Selaat arkistoa kohteelle Iso-Kallan Panimo.

Olutarvio – Iso-Kallan Salmiakki Porter

1.3.2016 Käsityöläisoluet 2016, Olutarviot

Humalat: Magnum, East Kent Goldings
Maltaat: Pale Ale, Münich, Crystal, Chocolate, Black
Mausteet: Salmiakki-uute
Voltit: 6,7 %
EBU: 27,1

Iso-Kallan Panimon oluita en ole aikaisemmin maistanut, toisaalta eipä niitä ole omalla paikkakunnallani ollut saatavillakaan. Alkon tämänvuotisen Käsityöläisolut-kampanjan valikoimassa on kuitenkin panimon Salmiakki Porter, joka päätyi ostoskoriini pienen mietinnän jälkeen. Salmiakin makuinen porter ei vaikuttanut ajatuksen tasolla kovin houkuttelevalta ja kun hintakin oli vielä melko kova (6,88 € puolen litran pullosta) olin aluksi jättämässä pulloa hyllyyn. Ajattelin kuitenkin sitten, että ehkäpä tässä onkin yllätyshyvä olut ja nappasin pullon mukaani. Otetaanpa selvää onko tässä tuleva klassikko!

Lasissa Salmiakki Porter on mustaa olutta hyvin maltillisella vaahdolla joka haihtuu nopeasti. Tuoksu on hyvin mieto, havaittavissa hieman kahvia ja havuja, mielikuvitusta käyttämällä ehkä myös aavistus salmiakkia. Maku on paahteinen, havuinen ja hieman kahvinen. Salmiakki ei tässä kyllä maistu ollenkaan, mutta sellainen ”salmiakkinen suolaisuus” on häiritsevästi koko ajan esillä.

Ei tästä valitettavasti ”ihan” klassikkomateriaaliksi ole. Puolen litran pullollinen tätä olisi ollut melkoinen urakka, mutta onneksi avovaimoni halusi maistaa olutta myös ja niinpä jaoimme pullon puoliksi. Hänkään ei tykännyt, ihmetteli kovasti että missä se salmiakki tässä on. Kysymys on hyvä, olut valitettavasti ei.

ARVOSANA: 1 / 5

2016-02-20 20.59.12_889x500