Selaat arkistoa kohteelle jäätelö.

Kesäloman merkitys

22.6.2016 Yleinen

Okei eli tänää mä kerron teille vähä mitä kesälomaan MUN mielestä kuuluu. Se on nii huvittavaa kun koulussa kysytään et mitä kuuluu kesään niin kaikki vastaa et jäätelö ja aurinko. No kyllähän neki siihen kuuluu, mut mun mielestä siihen kuuluu PAALJON muutakin. Kesään kuuluu myös yksin oleminen ja ajan antaminen itselleen. Sitä aikaa kun ei tahdo saada arjen keskellä millään. Kesään kuuluu myös ystävät. Mulla on yksi hyvin tärkeä ystävä, ja muut onki vaan hyvänpäivätuttuja. Kyllä mulla kavereita löytyy jos katsotaan instagramia tai facebookkia. Mutta ootteko koskaan miettiny että kuinka monen sieltä kaverilistoilta oikeesti tuntee? Kesällä pitää myös olla sellasia päiviä että tälläytyy ja lähtee kaupungille pitämää hauskaa. Se on parasta varsinki sillon jos törmää uuteen tyyppiin ja tutustuu siihen kunnolla. Sieltä löytyy myös jos totta puhutaan niin myös niitä känniääliöitä jotka haluaa tulla välillä vähän liiankin lähelle… Mut sitä varten on poliisit, joten niistä ei silleen usein oo haittaa :D Ja sitten se kova sana eli RUSKETUS! Mä rakastan rusketusta ja ruskettuneita ihmisiä, niinku ei mitää rajaa. Mä ite olen hieman ruskea että en oo mikää lakana, mutta onhan se ihanaa ottaa aurikoa ja ruskettua! Kesään kuuluu myös se niin sanotusti ”kesäheila” Mulla ei niin sanotusti oo kesäheilaa koska tutustuin yheen tyyppiin jo 2kk sitten joten en laske sitä kesäromanssiks. En kyl tiiä tuleeks siitä mitään mutta yritetään :) Ja hei kohta on Juhannus!! sekin kuuluu kesään! Me ollaan lähössä perheen kanssa jussiksi mökille, niinkun varmaan melkein jokainen.. Mut hei, pitäkää ikimuistoinen kesä rakkaittenne kanssa ja tehkää just niitä asioita jotka on teillä kesän bucket listassa. Eläkää kuin viimestä kesäpäivää terveisin LIDL mainos.. hehe Ja kertokaa toki mitä teidän mielestä kuuluu kesään :D

Kuullaan taas <3

-247kuplassa-

Takasin tauolta, arkea ja itsetehtyä jäätelöä

21.5.2015 Yleinen

Pitkä  tauko takana… ehkä hiemankin liian pitkä. Kaiken ja laista olis ollut kerrottavaa mutta kauhea kiire ollut koska minit alkaneet kävelemään ensin tuella ja nyt jo ilman tukea. Ikäähän ensiviikolla tulee jo 10 kk. Ajattelin tosiaan että nämä kehittyisi hieman hitaammin kun yksöset. No näin ei käynyt :D

Aivan mahtavaa aikaa takana. Olen palannut osittain töihin. Ihan tuntisopimuksella mikä on meidän alallamme aika harvinaista. Mahtavaa on ollut palata ihmisten pariin. Kokoaika ei joku rouiku lahkeessa ja tappele ;) Vaikka kuinka julmalta kuulostaa niin ihanaa päästä pois kotoa. Vaikkakin vain pariksi tunniksi päivässä mutta silti.

Syömisestä on tullut hirveetä pelleilyä. Poikanen ei tahdo millään pitää ruokalappua. Ja kaikki ruoka pitää turauttaa huulien välistä pois ja tunnustella. Enää ei edes näkkileipä toisessa kädessä meinaa auttaa. Kivempi tunnustella juuri sitä mitä siellä suussa pitäis olla. No tämä on tätä vielä hetken.

Unikoulua oli pakko alotella. Pahimmillaan heräillään jopa kaksi kertaa yössä syömään ja välillä ihan vaan höpöttelemään. Neiti kyllä nukkuisi vaikka maailman tappiin saakka.

