Selaat arkistoa kohteelle hauska.

WinZip oikeudenkäyntini

16.8.2017 Yleinen

Tämä päivä alkaakin ihan hauskasti. :)

Simpsonien tekijältä uusi TV-sarja!

26.7.2017 Yleinen

Netflixiin on tulossa uusi sarja Matt Groeningilta, joka on myös Simpsons-sarjan takana. Simpsons on mielestäni hauskin TV-sarja koskaan, joten voi tältä uudeltakin sarjalta odottaa paljon.

Simpsons-luoja Matt Groening tekee uuden animaatiosarjan! Näkyy Suomessakin!

Alivaltiosihteeri – Nuoret viralliset miehet (kirja luettu)

15.6.2017 Yleinen

Saatiin tämä joululahjaksi varmaan vuonna 1997 ja luin tämän vasta nyt. Ihan hauska kirja. Kaapissa on jonkin verran lisää Alivaltiosihteeri-kirjoja. Luultavasti luen joskus nekin.

Seuraavana luen Jari Tervon Matriarkan e-kirjana!

Ruokailumalli

3.11.2016 Yleinen

29.5.2013, Keskiviikko klo 23:20
”Aamuisin kaikki on hyvin kun ei ole syönyt niin moneen tuntiin. On ihana venytellä sängyssä ja tuntea kylkiluut patjaa vasten. Mutta päivän aikana ateria aterialta tulee huonompi olo niin fyysisesti kuin henkisesti. Pakokauhu… Jotain on tehtävä HETI –olo.”

Jo ennen kuin jouduin sairaalaan, olin ehtinyt käydä useita kertoja ravintoterapeutin vastaanotolla. Muistan ensimmäiset käynnit melko hyvin. Muistan miten se kaikki tuntui minusta turhalta ja ahdistavalta, paikoitellen jopa naurettavalta.

Ensimmäinen ravintoterapeuttini oli nuori ja vasta valmistunut. Hän puheli itsekseen ja tuntui toisinaan olevan yhtä hukassa kuin minä. Istuimme pyöreän pöydän ääressä ja osoittelin eri kokoisia muovisia ruokaa esittäviä malleja havainnollistaakseni syömiäni määriä. Osoittamani määrät eivät koskaan muuttuneet, mutta kaikki kirjattiin poikkeuksetta ylös. Samojen asioiden läpikäymisen jälkeen keskusteltiin samat asiat. Joka kerta. Käynnit toistivat vahvasti samaa kaavaa, ja opin nopeasti ulkoa tuon käsikirjoitetulta tuntuneen keskustelun jonka kävimme ravintoterapeuttini kanssa uudelleen ja uudelleen.

Äitini kävi kanssani vastaanotoilla, mutta muistan ikuisesti päivän, jolloin siskoni Fiia oli mukanani. Olin imitoinut hänelle terapeuttiani ja kertonut sanatarkkaan mitä käynnillä tullaan puhumaan. Vielä odotushuoneessakin replikoin tulevia ravintoterapeuttini suusta kuultavia lauseita. Kun meidät sitten kutsuttiin sisään sen saman pyöreän pöydän ja muovisten ruokakasojen äärelle, tilanne niin sanotusti eskaloitui.

Tapaaminen eteni ennustamallani tavalla ja kun katseeni kohtasi siskoni katseen, koin ensimmäisen ja viimeisen kerran jotakin, mikä silloin tuntui oikeastaan jopa tarpeelliselta. Minua nauratti. Vilkuilimme toisiamme ja hihitimme. Aina kun terapeuttini sanoi uuden lauseen jota olin ennen käyntiä imitoinut, tirskuimme vuorotellen. Näin jälkeen päin säälin tätä ensimmäistä terapeuttiani, mutta olen iloinen tapahtuneesta. En vain nauranut tyhää naurua. Minua oikeasti nauratti, ja se tuntui silloin aika uskomattomalta kaiken synkkyyden ja ahdistuksen keskellä. Minua jopa harmittaa, että en voinut siinä tilanteessa nauraa sitä harvinaiseksi jäänyttä aitoa naurua äänekkäästi ulos. Se olisi ollut parasta lääkettä, mutta yritin käyttäytyä. Kuten sanottu, se oli kuitenkin ensimmäinen ja viimeinen kerta kun millään hoitokäynnillä oli hauskaa.

