Selaat arkistoa kohteelle hevoset.

Esittely!

17.12.2014 Yleinen

Tervetuloa minun Ulkoilua ja luontopolkuja -sivustolleni! Tarkoitus olisi kirjoitella ihan perusarjessa tapahtuneista ulkoiluharrastuksista ja silloin tällöin (etenkin kesä-syksyaikaan aktiivisemmin) kirjoittaa arvostelu tai mielipidekirjoitus erilaisista luontopolku/vaellusreiteistä. Minulla on joitakin luontopolkuja ja reittejä varastossa joten hiljaisempina aikoina kaivelen arkistosta arvosteluja jo menneistä reiteistä. Laittelen myös kuvia julkaisujen yhteydessä jotka hieman avaavat varsinkin noita luontopolkuja paremmin. Kommelluksia tapahtuu melkein aina elukoiden kanssa touhutessa joten kirjoitettavaa luulisi riittävän.

Ulkoiluharrastuksiani avaan sen verran tässä vaiheessa että koska harrastan yleensä päivittäin koiran kanssa lenkkeilyä ja kerran viikossa ratsastusta niin noista kertyy kerrottavaa aika mukavasti koska aina tapahtuu jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Varsinkin hevosten kanssa. Talvisin kun lunta on tarpeeksi teen myös lumikenkäretkiä metsän syövereihin ja niiltä retkiltä tulee varsinkin kuvamateriaalia kivasti. Kesäisin lisänä on myös jossain määrin pyöräily.

Aihe tulee pysymään edellä mainittujen piirissä, mutta toki syrjähyppyjäkin voi tulla, katsotaan mihin tämä tästä alkaa muotoutumaan, eiköhän näistä jonkinlainen soppa aikaiseksi saada :)

Tarkempaa esittelyä itsestänikin seuraa tulevissa postauksissa ;)

Yhteistyön merkkejä

7.4.2014 Yleinen

Jees ! Eilisaamuna tuli mentyä tallille jo vähän 9 jälkeen.. Kisu ootteli tarhassa ja siinä vaiheessa ku minä lähestyin tarhan porttia, lähti neito vauhdilla ettimään kaikista kurasimman paikan piehtarointia varten. ;) Sitte saatiinkin (ts. omistaja sai) metsästää Kisua siinä jokusen aikaa, varmaa parikytä minuttia.

Kisu oli tätä mieltä töihin lähdöstä..

Kisu oli tätä mieltä töihin lähdöstä..

--ja tätä..

–ja tätä..

Viimeseltään kun saatiin Kisu kiinni, mikä tosin vaati ensin vartin verran tarhassa ees takas juoksemista, sitten tarhakaverin viemistä talliin ja kauraämpärillä houkuttelemisen (tosin siinä vaiheessa neiti päätti tulla korvat hörössä itse luokse..) :D

Tallissa odottikin sitte pienenpieni mutaharjausoperaatio..

DSC_1697

Vähän vähemmän puhdas Kisuli..

No sit ei muutako kumisukaa pyörittelemään.. Kymmenisen minutin harjojen pyörittelyn jälkeen tamma näytti ehkä vähän enemmän puhtaalta, tosin siellä täällä oli märkää mutaa, joka ei tietenkää lähteny irti, ja sähköseen talvikarvaan kun tuo pöly tykkää jäädä asumaan paremmin ku hyvin..

No, ratsastus sujui tosi hyvin. Kisu seisoi mukavasti selkäännoustessa paikallaan (tosin sekin vaati vähän leivänmurusia). Neiti toimi tosi  hyvin. Pysähdyksen pelkällä istunnalla, liikkeellelähtöihinkään ei paljoa vaadittu. Ravikin sujui jo muutaman kierroksen pikkukentällä ilman pahempia päänkiskomisia/heittelyjä, eikä edes siirtynyt käyntiin kuin vasta käsettyä. :) Toiseen suuntaan (vaikeampaan oikeeseen) pysähdyksen onnistui hyvin ja pakkikin toimi melkein ajatuksesta. :) Kisu ravasikin nyt vielä paremmin kuin aiemmilla kerroilla myös tähän vaikeampaan suuntaan.

Kokeiltiin myöskin pohkeenväistöä. Oikealle meni kuin vanha tekijä, mutta vasen tuotti pienoisia vaikeuksia, mutta ei se mitään, kyllä neiti siitä vetristyy ja tuntuu jo osaavan kaikenlaisia juttuja. :) Laukkaa ei olla vielä päästy yrittämään, eikä pienellä kentällä edes sitä yritetäkään edes vähään aikaan. Ehkä maastossa voidaan lähitulevaisuudessa käydä vähän kiihdyttelemässä.. ;)

Ennen lopetusta, musta, ISO, PAHA kissa siirtyi puskista istuksimaan parin metrin päähän kentän laidasta. Ja se oli huisin pelottavaa Kisun mielestä, ja sitä vapisutti niiiiiiin kovasti mennä sitä reunaa. Kolmannella yritys kerralla mentiin jo paremmin ’pitkääsivua’ mustan kissan ohi ja vielä kun tulin alas selästä, talutin Kisun kerran kentän ympäri ja näytin ettei se kissa nyt ihan NIIIIIIIN vaarallinen olekaan ;) Tosin silti Kisua vavisutti se pahis siellä kentän laidalla. :D Hassu neiti.

Ratsastuksen jälkeen Kisu pääsi takasin tarhaan..

Ratsastuksen jälkeen Kisu pääsi takasin tarhaan..

 

--tarhakaveri Jossun kanssa.

–tarhakaveri Jossun kanssa.

Tallilta löytyy 4 hevosen lisäksi myös:

..kanoja ja kukko..

..kanoja ja kukko..

 

..kani..

..kani..

 

 

.. ja "tallikoira" Jyry.

.. ja ”tallikoira” Jyry.

Ja tietysti kissoja ! :)

 

-Nsuu