Selaat arkistoa kohteelle hommat etenee.

Uusi vuosi, uudet kujeet… Ei kun samat vanhat!

13.1.2016 Aikuisopiskelu, aikuisopiskelu, Analysointia, Opiskelu, projektit, Yleinen

Vihdoinkin saatiin joululoman jälkeen hommat käyntiin!

Asiakaskysely on nyt lähettämistä vaille valmis. Päätimme toteuttaa kyselyn yrityksen facebookissa, koska sitä kautta saataisiin myös ns. ”ulkopuolisten” mielipide yrityksen verkkokaupasta. Uutiskirjeenä tehty kysely tuottaisi vastauksia vain yrityksen kanta-asiakkailta.

Positiivista on myös se, että verkkokauppaan kaavaillut muutokset todella toteutuvat, eli työmme ei ole ollut turhaa! Huhtikuussa on tarkoitus tehdä tarvittavat muutokset layoutiin sekä päivittää ohjelmistoversio uudempaan. Toiveena on saada verkkosivuista myös kieliversio vihdoinkin, että voimme palvella myös ulkomaalaisia asiakkaita paremmin.

 

Mitä viikonlopun aikana tapahtui?

23.11.2015 Aikuisopiskelu, Analysointia, Opiskelu, Yleinen

Viikonlopun jäljiltä sorvin ääreen ja markkinointikanavien analyysit näyttää hyvältä.

Laitoimme siis torstaina uutiskirjeen n. 1200 asiakkaalle ja vuorokauden aikana se oli lisännyt liikennettä yrityksen verkkokaupassa kolminkertaisesti. Uutiskirjeen avaamis% on myös huimasti parempi verrattuna alan yleiseen keskiarvoon. Se kertoo asiakkaiden aktiivisuudesta ja aidosta kiinnostuksesta. Perjantaina oli sitten Instagramin vuoro ja sielläkin oli positiivista liikehdintää; lauantain ja sunnuntain aikana uusia seuraajia 16 ja koko viikon aikana 46. Se on aika jees mun mielestä, koska Instagram on vähän hitaampi kanava :)

Tänään maanantaina alkoi sitten aiheen tiimoilta Facebook-mainonta ja alku näyttää lupaavalta. On tosi mielenkiintoista seurata projektin etenemistä ja eri vaiheiden toimivuutta erilaisilla mittareilla. MailChimpin, Google Analyticsin ja Facebookin omat raportit kertovat lähes kaiken mahdollisen (ja mahdottomankin) meneillään olevista kampanjoista.

Selvästi jo tässä vaiheessa on tullut ilmi, miten ja mitkä markkinointikanavat toimivat parhaiten.

analysis-810026_640

Odotellaan tässä vielä, että saataisiin asiakaskysely-projekti käyntiin, niin sitten olisi asiat todella buenosti. Oikeastaan vaan toteuttamista ja loppuanalyysiä vaille valmis on sekin projekti. Yrittäjä epäröi, että onko tämä oikea ajankohta asiakastyytyväisyyskyselyn toteuttamiselle. Omasta mielestäni on, koska nyt asiakkaat ovat aktiivisimmillaan muutenkin lahja- ja juhlavaateostosten takia. Yritän siis vielä painostaa :D