Vaikka yhteistyö ensimmäisen ravintoterapeuttini kanssa tuntui junnaavan paikoillaan, minulle tehtiin jo hänen toimestaan ensimmäinen ruokailumalli. Se piti sisällään tarkan informaation siitä mitä, milloin, ja kuinka paljon minun tulisi syödä. Tämän ruokailusuunnitelman pohjalta rakennettiin mallit myös sairaalassa ja sairaalajakson jälkeen.

Osastolla työskentelin uuden ravintoterapeutin kanssa, ja hänestä muodostui yksi paranemisprosessini tärkeimpiä henkilöitä. Minua harmittaa, että en edes muista hänen nimeään. Mieleeni on kuitenkin jäänyt selkeästi hänen turvallinen katseensa, sekä se karismaattinen tapa jolla hän puhui kanssani. Hänessä oli jotakin, mikä sai pienen osan minusta kuulemaan hänen sanojaan sairauden yli. Se osa mikä ohitti Anoreksian suodattimen, oli pienen pieni, mutta se riitti luomaan minulle tahtoa noudattaa ruokailumallia.

Viikoittain pelkäsin ja odotin ravintoterapeutin tapaamista. Tiesin että tapaamiset kasvattaisivat pelkoa, tahtoa ja ruokailusuunnitelmaa samassa suhteessa. Jokaisen tapaamisen aikana kalorimäärää pyrittiin nostamaan hieman. Ristiriita lisääntyi ja kaikesta tuli aina vain haasteellisempaa. Sain kuitenkin voimaa terapeutistani. Hän löysi oikeat sanat, ja sai minut tuntemaan oloni kuunnelluksi. Minä en todellakaan tehnyt lisäyksiä ruokailumalliin, mutta jokaisen ravintoterapiakerran jälkeen minulla oli sellainen olo, että olin ollut mukana päätöksenteossa. Mietin nyt, miten hän ikinä onnistui siinä.

Silloin tuo osastoaikainen ravintoterapeuttini näyttäytyi minulle ikään kuin yli-ihmisenä. Auktoriteettina, joka sai minut kuuntelemaan. Hahmona, jota halusin uskoa, ja johon halusin luottaa. Nyt haluaisin kovasti tavata hänet ja kiittää häntä. Nähdä hänet ihmisenä. Sellaisena rautaisena ammattilaisena joka hän oli.

Ruokailumalli oli ilmiö joka on kulkenut mukanani koko tämän matkan. Mallin rakenne kasvoi sisällöllisesti matkan varrella ja jämähti sitten samaan kaavaan, mutta käsitteenä sen merkitys on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Aluksi se oli painajainen. Ruokien vähentämisen sijaan minulta vaadittiin tarkan suunnitelman noudattamista. Suunnitelman, joka oli kymmenesosa oikeasta lautasmallista, mutta silti liian suuri minun mielelleni. Kun vuodet kuluivat ja kamppailu jatkui, vaihtui painajainen apuvälineeksi. Yritin olla ajattelematta sitä, miten mallia kierretään ja ammattilaisia huijataan. Yritin kääntää ajatusmaailmani ruokailumallin mukaiseksi ja unohtaa Anoreksian tarjoamat vaihtoehdot. Lopulta tästä jo vuosia sitten alkunsa saaneesta painajaisten läpi kulkeneesta apuvälineestä muodostui minulle niin tiukkaan mieleen painunut pakkomielle, että se on päässäni edelleen.

Pakkomielteinen ruokailumallin noudattamiseni voisi esiintyä myös positiivisessa valossa, mutta se valo on sammunut jo kauan sitten. Ajatusmaailmani on seuraavanlainen: Ruokailumallin mukaan on syötävä 5 kertaa päivässä. Kolmen tunnin välein. Yhdeksältä, kahdeltatoista, kolmelta, kuudelta ja yhdeksältä illalla. Kuusi annosta hiilihydraatteja, tarpeeksi vihanneksia, hedelmiä ja maitotuotteita. Sama kaava on painunut päässäni niin syvälle, että en pääse siitä irti. Pystyn rikkomaan kaavaa vain väärään suuntaan. Tämä 5 kertaa päivässä ja 6 annosta hiilihydraatteja on kaavan mukainen maksimi. Niin kauan kuin päivittäinen ravintomääräni jää edes yhden hedelmän verran alle pinttyneen ruokailumallin, ollaan ikään kuin mielenrauhan puolella. Vastaavasti niin kauan kuin ruokailuni ajankohdat ovat vähän jälkeen mallin mukaisten kellonaikojen, ollaan mielenrauhan puolella. Jos taas syön tasan ruokailumallin verran tai yli sen asettaman rajan, ollaan ahdistuksen puolella. Jos syön ennen kuin kello osoittaa mallin mukaista ruokailuaikaa, ollaan jälleen ahdistuksen puolella.

