Selaat arkistoa kohteelle haspeli.

Kainuuseen mars!

18.10.2016 Yleinen

Kesän Kainuun reissu

Kesällä heinäkuun lopussa kävimme kalalla Kainuussa. N. 220km ajoa Hyrynsalmelle. Perillä purimme matkatavarat ja olin iloinen, koska tykkään niin kalastamisesta.

Ja veneeseen…

Laitoimme vehkeet valmiiksi ja lähdimme järvelle. Peilityyni järvi oli allamme ja aloimme kalastamaan. Aloitin heittelemisen ja muutaman heiton päästä tarttuikin kala kiinni. Kala oli ahven. Otimme sen mukaan ensimmäisen kalan kunniaksi, (ja haspelillapa tietenkin). Samalla reissulla tuli monta assua myös lisää.

Illalla sitten oli ahvenen savustus hommat. Nam! Savuahventa! Seuraavana päivänä oli kova tuuli emme ainakaan alkupäivästä päässeet kalalle. Myöhemmin menimme isän kanssa järvelle kumminkin kovalla tuulella. Olimme aluksi vähän kapeammalla kohdalla, mutta vaihdoimme paikkaa. Muutaman minuutin päästä minulle tarttui pikkuinen ruikku kiinni. Emme ottaneet sitä mukaan. Muutaman heiton jälkeen kuulimme kovaa ukkosen jyrinää ja tuuli alkoi tulla kovemmaksi. Me aloimme lähtemään järveltä ja aallot hakkasivat venettä. Olin ihan litimärkä kun tulimme rantaan. Satoi kaatamalla kun menimme autoon. Se päivä jäi kalastamiselta paitsi.dsc_0264

Kalastuspäiväkirjaa 1 kk

7.10.2014 Sport, Vapaa-aika, Yleinen

Olen kalastajana aivan noviisi, vasta-alkaja. Oon nyt pitänyt kalastuspäiväkirjaa tasan 30 vrk eli yhden kuukauden. Oon pääasiallisesti kalastellut ihan tässä ”omassa” rannassa (kaupunki omistaa) Kuusankoskella Kymijoen varressa, mutta myös muualla Kymijoen alueella. Kerran olen päässyt mukaan kaverin veneelle, muut kalastukset ovat suoritetut eri rannoilta. Kalastustapa on ollut pääasiassa virvelöinti, mutta myös muutama mato-onginta on tuonut saalista.

Lyhyen oppimäärän lukuja:
– päiväkirjaa pidetty 30 vrk
– kalastuspäiviä em. aikana 26 kpl
– kaloja saatu 56 kpl, mikä tekee reilu 2 kalaa / kalastuspäivä
– suurin kala hauki 1525 grammaa
– muita mainittavia mm. säynävä 820 gr sekä useita haukia +/- 1 kg
– kotiin olen tuonut ja ruoaksi tai pakasteeseen laittanut 20 kalaa

Virveleitä olen hommannut 2 kpl, avokelan eli haspelin sekä lähinnä uisteluun tarkoitetun hyrräkelan. Kerran olen päässyt uistelemaan, saaliina 0 kalaa.
Vieheitä mulla on jäljellä 45 kpl, kaikkiaan niitä on ollut 61 kpl. Osa on ostettu, osa saatu kavereilta.
Rahaa on palanut tähän mennessä 246,91 €. Summa sisältää em. tarvikkeet (+ onkimatoja 3 prk á 6 €) sekä valtion kalastuksenhoitomaksun sekä läänin kalastusluvan.

Nyt vieheitä on sen verran, että keväällä jatkuva kalastuskausi pääsee vauhtiin pelkkien kalastuslupien maksamisella, joka tälle vuodelle oli yhteensä 59,50 €.

HUOM LISÄYS: Lisäsin yhen kappaleen saatuihin kaloihin, kun sain äsken kilosen hauen Pessankoskelta.