Selaat arkistoa kohteelle JYP.

SaiPan joukkue tällä hetkellä ennen alkavaa SM-Liiga kautta

10.8.2015 Yleinen

MAALIVAHDIT

27 JUSSI MARKKANEN  39 JANI NIEMINEN

PUOLUSTAJAT

49 SIMON BACKMAN 22 BRETT CARSON 2 MIIKA HUHTANEN

56 LASSE LAPPALAINEN 5 JOHAN LARSSON 6 SAM LOFQUIST

18 KALLE MAALAHTI 77 WILLIAM MÄKINEN   50 SIMO-PEKKA RIIKOLA

HYÖKKÄÄJÄT

10 VILLE HÄMÄLÄINEN     19 VILLE JÄRVELÄINEN      42 TOMMI JOKINEN

48 JOONA JÄÄSKELÄINEN   71 MATTI JÄRVINEN         51 JANNE KETTUNEN

8 VILLE KOHO                 11 TOMI LEIVO                78 MIKAEL KURONEN

7 DAVID MCINTYRE     17 CHAD RAU                 29 PETTERI NOKELAINEN

12 KIM STRÖMBERG            84 JONI SUUTARI                88 VILLE VAINIKAINEN

38 SAMI VENÄLÄINEN        81 ADAM ZBORIL          21 VALTTERI VIRKKUNEN
Onhan sinne SaiPaan muutama uusi pelaaja tullut ja muutaman pelinumerokin vaihtunut. Kaikista pelaajista ei ollut kuvaa mutta niistä kaikista kenestä oli niin löytyy. Kohta se SM-Liiga alkaa iikkkkk… harjoitus pelit tietenkin ovat jo käynnissä ja tuolla Imatralla pelattiinkin jo joku turnaus missä pelasi SaiPan lisäksi KooKoo, JYP (johon SaiPasta siirtyi Janne Tavi) ja KHL seura Severstal Tšerepovets.

Kohti välieriä Lappeenrannassa ja Raumalla

30.3.2014 Yleinen

VANTAA. Liigakevät lähenee klimaksiaan, kun maanantaina 31. päivä pelataan kahdessa ottelussa paikat Kärppien ja Tapparan joukkoon välieriin. Välierät alkavat keskiviikkona 2. huhtikuuta.

Lukko – Blues: Raumalla on ollut mahdollisuus ensimmäisissä kuudessa ottelussa päättää espoolaisten kiekkokausi lyhyeen, mutta joukkue ei ole ollut kurinalainen. Tosipaikan tullen ei ole löytynyt ratkaisijoita. Ottelusarjassa on nähty useita vierasvoittoja, joka kielii keskittymisessä tapahtuneen jotakin vikaan. Rauman porukka on tarvittaessa varsin aktiivinen ja kovaotteinen joukkue. Jos Lukko saa alkuun pari helppoa maalia, siitä ei Blues enää nouse. Vai nouseeko?

Blues puolestaan on ajanut itsensä valtavaan buustiin, joka voi kantaa vielä pitkälle. Tommi Huhtalan tilanne ei ole vielä selvillä. Todennäköisesti miestä ei nähdä kaukalossa maantantaina. Sen sijaan kaukaloon luistelee joukko määrätietoisia ja nöyriä pelaajia. Bluesin peliin on tullut vähitellen varsin mukavaa kiekon liikuttelua ja erityisen ahnasta karvauspeliä. Espoolaisista kannattaa seurata Jussi Makkosta, Ilmari Pitkästä ja Eetu Pöystiä, jotka ovat olleet tärkeitä miehiä.

SaiPa – JYP: SaiPan puolivälieräsarja alkoi maukkaasti 3-0-tilanteeseen, kunnes jyväskyläläisten kone yskähti ja alkoi liikkua tutunoloisesti. Lappeenranta elää tällä hetkellä kiekkobuumia, sitä ei käy kiistäminen. Joidenkin tietojen mukaan tällaista toimintaa on havaittu myös Jyväskylässä, orastavaa intohimoa kiekkoa kohtaan. Toisaalta joukkue on kokenut monenlaista eikä eräs ole se, että se on hävinnyt 3 ottelua peräjälkeen. Ja JYPin kaltaiselle hurrikaanilaumalle! Ottelu tulee olemaan varmasti toisten kyttäämistä, kunnes kaikki yksissä mielin päättävät, että tehdäänpä tähän sarjaan ratkaisu.

JYP tarvitsee nyt ratkaisijoita, vastuunkantajia. Eric Perrin ja edellisessä pelissä hyvinkin esillä ollut Petr Hubacek ovat valmentajan ihannepelaajia. He osaavat tehdä peliä ja ratkaista otteluista voittoja. Toinen varsin yhtä merkittävä asia on se, että kuka pelaa maalinsuulla. Onko se Tuomas Tarkki vai Sami Rajaniemi? Se on kuitenkin varma, ettei JYP saa minkäänlaista armoa, vaan Sputnik jyrää päälle täydellä teholla. Jyväskyläläisten pelikevään jatkuminen on 55%-45% -varmaa.

Mikko Roivas

 

Haastattelussa – JYPin Marko Virtanen

20.3.2014 Yleinen

VANTAA. JYPin päävalmentaja Marko Virtanen on valmistautunut puolivälieriin SaiPaa vastaan toiveikkaana. Joukkueen on onnistuttava.

JYP kohtaa perjantaina 21. maaliskuuta Lappeenrannan Kisapuistossa Idän ihmeen, SaiPan. Puolivälieriin jyväskyläläiset lähtevät valmiiden sapluunojen avulla.

– Jokaista joukkuetta vastaan meillä on yksilöllinen suunnitelma, mainitsee JYP-luotsi Marko Virtanen.

JYP leirissä kevät näyttää valoisalta, mutta pientä ailahtelevaisuutta on ollut ilmassa runkosarjan loppupuolella. Päävalmentajan mukaan kaikki pudotuspelit ovat erityisen tärkeitä.

– Voitto mielessä lähdetään. Meidän on onnistuttava.

Kone nimeltä Eric Perrin

Kanadalainen mailataituri Eric Perrin taikoi runkosarjassa tehot 16+30 ja pelasi jokaisen ottelun. Hän voitti JYPin sisäisen pistepörssin selvästi. Virtanen on ollut tyytyväinen kanukin tasoon ja pitää hänen merkitystään tärkeänä joukkueen menestymisessä.

– Perrinin kenttä on ollut hyvä. Mutta myös Petr Hubacekin kentällinen on pelannut hyvin.

”Vaasassa kiekkobuumi”

Vaasan Sport pelaa ensi kaudella Liigassa. Virtasella on selkeä mielipide asiasta:

– Vaasassa on meneillään kiekkobuumi. Joukkue on ansainnut liigapaikkansa ja se tuo uutta latausta ja panosta.

Mikko Roivas