Selaat arkistoa kohteelle harmaasavi.

Itsetehtyjä helmiä

21.9.2014 Yleinen

SONY DSC

Keraamisia ja lasisia helmiä sekaisin

Kävi viime vuonna juhlistamassa äitini syntymäpäiviä Helmistudio Omia Unelmia lasihelmi kurssilla. Oli aivan ihana lauantai päivä värkkäillessä noita helmiä. Olisin laittanut näistä ihanuuksista kuvia jo paljon aikaisemmin ellen olisi muutossa laittanut helmirasiaa niin hyvään talteen, että se löytyi vasta eilen. Esittelen tässä samassa postauksessa myös arkiston aarteita eli harmaat keraamiset helmet jotka tein lukiossa vuonna 2008. Tämä on niitä harvoja lukion kuvataide töitä jotka ovat ollet aktiivisessa käytössä lukion jälkeenkin.

 

SONY DSC

lamppuhelmien suosikkini rivissä

Koska olin ensimmäistä kertaa kokeilemassa tekniikkaa ei lamppuhelmistä tosiaan tullut ihan tasalaatuisia. Eikä siellä ole todellakaan kahta samanlaista porukassa. Tekniikasta löytyy googlemattamalla paljon tietoa, ja koska en ole siinä todellakaan mikään ammattilainen en sitä erittele sen tarkemmin. Jos lainkaan helmien tekeminen tai lasinkäsittely kiinnostaa suosittelen menemään jollekkin vastaavalle kurssille!

SONY DSC

Lähikuvaa keraamisista helmistä

Keraamiset helmet ovat harmaasavea. Eli poltettaessa savi jää saven väriseksi. Ensimmäiseksi ei ehkä tulisi mieleen tehdä korusja harmaasta mutta yhdistettynä kirkasvärisiin lasihelmiin harmaa savi värittömän lasitteen kaverina on viehättävä yhdistelmä. Lasitin helmet vähän erilailla kaikki. Osa on lasitettu kauttaaltaan ja osa vain puoliksi. Näin valo ja kiilto oli minusta kaikkein kiinnostavimmat. Kokonaisuuden kannalta olisi ehkä pitänyt lasitaa aina yhden tyyppinen helmi samalla tavalla. Suosikkejani näistä keraamisista helmistä on  suuret pyöreät kurpitsan muotoiset helmet. Muistan kun valmistin näitä silloin vuosia sitten kurpitsan muotoiset helmet tein lähinnä heteken mielijohteessa. Jos tekisin  nyt saman uudestaan teksin niitä huomattavasti enemmän.