Mitä sitten on tämä niin sanottu mielenrauha jonka puolella olen tiettyjä itse luomiani sääntöjä noudattamalla? Se on väliaikainen ratkaisu, niin sanottu aidan ylitys sen matalimmasta kohdasta. Todellinen, yleisesti tunnettu mielenrauha on käsite, jota pääsen harvoin kokemaan. Ruokailumallin aivokudokseeni tatuoitu kaava tunkeutuu käyttömuistiini ja muistuttaa itsestään jatkuvasti. Ei riitä, että minun on syötävä samat asiat joka päivä kolmen tunnin välein. Sen lisäksi minun on ajateltava niitä, suunniteltava ne kymmeniä kertoja päivässä ja vahdittava kelloa taukoamatta. Mitä pidemmälle päivä etenee, sitä useammin minun on laskettava yhä uudelleen päiväni ruokailukerrat ja syödyt asiat, ja pidettävä niistä jatkuvasti kiinni. Ikään kuin unohtaisin kaiken ja söisin kahden päivän edestä, jos en ajattelisi kaikkea tätä jatkuvasti. Kaikkein typerintä on, että ruokavalioni variaatio on niin suppea, että syön melko lailla samat asiat joka päivä. Silti minun on suunniteltava päivän ruokailuja taukoamatta, ja puristettava jokaista syötyä kaloria tiukkaan tietoisuuteni nyrkissä etteivät ne vain pääsisi vahingossa tuplaantumaan.

Olen usein miettinyt sitä, miten paljon tämä ruokailumallin jälkeensä jättämä päässäni mylläävä taukoamaton prosessi vie tilaa ja energiaa. Jos saisin käyttää kaiken ruokailujen pohtimiseen käytetyn energian johonkin muuhun, olisin varmasti aikaansaavampi kuin koskaan. Välillä tuntuu, että saisin ainakin 12 tuntia lisää aikaa jokaiseen päivään. Ennenkaikkea ajattelen sitä, millaista olisi asustaa päässä, jossa näitä ajatuksia ei ole. Tuntuisiko se tyyneltä ja hiljaiselta? Vai täyttyisikö se tila jollain muulla? Iloisilla ja onnellisilla asioilla? Erilaisilla, vaihtuvilla asioilla? Asioilla, joita kukaan ei pakottaisi ajattelemaan. Niihin voisi halutessaan heittäytyä, tai sitten antaa niiden lipua ohitse ja odottaa uusia.

25.5.2016, Torstai klo 23:02
”Olen miettinyt taas miten kauan tätä oikeasti jaksaa. Ja sitä, millaista elämä olisi jos ei olisi tätä. Kuinka paljon tilaa minun päässäni olisi ja kuinka paljon aikaa minulla olisi käytettävänä kaikkeen ihan muuhun. Se olisi järkyttävän iso määrä.”

”Alan taas turhautua. Saatan itkeä taas ihan yhtäkkiä enkä jaksa enää ajatella näitä ja hakkaan päätä seinään mutta siellä ne ovat ja pysyvät. Pakko juosta, pakko liikkua. Älä syö sitä, älä syö tätä. Jos syöt tuon, et voi enää syödä tuota. Älä syö mitään. Tajuathan että jos et syö niin et elä ja menetät kaiken. Joo. Älä silti syö tuota. Katso peiliin, se näkyy taas. Se näkyy, se kasvaa. Neljä ateriaa… Neljä ja puoli… Kello on liian vähän, jäljellä enää puoli ateriaa, nälkä ehtii tulla. Juo. Sillä voi huijata. Iso lasi vettä.”

”Vaikka tekisin mitä niin mikään ei muutu. Ja taaskaan en jaksa. Ihan oikeasti, ajattele jos elämäni on tätä ihan loppuun asti. Kauanko silloin jaksaa elää?”

