Selaat arkistoa kohteelle järjestys.

Plan and book

26.1.2015 Yleinen

20150125_163335 Sen lisäksi että kirjoitan tätä blogia, pidän myös kirjaa, johon kerään kaikki suunnitelmani ja minua inspiroivia kuvia. Kyllä, tiedän että näissä molemmissa on aika kova työ, mutta se ei minua haittaa. :) Ostin Suomalaisesta kirjakaupasta paksun A4:sen kokoisen paksukantisen vihon, jossa on ihanat valkoiset sivut. Alkuun kirjoitin aikataulun häiden suunnittelulle (jonka kirjoitin myös tänne blogiini teille).20150125_163324

20150125_163328

Sen jälkeen jaoin kaikki sivut niin, että kaikille aiheille (kuten päivä, hääkuvat, hääpuku, ohjelma)  oli tarpeeksi sivuja. Nimesin myös kaikki sivut omilla aiheilla, joihin alan sitten keräilemään kuhunkin aiheeseen liittyviä asioita.

Tosiaan olen todella järjestelmällinen ihminen, sekä rakastan suunnittelua (kuten jo jossain postauksessani taisinkin mainita), joten tälläisen suunnitelma vihon pitäminen tuntui minulle enemmän kuin luontevalta ajatukselta! Suosittelen tätä myös teille, sillä tämä on hyvä tapa pitää kaikki häihin liittyvät asiat järjestykessä ja samassa paikassa. Tarkoituksenani on jossain vaiheessa myös täydentää vihkoa tulevien morsiusneitojen ja kaason kanssa.

Vihkoon on tarkoituksena kerätä kaikki parhaimmat ideat, ohjelma suunnitelmat ja kuvat (esim. hääpuvuista), joita mahdollisesti toteutamme häissämme. Vihon avulla minun on sitten helppoa pysyä kärryillä siitä, mitä olen jo sopinut/suunnitellut, sekä pitää kaikki asiat kasassa. Myös muiden häissä auttavien on helppo katsoa vihosta mitä pitää tehdä jne.

Tässä kaikki aiheet ja otsikot, joita vihostani löytyy:

 1. Vuoden aikataulu tehtävistä asioista.
 2. Päivä; Suunnittelen mahdolliset hääpaivät. 
 3. Budjetti.
 4. Vieraslista.
 5. Save the date -kortti.
 6. Kutsukortti; Kuvia kutsukorteista ja materiaaleista, joita kutsukortissa voisi käyttää.
 7. Kiitoskortti.
 8. Hääpuku & huntu.
 9. Hääkampaus & -meikki.
 10. Sulhasen puku.
 11. Vihkisormukset.
 12. Avustajat; kaaso, bestman, morsiusneidot, sulhaspojat, kukkatytöt. Tähän osioon kirjoitan kaikkien kyseisten ihmisten nimet, sekä heidän tehtävät. Meidän yhteiset tapaamiset, sekä asiat joita käymme läpi (näistä tulossa myöhemmin kokonaan oma postauksensa). ;)
 13. Vihkipappi & kanttori.
 14. Häämarssi; eli kaikki meidän mieleisemme häämarssi vaihtoehdot.
 15. Soittolista; Tänne sitten kaikki biisit joita haluamme häissämme soitettavan, sekä kaikki biisit joita emme ehdottomasti halua soitettavan. Tähän kohtaan kirjaan myös varatun bändin/DJ:n.
 16. Vihkiseremonian & hääjuhlan paikka.
 17. Häiden teema; tähän jos on joku tietty teema häissä/väriteema.
 18. Koristelu; tähän kannattaa varata paljon sivuja. Kuvia & materiaaleja koristelusta ihan niihin pienimpiin yksityiskohtiin myöden.
 19. Pukeutuminen ja pukukoodi.
 20. Hääajoneuvo.
 21. Ohjelma; niin kirkkoon kuin juhlapaikallekkin.
 22. Aikataulut.
 23. Ohjelmalehdet; suunnittelu.
 24. Istumajärjestys.
 25. Paikka- ja menukortit +opaskyltit; suunnittelua.
 26. Pitopalvelu & ruoka + juomat; eli mistä tilaatte pitopalvelun, ruokalistan suunnittelua. Huomioithan myös alkoholit ja alkoholittomat juoma vaihtoehdot.
 27. Kakku.
 28. Hääkarkit.
 29. Hääkimppu ja kukkakoristeet.
 30. Kaukaa tulevien yöpyminen; eli jos olet mahdollisesti varaamassa esimerkiksi hotellista jotain ryhmän alennuskoodia. Samalle sivulle kannattaa myös listata ihmiset, jotka ovat jo ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita yöpymään hotellissa.
 31. Hääkuvat + kuvaaja; millaisista hääkuvista pidät, tästä on hyvä näyttää kuvaajalle mallia siitä, mitä kuvilta odotat.
 32. VARAUKSET; tänne kannattaa listata kaikki sovitut ajanvaraukset. Esimerkiksi päivät + kellonajat jolloin olet sopinut tapaavasi kaasot (jne), parturiaika, manikyyriaika jne. 
 33. Lahjalista.
 34. Hääyö; mukaan hääyöksi, vaatteet + tarvikkeet. Missä vietätte hääyönne ja aikataulut.
 35. Huomenlahja; ideat.
 36. Häämatka; minne, milloin, mitä mukaan, inspiroivia kuvia jne.

20150125_163425