Selaat arkistoa kohteelle isänpäivä.

Joulun odotusta, kortteja ja askartelua

15.12.2016 DIY, ompelu, Yleinen

Jouluun on enää 9 päivää. Hyvin pysyy kärryillä kun lapsilla on joulukalenterit. Joulukalenteriasiassa aikomus oli mennä helpoimman kautta tänä vuonna, kun arkeen mahtuu niin monta muutakin aikasyöppöä. No niin… Eipä hätää! Saatiin siihenkin hieman haastetta, kun ehdittiin ostaa kalenterit kerrankin todella hyvissä ajoin, mutta sitten isompi muksuista joutuikin täysin laktoosittomalle ruokakokeilulle. No tietysti maitosuklainen kalenteri meni pannaan ja ajattelimme, että ostetaan sitten uusi. Ei hei! ”Kun minä haluan sen Ryhmä Hau-kalenterin pitää!!!” Mitä tekee uhrautuvat vanhemmat? ;) No tietysti tyhjentää suklaat ja laittaa tilalle irtokarkit (eikä tietysti yhtään sen aikaisemmin kuin 30.11. about klo 22.15) :D

Päätin marraskuussa myös kokeilla ihanan näköisiä valkoisia koristeita tehdä soodataikinasta. Teimme ennen isänpäivää soodataikinasta (ohje löytyy netistä hakusanalla soodataikina) koristeita piparimuoteilla. Tytön taidonnäyte (osa isänpäivälahjaa) roikkuu oksassa juuttinarulla.

No sitten seuraava joulustressi… perinteiset joulukortit! Aina hyvissä ajoin aloitettu ja viime tingassa lopetettu ;) Viimeiset kortit postitin toiseksi viimeisenä päivänä. Ja ne mitkä aion antaa kasvokkain, odottaa…

Tässä pari maistiaista korteista. Kokeilin Dymo-kirjoittimen innoittamana.

Sitten halusin pienet joulumuistamiset laittaa tyttöjeni ihanille hoitajille, koska itse tiedän kuinka arvokasta työtä tekevät ja venyvät välillä näillä resursseilla ihan uskomattomiin tekoihin <3

Tässä pieni ja edullinen vinkki kavereille, työkavereille, päiväkodin/koulun henkilökunnalle jne.

Tarvikkeet: pilttipurkki, kangasta, vanua, decoupe-lakkaa/ eri keeperiä,

karkkeja, Dymo-kirjoitin tm. vastaava, punaista askarteluhuopaa, neula, punaista lankaa, huovutusneula ja alusta

 1. Ota vanua ja kaada kädelle jonkun verran lakkaa. Pyöritä vanu palloksi kädessä decoupe-lakassa. Anna kuivua kovaksi.
 2. Laita karkit purkkiin.
 3. Leikkaa kankaasta suikale ja kiedo piltti-purkin suulle huiviksi.
 4. Neulahuovuta ympyrän muotoinen n. 8cm halkaisijaltaan oleva litteä pala
 5. Neulo huopaympyrästä kartion muotoinen tonttulakki
 6. Kirjoita Dymolla teksti esim. saajan nimi, tervehdys jne. ja kiinnitä purkin kylkeen
 7. Laita purkin kannelle liimaa. Laita kuivunut vanupallo siihen. Laita pallon päälle liimaa ja kiinnitä tonttulakki.

Ensi viikolla päivittelen vielä blogin ja sitten hiljennyn joulun viettoon! <3

 

Isänpäivälahja ja joulutunnelmaa

21.11.2016 Yleinen

Pienten lasten kanssa arkea eläessä ja töissä käydessä viikot hurahtavat supernopeaa ja blogi tuntuu jäävän hunningolle. Mutta hei, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt voi vihdoin paljastaa isänpäivälahjan ja vaikka isänpäivä on ohi, ideaa voi hyödyntää myös joululahjoihin.

Elikkäs teimme isomman neidin kanssa isille oman herkkupurkin. Kävimme Clas Ohlsonilta peruslasipurkin (riittävän ison) ja Dymo-kirjoittimen (sain hyvän syyn hankkia sen vihdoin). Minä kirjoitin Dymolla tekstit, mutta tyttö hoiti asettelun. Purkkiin oli tarkoitus leipoa jotain itsetehtyä herkkua.

025

Teimme purkkiin keksejä alla olevasta linkistä löytyvällä ohjeella. Taikinaan lisäsimme isimiehen lempparisuklaata Maraboun minttukrokanttia.

http://www.lily.fi/blogit/kuplassa/cookies

Kiitos Kuplassa-blogin pitäjälle! Resepti oli hyvä ja neitokainenkin osasi helposti pyöritellä palloja, koska taikina oli tarpeeksi tiivis.

