Selaat arkistoa kohteelle joulukalenteri.

Joulun odotusta, kortteja ja askartelua

15.12.2016 DIY, ompelu, Yleinen

Jouluun on enää 9 päivää. Hyvin pysyy kärryillä kun lapsilla on joulukalenterit. Joulukalenteriasiassa aikomus oli mennä helpoimman kautta tänä vuonna, kun arkeen mahtuu niin monta muutakin aikasyöppöä. No niin… Eipä hätää! Saatiin siihenkin hieman haastetta, kun ehdittiin ostaa kalenterit kerrankin todella hyvissä ajoin, mutta sitten isompi muksuista joutuikin täysin laktoosittomalle ruokakokeilulle. No tietysti maitosuklainen kalenteri meni pannaan ja ajattelimme, että ostetaan sitten uusi. Ei hei! ”Kun minä haluan sen Ryhmä Hau-kalenterin pitää!!!” Mitä tekee uhrautuvat vanhemmat? ;) No tietysti tyhjentää suklaat ja laittaa tilalle irtokarkit (eikä tietysti yhtään sen aikaisemmin kuin 30.11. about klo 22.15) :D

Päätin marraskuussa myös kokeilla ihanan näköisiä valkoisia koristeita tehdä soodataikinasta. Teimme ennen isänpäivää soodataikinasta (ohje löytyy netistä hakusanalla soodataikina) koristeita piparimuoteilla. Tytön taidonnäyte (osa isänpäivälahjaa) roikkuu oksassa juuttinarulla.

No sitten seuraava joulustressi… perinteiset joulukortit! Aina hyvissä ajoin aloitettu ja viime tingassa lopetettu ;) Viimeiset kortit postitin toiseksi viimeisenä päivänä. Ja ne mitkä aion antaa kasvokkain, odottaa…

Tässä pari maistiaista korteista. Kokeilin Dymo-kirjoittimen innoittamana.

Sitten halusin pienet joulumuistamiset laittaa tyttöjeni ihanille hoitajille, koska itse tiedän kuinka arvokasta työtä tekevät ja venyvät välillä näillä resursseilla ihan uskomattomiin tekoihin <3

Tässä pieni ja edullinen vinkki kavereille, työkavereille, päiväkodin/koulun henkilökunnalle jne.

Tarvikkeet: pilttipurkki, kangasta, vanua, decoupe-lakkaa/ eri keeperiä,

karkkeja, Dymo-kirjoitin tm. vastaava, punaista askarteluhuopaa, neula, punaista lankaa, huovutusneula ja alusta

 1. Ota vanua ja kaada kädelle jonkun verran lakkaa. Pyöritä vanu palloksi kädessä decoupe-lakassa. Anna kuivua kovaksi.
 2. Laita karkit purkkiin.
 3. Leikkaa kankaasta suikale ja kiedo piltti-purkin suulle huiviksi.
 4. Neulahuovuta ympyrän muotoinen n. 8cm halkaisijaltaan oleva litteä pala
 5. Neulo huopaympyrästä kartion muotoinen tonttulakki
 6. Kirjoita Dymolla teksti esim. saajan nimi, tervehdys jne. ja kiinnitä purkin kylkeen
 7. Laita purkin kannelle liimaa. Laita kuivunut vanupallo siihen. Laita pallon päälle liimaa ja kiinnitä tonttulakki.

Ensi viikolla päivittelen vielä blogin ja sitten hiljennyn joulun viettoon! <3

 

Vanhasta uudeksi!

12.12.2016 Yleinen

Nyt on helppoa! Miten saadaan vanhasta kynttilävadista uudenveronen? Ei tarvita kun valkoista ja sinistä maalia,töpöttely sieni ja pieni sivellin.

