Selaat arkistoa kohteelle heijastin.

Muista heijastin!

25.10.2015 Yleinen

Ulkona on pimeää ja märkää, muistakaa siis heijastin killumaan. Se on halpa ja helppo henkivakuutus pimeässä :) Tässä esittelyssä minun heijastimeni.

2015-10-08 14.28.452015-09-24 14.01.48IMG_20151009_114411

Näkyvää syksyä

5.11.2013 Yleinen

Näin pimeimmän vuodenajan ollessa käsillä on näkyvyys hyvin ajankohtainen aihe! Pimeyden tullessa,  jalankulkija/pyöräilijä jää autoilijoilta helposti huomaamatta ja onnettomuuden vaara on ilmeinen. Suomessa onkin jo vuosia kampanjoitu heijastimen käytön puolesta, itseasiassa laki velvoittaa käyttämään heijastinta liikuttaessa pimeän aikaan. Itsessään, kovaa muovia oleva heijastin on Suomalainen keksintö.

Tästä huolimatta näkee jatkuvasti ”pimeitä” kulkijoita liikenteessä. Erityisesti pimeän aikaan tien pientareella liikuttaessa heijastin on todellinen henkivakuutus. Kaikki varmasti tietävät miten huonosti mustiin pukeutunut henkilö erottuu syksyisessä vesisateessa autoilijalle.

Mielestäni paras heijastin, ja näkyväisyyttä lisäävä tuote on  kaikkien tuntema neonkeltainen huomioliivi, joka tunnetaan myös nimillä heijastinliivi ja turvaliivi.

Heijastinliivit

Huomioliivien käyttö onkin lisääntynyt viime vuosiin saakka ilahduttavasti. Syksyisessä pääkaupunkiseudun työmatkaliikenteessä varsin monet pyöräilijät käyttävät liiviä, samoin juoksijat.
Valitettavasti monet pyöräilijät jättävät liivin kotiin valoisan aikaan vaikka keskustassa pyörätiet ovat ajoradalla….parempaa keinoa tulla huomatuksi ei ole kuin huomiovärit!
Samoin, jos liikut tien pientareella jalan tai pyöräillen, suosittelen lämpimästi käyttämään huomioliiviä myös valoisaan aikaan!

Jos keltainen väri on liian kirkas makuusi, on heijastinliivi saatavilla myös mustana, tällöin käytössä vain heijastinominaisuus, näkyy pimeässä.

pinkki

Keltainen ja oranssi ovat ne perinteisimmät värit, saatavilla on myös vihreitä, sinisiä ja vaaleanpunaisia heijastinliivejä

Huomioliivin käyttöön liittyen muutama havainto:

  • Napakka huomioliivi on tyylikäs. Liivit ovat lähes poikeuksetta hyvin väljällä mitoituksella. Mikäli sovitusmahdollisuutta ei ole, ostaisin itse kaksi numeroa pienemmän liivin kuin normaali paita- tai  takkikoko on. Oman kekemuksen mukaan tällöin liivi istuu suhteellisen napakasti ja on tyylikäs käytössä. Sopiva liivi ei näytä käytössä ”purjeelta” tai ”teltalta” eikä liivi lepattaa häiritsevästi tuulessa.
  • Uusi huomioliivi vuosittain. Varsinkin neonkeltainen liivi likaantuu syksyn ja talven aikana eikä pyykkikoneen käsittely palauta alkuperäistä kirkkautta. Tässäkin pätee se, että puhdas ja kirkas vaate näyttää paremmalta kuin likainen ja kuluneen nuhruinen.

Paljon pyöräilevänä luonnollisesti käytän huomioliiviä, myös valoisan aikaan! Niille, jotka miettivät ”kehtaisiko”, yhtään negatiivista kommenttia näkyvyydestä ei vielä ole tullut.