Selaat arkistoa kohteelle jalkapäivä.

Kevättä kohti

29.2.2016 Yleinen

Voehan räkä, missä kunnossa sitä ihminen voikaan olla! Ei siis sillä, että tässä nyt oltais toinen koipi haudassa, mutta kylläpä sitä vaan huomaa, ettei se vanhuus tule yksistään. Alkutalvesta nilkka tykkäs huonoa sählyssä ja ei meinaa oikeen vieläkään muistaa, ettei se ole kunnossa. Ikinä kun ei oikeastaan ole ollut mitään sellasta kovin rajottavaa ropleemaa kropassa (mitä nyt joskus penikat vaivas enemmänkin), mut tosi hankalaa toisinaan, ku nilkka onkin vähän pipi ja sitä ei muistakaan. Mutta mitäpä pienistä, huutakoon hoosiannaa, niin kauan, ku matkassa kestää :D . Ja onhan toi hoosianna jo hieman hiljentynytkin.

Viime viikolla kävin hierojalla ja vaihteeksi se mukiloi mut mustelmille. No, puutuhan ne kädet jatkuvaan, että kyllä siellä ihan oikeesti olikin mukiloitavaa. Siinä mielessä vaan kurja, kun taitaa tää eukko olla sen verran jumissa, ettei se yksi kerta riittänyt ja edelleen kädet puutuu. Ja sitten vielä sain itteni jotenkin ihan romuksi lentopalloillessa ja mitä lie muuta teinkään, että viikonlopun kärsinkin ihan omituisesta tylpästä kivusta tietyssä asennossa lapaluussa ja selkäkin vaivas. Aamulla (tai vaikka vaan hetken istumisen jälkeen) köpöttelen, ku vanha mummo :D. Mutta köpöttelen sentään kuitenkin! Venyttely ja kehonhuolto? Mitä ne sellaset oikeen on :O ?!?

Tänään kuitenkin taas Säpikäisen kera salille jalkapäivälle! Ihan jees reeniä, vaikka ei tällä kertaa ihan lähtenytkään siihen malliin, ku mihin Säpiksen kaa pystyttäis. Oli vähän lepsua toimintaa, mutta eiköhän tuota kuitenkin ihan buenosti tullut tehtyä hommia. Lämmin tuli ainakin ;) . Ja btw, mä oon saattanut laihtua ehkä kilon!! :D Tosin nyt pitäs päästä taas tästä sokerikierteestä eroon. Ja yhden asian, mitä oon huomannut, et mun kropalle on tosi tärkeetä, et syön tosi säännöllisesti ja ei sais olla, kun korkeintaan se 3h aterioiden välillä. Tuntuu, et heti laskee energiatasot miinukselle ja pikku tirsat ois paikallan. Tosin tykkään mä tirsotella enivei. Kauheesti opittavaa ja muistettavaa asiaa syömisestä. En ois ikinä uskonut, miten paljon se voi vaikuttaa ja miten hankalaa se ihan oikeasti on!

Kohta tässä käännytään jo maaliskuun puolelle, tarkalleen siis jo huomennahan on maaliskuu. Minne meni ne kaksi kk, jonka aikana mun ois pitänyt jo laihtua enemmänkin? Oonkohan mä nyt ”vähän” jäljessä mun tavotteesta? Olisi tietenkin ollut ehkä hieman kätevämpää tehdä ihan oikee tavote ja tavotepäivämäärät.. Uhkaavasti alkaa lähestyä tuo toukokuukin, jolloin oli ehkä ajatuksissa lähteä kaverin kanssa Espanjaan reissuun. Siellä ois toki ihan kiva käydä rannallakin ilman, että tarviis miettiä ihan niin paljon sitä, missä asennossa ei näytä ihan kauheesti valaalta :D .

Mutta kevättä kohti reippain mielin, jos sitä vaikka hakisi kouluunkin!

Polkujuoksua, olenkin siis trendikäs!

