Selaat arkistoa kohteelle ilmatilaloukkaus.

Peltirajavalvojia taivaalla

13.10.2016 Yhteiskunta, Yleinen

Elämme säästöjen aikaa, ja yhä enenevässä määrin virkavaltaa halutaan korvata teknisillä härpäkkeillä. Tulevaisuudessa varmasti bottipoliisi voi vaania verkoissamme sitoen meidät oikeuden seittimäiseen puristukseen, mikäli tarve vaatii, mutta juuri nyt saamme tyytyä vain peltipoliiseihin. Hetkinen, ei minun pitänyt käsitellä peltipoliiseja.  Eihän?

Ei.

Luin pari päivää sitten huvittuneena uutista, jossa todennäköisin syin venäläinen hävittäjä tavattiin suhoilemassa väärällä kaistalla. Herhiläiset olivat kimpussa määräajassa, ja kone jäi paparazzin linssiin, kuin tositv-tähti konsanaan. Kuvassa oli vain yksi ongelma. Varustus saatiin koko komeudessaan ikuistettua, mutta kasvot jäivät peittoon. Nyt emme voi tietää kuka se oli.

Hilpeä vaihe alkaa tästä. Asiaa ruodittiin, ja tultiin lopputulemaan, ettei tästä lentötörttöilystä voida tuomita oikeudellisiin sanktioihin. Ajoneuvo rekisterikilpineen oli kai saatu kuvattua, mutta ei voitu todentaa kuka oli ohjaimissa. Näin ollen rikesakko jäi kirjoittamatta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ei koskaan saada ketään käräjille. Kuinkahan helppoa sitä olisi muutenkaan saada venäläistä hävittäjälentäjää tilille Suomeen tekemästään rikkeestä? Epäilen vahvasti, ettei kovinkaan helppoa. Tässä mielessä asian spekulointi on täysin absurdi, ja laittaa enemmän miettimään Suomen valtion ja oikeuslaitoksen järkeä, kuin mitään muuta. Nämä tilanteet on vain syytä ohittaa olankohautuksella, kun rajaa on plus tuhat kilometriä, eikä ole Turkin aseellista mahtia, mutta mistä tämä absurdi teatteri? Alamme olla jo liian ruotsalaisia. Arwidsson kääntyisi haudassaan.

Minulla on asiaan kuuluvassa hengessä tähän erinomainen ratkaisu. Pelti-ilmarajavalvojat. Nämä peltipoliisien vankkumattomat kehittyneemmät lajitoverit voisivat tehdä saman kuin peltipoliisi tien varressa. Kasvot eivät jäisi enää peittoon, ja vähintään se rikesakko saataisiin lähetettyä perille. Ongelmana enää vain on, ettei ymmärrykseni mukaan näistä ulkomaille lähetetyistä sakoista harva menee koskaan maksuun. Ei ellei rikkeen tekijä palaa Suomeen. Ongelmaksi taitaa edelleen muodostua sama kuin ysärivenäjällä kävi:

Ladalla ei saa kiinni loistoautoa.

 

Terveisin,

DaMaestro