Selaat arkistoa kohteelle helppo.

Helppo tomaatti-nuudelikeitto

30.12.2015 ekstra, reseptejä

(yhdelle henkilölle)

tarvikkeet:

DSC_0325

valmistus:

  1. Pilko tomaatit ja paprika

DSC_0324

 

 

 

 

2. Kuullota paprika öljyssä

DSC_0326

 

 

 

 

3. Lisää tomaatit, kiehuva vesi, liemikuutio sekä nuudelit

4. Keitä niin pitkään että nuudeleista tulee hieman tarttuvia eli noin viisi minuuttia ja lisää mausteet sekä soijakastike.

5. Nauti!

DSC_0336

 

 

 

 

<3 Inka

Mehevät suklaamuffinit

4.8.2015 Kaikki

Suklaiset muffinit sopivat esimerkiksi vaniljaisen jäätelön kera!


Kokoa annos vaniljajäätelöstä, suklaakastikkeesta ja tietenkin suklaamuffinista!

 

Helppo     -10min +25min paisto

12kpl

 

Ainekset;

100 g voita tai margariinia

2,5 dl sokeria

2 kananmunaa

1 dl maitoa

4,5 dl vehnäjauhoa ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla jauhoilla

0,5 dl leivonta kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

120g tummaa suklaata

 

Valmistus;

Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella sokeri ja voi kermaiseksi.

IMG_3525   IMG_3526

 

 

 

 

 

Lisää munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää myös maito.

IMG_3527

 

 

 

 

 

 

Sekoita jauhoihin vaniljasokeri, kaakao- ja leivonjauhe. Lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Sekoita lastalla.

IMG_3528

 

 

 

 

 

 

Rouhi suklaa ja lisää ne taikinaan, mutta jätä n. 5 rkl rouhetta koristeluun.

IMG_3529

 

 

 

 

 

 

Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja lisää jokaisen päälle ripaus rouhetta.

IMG_3530

 

 

 

 

 

 

Paista uunin keskitasolla 200-asteessa n. 20-25minuuttia. Säilytä huoneenlämmössä. Säilyvät n. 2-3 päivää.

reseptin löysin gluteenitontaleivontaa.fi;n sivustolta!

IMG_3538IMG_3540IMG_3541

Jogurttijäätelö

23.7.2015 Kaikki

Ihana ja kevyt jogurttijäätelö, maistuu hyvin kesäisenä viilentäjänä!


Valitse oma lempimakusi!

 

Helppo     -15min +30min pakastus

n. 4-6 annosta

 

Ainesosat;

150g jugurttia (mansikka, banaani, mustikka… yms.) (n.2dl)

2dl kermaa

 

Valmistus;

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jogurtti joukkoon. Pistä jääkaappiin 10 minuutiksi. Voit valita lempijogurtti makusi.

Nostele kermajogurtti pursotinpussiin jossa on n. 1-2 mm tylla tai pakastuspussiin jonka kulmassa on pieni reikä. Pursota leivinpaperille pieniä herneen kokoisia nökäreitä ja pistä ne pakastimeen 30-40 minuutiksi. (kannattaa laittaa leivinpaperin alle tukeva pahvi, joka helpoittaa kuljetusta)

IMG_3238IMG_3239

 

 

 

 

 

Ota leivinpaperi pakkastimesta ja raaputa veitsellä tai lastalla nökäreet irti leivinpaperista. Niiden pitäisi lähteä helposti irti. Jos sinusta tuntuu että nökäreet yhdistyvät tai eivät lähde hyvin irti pistä se vielä pakastimeen.

Kaada nökäreet kippoon ja lisää halutessasi vielä hiukan hilloa joukkoon! Jogurttijaatelö sulaa n. 15 minuutissa joten ota ne pakkasesta vasta juuri ennen tarjoilua!

 

Mitä muita kesäisiä reseptejä haluaisit nähdä? 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3246IMG_3244

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terveellinen kesä smoothie

19.7.2015 Kaikki

Helppo ja kesäinen mansikka-banaani smoothie syntyy käden käänteessä! 


Voit vaihtaa mansikat tai mansikkakiisselin, esimerkiksi vadelmiksi tai mustikoiksi!

 

Helppo     -10min

2 annosta (n.4 dl)

 

Ainekset;

1 banaani

1 dl mautamatonta jugurttia

1 1/2 dl mansikoita tai 1dl mansikka kiisseliä

1/2 dl maitoa

1tl hunajaa

 

Valmistus;

Pilko banaani 3-4 osaan ja lisää kaikki ainekset blenderiin tai muuhun vastaavaan koneeseen. Myös sauvatekoittimella onnistuu. Anna koneen olla käynnissä kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet täysin.

Kaada neste laseihin tai laita se jääkaappiin jossa se säilyy noin 1-2 päivää.

