Selaat arkistoa kohteelle jouluaatto.

Korvatunturin tiedote.

9.12.2017 Ota joulu sydämeen, Yleinen

Sain viikolla kauniin kirjekuoren. Ulkoasussa oli, poro rekineen, jossa pukki istui suuren lahjasäkin vieressä. Mielessäni pyörähtelivät asiat, ilmoittaako pukki, että en saakaan tänä vuonna lainkaan lahjaa. Avasin kirjettä peloissani ja jännittyneenä. Viimein sain kirjekuoren auki ja taitoin kirjeen suoraksi pöydälle ja ryhdyin lukemaan pukin lähettämää kirjettä.

 

Hyvä lukija (minun nimeni)

Haluan tiedottaa sinulle, kun olemme jo ennestään löytäneet yhdessä joulurauhan, että pukin elämä ehkä tulee muuttumaan. Naisten koskettelu, tuijotus ja lasten nostaminen ehkä ”  väärästä”  kohtaan. Olen syvästi huolissani, jos nämä väitteet koskevat pukkia.

Olet varmasti ymmälläsi tästä kirjeestä, siksi tahtoisinkin hiukan asiaa paremmin selvittää.

Pukkihan nostelee lapsia syliin monia, monia kertoja. Lapset kun ovat sylissäni, niin kuuntelen lasten toivomuksia ja laulammekin yhdessä. Jos siinä nostovaiheessa, esimerkiksi pukin käsi hiukan luiskahtaa, vaikka kohti haarustaa, niin siitä voisi saada syytteen, vaikka pedofiilis- asiasta. Olin kovasti huolestunut, kun kuulin tämän väitteen. Kymmeniä lapsia kun nostelee päivän aikana syliin, niin siinä alkaa jo voimat ehtymään ,ja joskus sitä sattuu ote lipsahtamaan.

 

Nyt kun joulu lähenee, ovat naiset nousseet ” takajaloilleen”.

Koskettelu; eli käsi on ollut vähän väärässä paikassa ja jopa tuijotuskin, olisi ei- toivottu asia. Näitä asioita monessakin paikassa, siis kodeissa tulee tehtyä. Tontut käyvät tutkimassa ikkunoiden takana, ollaanko sitä kilttejä. Ja tuijottamallahan siitä selvitään. Jo kohteliaisuus kysymys on, kun puhutaan, niin katsotaan suoraan silmiin, näin ainakin pukkia on opetettu puhuessaan tekemään. Se tuo sellaisen turvallisen tunnun, ja puhuja ainakin tietää, että häntä kuunnellaan. Näin pukki ainakin tämän asian kokee.

Sitten vielä tämä pahin juttu, kun pukki tulee käymään aattona kodeissa.  Jokaisessa kodissa on hiukan erilainen käytäntö. On ihan normaaleja koteja, jossa lapset laulavat pukille ja pukki jakaa lahjat. Mutta on myöskin niitä villimpiä koteja, joissa ei lapsia ole. Naiset siellä haluavat pukin syliin ja heitä pitää kyllä hiukan pidellä kiinni, etteivät he putoa sylistä lattialle. Olisi se aika toivottaman hupaisan näköistä, jos pukki istuisi tuolilla kädet roikkuen kohti lattiaa. Jos ei näitä hilpeällä tuulella olevia naisia pitäisi yhtään kiinni, niin kyllä he putoisivat pukin sylistä kyllä lattialle. Ei siinä aina tiedä, mistä sitä milloinkin saa pitävän otteen. Naisen kehosta on tehty nyt niin arvokas ja koskematon, että kosketuksesta tulevat poliisit paikalle. Ja jälkeenpäin kysellään, missä pukki oikein on. Ymmärrän tietenkin naisia, jos miehet laittavat käden polvelle tai työntävät kättään housun kauluksesta sisään. Mutta osa näistäkin tapauksista varmasti koskevat myös pukkia. Ei olisi kivaa, jos pukki istuisi putkassa aattoillan, tai ehkä useammankin peräkkäin.

Pukille jo sattui viime jouluna eräs tapaus, josta olen erittäin pahoillani. Aattohan on meille punahattuisilla erittäin kiireistä aikaa. Silloin mennään kovalla kiireellä eteenpäin ja aina sattuu pieniä kommelluksia joita ei pysty aina välttämään.