Ensimmäisenä aloitin pesemällä vadin kaikesta liasta. Aloitin maalaamalla ensin vadin kahteen kertaan sinisellä jonka jälkeen lisäsin valkoista sinne tänne häivyttäen. Sitten vuorottelin sinisen ja valkoisen värin välillä töpötellen omanmielen mukaisesti kunnes olin tyytyväinen lopputulokseen. Lopuksi otin siveltimen päähän valkoista maalia ja roiskin vadin kauttaaltaan täyteen tähtiä.

voilà

 

Joulukalenteri 1 – Median rooli

1.12.2016 Joulukalenteri, Likainen peli, Media, Yhteiskunta, Yleinen

Joulun odotus on alkanut. Aion nyt ensimmäistä kertaa ikinä luoda oman blogien sarjan. Haastan itseni ja aion kirjoittaa 24 blogikirjoitusta, yksi kutakin odotuspäivää kohden. Tätä postausta olen kirjoittanut Kotiviikateteollisuuden Adventtia kuunnellen. Lupaan posia myöhemmin. Juuri nyt ei tunnu siltä.

Median rooli on noussut pintaan viimeaikoina poliitikkojen, eli isojen lasten, painostustoimenpiteiden vuoksi. Onko media valtapoliitikkoa varten? Vain diktatuurissa. Suuntaus on huolettava, sillä Suomessa poliitikot ovat alkaneet yhä kasvavassa määrin vaikuttaa median riippuvuuteen. Tottakai.. miksipä eivät, sillä kannatuksensa on vahvasti sidoksissa mediakirjoituksiin. Media on tärkeä väline, mutta sen pitää olla ja aina pysyä riippumattomana.

Riippumattomuus ei tarkoita sitä, että pumppaa hallitusveija – koija – veijareiden renkaita sen, minkä vain hartiat kestää. Se tarkoittaa objektiivista suhtautumista jota punnitaan eri näkökulmista. Kukin journalisti omastaan. Kärkikaartissa tämä tuntuu olevan ongelma etenkin Juha Sipilälle, joka selvästi kokee olevansa kaiken arvostelun yläpuolella. On kyse sitten sukulaisyhteyksistä julkisessa päätöksenteossa, omista veroparatiisikytköksistään, tai huonosta hallintotavasta miten ikinä.. Hänessä ei ole mitään vikaa. Ongelma on poliittinen ajojahti, jonka ehkäisyksi potkitaan politiikantoimittajia ulos vääristä näkemyksistä, hommataan YLE:n johtoon omia miehiä, sekä suoranaisesti uhkaillaan toimittajia muutamasta asiakaspalautteesta, joissa ei erityisemmin ylistetä isä aurinkoistamme, berlusconien berlusconia itse Berlusconin jälkeen. Kepulaisen luulisi ymmärtävän että sitä niittää mitä kylvää.

Juhasta on mentävä vielä syvemmälle, sillä on huolestuttavaa, että YLE:n toimittajat ovat menneet tähän leikkiin mukaan. Ongelma on toki isompi kuin pelkkä median kenttä. Vastuunvälttely on yleistä yhteiskunnassamme. Tämä on varmasti yksi suurimpia tekijöitä miksi vientimme ei vedä. Hyvät ideat hukkuvat paskahousujen hallintoketjuun. Tärkeintä on aina oma tontti, ei yhteinen päämäärä. Hyvät asiat tapahtuvat kollektiivisella voimalla, kun rikotaan rajoja. Mitä ikinä teetkin, pyri rikkomaan rajoja, näin saavutat aitoja tuloksia. Onhan se mukavampaa varmasti kirjoitella mukavia Juhan mieleen olevia juttuja suuresta vapahtajastamme, joka aasilla ratsastaa, mutta median tehtävä ei tasan tarkkaan ole se. Etenkään YLE:n, joka on kansaa, ei poliitikkoa varten.

Loppuun siteeraan löyhästi Michael Monroeta: ”They say knowledge is a dangerous thing but it’s your right.. No YOUR rights.”

Oikeuksiaan kunnioittaen,

DaMaestro

Inkanblogin joulukalenteri luukku XXII ”joulusiivous osa II (kuvaosuus)”

22.12.2015 Joulukalenteri

Tein vihdoinkin joulusiivouksen toisen osan ”kuvaosion”. Jos ette muista tai ette ole vielä lukeneet ensimmäistä osaa, kannattaa käydä lukemassa se HETI jonka jälkeen voit jatkaa tämän lukemista. Tässä osiossa laitan kuvia mun huoneesta, joka on niin kun room tour, vai mitä?