 

IMG_3358IMG_3354
IMG_3360

Kaulittavien massojen värjäys

14.7.2015 Kaikki

Ohjeen avulla värjäät massoja ilman, että kätesi värjääntyvät samalla!


Katso muutama syötävän koristeen ohje! Sokerimassa perhoset ja nopeat miniruusut.

 

Helppo     5min

riippuu massan määrädtä

 

Ainekset;

tarvitsemasi määrä

sokeri-, mantelimassaa tai muuta kaulittavaa massaa

pasta-, tomu- tai nestemmäistä väriä

 

Valmistus;

 

Ota massaa tarvitsemasi määrä ja puöritä se palloksi. Paina pallon keskiosaa hiukan ja pistä elintarvikeväri kuoppaan. Mitä enenmmän väriä laitat, tulee massasta tummenpaa. (Itse halusin elävän pinnan)

IMG_3322

 

 

 

 

 

 

Nosta reunat ylös ja sulje väri pallon sisään. Näin väriä ei pääse niin paljon käsiisi.

IMG_3324

 

 

 

 

 

 

Pyäritä massaa niin kauan kunnes värit ovat sekoitteneet, tai tee massasta tiikerikuvioista jättämällä hiukan raitoja. Raidat voivat olla kivoja esim. miniporkkanoissa, jolloiin luot elävyyttä!

IMG_3326

 

 

 

 

 

 

Mitä koristeita tai ohjeita haluiasit jatkossa näkevät?

Mansikkajuustokakku

29.6.2015 Kaikki

Tämäi hanan täyteläinen keskikesän juustokakku syntyy kesän tuoreista mansikoista, mutta talvella tätä voi valmistaa myös pakastemansikoista!


Katso myös kevyen sitruunajuustokakun ohje, joka keventää mukavasti kuumaa kesäpäivää!

 

Helppo        30min+ 6h hyytyminen

noin. 10-12palaa

 

Ainekset;

pohja;

160 g marie-tai muita ei makeita keksejä  ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla kekseillä

5 rkl voita tai margariinia

täyte;

2 dl kuohu/vispikermaa

2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

200 g maitorahkaa

250 g mascaroponea

250 g mansikoita

1 rkl mansikkamehutiivistettä

3 rkl kiehuvaa vettä

7 liivatetta

n. 4 rkl sokeria tarvittaessa

muuta;

24cm irtopohja vuoka

 

Valmistus;

Murskaa keksit esimerkiksi muovipussin sisällä kaulimen avulla. Lisää voi tai margariini ja sekoita se murujen joukkoon. Voit sulattaa voita huoletta, sillä voi jähmettyy ennen täytteen lisäämistä. Leivinpaperoi vuoka ja painele murut pohjalle. Pistä vuoka jääkaappiin. Kuvassa ei ole leivinpaperoitu reunoja! Ne voi leivinpaperoida.

IMG_3029

IMG_2665

 

 

 

 

 

 

Pistä liivatteet likoamaan kylmään vetteen.

Vispaa kuohukerma vaahdoksi sähkövatkaimella. Vaahdota, myös vanilijakestike eri kulhossa.Valitse vieä iso uusi kulho ja kaada mascapone ja maitorahka kulhoon ja sekoita ne hyvin yhteen. Huom tähän kulhoon tulee koko täyte joten valitse tarpeeksi iso! Noin. 3-4litraa tilavuutta.

Poista mansikoista karat ja huuhdo ne. Ota noin 5 mansikkaa erilleen koristelua varten!

Jos käytä ulkomaalaisia pakastemansikoita, muista kiehauttaa ne! Survo sauvasekoittimella mansikat soseeksi. Lisää mansikkasose maskarponemaitorahka kulhoon.

IMG_3039

 

 

 

 

 

 

Lisää myös vanilija vaahto ja kermavaahto seokseen.

IMG_3041

 

 

 

 

 

 

Sekoita hyvin. Maista seosta ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria, sillä mansikkojen makeus vaihtelee. Purista liivaatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne hyvin kuumaan mehu vesiseokseen. Kaada liivatetta hyvin ohuena nauna täytteeseen samalla sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja heiluttele hiukan jotta pinta tasoittuu.

IMG_3046

IMG_3048

 

 

 

 

 

 

Pistä jääkaappiin 6 tunniksi tai yön yli.

 

Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja säilytä kylmässä!

IMG_3052IMG_3053IMG_3055

 

 

 

 

Kakku säilyy noin 3 päivää jääkaappissa. Katso myös kevyen sitruunajuustokakun ohje!

IMG_3057IMG_3056IMG_3059IMG_3061

Nopeat miniruusut

24.6.2015 Kaikki

Nämä helpot ja nopeat miniruusut ovat tarpeen, kun tarvitset monia pieniä ruusuja tai haluat vain päästä helpolla ja saada aikaan silti kauniita sokerimassa ruusuja!


