Selaat arkistoa kohteelle ilkivalta.

Citroen C5, toimii vieläkin?!?

8.3.2015 Autot

Olipa kerran turbodiesel citikka, joka sattui saamaan bensaa tankkiinsa. Joillain tenavilla oli ilmeisesti eräänä iltana liian vähän kotitöitä, kun olivat vaihdelleet hämärällä tankkausasemalla pistokkeita väärille paikoille. Citikan tankki oli tankatessa jo melkein tyhjä, joten se pamautti mustat sauhut kotimatkalla, kun loputkin dieselit loppuivat polttoainejärjestelmästä ja kone imaisi bensaa.

Kävimme transporterilla vetäisemässä kyseisen tuomiopäivän laitoksen Vilin kotipihaan, jossa pohdimme syytä matkan nopealle loppumiselle. Vielä silloin ei tosin tullut selville, miksi moottori ei enää käynyt. Mutta kyllähän se syy selviää kun haistaa bensan tutkiessa autoa tarkemmin.

Sitten ei muutakuin valoisaan aikaan polttoainejärjestelmä tyhjäksi, ja putkia irroitellessa elämäänsä kyllästynyt polttoainesuodattimenkansi kuntoon 2komponentti liimalla. Suurin homma olikin siten takana.

Käynnistys onnistui helposti – ei tarvittu kuin apuvirtaa toisesta autosta, ja jonkin aikaa puristella ilmauspumppua. Aluksi pakoputki syöksi jokseenkin sankkaa utua, mutta melko nopeasti rupesi näyttämään siltä, ettei väärästä polttoaineesta tullut ainakaan suurempia vahinkoja.

Sinänsä outoa, että yleensä saimme Citikan vielä henkiin. Kovia kokenut ranskalainen oli jo alkujaan heikossa kunnossa, ja bensa saattaisi pilata paremmankin diesel-koneen korvauskelvottomaksi.

citikka

Niin, ja muistakaahan kaikki ihmiset tarkistaa, että otatte oikean pistoolin tankatessanne; silloin tällöin joku luulee pistoolin paikkojen vaihtamisen olevan hauska vitsi. Sitä se ei kuitenkaan ole.