Selaat arkistoa kohteelle häät.

Veljen häät vol. 2

18.7.2015 Yleinen

Veljen häiden toinen päivä lähti käyntiin itkun sekaisena. Lapseni lähtivät taas aamusta isänsä matkaan ja seuraavan kerran näemme vasta lokakuussa. Ei tämä varmaan koskaan muutu helpommaksi, ei vaikka lapset kasvavat. Ainoastaan muistamalla aikanaan tehneensä päätöksen lasten parhaaksi jaksaa eteen päin. Vaikkakin nykytiedoilla olisin kyllä valinnut toisin. Etä-äiti ei voi kuin purra hammasta yhteen ja jatkaa elämäänsä, vaikka kuinka sattuisi ja ikävä sekä huoli kalvaisivat sisintä. Jos kuitenkin koko ajan vain murehtii ja voivottelee osaansa, niin se satuttaa eniten juurikin niitä lapsia. Kun menee eteen päin, nauttii niistä pienistä hetkistä yhdessä ja tekee muusta ajastaan itselleen parasta mahdollista, niin kaikilla on paljon parempi olla.

Ennen veljen häiden toisen osan alkua kävimme mieheni kanssa vielä Hämeenlinnan keskustassa ostoksilla. Mukaan tarttui jälleen miehelle uusi paita ja kaksi solmiota. Nyt pitäisi hänen juhlavaatetuksen olla kunnossa myös ensi kesän juhliin. Paluumatkalla serkulle mieheni ehdotti käyntiä terassilla. Suostuinkin siihen, mutta sanoin että Reskalle emme jää, vaan menemme sitten vaikka Vaakunan terassille, koska voin lyödä vaikka pääni pantiksi siitä että isäni on jollain Reskan terasseista kaljalla. Eipä mennyt arvioni kauhean vipuun. Isäni käveli vastaan, enkä kehdannut vaan mennä ohi. Pysähdyin vaihtamaan hänen kanssaan muutaman sanan vaikken ole pitänyt häneen mitään yhteyttä yli neljään vuoteen. Kuten arvelinkin niin hän oli menossa kaljalle, vaikka sanamuoto olikin, että täytyy keksiä jotain tekemistä ettei menisi kaljalle. Alkoholisti on alkoholisti ja kaljaa on saatava. Serkkuni oli tehnyt meille ihanan aterian ja kattanut sen terassille. En ole ennen syönyt jokirapupastaa, mutta voin taata että teen sitä myös kotona.

 

Jokirapupasta

Jokirapupasta

Taas saimme aikaiseksi hirveän hopun kun olimme luvanneet siskolleni olevamme veljeni luona kahden aikaan. Nopeasti kamat kuntoon ja menoksi. Onneksi matkaa oli vain vajaa kilometri ja se taittui kävellen. Veljelläni hyppäsimme siskoni autoon ja suuntasimme kohti Hattulan Pyhän ristin kirkkoa, jossa veljeni avioliiton siunaus tapahtui. Kirkko on vanha ja erittäin kaunis. Erityisesti vanhat seinämaalaukset ovat hienoja ja hyvin säilyneitä. Tämän päivän juhlaan oli kutsuttu vain perhe ja ystäviä ja juhla oli ilmoitettu lapsettomaksi. Kirkossa pappi puhui kauniisti ja oli hienosti ottanut veljeni ja hänen vaimonsa tarinat mukaan. Yllätyksekseni ainoan virren aikana ihmiset myös lauloivat niin lujaa ettei kanttorin ääni ollut ainoa mikä kuului. Seremonia oli lyhyt ja hauska. Siunaustilaisuuden jälkeen siirryimme juhlapaikalle. Juhlat jatkuivatkin sitten aamuneljään asti ja meillä oli todella mukavaa. Mukana oli myöskin muutama koomikko ja saimme nauttia stand up -esityksestä.