Hyvää joulun odotusta!!

<3 Inka

Inkanblogin joulukalenteri luukku XV ”Se tunne kun…”

15.12.2015 Joulukalenteri

Oikeesti se tunne kun haluaa vain vajota omaan petiin peiton alle juomaan kaakaota ja katsomaan telkkaria/ kännykkää. Mulla on sellainen hetki just nyt. Mutta mun tämän hetkinen laiskuus on niin suuri että en vain kerta kaikkiaan jaksa tehdä kaakaota, joten tein pikapuuroa. Käperryin nojatuoliin vilttien alle kirjoittamaan tätä ja syömään pikapuuroa. Alkaa olla jo aika väsy kun on lomaan enää alle viikko ja on ollut koulussa joka päivä melkein kahden kuukauden ajan, ei poissaoloja ei mitään, vain koulua. Nyt kerron muutaman vinkin millä voi kuluttaa aikaa esim. Joululomalla:
• Tv:n katselu
• kirjan lukeminen
blogien lukeminen
• tuben katselu
• vain yksinkertaisesti nukkuminen
Kertokaa kommentilla jos teillä on muita tapoja käyttää aikaa sekä jos käytätte näitä tapoja mitä niistä käytätte! Toivottavasti tämä hyödyttää jota kuta!
<3 Inka

Inkanblogin joulukalenteri luukku XIV ”piparkakkutalot”

14.12.2015 Joulukalenteri

DSC_0327

Talon sivulle valmistui ihana lumiukko.

DSC_0325

Tällainen kokonaisuus se on.

DSC_0323

Takapihalla kasvaa kuusia:)

DSC_0324

Supersöpö savupiippu!!!

DSC_0326

Edestäpäinkin se on hurjan söpö!

Kotona me ei tehdä joka joulu piparkakkutaloa, mutta tänä vuonna kävi tuuri ja meillä valmistui sellainen eilen!  Meillä kotona ei ole mikään suuri joulperinne valmistaa pipakakkutalo, mutta onhan sellainen ihan kiva:) Laitan tähän luukkuun nro 14 muutaman kuvan siitä! Sen mitat ovat noin 16cm leveä ja 13 cm korkea.

<3 Inka

Inkanblogin joulukalenteri luukku XI ”somet”

11.12.2015 Joulukalenteri

Tähän postaukseen mä laitan mun kaikki somet.

Instagram:

@inkahenneken

@inkanblogi

Twitter:

@inkahenneken

Ask.fm:

@inkanblogi

Menkää seuraamaan mua kaikissa noista!! Loppuun vielä pari kuvaa.

cropped-DSC_0007.jpg

Tänään ja huomenna on esitykset!!

<3 Inka

 

Inkanblogin joulukalenteri luukku IX ”joululahjatoiveita”

9.12.2015 Joulukalenteri

Dear mom and dad…

Tänä jouluna haluaisin lahjaksi:

•läppärin (arvo noin 200-300€) koska haluaisin pystyä kirjoittamaan blogipostauksiani paremmin sekä hallitsisi sen käytön paremmin, sillä minulla ei ole tällä hetkellä Windows.

• Kameran tokmannilta saa go pron tapaisia action cameroita noin 20€ Tai sitten joku järkkäri (n. 300-400€)

• leveämpi sänky (120cm)

• Joku sairaan hieno rannekello.

• Jotain hiustuotteita (esim. Lisää pinnejä, lakkaa, shampoo ja hoitoaine, kuiva shampoo, ponnareita)

• työpöydän tuoli (esim. ikeasta saa 60€ jotai)

•  joku tabletti (noin 150€)

• hiustenkuivaaja

• lahjakortti jonku vaatekaupan nettikauppaan

• paljon lukijoita!!!

Tällainen on munlahjatoivelista. Millainen on sun? Kommentoi alas mitä haluat joululahjaksi.