15.9.2015 Yleinen

Törmäsin tässä eräänä päivänä artikkeliin, joka käsitteli polkujuoksua ja siihen tarkoitettuja lenkkareita. Mä en todellakaan tiennyt, et mä olen niin trendikäs! Siis minähän mielelläni juoksen poluilla, todellakaan en mielelläni tiellä.. Olen tainnut jo jossain aikaisemmassa kirjoituksessani mainitakin siitä, että tiellä juokseminen on mun mielestä maailman tylsintä puuhaa. Siinä kun näkee vähän liian kauas, tulee epätoivo, että se tie (purkkari) ei lopu koskaan.. Poluilla joutuu keskittymään pystyssä pysymiseen ja siihen, mihin jalkansa asettaa. Siellä on jatkuvaan mutkia ja isompia korkeuseroja, kun tiellä. Ja tokihan siellä on se luonto vielä enemmän ympärillä, suorastaan hukkuu metsään :) . Mitä pienempi polku, sitä kivempi.  Tosin ei mulla mitään erityisiä lenkkareita siihen hommaan ole, hyvin on pärjännyt normeillakin.

ääääöö

Tänään kävin heti aamutuimaan portaissa vähän kirmailemassa ja siinä samalla ettimässä polkuja lenkkipolkujen (pururatojen) lomasta. En tunne nykyisen kotikaupunkini pururatoja niin tarkkaan, että olisin vielä kovin pitkälle lähtenyt polkuja ettimään, mutta löytyi sieltä onneksi muutama lyhyt pätkä. Tuli todistettua, että suuntavaistokin pelaa vielä, ainakin toistaiseksi tänään toimi. Tosin sen verran pukkas sumua, et ilmankosteus oli aika hyvä, luuli siis tehneensä isommankin reenin hiestä päätellen :D .

Portaista ja poluilta paukasin sitten vielä salille jalkareenihommiiin. Alunperin oli tarkotus mennä vielä iltapäivällä Säpikäisen kanssa yläroppareeniin, mutta taitaa se jäädä nyt välistä, koska tatadadaa! Minä menen piiiitkästä aikaa ratsastustunnille :D . Liekö siellä selässä edes pysyy, kun taitaa olla puolisen vuotta aikaa, kun viimeksi olen hevosen selässä ollut. Entinen vuokrahevosenikin siirtyi mammalomalta uuteen paikkaan, mutta sekin on vielä kuntoutumassa, joten ratsastushommelit ei tule senkään kanssa kysymykseen ihan hetkeen. On melkein jännäkakka housussa nyt :D . Wiiiiiiii!!

Ps. Ostin taas eilen uudet reenihousut, voi  miten olikin mainiot!

Sehän toimii ehkä sittenkin!

27.7.2015 Yleinen

Kyynärpääni siis. EHKÄ. Reiluun kahteen kk:n eka kerta, tai ok, toinen kerta, ku ees kokeilin mitään hauiskääntöjä ja tällä kertaa kyynärpää jopa anto tehdä niitä!! Wuhuu! Johan tässä vähän aikaa sit niitä kokeillessa meinas itku tulla salilla, kun alko turhauttaa se, että koko ajan pistää. Pienemmillä painoilla ja kerrankin ajattelin ottaa varman päälle ja tehdä vaan yhden sarjan habaa, katsotaan minkä äjäyksen se antaa huomiselle, vai onko kyynärpääni ihan oikeasti jo parantumassa?

Tavis on nyt reenannut enemmän jalkoja ja viime viikolla innostuin portaista sen verran, että kävin kaupunkini hyppyrimäen portaissa kiipeilemässä useampana päivänä. No tämähän sitten kostautu sillä, että vasemmalle jalalle siirtäessä painon lonkkaa alko polttaa. Ei sitä näköjään ihminen tervettä päivää näe.. No, mutta eipähän tuo nyt sentään vielä oo koipi tippunut matkasta, ni porskutetaan eteenpäin ja yritetään muistaa venytellä.