 

Sivustolle on myös tulossa ohje hiukan vaativimpiin, terälehtiruusihin!

 

Helppo       -20min

riippuu sokerimassan määrästä

 

Ainekset;

sokerimassaa tai marsipaania (noin. 50g=8-12ruusua)

tomusokeria jauhottamiseen

 

Muut tarvikkeet;

veitsi

kaulin

pallotyökalu tai pieni lusikka

 

Valmistus;

Värjää massa jos haluat ennen kun aloitat ruusujen teon. Itse värjäsin vaaleanpunaiseksi.

Kauli sokerimassa tai marsipaani noin 0,5-1mm paksuiseksi levyksi ja leikkaa se kuvanmukaisisti. Toinen pää on kepeampi. Nauhan leveys noinn 1.5-2cm

IMG_3169

 

 

 

 

 

 

Ohenna pallotyökalulla tai lusikan kärjellä toista puolta ohuemmaksi.

IMG_3173

 

 

 

 

 

 

Muotoile massasta pieni ”nuppu” ruusulle ja aseta se kapean päähän.

IMG_3174

 

 

 

 

 

 

Rullaa koko nauha nupun ympärille. Voit jättää hieman löysää johonkin kohtaan aitoutta luomaan.
IMG_3175

 

 

 

 

 

 

Kun olet rullannut koko nauhan purista hieman ala puolta, jotta ”terälehdet” avautuvat hieman.

IMG_3176IMG_3177

 

 

 

 

 

 

Jos haluat ruususta vielä isomman tee uusi nauha, mutta älä nyt kavenna toistä päätä. Rullaaa toinen nauha saman lailla ruusun ympärille.

 

IMG_3179

 

 

 

 

 

 

Leikkaa ylimääräinen kanta pois, jotta ruusu pysyy paremmin pystyssä anna kuivua ja nosta kakun tai muun leivoksen päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Säilyy noin 4-6kk kuivassa ja huoneenlämpöisessä (19-22°C) tilassa.

IMG_3180IMG_3179IMG_3177

 

Rouheiset sämpylät

23.6.2015 Kaikki

Helpot ja mukavan rouheiset sämpylät, ovat ihania vielä hiukan lämpiminä voin kera!


Voit pistää joukkoon, myös erillaisia siemeniä! Seessamin-, auringonkukan- ja unikonsiemenet sopivat sämpylöihin mainiosti!

Lue artikkeli kokonaan →

Terveelliset suklaa-banaani keksit

12.6.2015 Kaikki

Blogi on muuttanut.

Resepti löytyy uudelta sivustolta

Terveelliset suklaa-banaanikeksit -Just So beautiful

 

Erittäin suklaiset kuppikakut

10.6.2015 Kaikki

Minimuffinssi vuokiin leivotut pienet kuppikakkut ovat, sekä ihanan näköisiä että helppoja syödä. Vaikka kuppikakut ovat hyvin suklaisia silti ne ovat sopivan kevyitä! Myös gluteenittomina!


Koristeena voit käyttää esim. vaaleanpunaisia sokerimassa perhosia, jonka ohjeen löydät sokerimassa perhoset ohjeesta.

 

Helppo     -30min

16kpl minimuffinsseja

 

Ainekset;

Muffinssit;

50g voita tai margariinia

1/2dl sokeria

1 kananmuna

1dl vehnäjauhoja   ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla jauhoseokseilla

1tl leivinjauhetta

100g maitosuklaata pieninä paloina

3rkl kaakaojauhetta

 

Kreemi;

2dl kermaa

50g suklaata sulatettuna (maito tai tummasuklaa)

2rkl kaakaojauhetta

1rkl tomusokeria

 

Valmistus; 

Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella ja lisää joukkoon muna.

IMG_2627

 

 

 

 

 

 

Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää seokseen. Rouhi suklaa ja lisää vielä seokseen. Pursota tai nostele taikina minimuffinssi vuokiin ja paista 200-asreeessa noin 10 min. Nosta heti uunista tulleet munimuffinssit pois kuumalta leivinpelliltä. jottei muffinssijen pohjat pala!

IMG_2803IMG_2804

 

 

 

 

 

 

Valmista kreemi;

Sulata suklaa ja lisää kerman joukkoon. Lisää myös kaakaojauhe ja tomusokeri. Anna olla kylmässä nin 1h. sekoittele välillä. Kun kerma on täysin kylmää vatkaa vaahdoksi. Pursota tai nostele lusikoiden avulla kreemi muffinsien päälle. Koristele halutessasi sokerimassa perhosilla!

IMG_2821

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reseptissä olevaan kreemiin vinkkejä otin pullahiireltä,