011

018

029

Eilen sain isnpiraation laittaa joulukoristeita ja valoja. Jokavuotinen mietintä, että mitä mihinkin. Ainoastaan muutamat jouluvalot ovat vakiinnuttaneet paikkansa tietyissä paikoissa. Näistä esimerkkinä makuuhuoneiden hyllyvalot. Mutta kuvat kertovat tässäkin enemmän kuin tuhat sanaa, joten olkaa hyvä… Ihanaa joulun odotusta vaikkapa glögin ja cookiesien kera ;) <3

005

082

165

Häihimme tehty koriste jäi joulukoristeeksi <3

004

015

020

135

162

154

127

Pienenä saatu tonttunukkekin on uskollisesti joka vuosi esillä. Rakas ja tärkeä muisto lapsuudesta <3

022

104

125

Ensi kerralla pieniä paljastuksia uusista tuulista ensimmäisen blogivuoden kunniaksi. ;)

Viikonloppu #3

13.11.2016 Yleinen

Eiköhän mennä vain suoraan asiaan. Perjantaina en mennyt kouluun koska olin sairas. Niin… Pelasin vain kännykällä ja tietokoneella kun muut olivat koulussa. Sitten kun muut saapuivat kouluista niin menin syömään välipalan ja viestittelin vähän WhatsApissa. Siitä en muista enempää.. Mutta lauantaina minä heräsin kello kahdeksan ja hain kännykän. Olin sillä vähäsen ja sitten menin syömään aamupalaa…  … …. En muista siitäkään mitään koska olen aika huonomuistinen. Mutta sunnuntaina heräsimme koko porukka aikaisin paitsi isä. Ja miksikö? Tietenkin koska oli isänpäivä! Haimme lahjat pöydälle, kävimme onnittelemassa isän ja sitten kävimme pöytään. Siellä oli kakkua, pizzaa, leipää, mehua ja kahvia. Sitten kun olimme syöneet annoimme lahjat isälle. Minä annoin isälle omatekemäni avaimenperän. Sitten muut antoivat lahjansa. Sitten kun se oli käyty menin koneelle. Sitten pelasin sillä aika kauan kunnes menin taas kännykällä. Sitten minua huudettiin ja menin katsomaan mitä oli tekeillä. Sain Hesburger kupongin. Sitten illalla lähdimme Hesburgeriin ja ostimme hyvät ateriat. Oli tortillaa, oli purilaisia, oli ranskalaisia, oli juotavaa ja vaikka mitä muuta. Sitten lähdimme kotiin ja menin saunaan sen jäleen sänkyyn ja sitten kirjoittamaan blogia koska meinasin unohtaa. Sitten menin ssänkyyn ja nukahdin.

ISÄN PÄIVÄ!!

13.11.2016 Yleinen

Sunnuntaina oli Isän päivä. Teimme isille leipää ja kahvia. Kun oli syöty leipää niin söimme kääretorttua, pipareita ja donitseja. Halusimme mennä pelaamaan pokemon gota ulos. Nappasimme aika paljon pokeja. Kun oli mennyt jo monta tuntia menimme sisälle saunaan. Emme olleet laskeneet pulkalla yhtään niin me päätimme mennä laskemaan saunan jälkeen. Laskimme tosi jyrkän mäen huipulta. Menimme niin kovaa vauhtia että jalkani osui kiveen. Emme enää laskeneetsnow-1245882_960_720 koska minua sattui niin paljon. En pystynyt edes kävelemään kunnolla ja minun piti pitää jäitä jalassani. illalla söimme pizzaa ja katsoimme talenttia.

Isänpäivä…

13.11.2016 Yleinen

Mä kaipaan mun isää.

Vaikkei koskaan oltu läheisiä ja hädin tuskin puhuttiin niin isä on aina ollu tosi rakas.

Mä en ehtiny koskaan oikein tutustua siihen ja se on ollu myöhästä jo pitkään.

Mun isä siis kuoli yli kuus vuotta sitten.

Mulle on sanottu etten voi enää kaivata sitä, koska siitä on niin pitkä aika.

Mut tähän asiaan liittyy paljon muutakin kuin isän kuolema, mutta sitähän ei kaikki tajua.