Venyttelystäpä puheenollen naureskelin tänään Säpikäiselle salilla, kun JOS mahdollista, että töiden puoleen pääsee syksyllä alottaa jonkin harrastuksen, niin taekwondo kiinnostaisi. Yhtenä päivänä kattelin niitä videoita ja ristus siunoomain ku yritin ihan extempore, että kuinka ylös saan nostettua jalkani (siis niissä videoissa ne nosti toisen jalan melkein suoraan ylöspäin), ni kyllä meinas pissa tulla housuun, ku peilistä kattelin, mille se näytti, kun minä jalkaani yritin ylös saada :D :D . Joo, sitä täytyis ehkä ensin hieman yrittää harjotella kotona, en mä sentään mikään balleriina ole :D

Laihduttamisesta en sitten pukahdakaan mitään.. Ne saakelin pussipirtelöt on ihan huijausta. Niin.

Pyllistellen

27.2.2015 Yleinen

Mieti tekeväsi esim. jalkakyykkyä tai takareisiä pallolla, juuri sellaisia liikkeitä, joissa joko pyllistelet ihan huolella tai nostelet lantiotas selällään todella korrektin näkösesti.. Mieti siihen samaan syssyyn sit joku nuori mies tuijottamaan sua. Ai jonkin verran epämiellyttävää? Ei suinkaan!

Kyllähän mä tajusin jossain vaiheessa, et se tyyppi kattoo, mut en mä tajunnut, et se koko ajan on kattonu, ennen ku Säpikäinen asiasta mainitsi. Olikohan mulla reikä housun persiissä? Hampaanvälissä puolikas kananrintapala (kyllä, siinä vaiheessa päivää mun itsehillintäni oli vielä pitänyt) vai huomasikohan hän kenties ”orastavan” sängen säärissäni? Ehkä hänet hemaisi säkenöivä kauneuteni, vimpan päälle laitettu ulkomuotoni ja varsin jumalainen vartaloni? Niin, ainahan niistä saa haaveilla……

Tästä keskustelimme kerran Säpikäisen kanssa, että onhan se nyt vähän kurjaa tehdä joitain liikkeitä, kun ihmiset ei aina osaa peitellä tuijotustaan. Voihan se toki olla, että se on vaan tyhjä tuijotus, ettei toinen edes tajua katsovansa jotain, mut itselle tulee tosi epämukava olo, kun olet haarat levällään tai pylliselet tai teet perspitkäilyjä (maastavetoja, no onhan nekin tosin pyllistelyä) ja joku seisoo suoraan sun eessä ja tunnet tuijotuksen.. :D

Mutta katse on viekas, se on välillä pirullisen viekas. Joka saattaa aiheuttaa sitten traumoja. Onneks en ole pitkään aikaan sattunut samaan aikaan salille erään herran kanssa, joka käyttää tiukkoja pyöräilyshortseja. Venyttelemässäkö lie olin, kun herra Pyöräilyhousu tulee viereeni, menee risti-istuntaan ja alkaa venytellä sisäreisiään. Joo eihän siinä silleen muuta, mutta miksi, MIKSI minun silmäni tekivät virheliikkeen ja harhautuivat?! Sinällään aika avoimenahan hän siinä edessäni oli, joten ei se sinällään suurta harhakatsetta tarvinnut.. Joten minäkö se irstas sitten loppujen lopuksi olinkin :D? Hyi minua.

Mutta kylläpä oli kuitenkin ihan jees jalkareeni tänäänkin, vaikka hyyty loppuun ihan huolella. Ilmeisesti tämä tankkaus ei nyt mennyt ihan nappiin, tuli todennäköisesti lähdettyä salille liian pian syönnin päälle. Alkuhan meni reisien huutaessa hoosiannaa, lopussa suorastaan kokonainen enkelikuoro oli äänessä, kun irvistellen sain etureikkareitakin tehtyä sen vaivasen kahdeksan kappaletta rupusella 35 kilon painolla.  Eli kai ne syväkyykyt sit meni perille?