Olimme Tohmajärvellä jakamassa lahjoja ja menimme Annin ja Matin pihaan. Kolkutin ovelle, mutta ei kukaan tullut ovea avaamaan. aukaisin ulko-oven ja astuin sisään. Huone oli pimeä ja tapailin valokatkaisijaa oven pielestä. Huoneen toisesta päästä juoksi joku tähän samaan pimeään huoneeseen ja läväytti tullessa oven kiinni.  Ilmoitin, että joulupukki täältä on tulossa, mutta mitään ei kuulunut. Lopulta löysin pari pientä nappulaa, katkaisijan tapaista, ja vieläpä molemmille käsille omansa. Pyörittelin niitä ja nostelin ylös ja alas, mutta ei niistä nappuloista mitään valoa tullut. Samalla aukesi ovi, ilmeisesti sieltä mistä olin itsekin tähän huoneeseen tullut. Taskulampulla suunnattiin valoa minua kohden, ja huomasin nojaavani Annia vasten, jolla posket loistivat punaisina, ja pukin kädet olivat Annin rinnuksilla. Mies lampun takana oli Matti, joka kertoi, että ei tässä huoneessa ole vielä valokatkaisijoita. Heillä oli remontti, jossa huoneitä oli suurennettu ja pimeä huone oli talon eteinen, eli entinen keittiö.

Mutta häpeissäni sain lahjat jaettua. Nyt on Annilta tullut kirje Korvatunturille, jossa hän ilmoitti, ettei pukin tarvitse tänä vuonna tulla heille. Olen suuresti pahoillani. Nyt jäävät Anni ja Matti ilman villaisia käsineitä ja sukkia. Heillä nämä joulut ovat olleet hiukan yksitotisia. Molemmille tuli yksi lahja. Vuoron perään käsineet ja sukat. Muita toivomuksia ei ollut kun heillä ei ollut lapsia.

Minä toivoisin, että olisi joku kuka näihin asioihin voisi puuttua. Ei ole mukavaa, jos näiden esitettyjen tapausten jälkeen pukin kierrokset pienenevät.

 

Joulupukki

 

 

Voi sitä pukkia. Harmillista luettavaa. Ei kaiketi sitä kukaan toivo, että joulupukki jäisi pois aattoiltaa hauskuttamasta. Mutta miten tuon asian eteen voisi tehdä?

Tapasin tosiaan joulupukin täällä Hyvinkäällä eräissä pikkujouluissa Torikadulla eräänä vuonna. Kävimme pukin kanssa antoisan keskustelun. Ehkä pukki huomasi tämmöisen vanhan ukon silmissä olleen kiinnostuksen jouluun. Hän silloin sanoikin minulle, että ”kiva, että hän vieläkin näkee ihmisiä, joille joulu on tärkeä asia. Uskon, että sinunkin sydämessäsi on joulu aina. Jatka joulun vientiä eteenpäin ja jaa joulun sanomaa myöskin ihmisten sydämiin”.

 

Sitä minä olen koittanut tehdä ja teenkin edelleen. Joskus se on raskasta, kun vanhat muistot tulevat mieleen. Mutta silloin, ainakin minua rauhoittaa se, kun katson taivaaseen, ja muistelen pois menneitä ihmisiä.

 

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille ihmisille.

 

piki

Minun joululahjani teille!

24.12.2016 Yleinen

Eli ajattelin joulun korostamiseksi antaa pienen lahjan teille. Päätin siis, että jos joku vastaa tähän kirjoitukseen, hän saa linkin blogiinsa tuohon sivun oikeaan laitaan. Valitettavasti rahatilanteeni nyt on sellainen, etten parempaan pysty. :D

PS. Tämä viesti on lisätty jouluaattona klo 0:01!

Hyvät joulut kaikille vielä! :)

Jouluaika

26.12.2015 Yleinen

Tässäpä mun jouluaaton kuulumisia!

 kello 7:57 – 

Nukuin jouluaattoyön ”yökylässä” pikkusiskon huoneessa, pelattiin Wii:tä ja lautapelejä myöhään, kun äiti ja isi tonttuilivat yläkerrassa! Olen hieman kipeä, joten kurkkua särkee, mutta se ei haittaa liikaa! No, minä heräsin 7:15 ja herätin tuijotuksellani pikkusiskon. Puhelimme joululahjatoiveista, ja päätimme hillitä itseämme Jedin kanssa leikkimällä kello 7:35 asti. Sitten ryntäsimme yläkertaan, ja sytytimme kuusen valot.