Hattulan Pyhän ristin kirkko

Hattulan Pyhän ristin kirkko

Seuraavana aamuna herätys oli jo aamu kahdeksalta ja juna lähti kohti Tikkurilaa yhdeksän aikaan. Tikkurilassa junan vaihto ja kohti lentokenttää. Vielä loppumatka lentäen ja autolla. Kotiin saavuimme hiukan kuuden jälkeen illalla. Viikonloppu oli mukava. Sain viettää aikaa lasteni, sisarusteni, äitini ja mieheni kanssa. Ainoa mitä olisin ehkä muuttanut, niin olisin valinnut hiukan väljemmän matkustusaikataulun. Valitettavasti se ei aina kuitenkaan ole mahdollista, koska töissäkin on käytävä.

 

 

Veljen häät vol. 1

16.7.2015 Yleinen

Kauas on pitkä matka, sanotaan. Tämän sain taas todeta kun kävimme veljeni häissä. Torstaina laittelin kotona paikkoja kuntoon ja odottelin, koska mieheni soittaa, että saan lähteä häntä hakemaan. Lopulta kahden aikaan hyppäsin autoon ja lähdin ajamaan kohti mieheni työpaikkaa, jossa vaihdoimme hänen autoonsa ja lähdimme ajamaan kohti ensimmäisen etapin määränpäätä. Saavuimme perille mieheni veljen luokse noin seitsemän aikaan illalla. Miehen nuorin tyttö oli myös yökylässä serkuillaan kun menimme sinne. Vietimme iltaa jutustellen ja loppujen lopuksi pääsin nukkumaan vasta kahdentoista aikaan. Nukkuminen oli taas hiukan hankalaa kun ei ollut oma koti ja oma sänky. Kyllä sitä aina välillä toivoisi ettei olisi näin onneton nukkuja. Toisaalta herkkäunisuudesta on hyötyäkin: jos täytyy herätä aamulla aikaisin, niin se ei luultavasti ole mikään ongelma.

Seuraavana aamuna herätys oli neljän aikaan, koska lento lähti jo ennen aamu kuutta kohti Helsinkiä. Minä tosin olin hereillä jo aamu kolmesta eteen päin. Yritimme lähteä mahdollisimman hiljaa ettemme herätä muita. Ilmeisesti siinä melko hyvin onnistuimmekin. Lento Finnairin siivin sujui jälleen kerran ilman suurempia ongelmia. Helsinki-Vantaalle saavuimme noin seitsemän aikaan. Helsinki-Vantaan rautatieasema avattiin samana päivänä, joten pääsimme ensimmäisten joukossa kokeilemaan sitä. Terminaalin käynti tosin ei vielä ollut käytössä, joten ensin täytyi ottaa ilmainen yhteysbussi terminaalista asemalle. Tietotien uloskäynniltä oli vielä melko pitkä matka itse asemalaiturille. Monta kerrosta alas maan alle ja vielä edelleen pitkin käytävää. Junia kuitenkin kulkee ihan mukavasti kymmenen minuutin välein. En tiedä miten matkanteko sujuu keskustaan asti, koska jäimme pois Tikkurilassa, jossa vaihdoimme junaa. Tikkurilaan asti matka meni junalla joutuisasti, koska välillä ei ollut kuin kaksi pysähdystä. Tosin tällä hetkellä, ennen suoraa käyntiä terminaalista, siirtyminen terminaalista rautatieasemalle on aikaa vievää hommaa.

Tikkurilasta jatkoimme junalla kohti Hämeenlinna, jonne saavuimme yhdeksän aikaan aamulla. Koko ajan matkustaessa oli tunne, että jotain puuttuu, koska saimme matkustaa kahdestaan, eikä koko ajan tarvinnut vahtia ovatko kaikki mukana. Hämeenlinnan rautatieasemalta kävelimme serkkuni luokse, jonne tarkoituksemme oli majoittua viikonlopuksi. Seuraavaksi mieheni lähti ostamaan itselleen juhlavaatteita ja minä jäin odottamaan poikiani, jotka äitini sitten puoli kahden aikaan serkulleni toikin. Nyt olikin sitten viiteen asti aikaa saada itsensä ja lapsensa juhlakuntoon. Onneksi poika lapset ovat suhteellisen helppoja, kun laittaa suorat housut, kauluspaidan ja siistit kengät, niin on valmista. Mieskin oli löytänyt itselleen kaupungilta uuden paidan ja housut.