No vaikkakin arki on välillä raskasta on siltikin kerennyt leipoa ja touhuta, eikä tämä arki niin kauheata ole kuitenkaan. Vaikka joskus tuntuu että järki lähtee, mutta näiden pienien touhuilut ja esikoisen hirvitttävä harppaus isoksi tytöksi on niin mahtavaa seurattavaa että haikeaksi vetää kokonaan töihin paluu.

Mutta nyt kun tuli puheeksi että on keretty leipomaankin niin laitetaan tähän kohtaan aasinsilta :D Tein itse jäätelöä. Ilman jäätelökonetta. Idean sain eräästä leivonta ryhmästä facebookista. Itse toimeen pääsin siitä että kävin clasulla ja löysin ihania jäätelörasioita. Hullu saa idean lähteä tuumasta toimeen huonoillakin syillä.

Elikkäs itsetekoinen jäätelö ilman jäätelökonetta:

20150506_182312

4 valkuaista

4 keltuaista

1 dl tomusokeria

1,5 dl glukoosisiirappia

4 dl vispikermaa.

MAKUJA:

itse laitoin geishaa ja pätkistä toiseen ja toiseen laitoin toffee kastiketta. Eli tässä on nyt ihan oman maun mukaan.

Vispaa valkuaiset vaahdoksi. Niin että voit kääntää sen pääsi yläpuolelle.

Ota toinen kulho johon laitat keltuaiset ja tomusokerin. Vispaa vaahdoksi.

Kolmanteen kulhoon vispaa kerma jonka sekaan sekoitetaan siirappi ja sen jälkeen keltuaisvaahto. Tässä kohtaa lisään maut.  Rouhin suklaat toiseen ja toiseen sekoittelin toffee kastiketta.

Tämän jälkeen nostele varovasti valkuaisvaahto sekaan ja annostele pakastuksen kestäviin rasioihin ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä pakastimessa ainakin 14 tuntia.

20150506_190137

20150507_18111220150507_181118

Ja voin sanoa että hyvää oli :) pitääkin tehä lähipäivinä uusi satsi. Vinkkinä vielä sellainen että kannattaa tosiaan tehdä aika pientä suklaarouhetta jos haluaa suklaata laittaa. Isot palat jäätyivät aika kivasti ja oli vaikea saada lusikoitua.

Mutta jos päätät kokeilla niin kerro ihmeessä makuyhdistelmiä mitä kokeilit :)

Hiukan parempi fiilis (MAANATAI 27.4.))

30.4.2015 jotain positiivista, Jotain sälää

Screenshot_2015-04-27-14-48-55-1

 

Kaupunkiin tulin, kiertelin pari kauppaa läpi. Yhdestä löysin mieletyömän hyvät kesäkävelykengät. Haen ne keskiviikkona, kun joka tapauksessa tulen uudestaa kaupunkiin.

Jouduin kävelemään kiitettävän pitkän matkan ryhmään, ulkona paistoi aurinko ja oli muutenkin oudon lämmin, minäpä olin aamulla tehnyt pukeutumisen suhteen totaalisen virhearvion, joten minulla oli lämpivät sateenpitävät vaattet päällä. Kävellessäni meinasin paistua, jatkoin vain ajattelemalla ostavani jäätelön.  Suosikkini suklaa ja mansikka.

Screenshot_2015-04-27-14-47-08-1

En huomannut ottaa omasta jäätelöannoksestani kuvaa, joten jouduin tyytymään netin tarjontaan. Kuvassa siis suklaa ja luulisin vadelma jäätelö pallot, vaikka annokseni oli suklaa ja mansikka.

 

 

Screenshot_2015-04-27-14-47-26-1

 

Tämä oli siis maanantain 27.4. klo 15.00. postaus. Vähän myöhässä, mutta no jaa..

 

 

-Elina

Äiti, auton kyljissä on huippunopeus.

