Selaat arkistoa kohteelle juomat.

Juomat

2.5.2015 Kaikki

         Perinteinen simaIMG_2600 

         30min+ 3-7päivää

 


 

Perinteinen sima

30.4.2015 Kaikki

 

 Siman teko kannattaa aloittaa 3-7 päivää ennen sen   tarjoamista. 


Simaa voit valmistaa viikkoa enne ja pitää sitä viileässä, jolloin se valmistuu viikossa tai sitten huonenn lämmössä jossa sima on valmista jo 3 päivässä. Voit esimerkikisi tehdä simat yhdelläkertaa, mutta laittaa osan viileään ja osan huoneenlämpöön. Saat tuoretta simaa pitkin vappua!

 

Helppo           30min + 3-7 päivää käymistä

4 litraa

 

Tarvikkeet;

4 l vettä

250g fariinisokeria

250g taloussokeria

1-2 sitruunaa

nökäre hiivaa ( noin herneen kokoinen pala)

10-15 rusinaa

Muut tarvikkeet;

4 litran pulloa

 

Valmistus;

Kiehauta 2 litraa vettä ja kaada se sokereitten päälle. Sekoita niin että sokeri alkavat liueta veteen. Lisää 2 litraa vettä ja sitruunamehu.

Anna siman jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Lioita hiiva nestetilkkaan ja lisää nesteeseen. Anna käydä kattilassa noin vuorokausi enne pullottamista. Lisää pulloihin 3-5 rusinaa (per pullo) ja 1 tl sokeria ja nestettä ja laita korkki kinni, mutta ei aivan tiukalle sillä pullossa voi kasvaa silloin liian suuri paine.

 

Sima on valmista lämpötilasta riippuen. Rusinoiden pintaan nousu on merkki siman valmistumisesta, mutta jos pidät pulloja viileässä sima on valmistan. 7 päivässä ja huoneenlämmössä n.3 päivässä.

Käytettävä n. viikon kuluessa.

 

IMG_2601

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2600

 

 

 

 

 

 

 

 

resepti Dansukker

Reissussa

8.2.2015 Treeniblogi, Yleinen

Heippa!

Heippa!

Jäi eilen vähän tämä treenistä kertominen ku piti ehtiä bussiin. No mut se on äkkiä korjattu. Tekasin jumpan tossa ja kyl käsistä huomaa että jaksaa punnerruksia tehä paremmin. Muutamia uusia liikkeitä tuli kokeiltua mutta niissä on vielä harjoittelemista. Haasteen 5 pv suoritettu eli 40sekuntia lankussa. En ymmärrä mitä on tapahtunut mutta oli tuskaa! Voimat oli loppua jo 20sekunnin kohdalla. Tahdonvoimalla sitä sinniteltiin vielä se toiset 20sekuntia. Ihan nolottaa myöntää tämmönen mutta kai sitä on vaa lihakset väsyny.  Tänään onkin lepopäivä haasteesta ja  jumpasta.

Ajattelin et tänään lähtee

Ajattelin et tänään lähtee

Kuten kerroin tuossa alussa että mulla oli eilen kiire bussiin. Ajattelin lähteä tyttöjen kanssa käymään drinksuilla Genevessä. Tapasin taas muutaman uuden ihanan ihmisen lisää ja vanhojakin tuttuja siellä näkyi. Vietimme iltaa viihtyisässä irkkubupissa jossa maisteltiin hiukka erilaisia oluita. Maistoin passionolutta, vadelmaolutta ja joku muu mikä maistu ihan vaniljalle mut ei ollu vanilja. Mahtava makuelämys ei noi oikeestaan maistunut oluelle ollenkaan vain jälkimaussa tulee oluen vivahteita. Kai nämä makuoluet on täällä niitä siidereitä. On suoranainen ihme jos löydät Sveitsissä bupista siideriä siis oikeaa joka maistuukin siideriltä eikä vedellä laimennetulta limpparilta. Päätimme kuitenkin kokeilla omenasiideriä. Kyllä kannatti se oli oikein hyvää, aika kirpeä mutta selvästi pystyit maistamaan omenan. Bonuksena oli että siideri tuli söpössä mummon mehupullossa. Suosittelen irkkubupia Genevessä aivan rautatieaseman vastapäätä ,Les Brasseus nimeltään.

Cheers, santè ja kippis

Cheers, santè ja kippis

image

Passionolut, jos sitä yhden. Olikin vähän isompi tuoppi

Passionolut, jos sitä yhden. Olikin vähän isompi tuoppi

Sidukkaa ja mummon mehupullo

Sidukkaa ja mummon mehupullo

Meininki oli niin mahtava että unohin katsoa kelloa ja myöhästyin viimeisestä juna-bussi yhteydestä jolla oisin kotiin päässyt. Hienoa ja taas mennään! Pistin samantien elämän ihan ranttaliksi ja kävin mäkkärissä syömässä. Ei tosin kannattanut ku tuli pahaolo, mutta onneksi se meni nopeasti ohi. Mäkkäristä siirryimme Intia henkiseen pieneen bupiin jossa kokeiltiin vesipiippua. Hetkeksi pääsi siis vierailemaan intiaan ja tuli kokeiltua jotain uutta.

image

Maistuu mansikalle

Maistuu mansikalle

paikka meni kiinni ja seuraava juna-bussi yhteys kotiin menee 4 tunnin päästä. Hetken mietin että lähdenkö junalla Glandiin ja kävelen sieltä. 45min ylämäkeen, pimeässä, kylmässä ja korkokengät jalassa. Kiitos, mutta ei kiitos. Onneksi olin kavereiden kanssa ja yöpaikka löytyikin Genevestä.

Kippaskappas me myöhästyimme vikasta ratikasta joten kävely reissuhan siitä tuli, onneksi vain puolituntia. Pimeä ei haitannut kun kaverin kanssa käveli, mutta ilma oli kylmä kuin Siperiassa. Kolmen jälkeen sitä sit pääsi köllähtää sänkyyn ja 8 aikaan aamulla pirteänä ylös. Thank god mulla ei ollut krapulaa! Vihdoin ja viimein sitä pääsi kotiin ehjin nahoin.

Ennen nukkumaan menoa täytyi toiselle puhaltaa tyyny kun minä valtasin sängyn ja kaikki. Kiitos kun majoitit minut

kiitos kaikille ihanille mukanaolosta oli mahtava ilta! Minkäänlainen minun seuraava reissu on..

Romain and

Romain and

Girls

Girls

Tänään aijon löhöillä, saunoa kynttilän valossa ja herkutella!

image

Ei mulla muuta kuin…

image

It will be alright!