Mistyllä On Asiaa

9.12.2015 Blogin Virallinen Maskotti

Blogin virallinen maskotti Misty tervehtii kotiintulevaa kotiväkeä! :)

Mikä on sinun työpersoonasi perustuen horoskooppimerkkiisi? (leikkimielinen)

17.6.2015 Yleinen

Hei kaikki! 😘

 En muista oonko tänne kertonut, mutta tykkään kovasti astrologiasta, jotta maallinen kuolevainenkin ymmärtäisi, niin siis horoskoopeista, ja uskallan sanoa ymmärtäväni sitä 😃.

Ja tämä olis nyt mun ensimmäinen horoskooppipostaus eli sun työpersoona! Ps. älkää naurako mun hienoille sanoille. Tän voi lukea oman horoskooppimerkin perusteella, tai kirjautua www.astro.fi > ”Astrologinen kartta” > syötä tiedot > Syntymäkartta > Huoneiden kärjet ja etsiä sieltä kuudennen huoneen merkki. Syntymäkellonaika on pakollinen siinä tapauksessa!!

Liitin tähän siellä esiintyvät kryptiset merkit 😂

VAROITUS: Lukekaa leikkimielisellä suhtautumisella!

Oinas ♈

http://www.listenandlearn.org/the-teachers-handbook/wp-content/uploads/2014/01/AngerConflict.jpg

Et koskaan sano ei kilpailulle ja peloton asenteesi voi saada kollegojesi puntit tutisemaan. Kierteleminen ja kaarteleminen ei kuulu tapoihisi, vaan kissa nostetaan pöydälle! Jotkut tietenkin käsittävät tämän röyhkeydeksi. Et pahemmin mieti, vaan teet ensin ja sitten…ehkä…mietit. Työhösi voi liittyä jotain vaarallista tai spontaania, palomies olisi sinulle juuri sopiva ammatti!

Olet hyvin itsenäinen ja sinulla voi olla voimakkaat mielipiteet, ja et pelkää puolustaa itseäsi. Olet työssäsi luultavasti hyvin nopea, sinulla on hyvä fyysinen kunto ja olet rohkea kokeilemaan uusia asioita. Joskus tulisuutesi voi saada sinut kuitenkin ongelmiin, joten varo joutumasta riitoihin työkavereidesi tai pomosi kanssa. Omat mielipiteet on hyvästä niin kauan kuin niiden puoltamisesta ei tule vaarallista. Jos sinun pitäisi joskus aloittaa oma tv- sarja, on Madventuresin kaltainen varteenotettava vaihtoehto!

Sopivia töitä sinulle:

Palomies, miekannielijä, härkätaistelija, leijonankesyttäjä, portsari, personal trainer, urheilija

Härkä ♉

Et voi elää ilman rutiineja! Jos päivittäinen rutiinisi sekoittuu jollain tavalla, sinusta voi tuntua, että kaikki on sotkussa. Haluat pitää myös hyvät suhteet työkavereihisi ja esimiehiisi. Olet tunnollinen ja pitkäjänteinen, mutta valitettavasti myös vähän jääräpäinen. Kun päätät jotain, niin päätäsi ei niin vain käännetä. Työsi pitää olla myös turvallista ja sinulla pitää olla säännölliset tulot ja työajat.

Työ-härkä rakastaa hyvää ruokaa, hienoja vaatteita, upeita tuoksuja, pehmeitä materiaaleja…oikeastaan vähän kaikkea. Mutta ennen kaikkea, sinua motivoi raha!

Ei ole mitään parempaa kuin muhkea tilipussi palkintona raskaasta ahertamisestasi. Kuitenkin pidät työnteosta, mutta enemmän rahasta. Kun pääset kotiin pitkän työpäivän jälkeen, linnoittaudut sohvan pohjalle, laitat jalat likoamaan kylpysuolaan, ahmit lempiherkkujasi ja katsot lempielokuvasi. Ah life is good.

Sopivia töitä sinulle:

Kokki, stylisti, puutarhuri, maanviljelijä, luontaistuote-esittelijä, kampaaja, kosmetologi, aroma-terapeutti, hieroja

Kaksonen

Wuhuu!! Olet työpaikallasi kuin Kaksonen (samiksii)

freelancing-jack-of-all-trades-

Tarvitset virikkeellisen ja monipuolisen työympäristön, sillä kyllästyt helposti rutiinineihin. Olet hyvä sellaisessa työssä, jossa vaaditaan paljon erilaisia taitoja. Sinuun kuitenkin pätee lause ”jack of all trades but master of none”. Pystyt tekemään monia asioita, mutta harvoissa asioissa sinulla kuitenkaan on syvällistä osaamista.