Mikään ei oo niin yksinkertaista.

snapchat-165781181

Päivä 62, Isänpäivä ennakkoon

7.11.2015 Yleinen

lehtipihvi_espanjalaiset_paistovihanneksetAamusta lähdimme liikkeelle ja kävimme minun sekä mieheni vanhempien luona. Huomenna ei ehditä Isänpäivävierailulle, koska mieheni lähtee työmatkalle.

Päivällinen oli yllättävän tuhti tänään, vaikka siis kevyt noin muuten… Eipä tarvitse miettiä pähkinöitä tai miten saisi kalorit täyteen :D

Paino tuntuu juuttuneen paikalleen taas. Maanantaina on valmentajatapaaminen ja aina käy näin sitä ennen :)

Ateriat

 • klo 9.30 Cappuccinopirtelö, 138 kcal
 • klo 13.25 Chocolate Velvet, 153 kcal
 • klo 17.30 Lehtipihvi 150g ja Espanjalaiset paistovihannekset 200g, 391 kcal
 • klo 20.45 Key Lime Pie -pirtelö, 144 kcal

Isänpäivä

22.10.2015 Yleinen

Tadaa! Blogini ensimmäinen postaus! <3

Isänpäivä lähestyy ja olisi aika viimeistään nyt miettiä lahjaa isälle. Pari vuotta sitten, kun kaksoset olivat muutaman kuukauden ikäisiä ja esikoinen kolmen vuoden, painoimme jalanjäljet tauluiksi. Mukavat muistot löytyy edelleen olohuoneen seinältä.

IMG_1604 (2)

Tarvittiin vain mustaa sormiväriä, vahvaa paperia ja kehykset. Jalanjäljen viereen kirjoitin nimen ja päivämäärän. Yksinkertaista, helppoa ja arvokas muisto lapsista on valmis ja säilyy vaikka tulevillekin sukupolville ?❤

Muuttaminen, tuo lempiharrastuksemme.

11.11.2014 Koti ja Sisustus, sisustaminen, Sisustusideat, Uudet blogit, Yleinen

Tavaroiden pakkaaminen pahvilaatikkoon, onko mukavampaa tekemistä olemassakaan?
Itse asiassa on. Maailman painavimman sohvan kantaminen universumin pienimmästä oviaukosta ja tietenkin naurukohtauksen saattelemana, selkä vinossa raksahdellen, sormien ote lipsuen milli milliltä. Kunnes… ote pitää käden puristuessa ovenkarmin ja esineen väliin, ai PeRRRRR! Tästä kun selvitään, niin en muuta ikinä!

Tähän väliin voinkin mainita, että laskin tämän viimeisimmän muuton olleen minulle kahdeskymmenes! Tosin aivan ensimmäisistä muutoista olen selvinnyt olemalla kyytiläisenä.

Nyt kuitenkin on tavarat kannettu uuteen asuntoon ja pakettien keskellä tulemme elämään seuraavat kuukaudet. Sallahan tuo suurimman osan paketeista pakkaili ja ajeli monen monta kuormaa jo ennen ”muuttoviikonloppua”. Kumpikaan ei voi edelleenkään käsittää, että miten on voinutkin noin paljon tavaraa taas kertyä, vaikka mielestämme emme ole mitään hamstranneet ja joutavia tavaroita on säännöllisesti myyty kirppareilla ja netin kautta.

No mitäpä muuta kuuluu?

Kerroin viime viikolla, että haemme sisustustiiliä. Niitä käytiinkin, taisi hieman olla ylikuormaa näin jälkikäteen ajateltuna.

Jumperi ei antautunut vaikka vetokoukku melkein maata raapi.

Jumperi ei antautunut vaikka vetokoukku melkein maata raapi.

 

 

 

 

 

 

Tiiliä tulikin kolmea eri väriä, mutta onni onnettomuudessa…nyt ei tarvitse samalla sävyllä koko kämppää vuorata.

Tulevia seinäpintoja eri väreissä.

Tulevia seinäpintoja eri väreissä.

 

 

 

 

 

 

Viime viikolla kävimme Sallan syntymäpäivien (oli jo elokuussa) kunniaksi syömässä oikein pidemmän kaavan mukaan ja siinä mustekaloja sekä muita eksoottisia ruokia naamaan survoessa oli mukava katsella ravintolan sisustusta. Itse asiassa olemme aikaisemminkin katselleet ravintoloiden sisustustapoja ja totesimme, että tähän meidän tulevaan tyyliin sopivia ideoita löytyy paljonkin juuri kyseisistä paikoista.

Pulloista tehdyt valaisimet ja musta katto.