Koristeltiin joulukuusi päivää enenn jouluaattoa :)

Koristeltiin joulukuusi päivää ennen jouluaattoa :)

IMG_2228Siellä oli lahjoja tosi paljon! Meidän perheessä lahjat avataan vasta illalla, ja ennen sitä, pätee sääntö: ”Katsoa saa, muttei koskettaa”. Joten me pikkusiskon kanssa kiertelemme kontallamme ja ryömimällä kuusen ympärillä tutkimassa pakettikortteja! *aivastus* Nyt aamiaiselle, joulupuurolta ei voi myöhästyä! Ps. Sain mantelin!

kello 13:57 –

Nyt ruokalepo – syötiin juuri kalaa. Lohta ja siikaa, leipää, perunaa, silliä ja muuta pahaa. No ei. Äiti ja isi tekevät yläkerrassa kinkun kuorrutusta tai jotain. Minä en ikinä ole ollut kinkun paras ystävä, syön pari siivua ja sanon kiitos. Pidän kalasta enemmän.

Aamupäivällä tehtiin riisisuklaita (Riisisuklaan resepti), tuoksui taivaalliselle. Laitettiin ne parvekkeelle jähmettymään! Ei olla vielä maistettu, herkut vasta oikean ruoan eli kinkun jälkeen.

Olen kärsimättömin, joten saan availla ystävieni antamia lahjoja pitkin päivää. Olen yhden jo avannut ennen kuin syötiin kalaa, ja se oli pieni purkki, jossa oli paperikarkkeja, kortti ja heijastin! <3  Puhun vielä niistä lahjoista, odotellaas kuuteen viiteen illalla, niin voin avata niitä! En saata odottaa…

IMG_2248

Silti hyvää, nam

kello 14:28 –

No, en minä kauaa malttanut. Spiderman-lahjapapereissa oli kehystetty kuva minusta ja tästä kaverista, en kestä! <3

Riisisuklaat OLIVAT taivaallisia >:3

kello 20:50 –

Vähän aikaa sitten saatiin lahjojen-avaus-operaatio päätetyksi, vaiheet: 1. minä ja pikkusisko jaetaan tonttuina lahjat kaikille 2. avataan vuorotellen 3. lopussa, kun minulla ja siskolla on enemmän lahjoja kuin äitillä ja isillä, me availemme putkeen monta 4. kerrataan parhaat lahjat! Huomenna, joulupäivänä otan kuvia joistakin kivoista lahjoista ja liitän tänne!

Joulupäivää

kello 13:28 –

Aamulla heräsimme puoli yhdeksän aikaan ja katsoimme pikkusiskon kanssa Inside Out- leffan. Ehkä arvaatte, mikä leffa saatiin joululahjaksi. Ehkä.

kello 21:04 –

Huomenna kirjoitan, lupaan :D

Tapaninpäivää

kello 11:10 

Lähdetään puoli kahden aikaan perheen kanssa Loviisaan viettämään vielä lisää joulua, ja yritän saada tämän postauksen valmiiksi siihen mennessä. Piti tehdä tämä jo eilen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, joten: parhaita jouluaaton lahjoja! Kerroin jo muutaman tekstissä, mutta tässä kuvia kivoista lahjoista:

  • Pöllökorvikset (ja hampparit :D)
IMG_2303

Pöllökorviksia on kolmet, kultaiset, hopeiset ja tummanharmaat <3

  • Hollisterin huppari <3

IMG_2268

  • Herkkujaa
IMG_2308

Fazerin mansikkacrispejä, Da-Capoja ja kaksi purkkia jotain Fazerin paperikarkkisekoituksia <3

  • Fanimuki <3
IMG_2309

:*D

  • Pewdiepie: This book loves you – kirja
IMG_2304

Muut kirjat kuvassa eivät tulleet joululahjoina, ne ovat minun >:3

Lisäksi sain KOLME lahjakorttia H&M:ään :O

Alisa

Joululahja – vain tarpeellinen on tarpeellista

25.12.2015 Yleinen

20151224_192948Joululahjoja oli taas tänä vuonna aika paljon. Ihan osa vähän sellaisia turhiakin… Mielummin siis otan vaikka vain yhden lahjan kuin kymmenen kaapin täyttävää turhuutta. Aikuinen kun jo olen.