25.3.2015 Kilpaauto, Yleinen

Nyt kun ensimmäisiä eduskuntavaaliehdokkaiden kuvia alkaa näkymään jo katukuvassa. Kävelin itsekkin kaupungin vilinää seuraamaan. Ei minulla ollut mitään syytä kävelyyni, ei edes kaupassa tarvinnut käydä. Hain varmaankin vain mielen virkeyttä lisää itseeni ja jos vaikka löytyisi jonkinlaista jutuntynkää josta voisin kirjoitella

Jutuntynkää löysinkin kun menin suuren kauppakeskuksen sisälle pieneen kahvilaan. Olin saannut jo kahvikupin eteeni kun viereiseen pöytään asteli nuorehko äiti pienen pojan kanssa. Pojan ikä oli arviolta noin neljä vuotta. Äiti meni ostamaan tiskiltä itselleen kahvia ja lapselle tuli pieni jäätelö. Kiire oli lapsen saada jäätelötötterö käteensä että pääsi sitä kielellään hiukan lipaisemaan. Jäätelö oli kylmää joka sai pojan kehossa väristyksiä aikaan. Äiti pyysi, että pidä jäätelöä hiukan aikaa kädessäsi niin se lämpiää.

 

Poika istui jäätelö kädessään tuolilla ja katsoi äitiään. Sitten hän aukaisi suunsa ja keroi äidilleen ihastuttavalla käheällä äänellä. Aivan kuin hänellä olisi äänenmurros. Äiti, autoissa lukee jo huippunopeus. Vai niin, vastasi äiti. Siinä autossa oli huippunopeus maalattu sen auton kylkeen. Äiti katsoi poikaansa ja vastasi, että ei autojen kylkiin laiteta mitään huippunopeuksia. Laitetaanpas, isikin kertoi, että kaikissa autoissa on huippunopeus. On tietysti mutta ei niitä huippunopeuksia auton kylkiin laiteta. Miksei laiteta, kyllä isi nyt tietää. Nuolaiseppa nyt jäätelöä välillä ettei se ala valumaan.

 

 

Sitten äidillä välähti. He olivat kulkeneet erään auton ohi  jossa oli numero 268. Äiti halusi pojalleen kertoa mitä se numero tarkoitti. Kuules Ari, se numero 268 oli erään Irma Pahlmanin numero kun hän on eduskuntaehdokkaana. Ai, mitä se oikein tarkoittaa kysyi poika kivan käheällä äänellä. Äiti koitti vastata tuohon kysymykseen nopeasti koska ei politiikka ollut hänen vahvempia aiheita. Tämä täti Irma haluaa päästä eduskuntaan siksi jokaisella ehdokkaalla on oma numero ja Irmalla oli tuo 268. Mitä ne siellä eduskunnassa tekevät. No ne nyt vain päättävät meidän asioista. Poika nuolaisi jäätelöään. Ettekös te päätäkkään meidän asioista. Jos mä haluan karkkia niin keltä mä pyydän siihen rahaa, siltä tätiltäkö. No ei nyt sentään, kyllä sinä minulta tai isiltä sitä pyydät. Poika meni hiljaiseksi ja nuolaisi jäätelöään.

 

 

Äiti kehoitti pojan nuolemaan jäätelöään joka puolelta ettei se vain tiputa pasaroita vaatteille. Sitten tulikin pöytää kohden toinen nainen. Hei Lissu ja sinäkin olet kauppareissulla. Joo mä olen shoppailemassa ja kuluttamassa aikaani. No mitäs Hannu on oikein ostanut. En mä vielä ole ostanut mitään, pitää kuulemma kysyä lupa äidiltä. Äiti kertoi Lissulle, että kun me näimme pikkuauton jossa oli Irma Pahlmanin kuva ja numero niin Hannu luuli että se numero oli huippunopeus. Ai olette te nähneet Irman vaaliauton. Mä olen itse aivan haltioissani tuosta Irmasta. Häntä mä ainakin tulen äänestämään. Ai sulla on sitten jo ehdokas tiedossa. Mä en tiedä kuka olisi hyvä ehdokas, ja tulenko sitä äänestämäänkään ketään. Tottakai sinä äänestät, Hyvinkäältä pitäisi saada ainakin yksi edustaja eduskuntaan ja Irma on hyvä. Olen käynnyt kuuntelemassakin hänen puheitaan jotka paremminkin koskivat sairas-asioita. Hänelllä tuntui olevat asiat hallussa. Hannun nuollessa jäätelöä alkoi äitikin jo kiinnostumaan äänestämisestä. Niin onhan se tietenkin hyvä asia, että täältäkin olisi joku viemässä meidän asioita eteenpäin.

