Selaat arkistoa kohteelle jalka.

Jalantynkää

15.4.2014 Huumori, Sekoseko, Vapaa-aika, Yleinen

Asian tynkää tynkäjaloista.

Miksi ihmeessä sanotaan: ” Jos vaan jalat kantaa.” Ei ne jalat mitään kanna vaan kädet! Milloin olet nähnyt jonkun kantavan ostoksia, saunapuita tai mäyräkoiraa jaloillaan?

”Kyllä jalat antaa, jos vaan jaksat kantaa”, sanoi se entinenkin morsian. Vanha pohjois-kymenlaaksolainen sanonta kaukaa 2010-luvulta asti.

”Eipä paljoa haittaa, jos puujalan jalkapuuhun laittaa”, totesi pahennusta aiheuttanut vanha merikarhu kirkonmäellä.

”Vaarilla on jo toinen jalka haudassa.” Onko vaari hajonnut palasiksi ja kuinkahan moneen osaan? Ja missä ihmeessä on hänen toinen ketara?

Missä valmistetaan invalidisoituneen kehonrakentajan proteesi? Puujalkaprässissä.

Jalka mittayksikkönä:

Jalka on vanha mittayksikkö. Erään muinaisen hallitsijan jalkaterän pituus mitattiin, koska haluttiin saada sen aikaiseen mittausjärjestelmään edes jonkinlainen yksikkö. Siksikö sanotaan ”jalat haisee”, koska alistettu kansa ei pitänyt hallitsijastaan? ”Raha haisee”, sanottiin myös. Kokiko köyhä kansa itsensä petetyksi, koska hallitsija asui leveästi ja herkutteli muiden kustannuksella?

Nykyisin urheilijat usein venyttää jalkaa. Yrittävätkö he väärentää mittaustuloksia? Tynkäjalalla taas pyritään vähättelemään esimerkiksi harjoituskauden saavutuksia.