Selaat arkistoa kohteelle isosisko.

Loma alkaa

7.1.2017 Yleinen

Tulin koulusta torstaina koska meillä alkoi joululoma. En keksinyt mitään tekemistä silloin koska kukaan kaveri ei voinut alkaa. Isosiskoni kaveri tuli meille yöksi sinä päivänä. Perjantaina kun muut olivat töissä ja olin isosiskoni kanssa. Katsoin enimmäksi  elokuvia kun oli tylsää. Isosiskoni oli kokoaika kaverinsa kanssa. Kun äitimme tuli niin hän teki ruokaa ja sen jälkeen menin ulos.

Syysloma

30.10.2016 Yleinen

Hei! Nyt kerron syyslomastani. Pejantaina kun tulin kotiin koulusta tekiin aivan tavallisesti kuten aina teen. Menin syomään välipalan sen jälkeen kännykälle sitten koneelle ja sitten lukemaan Aku Ankkaa. En muista lauantai ja sunnuntai päivää mutta maanantain muistan täydellisesti. Tekiin perinteisen tavan kuten aina. Menin nukkumaan, heräsin, hain kännykän, pelasin sillä vähäsen, menin syomään aamupalan ja sitten koneelle. sitten katsoin kännykkää yksi luokkalaisista lähetti viestin -Voiko kukaan tulla tänne. Toinen luokkalainen sanoi -Mä! Minä mietin vähän kunnes sanoin että -Minäkin tulen. Menin sinne. Siellä oli kolme meidän luokkalaista. Me teimme kaikkea hauskaa tuli pari noloa asiaa mutta mitäs niistä. He olivat minulle uusia kavereita vaikka olivatkin jo luokkalaisia. He olivat nimittäin tyttöjä. Esittelin heille oman kotini. He pitivät aika paljon minun pikkusiskoistani koska ne ovat vasta taaperoita. No kuitenkin ohitan tästä tiistain koska keskiviikko oli spesiaalipäivä. Me nimittäin menimme äidin kanssa kaupunkiin. mukana oli kummatkin pikkusiskot, kaksi pikkuveljeä, yksi isoveli, yksi isosisko, minä ja tietenkin äiti. kävimme valkeassa sen jälkeen puistossa sitten mummolla ja papalla. Kello oli jo yli seitsemän kunnes lähdimme äitin ja isän kummipojan syntymäpäiville. emme paljon muuta tehneet kun pelasimme playstationilla söimme ja pelasimme lisää. en jaksa kirjoittaa paljoa joten hyppään lauantai päivään. Silloin menin kaupunkiin isoveljeni ja pikkuvelini kanssa. Kävimme mäkkärissä ja lidlissä ja makuunissa.  Sunnuntaina taas 0lin vain kotona. Ja sitten illalla tein tämän syysloma kirjoituksen ja menin nukkumaan.

 

 

 

 

Iso pipi tuli!

1.12.2014 Aikakausi kaksi lasta

Kuopuksen saamisen jälkeen olen pohtinut, mitä kohta kaksi-vuotiaalle esikoiselle voi kertoa satuttamisesta tai kuolemasta. Siis, että jos pikkusiskon päälle pomppaa tai jos hänen koppansa kaataa sängyltä lattialle, hän voi kuolla. Tai ainakin voi tulla iso pipi.

Meillä on kirjastosta lainassa Pikku-Mirjan eläinlauluja. Siinä eräässä laulussa kerrotaan Otto-pojasta, jolla oli kolme kania. Ensimmäinen sai nuhan ja tukehtui siihen. Toisen söi koira ja toinen ui pakoon ja jäi sille tielle. Sen jälkeen Otolla ei ole enää ole ollut kaneja. Kyseessä on siis hilpeä rallatus. En tiedä miltä vuodelta kyseinen kipale on, mutta jotenkin tuntuu, ettei nykyään kirjoitettaisi enää noin.

Ennen maatalojen lapsille oli kai enemmän selvää, ettei se rakas Putte-possu selvinnyt vuoden vaihteeseen. Ja ehkä katovuodet olivat karsineet myös sisarparvea. Miten on nykylasten laita? Käsittävätkö he kuolemaa, jos omat isovanhemmat yhä leikittävät ja hyppyyttävät joka sunnuntai? Toki esikoiseni on saanut osumaa, lähinnä itse kaatumalla tai lyömällä itsensä. Hiekkalaatikolla muutama kaveri on saattanut vähän tönäistä, mutta varsinaista käsitystä ihmisen haavoittuvaisuudesta hänellä tuskin vielä on. Tiedän hänen olevan mustasukkainen, mutta jotenkin haluaisin saada hänet ymmärtämään, että vauva on niin pieni ja avuton, ettei sille voi tehdä mitä haluaa. Tuskin hän pahuuttaan käy välillä mätkäisemässä tai halimassa turhan tiukalla otteella.

Olen itse saanut tukkapöllyä, tai tukkapöllöä, kuten meillä sanottiin. Huonosta käytöksestä seurasi fyysinen kuritus, tosin hyvin lievä sellainen, joten jo suhteellisen pienenä tiesin, mitä satuttaminen tarkoittaa. Nykyään lapsen fyysinen kurittaminen on kiellettyä laissa. Jos lapsi ei ole koskaan kunnolla satuttanut itseään, voiko hän siis ymmärtää tuottavansa toiselle tuskaa? Ja onko edes moralisesti oikein kuormittaa kaksivuotiasta sillä ajatuksella, että hän voisi tehdä jotain, joka saisi pikkusiskon lakkaamaan olemasta?