Selaat arkistoa kohteelle juncadella.

Sateiset aika-ajot luvassa Brasiliassa

8.11.2014 F1-ennakot

Formula ykkösten Brasilian GP:n aika-ajot ajetaan näillä näkymin sadekelillä. Kärjessä voimasuhteet tuskin muuttuvat kelistä riippumatta.

Mercedes on ennakkosuosikki valtaamaan eturivin kelistä riippumatta. Nico Rosberg on ollut viime aika-ajoissa hieman niskan päällä tallikaveriaan Lewis Hamiltonia, joka on taas ollut vahvempi kisoissa. Mielenkiintoista on nähdä, että kumpi mestarikandidaateista vetää pidemmän korren aika-ajoissa.

Jos vettä sataa, niin Red Bullin leirissä odotetaan jopa toista autoa eturiviin, mutta ainakin vähintään toista riviä, sillä itävaltalaistallin auto on sateella ollut kilpailukykyisempi kuin Williams, jonka kuljettajat Valtteri Bottas sekä kotiyleisönsä edessä ajava Felipe Massa toivovat kuivempaa keliä.

Räikkösellä lupaava harjoituspäivä

Ferrarin Kimi Räikkönen oli läpi harjoitusten lupaavassa vauhdissa. Räikkönen oli iltapäivän osiossa jopa kolmanneksi nopein. Edelle ehtivät ainoastaan Mercedes-kuljettajat. Ferrari otti Fernando Alonson kanssa tietoisen riskin, kun he ajoivat toisen osion erittäin paljon ajokilometrejä omaavalla moottorilla, joka levisikin harjoitusten loppupuolella.

Jos on kuivaa, niin toivottavasti Räikkönen pystyisi ajamaan itsensä kuuden nopeimman joukkoon. Jos sääennusteet pitävät paikkaansa ja vettä sataa, niin kolmanteen aika-ajoon selviytyminen voi olla jo vaikeata.

Force Indian Sergio Perez ei päässyt perjantaina ajamaan laisinkaan, sillä tallin testikuski Daniel Juncadella romutti meksikolaisen auton avausharjoituksissa. Toro Rosson Jean-Eric Vergne sai kasaan vain viisi kierrosta ennen kuin tehot katosivat autosta. Vergnen autolla avausharjoituksissa ajoi Toro Rossolla ensi kaudella ajava Max Verstappen.

Brasilian GP:n aika-ajot käynnistyvät klo. 18. Suomen aikaa.

FP1:n tulokset

FP2:n tulokset