 

 

Kahvit oli juotu ja äiti Hannun kanssa sekä Lissu lähtivät kauppakeskuksesta ulos. Heti ovella he näkivät linja-auton huristelevan ohi. Kyljessä oli iso juliste jossa luki Jussi Kukkola ja takalasissa vielä Ari Mäkelän kuva. Äiti näytti Hannulle näitä kuvia. Omistaako nuo miehet ton linja-auton. Eivät he sitä omista, he ovat vaan saanneet luvan laittaa oman mainoksensa siihen autoon. Jaa, sanoi Hannu. Lissu jatkoi vielä äiti Leilalle kertomista. Mene nyt katsomaan Irman kotisivuja, sieltä löytyy asiaa ja hän pureutuu kyllä kaikkiin asioihin tarkasti ja ammattiosaamisella. Täytyypä sitten käydä lukemassa. Lissu kertoi vielä olleensa kaksi kertaa torilla jossa nämä Irman iloiset kannattajat tarjosivat pieniä muistoja. Jotenkin tuntui, että he tekevät tätä vaalityötä täysin sydämmin. Niin oli kiva pysähtyä hiukan pitemmäksi aikaa katselemaan ja kuuntelemaan heidän sanomaansa. No saitpas munkin nyt sitten käännytettyä, kertoi Hannun äiti.

 

Niin jatkoi Lissu matkaansa töihin ja Leila sekä Hannu jatkoivat kotiinsa. Niin oli mukavaa kuunnella korvat hiukan hörössä viereisen pöydän keskustelua. Kotiin tullessa kävin itsekkin katsomassa Irma Pahlmanin sivuja.

Niin on vaalityöt lähteneet käyntiin ehdokkaiden osalta varsin kovalla vauhdilla. Televisiossa puheenjohtajat taistelevat melko kiivaasti. Tuntuu välillä jo siltä, että he ovat keskenään suorastaan vihoissaan. Onhan syy tietenkin toimittajienkin, sille heidän kysymyksensä eivät välillä kovinkaan maireita ole. Ehkä heidän pitää saada puheenjohtajat kriittisiksi.

 

 

Nyt sitten jää nähtäväksi ketkä sinne eduskuntaan valitaan. Ja leikataanko vielä edelleenkin. Huhtikuussa sitten tiedämme enemmän kun vaalihuoneistojen ovet avataan.piki

 

Suklaa vs. rusina. Suklaarusina.

18.2.2015 Yleinen

Suklaapatukka: 13 sokeripalaa, rusinapaketti: ainakin sata sokeripalaa.

Törmäsin aamulla facebookissa erääsen ajatuksia herättävään kuvaan, johon oli kerätty joitakin perustuotteita ja niiden viereen ladottu sokeripaloja paketin/ tölkin ilmoittaman määrän verran. Kyseisessä kuvassa ei ollut eroteltu erikseen erilaisia sokereita, vaan se oli vaan suuntaa antava ajatuskuva siitä, ettei kaikki terveellisenä pitämämme olekaan loppujen lopuksi kovin terveellistä. Näin niinkun sokeripitoisuuksiensa kannalta.

Tästäpä sitten innoittuneena (yhtään ei tietenkään sen takia, että saisin itselleni synninpäästön) laittamaan ystävälleni Sali Säpikäiselle viestiä kuvan kera, että katsoppas tätä. Hänen askeettinen ruokavalionsa ei salli herkkuja, mutta se sallii rusinoita, minusta nähden sen verran, että hän muuttunee jossain vaiheessa itsekin rusinaksi. Perustelu, mikä häneltä tuli kuulosti enemmän siltä, että se olisi tullut minun suusta; ”rusinat ei ole karkkia”. Muahahahhahaaaa, anna mun kaikki kestää :D . Hän ei kuulemma ole rusinalakossa, vaan herkkulakossa, mutta herkkunälkään täytyy saada sokeria. Öö..? Ihanaa, hänkin on vain ihminen :D ! Välillä olen epäillyt, että miten nainen pystyy hillitsemään itsensä nuin rautaisesti, jos se on lihaa ja verta. Itsehän en siis tietenkään tälläisiin tekosyihin ole koskaan sortunut. En ikinä. Paitsi ehkä kerran, kun olin namilakossa, mutta onneksi keksihyllyltä löytyi siihen aikaan kismet-keksejä ;). Sittemmin en ole sortunutkaan herkkulakkoon. Ainakaan semmoiseen, joka olisi lyöty lukkoon ”aikuisten oikeasti”..