Olet ennen kaikkea työpaikkasi kommunikoija. Puhut puhelimessa, kirjoitat, twiittaat, faksaat, lähetät sähköpostia, päivität nettisivuja, joskus näitä kaikkia samaan aikaan! Nopea työtahti ei hirvitä sinua, päinvastoin! Tykkäät jutella myös työkavereidesi kanssa. Joskus he kyllä toivoisivat sinun vain pitäväsi turpasi kiinni, koska välillä suustasi pääsee mitä sattuu. Olet älykäs ja reagoit nopeasti. Sinun kontollasi on usein tehtäviä, joihin liittyy kirjoittamista tai yhteydenottoja puhelimitse /sähköpostitse.

Sinun pitäisi kuitenkin oppia kuuntelemaan saamiasi ohjeita paremmin, koska olet tunnettu hajamielisyydestäsi. Voit tykätä myös tehdä jekkuja työkavereillesi. Tulet luultavasti vaihtamaan työpaikkaasi useamman kerran elämässäsi.

Sopivia työpaikkoja sinulle:

Free-lancer, kirjailija, Seiskan päätoimittaja, juontaja, tapahtumanjärjestäjä, hotellin vastaanotto, puhelinmyyjä, ”handy-man”.

Rapu ♋

Olet työpaikkasi äiti. Milloin kiikutat omatekoista mustikkapiirakkaa pomollesi, haet päänsärkylääkkeitä darraiselle työkaverillesi tai ilmoittaudut vapaaehtoiseksi kuuntelemaan kollegasi päivitystä viime viikonlopun baarisekoiluista. Sinun pitää kuitenkin muistaa antaa ihmisille tilaa hengittää. Vaikka monet arvostavat neuvojasi, niin sinun pitää välttää tuputtamasta niitä väkisin muille.

Pystyt herkästi aistimaan toisten tarpeet ja kuin kellonsoitosta ilmestyt apuun kuin äiti Teresa konsanaan! Sinun kaltaisellesi työntekijälle mikään ei ole tärkeämpää kuin työympäristö ja jopa äidillinen ja sympaattinen suhde pomoosi ja kollegoihisi. Sinulle hyvä vaihtoehto olisi myös työskennellä käsin kotoa, näin säilyttäisit kodin tunteen työssäsikin.

Voit olla joskus arka ja herkkä ja työkavereidesi näin ollen pitää muistaa varoa sanojaan, sillä muuten rapu vetäytyy kuoreensa.

Sopivia töitä sinulle:

Lastenvahti, sairaanhoitaja, kylpylätyöntekijä, uimaopettaja, pitopalveluyrittäjä, ravintoterapeutti, eläinlääkäri, laulaja, orpokodin johtajatar

Leijona ♌

Olet mielelläsi yleisön edessä ja sinut usein laitetaankin hommiin, missä pitää esitellä jotain yrityksen tuotetta. Itsevarma esiintymisesi vakuuttaa kenet tahansa. Mutta koska onnistut paremmin kuin hyvin tekemään kärpäsestä härkäsen, sinun kannattaisi sännätä luomaan uraa Broadwaylle! Siellä oiva draamantajusi saisi arvoistansa kunnioitusta.

Monet leijonat hakeutuvat esiintymisalalle, eli näyttelijäksi, muusikoksi tai taiteilijaksi. Olet myös erittäin kunnianhimoinen, etkä pelkää mennä kerjäämään pomoltasi kehuja siitä, miten todellakin voitit sen yhtiökumppanin puolellesi. Itsevarmuutesi ja energisyytesi ovat syy menestykseesi. Et voi olla työpaikassa, jossa sinua ei arvosteta, ethän sinä ole mikään tavallinen seinäruusu!

Jos siis haluat loukata Leijonaa, kutsu häntä tavalliseksi.

Sinun pitäisi kuitenkin muistaa, että et ole työpaikkasi ainoa työntekijä ja kaikki ovat siellä yhtä tärkeitä. Joten siksi sana ”yrittäjyys” kannattaa laittaa korvan taakse niin voit olla oma pomosi. Sillä tunnetusti enemmän kuin yksi työ-Leijona haikailee johtopallille.