<3 Inka

Inkanblogin joulukalenteri luukku IV ”Inkanblogin makeover”

4.12.2015 Joulukalenteri

Tää on kuva meiän pääovesta jouluvaloilla ja joulun aikaan. (2015)

Art

Tää kuva on tuolta Suomen etelä rannikolta (2015)

Mä eilen pidin hauskaa ja pidin makeoverin mun blogille. Laitan ne kuvat nyt tähän. Mä oon ite ottanut noi kuvat toinen on meillä kotona ja toinen eteläsuomen rannikolla. Mä oisin vaihtanut sen pinkin palkin väriä mut en saanut vaihdettua joten valitsin kuvan sen värin mukaan. Kommentoikaa alas jos tykkäätte ja laittakaa myös mistä ette pidä tai pidätte erityisen paljon. Mä aattelin myös laittaa tähän postaukseen muitakin kuvia, nauttikaa! :D

Toi on mun kissa Viiru.

Toi on mun kissa Viiru.

<3<3<3<3

<3<3<3<3

DSC_0486

Hyvää viikonloppua!!!! <3 Inka

 

Inkanblogin joulukalenteri luukku I ”jouluisia reseptejä”

1.12.2015 Joulukalenteri

TOFFEE
Ainesosat:                                                       suluissa merkitty ½ annos
 • 200 g voita (100 g)
 • 4 dl kuohu- tai vispikermaa (2 dl)
 • 4 dl sokeria ( 2 dl)
 • 2 dl siirappia (1 dl)
 • 2 tl inkiväärijauhetta(1 tl)
 • 2 dl kuivattuja karpaloita(1 dl)
 • sormisuolaa                                                                                                           noin. 40 palaa
Valmistusohje:

1. Mittaa kaikki raaka-aineet paitsi karpalot ja sormisuola kolmen litran teräskattilaan. Nosta kattila liedelle ja anna lämmetä sekoitellen täydellä teholla. Kun seos kiehuu, pienennä lämpöä. Anna seoksen kiehua kuplien noin 30 minuuttia. Sekoita tasaisin väliajoin.

2. Sekoita tiuhaan viimeisen 10 minuutin aikana. Tee välillä kuulakoe eli laske lasiin kylmää vettä ja tiputa sinne lusikalla 1–2 pisaraa toffeeseosta. Kun toffee jähmettyy kylmässä vedessä sormilla muotoiltavaksi palloksi, seos on valmis. Lisää karpalot.

3. Kaada toffeemassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai muuhun kuumaa toffeeta kestävään laidalliseen astiaan, jonka koko on noin 15 x 25 senttimetriä. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.

4. Leikkaa toffee paloiksi tai tangoiksi. Viimeistele halutessasi ripauksella sormisuolaa. Se tuo äkkimakeaan toffeeseen mukavan vivahteen. Paketoi toffeet paistopusseista leikattuihin kääreisiin tai leivinpaperinpalaan.

Mä testasi tota reseptiä puolikkaalla annoksella ja siitä tuli tosi makeaa ja riittoisaa, eli ei oo tarvinnut muita herkkuja tehdä vähään aikaan. Karpalot/ sormisuola eivät todellakaan ole pakollisia, vaan voit joko korvata ne jollain muulla, tai vain jättää ne pois. Itse en laittanut niihin mitään makua, mutta olisi siihen jotsin, esim. kaakao jauhetta. Maustamiseen käy myös nestemäiset makuaineet. Mä en malttanut jähmettymistä odottaa, vaan laitoin pakastimeen jähmettymään eikä ole vielä jäähän mennyt vaikka siellä ovatkin jo monta päivää olleet. Päivän herkkuhetki on kyllä se kun syön vaikkapa pienen lusikallisen toffeeta. Ai että on hyvää, ja ei edes tarvitse paljoa ottaa :) No lopettelen nyt tältä illalta. Ai nii! Nyt joulukuussa on kyllä herkkuhetki sekin kun syö joulukalenterista pienen Karlin, vaikkapa päällystettyä toffeella !;) Hyvää tiistaita kaikille!

<3 Inka