Miksen siis söisi ennemmin sitä suklaapatukkaa, onhan siinä paljon vähemmän sokereita, kun rusinoissa? Kyllä minä ainakin saan ennemmin tyydytyksen siitä, että syön suklaapatukan, kun kurppasia rusinoita. Mä en vaan tajuu!

Tosin olisiko tässä vaiheessa paljastettava spesiaaliherkkuni: suklaarusinat.. :D Omnomnom!!

Ps. Eilen minua kohtasi ultimaattinen suklaahimo. Pitkään mietin kauppaan lähtöä, mutta onneksi olen sen verran laiskaa tekoa, etten jaksanutkaan. Korvasin sen vaniljajäätelöllä (vain makujäätelöissä on kaloreita, vanilja nyt on niin tavallista, ettei siihen ole osannut edes kaloreita eksyä) ja mansikkasurvoksella (ihan itse tehtyä, ei lisättyä sokeria) ja lakritsi strösselillä. Aika hyvin, eikös? ;) Ai niin, ja kaikkihan sen tietää jo ennestään, että elimistö kuluttaa energiaa lämmittääkseen jäätelön, joten sehän oli siis silkkaa laihdutusta. Makujäätelön kanssa se olis saattanut mennä pari kaloria plussan puolelle.

 

Lomapäiviä

3.6.2014 Yleinen

Eilen oli yks parhaista päivistä pitkään aikaan. Olin mun poikaystävän luona, ja koko päviä meni aikalailla leffoja katellessa. Illemmalla sen isä vei mut ja mun poikaystävän sellaseen ihme kuorotapaamiseen. Siellä oli ihan kivaa, ku näki kavereita. Kuulin vaan aika negatiivisia uutisia mun kahen kaverin parisuhteen voinnista. Se jätkä on täys mulkku itseasiassa. Sitä ei enää kiinnostais olla sen mun toisen kaverin kanssa, mutta se ei kerro sitä sille vaan pitää jotain vitun mykkäkoulua. En sit tiiä ku oon kutsunu ne molemmat mun synttäreille ensviikon torstaina,(oikee päivä lauantaina jeejee)ni saa nähä mitä niistäki juhlista tulee. Vaikka kyllä mä sillen oon jo alusta asti jotenki tienny ettei niiden jutusta oikeen mitää tulis, ku ne on niin helvetin erinlaiset. Mut joo. Nytois lomapäivä2 ja päivän suunnitelma on hieman siivota ja käydä ostamassa ehkä vähän jäätelöä. :D

Nauttikaahan tekin lomasta!

Tiistai

25.3.2014 Yleinen

Eka aattelin kertoo et mulle saa ja mielellään laitelkaa haasteita joita voisin sit tehä. Mut on jo haastettu tekemään spagaati, joka pitäis saada pohjaan kesäloman loppuun mennessä. Ja sit oon luvannu olla karkki- ja herkkulakossa kesäloman alkuun asti.

Eilen en kerenny kirjottelemaan, ku piti lukee tän päivän hissan kokeeseen.  Se meni ihan päin persettä ja siitä tulee varmaan joku 6+ tai jotain semmosta.. Tänään mä en ollu muilla ku yhdellä hissan  tunnilla tekemässä sen kokeen, ku mulla oli TET keittiössä ja olin siellä sit koko päivän Heinin kanssa. Aamulla me pilkottiin n. 10 kg pihvitomaatteja ja sit laskettiin muihin kouluihin pillimehuja ja koko päivän lopuks siivottiin ruokasali. Palkaks me saatiin mansikka tuutit ja päärynä pillimehut:)

Illalla mulla on harkat (harrastan siis hip hoppia) ja en välttämättä postaile enää tänää, mut viimeistään huomenna kerron harkkojen päätapahtumat ja loppu illan.

♥: Amanda