Sopivia töitä: Näyttelijä, laulaja, taiteilija, tanssija, lastenhoitaja, johtaja, tapahtumajärjestäjä, drama coach, kuningatar

Neitsyt ♍

 

Tässä on työntekijä, joka luultavasti löytäisi sen kuuluisan neulan heinäsuovasta!

”Annas kun minä..” ja ”tuosta jäi vähän…” kuuluvat ehdottomasti Neitsyen sanavarastoon. Tarkkaakin tarkempana ja täydellisyyteen pyrkivänä työntekijänä olet haluttua riistaa työmarkkinoilla. Pyrit työssäsi täydelliseen puhtauteen ja tarkkuuteen.

Jos ei kiillä, et ole tyytyväinen. Jaat muille myös mielelläsi neuvoja, esimerkiksi, että miten kokiksella saa kalkkijäämät pois. Tärkeimpiä tavaroitasi ovat luultavasti kynä ja kalenteri, johon voit kirjata huomaamasi muiden työntekijöiden tekemät virheet.

Olet yleensä nöyrä ja palveluhenkinen, mutta sinulla on usein sellainen käsitys, että sinä teet kaiken parhaiten. Vaadit usein muilta työtovereiltasi samanlaista tarkkuutta ja täydellisyyttä, ja saatat turhautua jos muut ovat sinua hitaampia tai mielestäsi vajaaälyisempiä.

Onneksi työkaverisi heittävät välillä jarruja kehiin, sillä muuten ylihuolehtivaisuutesi saa sinut pian sairasvuoteelle.

Sopivia töitä:

Siivoaja (ei kai?), henkilökohtainen avustaja, talkkari, hääsuunnittelija, ompelija, ravintoterapeutti, suuhygienisti, ruokakriitikko, painonvartija

Vaaka

Työpaikan ehdoton hurmuri Vaaka voittaa ihmiset puolelleen ja kuin Mooses veden kanssa, pystyt erottamaan riitapukarit toisistaan. Sopu ja harmonia ovat sinulle kaikki kaikessa, ja vältät riitatilanteita keinoin millä tahansa, joskus jopa hienovaraisella manipuloinnilla.

Tasapainoisena ihmisenä olet välillä ärsyttävän viileä ja työkaverisi voivat yrittää epätoivoisesti ärsyttää sinua, tuloksetta. Charmanttina elitistinä et menetä hermojasi kenenkään nähden. Kun pääset töistä, saatat murista vähän aikaa…hiljaa, ettei kukaan vain kuule.

Kauneus on sinulle tärkeää, myös työpaikalla. Korjaat oitis kaikki esiintyvät epämiellyttävyydet ja työpöytäsi on täynnä koristeita ja hajusteita (…ja työpöytäsi laatikko avattuja Fazerin sinisiä). Sinuun ei kannata kuitenkaan luottaa päätöksenteossa, annat muiden tehdä ne ilomielellä sinun puolestasi. Arvostat reiluutta ja oikeudenmukaisuutta, etkä voi olla puuttumatta asiaan, kun näet eriarvoisuutta.

Sopivia töitä: Asianajaja, tuomari, diplomaatti, rauhanturvaaja, sisustussuunnittelija, kosmetologi, kampaaja, stylisti,

Skorpioni ♏

Teet kaiken täysillä tai et tee sitä lainkaan, kultainen keskitie ei ole koskaan sinun valintasi. Saatat pelottaa kanssatyöntekijöitäsi ehdottomuudellasi ja jopa pelkällä katseellasi. Ja jotenkin vaikuttaa siltä, että tiedät kaikki työkavereidesi synkimmätkin salaisuudet. Otat kaiken yhtä tosissasi tai sitten suhtaudut asiaan täysin välinpitämättömästi, mutta sinua katsoessasi moni miettii: ”Hymyileekö toi koskaan?” Relaa vähän, Skorpioni!

Kanavapaketin tarpeellisuudesta puhelimessa lirkuttelu asiakkaalle ei ole sinulle mieluinen duuni. Sinun työsi pitää olla merkityksellistä ja miksi teet sitä, sillä tulee olla motiivi, MOTIIVI. Työt, joihin liittyy kuolema, eivät kauhistuta sinua, vaan voit ruumiin tutkimisen jälkeen asettautua takkatulen ääreen juomaan lämmintä kaakaota.

