Selaat arkistoa kohteelle hamk.

Suojattu: Kyselyn laadintaa ja julkaisua

10.3.2016 Yleinen

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:

Suojattu: Vaikeuksien kautta voittoon

17.12.2015 aikuisopiskelu, Koti, projekti, Yleinen

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:

Suojattu: Ohjausta ja videon tekoa

11.12.2015 aikuisopiskelu, Koti, projekti, Yleinen

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:

Suojattu: Ohjausta…. tai sitten ei….

28.11.2015 aikuisopiskelu, projekti, Yleinen

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:

Suojattu: Blogin käyttöönotto takkuille ja kysymyspatteriston muokkaamista

26.11.2015 aikuisopiskelu, projekti, Yleinen

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:

Mitä viikonlopun aikana tapahtui?

23.11.2015 Aikuisopiskelu, Analysointia, Opiskelu, Yleinen

Viikonlopun jäljiltä sorvin ääreen ja markkinointikanavien analyysit näyttää hyvältä.

Laitoimme siis torstaina uutiskirjeen n. 1200 asiakkaalle ja vuorokauden aikana se oli lisännyt liikennettä yrityksen verkkokaupassa kolminkertaisesti. Uutiskirjeen avaamis% on myös huimasti parempi verrattuna alan yleiseen keskiarvoon. Se kertoo asiakkaiden aktiivisuudesta ja aidosta kiinnostuksesta. Perjantaina oli sitten Instagramin vuoro ja sielläkin oli positiivista liikehdintää; lauantain ja sunnuntain aikana uusia seuraajia 16 ja koko viikon aikana 46. Se on aika jees mun mielestä, koska Instagram on vähän hitaampi kanava :)

Tänään maanantaina alkoi sitten aiheen tiimoilta Facebook-mainonta ja alku näyttää lupaavalta. On tosi mielenkiintoista seurata projektin etenemistä ja eri vaiheiden toimivuutta erilaisilla mittareilla. MailChimpin, Google Analyticsin ja Facebookin omat raportit kertovat lähes kaiken mahdollisen (ja mahdottomankin) meneillään olevista kampanjoista.

Selvästi jo tässä vaiheessa on tullut ilmi, miten ja mitkä markkinointikanavat toimivat parhaiten.

analysis-810026_640

Odotellaan tässä vielä, että saataisiin asiakaskysely-projekti käyntiin, niin sitten olisi asiat todella buenosti. Oikeastaan vaan toteuttamista ja loppuanalyysiä vaille valmis on sekin projekti. Yrittäjä epäröi, että onko tämä oikea ajankohta asiakastyytyväisyyskyselyn toteuttamiselle. Omasta mielestäni on, koska nyt asiakkaat ovat aktiivisimmillaan muutenkin lahja- ja juhlavaateostosten takia. Yritän siis vielä painostaa :D

 

Suojattu: Hommat käyntiin

19.11.2015 aikuisopiskelu, Koti, projekti, Yleinen

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:

Projektit senkun etenee!

18.11.2015 Aikuisopiskelu, Opiskelu, Yleinen

Mut niin pitääkin!

Hyvä fiilis tällä hetkellä. Meillä oli projektit jo hyvässä vauhdissa ennen ensimmäistäkään ohjaustapaamista. Ihan riskillä aloitettiin kolme projekia ja päätettiin, että tehdään niihin sitten muutoksia jos pitää jotain tehdä. Kaikki projektit ovat erittäin ajankohtaisia; kiireellisin oli lahjatuotekonseptin kehittely, lanseeraus ja markkinointi sosiaalisessa mediassa. Joulumarkkinoille kun halusin kehittää hyvän tuotekonseptin, jota olisi helppo ostaa lahjaksi. Tuotteiden lanseeraus verkkokauppaan myöhästyi parilla päivällä meistä johtumattomista syistä, mutta nyt vihdoin saadaan sekin homma käyntiin. Huomenna torstaina saadaan markkinointi niiden osalta käyntiin ja sen jälkeen sitten vaan seurataan ja analysoidaan tuloksia.

Asiakastyytyväisyyskysely jäi hetkeksi odottamaan, koska kysymyksiin saattaa tulla vielä muutoksia. Mun pari on hienosti tehnyt asiat myös niin valmiiksi, että ei tarvitse kun kysymykset vaihtaa tarvittaessa ja pistää projekti alulle. Muutaman viikon päästä pitäisi toivottavasti sitten olla jo jonkunlaista aineistoa analysointia varten.

Pitkäaikaisin projekti on ollut verkkokaupan muutostyöt. Projekti itseasiassa on alkanut varsinaisesti jo elokuussa, mutta olen dokumentoinut varmuuden vuoksi muutokset ja tulokset alusta asti, joten meillä on hyvin jo siitäkin tarvittavaa infoa.

Luottavaisin mielin siis viikonlopun viettoon!

Suojattu: Tästä se sitten alkaa…

18.11.2015 Koti, Yleinen

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:

Eka vuosi takana

16.11.2015 Aikuisopiskelu, Yleinen

”Ahneella on p*skanen loppu”, kuten sanotaan, mutta ei nyt ihan niinkään onneksi ole käynyt! Opintopisteitä on kertynyt etuajassa (kiitos kesäopintojen) ja syksyn vauhtikin näyttää aika kivalta. Pari kertaa on tämäkin duracelpupu meinannut hyytyä, mutta tärkeää on ollut tunnistaa väsymys ja ottaa aikaa levolle. Väsyneenä on turha yrittää väkisin vääntää mitään, lopputulos on aina huono. Ja kun herätyskello aamulla herättää ja tekee mieli painaa torkku-nappulaa, on syytä muistaa seuraava…

opiskelenyt

Ekana vuonna suoritin pari vapaavalintaista kurssia; toinen oli ajanhallita ja motivaatio ja toinen oli henkinen hyvinvointi. Molemmista on ollut suunnaton apu omia opintojani ajatellen. Ajankäyttö nyt saattaa edelleen olla välillä vähän hakusessa, mutta kyllä tämä tästä. Henkisen hyvinvoinnin kurssilta sai hyviä työkaluja jaksamiseen. Aikuisopiskelijana on hyvä huolehtia siitä, ettei aja itseään ihan piippuun vaan muistaa myös levon ja vapaa-ajan. Perheestä, harrastuksista ja ystävistä saa voimaa. Niistä asioista ei pidä tinkiä.

Syksyn opinnot ovat nyt hieman erilaiset, kuin aikaisemmin. Kokeilemme uutta opiskelutapaa, jossa pääpaino on itseopiskelulla ja projektiluontoisella työskentelyllä. Perinteisiä luentoja ei juurikaan ole ja saamme itse määritellä mitä teemme milloinkin. Luonnollisesti projekteilla on aikataulut ja niiden puitteissa työskennellään. Ensimmäinen fiilis uudesta opiskelumuodosta oli, että kirjekurssinako tätä koulua nyt suoritetaankin, mutta pikkuhiljaa ajatukset ovat muuttuneet. Ehkä se on ihan hyväkin juttu, että opiskelijat pistetään näkemään itsekin vaivaa asioiden eteen. Edelleen vähän huolettaa, että jääkö jotain tärkeää oppimatta, mutta tätähän tämä aikuisopiskelu oikeastaan on; tiedon etsimistä, analysointia ja hyödyntämistä…