Selaat arkistoa kohteelle jalkatreeni.

Polkujuoksua, olenkin siis trendikäs!

15.9.2015 Yleinen

Törmäsin tässä eräänä päivänä artikkeliin, joka käsitteli polkujuoksua ja siihen tarkoitettuja lenkkareita. Mä en todellakaan tiennyt, et mä olen niin trendikäs! Siis minähän mielelläni juoksen poluilla, todellakaan en mielelläni tiellä.. Olen tainnut jo jossain aikaisemmassa kirjoituksessani mainitakin siitä, että tiellä juokseminen on mun mielestä maailman tylsintä puuhaa. Siinä kun näkee vähän liian kauas, tulee epätoivo, että se tie (purkkari) ei lopu koskaan.. Poluilla joutuu keskittymään pystyssä pysymiseen ja siihen, mihin jalkansa asettaa. Siellä on jatkuvaan mutkia ja isompia korkeuseroja, kun tiellä. Ja tokihan siellä on se luonto vielä enemmän ympärillä, suorastaan hukkuu metsään :) . Mitä pienempi polku, sitä kivempi.  Tosin ei mulla mitään erityisiä lenkkareita siihen hommaan ole, hyvin on pärjännyt normeillakin.

ääääöö

Tänään kävin heti aamutuimaan portaissa vähän kirmailemassa ja siinä samalla ettimässä polkuja lenkkipolkujen (pururatojen) lomasta. En tunne nykyisen kotikaupunkini pururatoja niin tarkkaan, että olisin vielä kovin pitkälle lähtenyt polkuja ettimään, mutta löytyi sieltä onneksi muutama lyhyt pätkä. Tuli todistettua, että suuntavaistokin pelaa vielä, ainakin toistaiseksi tänään toimi. Tosin sen verran pukkas sumua, et ilmankosteus oli aika hyvä, luuli siis tehneensä isommankin reenin hiestä päätellen :D .

Portaista ja poluilta paukasin sitten vielä salille jalkareenihommiiin. Alunperin oli tarkotus mennä vielä iltapäivällä Säpikäisen kanssa yläroppareeniin, mutta taitaa se jäädä nyt välistä, koska tatadadaa! Minä menen piiiitkästä aikaa ratsastustunnille :D . Liekö siellä selässä edes pysyy, kun taitaa olla puolisen vuotta aikaa, kun viimeksi olen hevosen selässä ollut. Entinen vuokrahevosenikin siirtyi mammalomalta uuteen paikkaan, mutta sekin on vielä kuntoutumassa, joten ratsastushommelit ei tule senkään kanssa kysymykseen ihan hetkeen. On melkein jännäkakka housussa nyt :D . Wiiiiiiii!!

Ps. Ostin taas eilen uudet reenihousut, voi  miten olikin mainiot!

Harvinaislaatuinen yhteistreeni.

9.5.2015 Yleinen

Yhteistreeni voitti tänään väsymyksen. Murunen huusi koko yön rokotteiden ansiosta, joten olo oli todella poikkinainen. Mutta minulle ja miehelleni tarjoutui tilaisuus päästä yhdessä treenaamaan. Meille TODELLA harvinaista herkkua on päästä salille samaan aikaan. Tänään pääsimme. Ja onneksi lähdin väsymyksestä huolimatta. Siellä mieli virkistyi, enkä ollut jalkarääkin jälkeen enää ihan niin kiukkupylly, ehkä vähän enemmän tiukkapylly..haha, vänyneen huumoria, sallikaa se. :D

Yleensä meillä on omat treenimme mieheni kanssa. Kaudella tietysti joukkueen mukana ja yhteisharjoitteluaikana myös on miehelläni tietyt harjoitukset. Minä puolestani sovitan treenini miten mahdollisuudet antavat arjessamme periksi. Mutta nyt tämän omatoimiviikon toisiksi viimeisenä päivänä pääsimme yhdessä rääkkäämään jalkojamme. Minä vedin treenin ainakin melkein kokonaan. Osa liikkeistä ei kelvannut miehelleni, esim. minä syväkyykkään (lue: teen kyykyt oikein) ja mieheni hokikyykkää (lue: ysikymppiin taipuu nipinapi). Ja muutama liike oli kuulemma naistenliike. Lepoa en sallinut miehelleni vaikka ehdotti itselleen juomataukoa, vaan käskin keksiä korvaavan liikkeen. Osat liikkeistä tehtiin vuorotellen ja osa liikkeistä oli molemmilla erit.

