista lasia. Riko huoneen lämpöiset munat yhteen lasiin. Mittaa seuraavaan saman verran sokeria ja viimeiseen vehnäjauhoja ja leivinjauhe. Voit myös korvata n.3-4rkl vehnäjauhoja perunaiuhoilla! Nyt kaikissa laseissa pitäisi olla saman verran aineita.

IMG_2932

 

 

 

 

 

 

Sekoita sähkövatkaimella munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto vaalenee vatkatessa ja on valmista kun pinnalle ”piirretty” kuvio pysyy siinä muutamia sekunteja.

IMG_2934IMG_2945

 

 

 

 

 

 

Lisää tämän jälkeen jauhot siivilän läpi muutamassa erässä vaahtoon. Sekoita varovasti nostellen jauhot vaahtoon.

 

IMG_2948IMG_2949

 

 

 

 

 

 

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan  ja paista uunin keskitasolla 175-asteisessa uunissa noin 30-35minuuttia.


IMG_2952
IMG_2953

 

 

 

 

 

Valmis kakkupohja.

IMG_2954

 

 

 

 

 

 

Ota kakku pois uunista ja anna jäähtuä muutama minuutti. Irrotta kakku sen jälkeen varovasti ja anna jäähtyä vielä kunnolla.

IMG_2955

 

 

 

 

 

 

Valmista täyte laittamalla liivate likoamaan kylmään veteen. Laita maito, keltuainen, maissittärkkelys ja sokeri kattilaan ja sekoita niin kauan keskilämmöllä, että seos sakenee.

Purista pehmeästä liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja liuota se kuumaan kiisseliin. Vatkaa kuohukerma ja lisää se jäähtyneeseen kiisseliin. Kiisselin jäähtymistä voi edistää kylmä vesihauteella!

Leikkaa kakku 3 yhtäsuureen osaan. Leivinpaperoi koko irtopohjavuoka ja aseta ylin levy alinmaisiseksi. Kostuta hiukan sitruunamehulla, jota on laimennettu vedellä. Älä kostuta liikaa alinta levyä, sillä nesteitä valuu kakun yläkerroksista alemmas.

Levitä vadelmat ja hillo pohjalle ja nosta keskimmäinen levy päälle. Kostuta pohjaa hiukan enemmän kuin pohjimmaista. Levitä täyte ja nosta viimeinen levy kakun päälle. Kostuta vielä tätäkin. Pistä jääkkaappiin noin 2 tunniksi.

IMG_2957

 

 

 

 

 

 

Ota kakku pois jääkaapista ja irrota vuuasta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä hieman kekomaisesti kakun päälle ja hieman myös reunoille.

IMG_2972

 

 

 

 

 

 

Kaulitse sokerimassanoin 0,5mm paksuisekti levyksi. Käytä apuna runsaasti tomusokeria!

IMG_2973

IMG_2975IMG_2977IMG_2978

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nosta levy kaulimen avulla tasaisesti kakun päälle.

IMG_2982

 

 

 

 

 

 

Ota helmasta kiinni ja venytä sitä himan varovasti. Paina toimessa kädellä kevyesti massaa kakkuun. Jatka näin kunnes koko reuna on käyty läpi. Huolittele reunat kämmenillä (kuvassa).

IMG_2989

 

 

 

 

 

 

Leikkaa ylimääräinen massa pois.

IMG_2993

 

 

 

 

 

 

Kakku on valmis ja sen voi koristella tomusokerilla ja vaikka syötävällä ruusulla!

Kakku säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Tämän jälkeen voi leikatusta kakusta kuorrute alkaa ”valumaan”.

IMG_3007IMG_3013

 

 

 

 

IMG_3008

Välty virheiltä kakkupohjan teossa

16.6.2015 Kaikki

Sokerikakkupohja on helppo valmistaa, mutta muutama seikka on hyvä pitää mielessä.


 

Sokerikakkupohjan ohjeopas;

  • Käytä huoneen lämpöisiä munia.
  • Vaahdota munia tarpeeksi kauan.”Piirretty” kuvio pysyy pinnalla muutamia sekunteja.
  • Lisää jauhot vähitellen siivilän kautta.
  • Varmista, että kaikki jauhot ovat sekoittuneet.
  • Älä avaa uunin luukkua turhaan paiston aikana.
  • Vältä ylimääräistä tärähtelyä uunin lähettyvillä. ( Kovaääninen kaapin ovien sulku yms.)
  • Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin enne leikkaamista.

 

Mitä tehdä, jos jokin menee pieleen?

Jos unohdat ottaa munat ajoissa huoneen lämpöön, pistä munat lasiin jossa on hiukan huoneenlämpöä lämpimämpää vettä. Anna olla siellä n.20 minuuttia ja munien pitäisi olla näin huoneenlämpöisiä!

Jos kakun pinta alkaa tummua uunissa, avaa uunin luukku varoen ja laita leivinpaperi kakun päälle, estääksesi kakkua tummenemasta enempää.