Joskus ajat kollegasi hulluksi kyselyilläsi, mutta sinä haluat vain selvittää ihmisten perimmäiset tarkoitusperät, koska uskot, että kaikilla on jotain salattavaa ja toiseksi yleisin luulo, että kaikki vihaavat sinua.

Voit tuntea sisälläsi kateuden piston, kun pomosi kehuu jotain toista työntekijää. Työkaverisi voivat pitää sinua salaperäisenä ja tuskin kukaan heistä voi sanoa tuntevansa sinut.

Sopivia töitä: Salapoliisi, psykologi, kuolinsyytutkija, tutkija, kirurgi, seksiterapeutti

Jousimies ♐

Jousimies tulee töihin iloisena ja lähtee töistä iloisena. Hän on jo viiden aikaan aamulla lenkkeillyt raittiissa meri-ilmassa, keittänyt sumpit, mielessään parantanut maailmaa ja suunnitellut seuraavaa lomamatkaa. Jahas, taasko sille pitäis antaa lomaa?

Katseesi on aina horisontissa, etkä siedä rajoituksia. Rutiininomainen työ, jossa pitää pysyä paikallaan, olisi sinulle painajainen. Sinulle parhainta onkin säännöllisesti tapahtuva matkustelu, ja mieluiten vähän kauemmaksi viimeisestä olinpaikastasi, ja täydellisintä on, että saat harrastaa moista työksesi. Sinulta lentää myös ideoita, jotkut niistä ovat liian kohtuuttomia toteutettavaksi ja jotkut sattuvat hyvässä lykyssä päätymään pomosi mietintämyssyn alle. Sopisitkin loistavasti matkaoppaaksi, tutkimusmatkailijaksi tai vaikka reippureissaajaksi. Liian totinen työ saa sinut vain nauramaan sille päin naamaa.

Omat mielipiteesi ovat vahvoja ja julistat niitä usein muille. Eri asia on, jaksavatko muut aina kuunnella. Sinulla ei tahdo olla silmää yksityiskohdille, mutta onneksi pystyt näkemään koko kuvan. Olet luultavasti hankkinut monia tuttavuuksia, jotka voivat osoittautua hyödylliseksi urallasi, ja onni tuntuu muutenkin olevan puolellasi.

Voisit ryhtyä reppureissaavaksi koomikoksi ja käyttää kihisevän levottomuutesi hyödyksi. Ehkä juuri tästä syystä suhteesi esimieheesi ja työkavereihisi on vähän etäinen, mutta minkäs sille voi kun kaikkialla muualla tapahtuu kiinnostavampia asioita?

Sopivia töitä:

Matkaopas, lentoemäntä/stuertti, urheilija, Anthony Bourdain maailmalla 2, kalliokiipeilijä, filosofi, poliitikko, opettaja, pappi

Kauris ♑

Työnteko on sinulle kaikki kaikessa ja mietit luultavasti jo kauhuissasi eläkeikää. Saatat valita saman uran kuin isäpappa aikoinaan. Mottosi on ”Työntekoa ei voi kutsua työnteoksi, ellei seuraavana päivänä selkä jomota, eikä jalka kramppaa.” Olet oppinut loistavan työetiikan jo nuorena ja et tule tuottamaan esimiehellesi pettymystä. Olet ahkera, kunnianhimoinen ja rehellinen, siis  täydellinen työntekijä!

Suhtaudut työhön vakavasti ja pyrit ylenemään. Johtajan saappaisiin astuminen saattaa kestää, mutta olet valmis työskentelemään veret ja kyyneleet vuodattaen sen eteen.  Sinulla on riski tulla jossain vaiheessa elämääsi työnarkomaaniksi, jos et muista elää muuta elämää työnteon rinnalla.

Luonteessasi on luonnollista auktoriteettia ja sanasi uppoaa muihin. Maine on kytköksissä itsetuntoosi ja sinulle on ehdotonta saavuttaa arvokas asema.

Sopivia töitä: Hammaslääkäri, kirurgi, kiropraktikko, minkä tahansa yrityksen johtaja, ihotautilääkäri

Vesimies

 

Vesimies kaikessa outoudessaan osaa arvostaa erilaisia ihmisiä. Hän ei tuomitse ketään, hän saattaa vain kertoa hauskan tarinan siitä, miten hän melkein räjäytti työpaikan mikron. Pomona kohtelet työntekijöitäsi samanarvoisina ja ystävinä.  Stereotyyppityöpersoona Vesimiehestä on hullu tiedemies. Luultavasti oletkin vähän sellainen, hullu ja omalaatuinen.