Private-sali miltei koko ajan.

Private-sali miltei koko ajan.

Yhteistreeni/jalat

Yhteistreenimme alkoi lämmittelyllä. Minä kipitin crossarilla ja mieheni polki spinniä. Sitten kyykkäiltiin ym.

  1. Maastaveto. Teimme vuorotellen, toki eri painoilla.
  2. Jalkaprässi. Samoilla painoilla. Mieheni teki yhdellä jalalla, minä kahdella.IMG_20150509_140337IMG_20150509_140310
  3. Mulla Smithissä heilautus. Miehelläni kahvakuulalla heilautus.IMG_20150509_140252IMG_20150509_140231
  4. Yhden jalan kyykky. Toisella syvä ja toisella puolikas.IMG_20150509_140205
  5. Minulla ristikkäistajassa lantion ojennus/kyykky. Miehelläni puolikas askelkyykky, jalka penkillä.IMG_20150509_140148
  6. Laikan kanssa tasajalkaa hypyt. Maksimitoistoina.IMG_20150509_140124
  7. Vatsaliikkeet.

Sellaisten liikkeiden jälkeen energiavarastot huusivat ruokaa ja sitä saimmekin. Äitini oli loihtinut ihanat sapuskat. Olimme viettämässä etukäteen äitienpäivää vanhempieni luona. Kiitos ruoista ja ennen kaikkea kiitos yhteistreenin mahdollistamisesta.

Näihin tunnelmiin ja odottamaan huomista elämäni toista äitienpäivää. Ja kokeiltaahan yhdessä treenaamista, tuo vaihtelua parisuhteeseenkin.

Muistakaa äitejä, vaikkapa antamalla heidän nukkua koko yö ja pitkään! Se on minusta ainakin paras lahja. Sitä toivon kovasti..katsotaan…

 

Pyllyn posket kovilla

6.5.2015 Yleinen

Huh, nyt voi sanoa, että kannikkaan koskee! Oon ollut ahkera ja pyöräillyt jopollani (tarkemmin sanoen se on kyllä retro ;)) paikasta A paikkaan B tänään kaksikin kertaa ja siinä välillä suhaillut siellä ja täällä ja vähän tuollakin. Retro- kausi on siis korkattu ihan urakalla ja se kyllä tuntuu hanurissa! Herkät pyllyn poskeni tarvitsevat vielä hieman totuttelua tähän uutukaiseen kesäiseen lajiin..

Asiaa ei toki auta yhtään se, että olen tehnyt saliakin vähän miten sattuu ja persposkiakin aika monena päivänä jo peräkkäin, joten saattaahan tuo vähän jo alkaa tuntumaan, jos vaikka huomenna antais kannikoiden levätä. Ainakin salihommista. Itse takamus ei ole siltikään ulkonäöllisesti siitä mihinkään muuttunut, ihan yhtä läppänältä se mun mielestä vaikuttaa, kun aina ennenkin. Tai ei nyt varsinaisti läppänä, mut ei järin pulleakaan. Ainakaan halutulla tavalla.. Mutta tänään jalkaprässi tuntu yllättävän kevyeltä niillä painoilla, mitä muistelisin aiemmin enimmillään käyttäneeni. Etureikkareihinkin sai lisätä jopa pari punnusta. Mutta miksei se hitto vie näy missään!?

On tämäkin melkosta pitkä piimäsen ihmisen touhua. Ei siis oikeestaan mun laji, mutta silti sitä yrittää ahertaa. Näin pitkästä aikaa viikonloppuna serkkuani ja hän alkaa dieetata ja reenata taas syksyn body fitness- kisoihin. Jokseenkin välillä tulee semmonen älytön ärsytys, et miksei mulla ole semmosta itsekuria, kun tällä serkullani on. Se on kyllä pienestä pitäen ollut täydellisyyden tavoittelija ja hillittömällä itsekurilla varustettu henkilö. Jotain siellä on pieleen mennyt, kun meidän vanhemmille on jaettu nuita periytettäviä ominaisuuksia. Täältä suunnasta jäi jotain uupumaan ja pahasti tuon itsehillinnän saralla.. Mutta ei se auta, kesäkunnossa se on valaskin! :D

Lihas(kalvo)huoltoa?