Toiveena oli pari uutuusdekkaria, yksi elämänkerta, iso korurasia, käsivoide, hiuspyyhe, lahjakortti Funky Ladyyn ja uusi pyjama. Ne sainkin. Isäni antoi rahaa, kuten äitinikin. Äidin paketeista kuitenkin tuli se toivomani pyjama ja pari kylpypyyhettä.

20151224_202231Sitten ne turhuudet. Sain neljä numeroa liian ison jumppapaidan :/, mausteita?, karkkia (hieman hassu lahja ihmiselle, joka pudottaa painoaan ja katsoo syömisiä)… En halua olla kiittämätön, mutta kun meillä on muutenkin tiukkaa rahasta, tuntuu hassulta saada turhaa. Mielummin jättää vaikka lahjan ostamatta.

Päivä 109, jouluaatto

24.12.2015 Yleinen

20151223_181314Eilen illalla paistoimme luomukinkkumme. Sen koko oli tänä vuonna 2,7 kg. Varmasti riittää ? Koon sijaan haluamme panostaa ruuan laatuun ja eettisyyteen.

Valmentajani käskystä, lomailen Cambridgestä nämä kolme päivää. Silti kohtuus syömisessä.

Aamu alkoi riisipuurolla, kuten perinteisestikin. Uusi Kiehu-maito toimi hienosti eikä miehen (joka siis perinteisesti keittää minulle 2015-12-24 10.28.00joulupuuron, vaikkei itse sitä syö) tarvinnut vahtia kattilaa kokoajan. Riisipuuroni söin perinteisesti kanelin ja sokerin kera :)

Joulurauhan julistuksen seuraamme perinteisesti telkkarista. Jotenkin tänä vuonna sitä oli hassua katsoa. Ilma oli aurinkoinen ja tuntui, että joulurauha julistettiin keskellä kesää :D

Mieheni kävi joulupukkikeikalla kahden maissa. Sen jälkeen alkoi jouluruokien laittaminen ja vanhempani tulivat meille neljän maissa. Miten hyvältä kinkku ja laatikot maistuivatkaan, kun ei tänä vuonna ole syönyt niitä aiemmin yhtään! Ja luomukinkku oli aivan taivaallista!

Isäni on huonossa kunnossa ja jokin lääke muuttaa kaiken ruuan maun epämiellyttäväksi, 2015-12-26 15.40.50mutta onneksi edes vähän maistui jouluruokakin.

Vanhempani lähtivät kotiin kuuden maissa ja lämmitimme saunan. Nautimme saunomisesta rauhassa ja fiilistelimme joulua. Olen niin onnellinen, että saan viettää joulun rauhassa kotona. Ennen aatto meni vieraillessa mieheni vanhemmilla, minun vanhemmillani ja lopuksi vielä pukkikeikalla veljeni luona. Nyt nautin kotona olemisesta.

Aattoilta kului laadukkaan shampanjan, suklaiden ja kynttilöiden tunnelmassa. Joululahjoista taidan kirjoittaa ihan erillisen postauksen.

Rauhallista Joulua <3

Mietteitä joulusta

11.11.2015 Yleinen

2015-11-01 15.56.34Joulu on nykyisin mielestäni ihanaa aikaa. Silloin voi koristella kodin kauniiksi, polttaa jouluntuoksuisia kynttilöitä, askarrella joulukoristeita ja rentoutua. Aina joulu ei ole ollut minulle mieleinen.

Vuosia jouluaattoon ja pyhiin yleensä, kuului se, että ravasimme minun vanhemmilla, miehen vanhemmilla, veljeni perheen luona, jne. Missään vaiheessa ei saanut kunnolla rauhoittua omassa kotona ja viettää omaa joulua. Jotenkin koin nuo joulut ahdistavana. Enkä vähiten senkään takia, että aikuisten ihmisten lahjaostokset olivat käsittämättömiä. Vielä viime joulunakin ihmettelin sitä (turhan) tavaran paljoutta :/ Oman äitini kanssa käymme ennen joulua yhdessä ostoksilla ja silloin hän yleensä ostaa jotain mitä tarvitsemme. Isäni taas on vuosia antanut rahaa, jolla voimme sitten matkustaa johonkin, tmv. Veljeni kanssa emme enää vaihda lahjoja. Kuitenkin molemmilla on jo kaikkea.

Kummilapsille ostan yhdet lahjat. Kummityttöni asuu Joensuussa ja siksi se ei ole mitään 20141224_171511hirveän isoa ja painavaa :) Kummipoikani taas on nyt jo 18 vuotias, mutta silti ostan aina jotain vaatteita, tmv.