Ainakaan et ole tylsä ihminen! Harva osaa aavistaa mitä sanot tai teet seuraavaksi. Esimiehesi voi olla hankala luottaa sinuun, koska olet niin omintakeinen. Mottosi on ”Säännöt on tehty rikottavaksi.” Eli mitä Vesimies määrätään tekemään, tekee hän sen luultavasti juuri päin vastoin, niin kuin tiiätkö, ihan huvin vuoksi.

Saat nimittäin jotain outoa mielihyvää muiden järkyttämisestä. Olet erittäin pätevä elektroniikan ja tekniikan kanssa ja osaat korjata melkein mitä vain. Työpaikkasi saattavat vaihdella usein ja tulosi ovat epäsäännöllisiä.

Sopivia töitä: Tiedemies, astronautti, MacGyver, sähkömies, humanitääri, yleinen nero, alansa uudistaja, keksijä

Kalat ♓

HERÄTYS!!

Jotkut saattavat haluta huutaa näin Kalalle, joka kesken kokouksen näyttää vihdoinkin onnistuneen oppimaan nukkumaan silmät auki. Sillä Kalat ottaa mielikuvitusmaailmansa myös töihin mukaan ja pari mielikuvitusystävääkin.

Olet hyvin herkkä ja taiteellinen ja sinulla saattaa olla myös musikaalisia taitoja. Työkavereitasi ja pomoasi kohtaan olet hyvin empaattinen ja kuuntelet usein heidän huoliaan ja tunnet heidän tuskansa silminnähtävästi. Sienen tavalla vedät toisten ihmisten tunteita itseesi ja joskus tämä saattaa olla haitaksi työnteolle. Heittäydyt usein marttyyrin rooliin ja uhraat itsesi tekemään ne tehtävät, joita muut karttavat.

Sinulla saattaa kuitenkin olla ajoitusongelmia, voit myöhästyä töistä hyvinkin useasti (yleensä siksi, koska halusit päättää hyvän unen loppuun). Kaltaisesi herkistelijä maalaa auringonlaskuja, kirjoittaa rakkausrunoja ja säveltää itse omat soittoäänensä. Sinulla ei ole rutiineja, vaan menet päivä kerrallaan tunteidesi mukaisesti.

Sopivia töitä: Meedio, taiteilija, muusikko, runoilija, artisti, kirjailija, vapaaehtoistyöntekijä, kalastaja, se kiva sossutäti

 

Hahaa kertokaa mitä piditte, 👍 vai 👎

 

 

 

Piristystä hääkuviin

15.2.2015 Yleinen

kjkll Olen pienestä asti haaveillut siitä että jonain päivänä, kun menen naimisiin, minulla on yksi kaaso ja monta monta morsiusneitoa. Sulhaselle olen toivonut myös saman täsmälukumäärän best maneja sekä sulhaspoikia.

Tottakai kaasoja ja best maneja voi olla useampi kuin yksi, mutta minun kohdallani se on vain aina ollut jotenkin ”itsestäänselvää” että kumpaakin on vain yksi. Morsiusneitoja ja sulhaspoikia sitten enemmän, mutta heitäkin sama määrä yhteensä.

Kaikkien näiden ihanien ihmisten panos häissä on todella tärkeää ja iso apu, niin koko prosessin aikana, kuin itse H-hetkenäkin. Mielestäni olisi aivan mielettömän super ihanaa, jos saisin joskus aikanaan kaikki kyseiset henkilöt heittäytymään häihimme täydellä panostuksella mukaan! Olisi hienoa keventää tunnelmaa esimerkiksi tälläisillä kuvilla, joista jää myös jälkeenpäin todella hauskoja muistoja! <3


ghthtghjkkll äää ööäöä

fsgfgg ghghvcbcvb

Viimeisenä kuvana tämä, jonka aijon ainakin toteuttaa. Eli jokaiselle best manille ja sulhaspojalle eriväriset kirkkaat sukat jalkaan (hyvä lisäys best manin ja sulhaspojan poksiin). Piristää huomattavasti asua, sekä tekee häistä jollain tavalla vähä leppoisammat ja hauskemmat. fgfdg(Kuva postauksessa ovat Pinterestistä)