14.4.2015 Yleinen

Tänään taas vierailevana tähtösenä koti-kotikaupunkini kuntosalilla. Jostain syystä oli melkonen buusti päällä ja jalkapäivän lisäksi huhkin vielä rinta-ojentaja-olkapäätkin! Etureisi-laite – jalkaprässi – etureikkarit – rintalihas yhtenä pumpsina, hack- kyykky smithissä – takareikkari – toinen rintalihas yhtenä ja 45 asteen jalkaprässi – kolmas rintalihasliike yhtenä sarjana. Sitten ojentajat taljassa, kahvakuulalla ojentajia ja vielä penkillä dippejä kaikki putkeen. Pari olkapääliikettä vuorotellen ja sitten lopuksi vielä takareikkareita pallolla ja levypainon kanssa vatsalihaksia. Hyvä minä, jee!

Siinä itse hikeä valuvana, kuin pieni porsas mietin, että miksen minäkin ole sitä sarjaa, kun ne jotkut, jotka lähtevät salilta yhtä freesissä kunnossa, kuin sinne tulevatkin. Vai hikoilenko mä vaan normaalia enemmän? Siis olisihan se nyt kivaa, olla vähän siistimpi, eikö? Tänäänkin piti laittaa sellainen reenipaita päälle, joka ei nyt ihan vimpan päälle mätsännyt housuihini, mutta kukahan lie oli ollut vähän laiska ja illalla oli näköjään jäänyt kainalot siistimättä, niin oli valittava se hihallinen versio hihattoman sijaan.. :D No eipä sillä, olihan multa jäänyt meikitkin aamulla laittamatta nassuun. Mutta hurjan kateellinen olin eräälle naiselle, joka oli hankkinut juuri sellaiset reenihousut, joita minä olen katsellut moneen kertaan, mutta jättänyt sitten tilaamatta, kun ne ulkomailta asti olisi tilattava. Sanoi niille hintaakin ihan hyvin kertyneen, postituskuluineen ja tullimaksuineen housut oli kustantaneet reippaat sata eukkia. Että ei ne nyt sitten ihan niin hienot ollutkaan.. Ei mun reenaus sentään ihan niin kalliita kalsareita vaadi :D .

Huomioni kiinnittyi tänään myös erääseen seikkaan, jota tässä silloin tällöin olen miettinyt. Nimittäin sivunänniin, vai liekö se sitten ihan suoranänni. Siis miehellä. Jotenkin musta olisi ihan suotavaa, että kuntosalilla myös miehillä olisi vaatteet päällä.. Niitä paitoja joissa on vaan tyyliin naruolkaimet ja läppä mahan ja selän päällä (vaimonhakkaajapaidaksikin kai kutsuttu kyseinen riepu) sattuu sillon tällön silmään kuntosalilla. Ja se sieltä vilahtava (tai oikeastaan jatkuvaan näkyvä) nänni. Tosin näitä mä olen havainnut vaan nuoremmilla pojilla. Onko ne jotenkin enemmän innoissaan omista rintalihaksistaan, vai harhautuuko kolmikymppinen haukan katseeni vain sattumalta näihin yksilöihin..? Njoo.. tuskin sentään (eivät ole olleet oikeen mun mieleen ;D). Toki edelleen, ihan mikä itsestä hyvältä tuntuu, niin eikun vaan. Siis vaatteissa.

Illemmalla kävin fysioterapeutti- kaverini käsittelyssä. Faskiamanipulaatio ei muuten nouse todellakaan suosikkilistani ykköseksi millään tavalla.. Eikä edes kakkoseksi. Käsiteltiin tällä kertaa vain oikea puoli, siis rintarankaa, lapaa, hartiaa ja kättä, jotta minulle jää vertailukohteeksi vielä toinen puoli. Liikuntaa rajoittavia ongelmia kun minulle ei ole, lähinnä ongelma on edelleen käsien puutuminen, niin pystyn näin mahdollisesti vertaamaan, oliko käsittelystä minulle hyötyä. Helpotus se silti oli kuulla, että ilmeisesti ongelma ei mulla nyt ole kuitenkaan siellä rannekanavissa, joita kaikki mulle ensimmäisenä ehdottaa, vaan kuitenkin ehkä jossain muualla.