Miehelleni ostan useamman pienen paketin, mutta kaikki tarpeellista. Äidille pari pakettia ja isälle myös. Muutamalle ystävälle vien joulukukan.

Itse toivon joululahjaksi yleensä paria kirjaa ja muuta hyödyllistä. En kuitenkaan odota paljon. Mielummin olen ilman lahjoja kuin saan jotain aivan turhaa. Kuten jonkin kyltin, jossa on hassu aforismi, ne lähtevät aina kiertoon samantien :D

20141218_170248Muutamaa päivää ennen aattoa käymme ostamassa joulukuusen. Sen on kuulunut jouluumme 3-4 vuotta. Kuusi tuo ihanan jouluntuoksun ja tunnelman. Voisin hankkia kuusen jo vaikka viikon ennen aattoa, jos se olisi soveliasta :) Viime vuonna haimme kuusen edellisenä viikonloppuna (aatto oli keskiviikko) ja iskimme sen paikalleen heti :) Se oli ilonamme loppiaiseen saakka.

Minulle jouluaattoon kuuluu aamulla riisipuuro. Muuten aamu menee rauhallisesti, odotellen joulurauhan julistusta. Sen katselemme/kuuntelemme miehen kanssa joka joulu. Muutamana viime jouluna minun vanhempani ovat tulleet syömään iltapäivällä. Olemme kokkailleet perinteisiä jouluruokia. Vanhempani ovat tykänneet paljon ja ovat olleet kiitollisia.

Usein aattoiltana olemme valvoneet pitkään, jopa seuraavaan aamuun… Viime vuonna emme valvoneet, koska joulupäivänä oli hyvä ystäväni tulossa syömään ja tiesin silloin illan venyvän.

Näitä ajatellesssa iskee joulukuume. Muttei siihen ole enää pitkä aika :) Ja ennen sitä käymme fiilistelemässä joulua Münchenin joulumarkkinoilla. Siitäkin olemme tehneet perinteen. Viime vuonna kävimme Wienin joulumarkkinolla.

Eilen paketoin ensimmäiset paketit. Paljon en osta ja koska olen työttömänä, en osta kallista. Onneksi sen kaikki ymmärtävät. Enää hankittavana ovat kummilasten paketit.

Näihin fiiliksiin, piparintuoksuisiin <8-)

20141224_153509

Hellyyttävä Joulu. 24 päivä joulukuuta

24.12.2014 Nyt on joulu, Yleinen

 

Muljakan kylää oli tullut joulu. Oli jouluaatto jota kaikki tietenkin olivat odottaneet suuresti. Lapset tietenkin kaikkein eniten mutta tietenkin myös naiset, sillä hehän suurimmaksi osaksi olivat kokanneet jouluateriat valmiiksi.

joulukalenteri 24

 

Mutta kaikkein suurin juhla pidettiin Himmelin Liisan ja Hokkasen Vilhon luona. Liisa, vaikka olikin jo aikuinen ihminen ollut jo monet vuodet, vietti ensimmäisiä oikeita synttäreitään. Ja vielä toinenkin juhla vietettiin samaan aikaan, nimittäin Liisan ja Vilhon kihlajaiset. Ja vielä illalla he viettivät joulua. Kolme juhlaa samana päivänä, siihen ei kukaan ainakaan tällä kylällä pystynyt.

Aamupäivä oli tullut jo siihen kohtaan, että Irene ja Taavetti olivat tulleet jo navetasta pois ja olivat jo suihkussakin käyneet. Nyt laitettiin juhlapukuja päälle kovalla kiireellä. Vaikeaa hommaahan tämä oli kun niin harvoin joutui tälläisiä vaatteita pitämään. Ja kun vaatteet olivat saatu päälle he kurvasivat vielä Sykerön kautta ja hakivat Alman ja Jaskan mukaansa. Alma ei voinut olla pois tälläisestä juhlasta. Alman poika perheineen jäivät pitämään taloa pystyssä sillä aikaa.

joulukuusi 2Tutut ihmiset saapuivat Himmelin pihaan. Autoille oli laajennettu parkkipaikkaa, että kaikki pääsisivät pihalle. Maljoja nostettiin heti sisään päästyä, ja asetuttiin istumaan mukavasti. Himmelin Liisa loisti kilvan koristellun kuusen kanssa. Hän oli nyt päivänsankari. Raine toimi tarjoilijana joka olikin hänelle aivan uusi tehtävä. Ennen olivat tarjoilijat palvelleet Rainea kun hän oli kapakoissa istuskellut. Mutta kävihän tämäkin tehtävä kun sai siinä samalla kertoilla juttuja ihmisten kanssa. Sen kyllä tiesi hyvin missä päin huonetta Raine oli. Siellä yleensä nauru raikui.