Pulloista tehdyt valaisimet ja musta katto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isänpäivä tuli ja meni, kakkua syötiin, lahjoja tuli ja muutenkin oli mukavaa.

Taidetta 325 päivän ikäiseltä poikalapselta, käsi ei ole malttanut paikallaan olla, mutta yllätyin kyllä noin hyvästä käsialasta.

Taidetta 325 päivän ikäiseltä poikalapselta, käsi ei ole malttanut paikallaan olla, mutta yllätyin kyllä noin hyvästä käsialasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitäpä muuta jonninjoutavaa tähän vielä kirjoitan, kun mitään konkreettista ei ole remontissa tapahtunut…ai niin, nyt se pahin mahdollinen on tapahtunut! Nimittäin hometta löytyi. Kuvasta näet vaurioiden laajuuden.

Oli tähän kyllä varauduttu, mutta silti harmitti.

Oli tähän kyllä varauduttu, mutta silti harmitti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Jarkko

Isänpäivä

9.11.2014 Yleinen

Isänpäivä alkoikin isille laulamisella kahvin ja lahjojen kera. Markus oli askarrallut hienon lahjan sekä kortin isille <3. Lähdettiin sitten Björköbyhyn Merenkurkun Majataloon isänpäivä lounaalle. Ihana miljöö ja hyvää ruokaa luomusti lähialueen tuottajilta, me like!

majataloLisätietoja paikasta löytyy: www.merenkurkunmajatalo.fi

Sitten pitikin kiiruhtaa Suvikirppikselle täyttämään pöytä. Sain vihdoin aikaiseksi hinnoitella ja käydä läpi kaikki turhat tavarat ja vaatteet. Luovuin kaikista Markuksen pienistä vaatteista ja toivotaan, että menevät kaupaksi. Suvikirppis on kyllä tosi suosittu, piti odotella pöytää tovin ja ne tuntui menevän heti kun vapautuivat.

Rocon ahdistus jatkuu aina vaan ja nyt olen itse työharjoittelussa suorittamassa näyttöjä, niin koira joutuu olemaan kotona yksin koko päivän. Ja vastassa on todella ahdistunut, läähättävä koira. Ulvoo ja haukkuu varmaan koko sen ajan kun ollaan pois :( En ole nähnyt naapureita, mutta eipä tuosta melskeestä ole epäilystäkään… Mä en oikeasti tiedä mitä tuolle teen :(( Adaptil, Kong, Clomikalm käytössä, tilanrajaus ( on yläkkerrassa) ja silti ei mikään tunnu auttavan. Mutta tilanne ei voi  jatkua näin.

Mietteitä

21.10.2014 Yleinen

Jotenkin aina välillä tuntuu, että työyhteiö asettaa hieman paineita. Koska minulla ei ole lasta voin tietysti joustaa a minulle ei tarvitse kaikkia muutoksia ilmoittaa. Niin eihän minun aikatauluilla ole väliä, kun ei tarvitse olla tiettyyn aikaan lasta noutamassa päiväkodista tai eihän minun tarvitse olla kotona tiettyyn aikaan laittamassa ruokaa perheelle.

Lapsettomuus on pelottavaa. Entä jos tämä on jotenkin pysyvä tila? entä jos en oikeasti voi saada lapsia? Onko minulla voimia lähteä sitten johonkin adoptioprosessiin? Entä sitä ennen kaikki ne hoidot?

Kaipuu tuntuu kasvavan päivä päivältä vain suuremmaksi. Haluaisin jo olla äiti. Haluaisin olla jotain enemmän kuin vaimo tai nainen. Toki miehen kanssa on puhuttu omasta lapsesta aina adoptioon asti ja emme ole adoptiota todellakaan sulkeneet pois, mutta mutta.. Kuinka pitkään minun täytyy odottaa?

Lapsettomana sitä kokee olevansa jotenkin vajaa. En kuulemma voi ymmärtää moniakaan asioita, koska minulla ei ole lapsia. En voi ymmärtää ja siksi minut on helppo sysätä monista asioita sivuun. Kaikkein paras oli aikoinaan, kun minut sivutettiin kahvipöydässä kokonaan sillä, että muut puhuivat kestovaippojen imukyvystä. Niin.. Enhän minä voinut osallistua keskusteluun, koska minulla ei ollut lapsia.

Pian on isänpäivä ja sitten seuraa äitienpäivä keväällä.. Mutta milloin vietettään lapsettomienpäivää? Ja olenko oikeutettu siihenkään kun, emme ole vielä yrittäneet vuottakaan.