Melko erikoista käsittelyä oli se semmonen manipulaatio, ideana siis saada lihaskalvot antamaan periksi. Niitähän multa on jo jaloista kirurgisesti avattukin. Tietyistä pisteistä pitkään ”hieromalla” (mun mielestä oikeestaan kaivamalla) pyörivällä liikkeellä niin kauan, kunnes kipu muuttuu siedettäväksi ja käsittelijä tuntee sormissaan, et nyt helpottaa, saadaan kroppa taas (toivottavasti) pelittämään. Jotain se selitti, että saadaan aikasiks tulehdusreaktio, joka sitten parantaa. Lopulta mä näytin siltä, kun mä olisin saanut jonkun allergisen reaktion järkyttävän suuren itikanpiston aiheuttamana :D . Jään jännityksellä odottamaan, puutuuko mulla ensi yönä vaan vasen käsi vai miten :D . Jos tästä on apua, niin jatkossa käsitellään myös vasen puoli ja sitten jalat, joihin on ilmeisesti nyt vuosien saatossa tullut kiinnikkeitä, vaikka ne on leikattukin.

 

Mieron tiellä

3.3.2015 Yleinen

Tänään jouduin rankaisemaan itseäni, koska eilen hukkaannuin mieron tielle ja salin sijaan meninkin herkuttelemaan ravintolaan.. Inhottavia ystäviä mulla, houkuttelee tuollaisiin haureuksiin! Mutta kyllä ne mozzarella-tikut ja suussa sulava hamppari olivat sen arvoisia.. Todellakin sen arvoisia! Eli siis toisin sanoen kukon pierasun aikaan (no ok, kahdeksan aikaan aamulla) olin kiltisti salilla viettämässä käsipäivää. Mitäpä mulla muutakaan tälleen aamulla olisi tekemistä, kun seiskan jälkeen kerran herään ilman herätyksiä. Ja iltapäivällä uusiksi Säpikäisen kanssa, sillon jalkahommia. Kerkeshän siinä välissä tehdä vähän ns. oikeitakin hommia.

Suhteellisen hiostavaa oli taas, kun yritti kyykkäillä niin syvään, ku vaan pääsee. Mullahan on siis ollu joku ihmeen kammo siihen, ettei polvet saa mennä alle ysikympin, et se tekis jotenkin huonoo niille. Nyt ajattelin, jos sitä kuitenkin kokeilis. Tosin mun jaloilla se ei ole kyllä kovinkaan syvään, koska mulla irtoo aina kantapäät lattiasta tai jos yritän ne pitää lattiassa, ni pyllähdyshän se on samantien. Ei ois tainnu musta taitoluistelijaa tulla (muistan joskus luistelija kaverini kanssa penskana niitä kyykkäilyjä ja liukuja kokeilleeni.. no kyllähän se persiilläkin liuku onnistuu..). Ei siis toinna vapailla painoilla paljon yrittää kovin syvälle kyykkyyn ilman pönkkää kantapäiden alla :D . Ei ehkä muutenkaan, kukas mut sieltä tunkkaa sit ylös, jos jalat ei ennee jaksakaan suoristua?!

Yhteen harmittavaan asiaan kiinnitin kyllä tällä kerralla huomiota. Näin sinkkuna olisin kyllä sitä mieltä, että saleilla tulisi miehillä olla hanska kielto. Jos siellä nyt sattuu vahingossa joku edes hieman potentiaalinen yksilö olemaan, niin olisihan se nyt vähintään oikeus ja kohtuus, että voisi nähdä onko sormusta vai ei :D . Ai miksi minä kävinkään salilla :D :D ?

Ps. ei kannata syödä pistaasipähkinöitä kovin paljon kerralla.. kirveltää ihan suhteellisen tymäkästi ylähuulta se suola.. Tosin kannattaisi muistaa syödä vähän useammin muutenkin päivässä. En tiiä, mikä mulle taas on tullut, kun huomasin puoli kuuden maissa, salilla siis, että niin tosiaan, olin syönyt kaksi kertaa päivän aikana (ateriakorvikepirtelö aamulla ja pari leipäpalaa) plus yhden protskupatskun. Hienoa Punkero, pitäisikö muistaa välillä katsoa kelloakin, miten paljon se jo on?