Jos pinta on päässyt tummumaan voit ottaa ”ylimääräisen tumman kannen”, joka useasti syntyy, pois kakun päältä.

 

Toivottavasti tämä ohje selvensi sokerikakkupohjan tekoa, mutta jos sinulla tapahtui jokin virhe tai kaipaat lisäselvennystä johonkin asiaan, jätä kysymyksesi kommentti kenttään, niin vastaan mielelläni!

Pian tulossa myös ohje ihanaan Prinsessakakkuun!

Mistä muusta aiheesta haluaisitte nähdä välty virheiltä ohjeen? Katso myös Välty virheiltä macaronssien teossa

Suklaakakkupohja

25.5.2015 Kaikki

Kakku pohja on maukas oikeaan suklaaseen tehty kakkupohja. Gluteenittomana!


Helppo            30min+ 1h uunissa

 

Pohja;

voita ja korppujauhoja vuuan voitelemiseen

5 kananmunaa

150 g tummaa

2 ½ dl vehnäjauhoja  ¤¤¤ korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella

1 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

200 g voita

2 dl fariinisokeria

 

Valmistus;

Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan 20cm vuoka.

IMG_2626

 

 

 

 

 

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

IMG_2637

 

 

 

 

 

Sekoita yhteen vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.

IMG_2636IMG_2627

 

 

 

 

 

Lisää joukkoon keltuaiset ja jatka vatkaamista. Lisää tämän jälkeen sula suklaa muutamassa erässä ja vatkaa kevyesti. Lisää taikinaan kuivat aineet myös muutamassa erässä. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja vedä veitsellä muutama veto keskeltä reunoille, estääksesi liiallisen kohoamisen keskeltä. Laita uuniin alatasolle 175-asteeseen 45-50minutiksi.Kypsän kakun tunnistaa kimmoisuudesta ja kohoamisen päättymisestä ja myös muutaman millin irtoamisesta reunasta.

Anna kakkupohjan jäähtyä muutama minuutti enne kuin irrotat sen vuuasta. Tämän jälkeen anna jäähtyä kokonaan.

IMG_2638IMG_2644

IMG_2633

 

 

 

 

Katso ohje jossa olen käyttänyt tätä pohjaa! Korkea mango-suklaakakku

 

IMG_2644

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2649

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resepti kinuskikissalta

Mehevä porkkanakakku

24.5.2015 Kaikki

Tämä mehevä porkkanakakku on hyvä tehdä päivää ennnen tarjoilua, jotta maut tulisivat paremmin esiin. Gluteeniton!


Normaali                     1,5h

 

Ainekset;

250g (suolatonta) pehmeää voita

korppujauhoja vuuan vuoraamiseen

225g tummaa ruokosokeria

4 keskikokoista munaa

1 appelsiini

175g täysjyväjauhoja    ¤¤¤ korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella

2tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2tl kanelijauhetta

1dl (50g) mantelijauhetta

2dl (110g) saksanpähkinärouhetta

4 (350g) porkkanaa

 

Täyte;

125g voita

1dl tomusokeria

250g tuorejuustoa

 

Valmistus;

Voitele ja korppujauhota 20cm levyinen kakkuvuoka.

IMG_2626

 

 

 

 

 

 

 

Vatkaa voi ja sokeri kulhossa, kunnes seos on kevyttä ja kermaista.

 

IMG_2627

 

 

 

 

 

 

 

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan ja vatkaa keltuaiset munasokeri seokseen. Raasta apppelsiinista kuori ja purista sen mehu. Lisää kummatkin seokseen.

Siivilöi kuivat aineet – jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Sekoita ne seokseen.

 

IMG_2628

 

 

 

 

 

 

 

Sekoita varovasti seokseen myös mantelijauhe ja saksanpähkinärouhe.

Vatkaa valkuaisia toisessa kipossa kunnes ne vaahtoutuvat ja lisää tämän jälkeen seokseen. Raasta vielä porkkana ja lisää se seokseen. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan.

IMG_2629

IMG_2631

 

 

 

 

 

 

 

Paista 180 asteessa 75-90 minuuttia kunnes kakku on kullanruskea ja kimmoisa.

IMG_2633

IMG_2635

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna jäähtyä kakkuvuuassa muutama minuutti, ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.

 

 

 

 

 

 

 

Valmista täyte;

Vatkaa voi ja tomusokeri yhteen ja lisää tuorejuusto. Sekoita. Laita 20 minuutiksi jääkaappiin ja levitä sitten kahtia halkaistun kakun kerroksen väliin puolet täytteestä ja puolet kakun päälle. Ripottele päälle vielä hiukan sitruunan tai appelsiininkuorta.

Koristele halutessasi miniporkkanoilla!

Säilytä kakkua jääkaapissa ja parhaiten maut tulevat esiin, jos kakku saa muhia jääkaapissa yli 12 tuntia.

 

IMG_2647

resepti Koristeelliset kakut 2 lehdestä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image