Erittäin lämminhenkinen juhla pidettiin Himmelin Liisa luona. Mutta ei ollut kovinkaan kauaa kun Rainen piti mennä pukeutumaan joulupukiksi. Ja tietenkin sitä ennen oli ainakin niiden vieraiden lähdettävä joilla oli lapsia. Muuthan saivat tietenkin jäädä pidemmmäksikin aikaan juhlimaan. Näin varmasti kävikin kun juhliin oli varattu prosenttijuomiakin. Eihän yleensä jouluna kukaan viinaa juonnut mutta kun tämä juhla oli synttärijuhla sekä vielä kihlajaisjuhlakin niin varmasti lasiin kaadettavaa ainettakin löytyi. Hiukan vain noloa kun Raine, joka tästä lasijuomasta olisi tietenkin välittänyt oli pukkina. Ja Vilhokin joka toimi pukin autonkuljettajana. Heille olisi kyllä lasista juominen ollut erittäin mieluisaa. Mutta pukkihommat ensin pois ja sitten alkaisi heillekkin vapaailta.

 

lumiukko on valmisAlma piti näistä juhlista. Hän ei ollut päässyt oikein kylän naisten kanssa rupattelemaan ennen, mutta nyt oli oiva tilaisuus tutustua kaikkiin naisiin ja tietenkin heidän miehiinkin. Alma piti iloisista juhlista ja iloa täältä löytyikin vaikka Raine oli jo lähtenyt joulupukin töihin. Mutta eiköhän se lasijuoma saannut äkkiä naisten puhesuonet avautumaan. Iloisuutta ainakin löytyi jo naisten keskuudesta. Naiset kokoontuivat omaan nurkkaansa ja miehetkin halusivat nyt paremminkin jutella miesten kanssa. Oli syntynyt kaksi ryhmää. Naiset kikattivat huoneen toisessa päässä ja miehet vielä totisina huoneen toisessa päässä. Mutta kun Liisa kantoi boolimaljan pöytää alkoivat miehetkin harrastamaan lasistajuontia. Ja muuttuihan se miestenkin puheen aika pikaisesti iloisimmiksi. Nyt oli juhlat täydessä toiminnassa.

joulumaisemaRaine juoksenteli viemään lapsille iloa. Vilho ei ajanut autolla aivan pihaan, vaan jätti auton tielle, etteivät lapset huomaa millä kyydillä pukki on tullut. Siksi pukki joutuu juoksemaan autosta pihatietä pitkin talolle. Puolet taloista oli vielä käymättä. Mutta Raine oli iloinen tästä tehtävästä. Ei ollut koskaan käsittänyt kuinka lapset voivat olla jännittyneitä kun näkivät pukin astuvan huoneeseen. Mutta ei siinä kauaakaan mennyt kun lapset jo tahtoivat itse penkoa pussista lahjojaan.

Viimein koitti viimeinen paikka jossa sielläkin joutui pukki laulamaan. Jokaisessa paikassa oli hän kysellyt laulua mutta kun sitä ei heti kuulunut, alkoi hän itse laulamaan ja kaikki yhtyivät samaan lauluun. Mutta nyt pääsi Raine viimeisestä paikasta pois. Sitten ajeltiinkin taas Liisan luokse. Puku pois ja kauhalla kaatamaan juomaa omiin lasiin. Nyt oli aika juhlia heidänkin.

Irene ja Taavetti olivat lähdössä kotiinsa. Samaan kyytiin astuivat Alma ja Jaskakin sillä heitä odottivat pienet lapset heidän kotonaan. Oma koti oli heille nyt rakkain paikka maailmassa.

LOPPU

Päätän kertomukseni tähän. Halusin vain tuoda aiheeksi tämän hellyyttävän joulun. Ehkä meillä kaikilla olisi enemmänkin annettavaa toisille ihmisille varsinkin tässä ajassa jossa ei oikein edes naapuriaan kukaan tunne.

Viimevuotinen joulusarja löytyy osoitteesta elakepiki.blogspot.fi.

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille lukijoilleni.

T. piki