Selaat arkistoa kohteelle Jenkkifutis.

Mestaruus selvä, kohti uusia haasteita…

12.10.2018 Formula

Sunnuntaina ajettu Japanin Grand Prix oli ohitse heti lähtökiihdytyksen jälkeen, kun Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas turvasivat kaksoisvoiton Mercedes-tallille. Kilpailun hahmo oli Max Verstappen, joka kolaroi Kimi Räikkösen kanssa viimeisessä sikaanissa ja lusikkamutkassa Sebastian Vettelin kanssa. Jälkimmäisessä tilanteessa Vettel lukitsi jarrunsa, joten saksalainen tuomittiin syylliseksi tilanteessa – tuomaristo ei tästä antanut rangaistusta. Kimi-kolarista he antoivat viiden sekunnin aikasakon.
Tämä ei hollantilaista harmittanut, sillä hän nousi kolmanneksi. Bottaksen ohittaminenkin oli mahdollista ilman pientä virhettä viimeisellä kierroksella. Ferrarin viikonloppu meni mönkään jo lauantaina, kun aika-ajoissa vaihdettiin autoihin väärät renkaat sateen kastelemalle radalle. Kimi ajoi hiljaisesti viidenneksi ihan, kun häntä ei olisi ollut ollenkaan näkynyt ja Vettel oli kuudes, mikä oli mestaruuden kannalta ratkaiseva isku. Vettelin ja Ferrarin otteista kauden toisella puoliskolla voi aistia paistavan epätoivon. Maranellossa halutaan väkisin kuljettajien mestaruuus saksalaisen. Tästä on puhuttu myös F1-Forumilla.

Sauber- ja Force India-tallin kuljettajat ohittelivat toisiaan alituisesti, joten jämäpisteistä oli viihdyttävää taistelua. Superlupaus Charles Leclercin kisa loppuo varikolta lähdettyään, sillä rengas ei ollut kunnolla kiinni. Hamilton kasvatti piste-eron jo 67:ään, joten Austinin radalla voidaan pistää mestaruusbileet pystyyn.

Amerikkalainen jalkapallo, kansankielessä jenkkifutis on oudtoa, mutta kiinnostavaa. Pisteitä voi monella tavalla tehdä ja lautapeleistä se muistuttaa laivanupotusta. Oikean taktiikan valinnalla voidaan hyökkäyslinjaa viedä eteenpäin. Virheellisellä vastustaja tekee pisteitä.
Näin kävi sunnuntaina, kun Green Bay Packers pelasi vieraissa Detroit Lionsia vastaan ammattilaissarja NFL:ssä. Packersin hyökkäys yski ja potkaisija Mason Crosby missasi neljä viidestä yrityksestään. Packers menetti yhteensä 12 pistettä potkujen seurauksena. Kotijoukkue Lions voitti pelin 31-22. Seuraavalla kierroksella suosikkijoukkueeni kohtaa legendaarisella Lambeau Field-stadionilla San Francisco 49ersin. It’s time for football!

Komea lopetus uralle

8.2.2016 Formula

NFL:n historian parhaisiin kuuluva pelinrakentaja Peyton Manning päätti komean uransa viime yönä uransa toiseen Super Bowl-mestaruuteen – ellei hän tee paluuta pelikentille. Denver Broncos voitti loppuottelussa Carolina Panthersin pistein 24-10.
Pelillisesti ottelu oli puolustusvoittoinen, sillä vain kahdesti hyökkäysvuoro päättyi Touchdowniin. Denverin potkaisija Brandon McManus sai kaikki kolme potkumaaliyritystä tolppien väliin. Ratkaiseva suoritus nähtiin viimeisellä neljanneksellä, kun Cam Newton rähmäsi pallon ja T.j Ward riisti sen Broncosille. Tilanteesta seuranneen hyökkäysvuoron Broncos käytti hyväkseen ja Vince Lombardi Trophy matkasi kolmanne kerran Coloradon osavaltion pääkaupunkiin. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin puolustuksen linjamies Von Miller, jonka puolustustehokkuuss oli avainasemassa. Miller sai aikaiseksi neljän pallonmenetystä sekä seitsemän pelinrakentajan säkitystä.
Mikäli et ymmärrä amerikkalaista jalkapalloa, niin tämän opasvideon avulla laji tulee tutuksi.

Seuraavaksi tämä kirjoitus lähtee kelkkaränniin, nimittäin viikonloppuna laskettiin St. Moritzin radalla maailmancupin osakilpailu. Mahakelkkailussa Korean Sungbin Yun otti uransa ensimmäisen voiton ja Dukursin veljekset Latviasta nousivat hänen vierelleen palkintopallille. Naisten kilpailun voitti Itävallan Janine Flock. Rattikelkkailussa naisten voittoon laski USA:n Elana Meyers Taylor ja kahden miehen kelkassa kotiyleihö sai juhlittavaa, kun Beat Hefti laski voittoon.

Sunnuntaina oli sitten neljän miehen kelkat lumisissa olosuhteissa, mutta se ei hidastanut Saksan Maximillian Arndtin menoa. Hän laski tyylikkäästi voittoon ennen yllätyskakkosta Itävallan Benjamin Maieria. Kolmanneksi laski Latvian Oskars Melbärdis. Täytyy muistaa, että kelkassa on kuljettajan lisäksi kaksi jäsentä sekä tärkein eli jarrumies.

Myös ohjaskelkkailun puolella Saksa jatkaa ylväitä perinteitään. Felix Loch otti jo kuudennen peräkkäisen voiton miesten yksiköissä Sotshin olympiaradalla.

Ja lopuksi formulaa – ilman saasteita. Formula E-sarjan kilpalu Buenos Airesissa oli viihdyttävä. Sam Bird ajoi kuin rallikuljettaja, mutta onnistui pitämään joukon hänniltä nouseen Sebastien Buemin takanaan. Kolmanneksi ajoi Lucas Di Grassi, joka kavensi Buemin sarjajohdon vain neljään pisteeseen.

Mukavaa viikonalkua.