Hämeen linna

Hämeen linna

Linnan piha

Linnan piha

Ensimmäisen päivän juhlallisuudet pidettiin Hämeen linnassa linnantuvassa. Itse vihkiminen oli tapahtunut jo aiemmin päivällä vain vanhempien läsnä ollessa maistraatissa. Kutsuttuina olivat perheet ja lähisukulaisia lapsineen. Ohjelmassa oli alkumaljat, häävalssi, ruoka, puheet ja kuvat. Ruoka oli kasvisruokaa, koska morsian on kasvissyöjä. Tarjolla oli kuitenkin myös kalaa ettei aivan pelkkää kasvista kuitenkaan. Virallisen osuuden jälkeen otimme vielä myös suuren määrän perhekuvia. Oli oikein mukavaa nähdä sisarusten sukulaisia, joita en ollut nähnyt moneen vuoteen, ja tietysti myös viettää aikaa komeiden omien poikieni kanssa. Täytyy kyllä olla todella onnellinen, että he edes tähän minun suvun perhejuhlaan pääsivät osallistumaan, koska yleensä heidän osallistumismahdollisuutensa ovat olleet erittäin nihkeät heidän isänsä vaikutuksesta.  Juhlallisuudet olivat ohi puoli kymmenen aikaa ja siirryimme sitten serkulleni, jossa vielä hetken aikaa valvoimme ja yhdentoista-kahdentoista maissa menimme nukkumaan. Ei kauheasti tarvinnut unta houkutella, kun oli edellisenä yönä nukkunut vain kolme tuntia…

K

Huhtikuu 2015

24.4.2015 Yleinen

Päätin aloittaa bloggaamisen tänään vihdoin, ( hieman väsyneenä ) mutta ollut haaveissa jo pitkään eli katotaan mitä tästä tulee !

Ensinnäkin voisin vähän kertoa itestäni. Olen 23-vuotias nuori nainen Helsingistä. Olen seurustellut nyt kaksi vuotta, asumme pk-seudulla koiran ja mieheni kanssa, odotamme ensimmäistä lasta tällä hetkellä ( jo rv 38 meneillään eli h-hetki lähestyy, laskettu aika kahden viikon päästä). Niin ja hei olen naimisissa!! Mentiin muutama päivä sitten avioon maistraatissa, myöhemmin pidetään sitten kunnon juhlat ja järjestetään ne ”oikeat häät” siitäkin siis mahdollisesti postausta myöhemmin.

Olen myös erittäin kiinnostunut kauneudesta, hyvinvoinnista ja tietenkin shoppailusta! Rakastan meikkausta, hiusten laittoa ja vaatteita vaikka tyyli välillä meneekin hieman rokahtavan puolella, tyyini on aikalailla kytköksissä mielialoihini eli fiilispohjalla mennään lokeroimatta! Biletykset on jääneet nyt raskauden ja tulevan lapsen myötä, mutta sanotaanko että olen hyvistä bileistä oman osani saanut niistä reissuista juttua ehkä myöhemmin.

Vieraskirja

17.2.2015 Yleinen

Tässä muutama mielestäni todella ihanaa tapaa kerätä vieraskirjaa häistä, jos ei halua aivan sitä tavallista vieraskirja mallia.

'¨ä'

Vaaka valokuvakehys, johon häävieraat saisivat kirjoittaa oman nimensä minne tahtovat. Keskelle kuitenkin jätettäisiin tila, johon tulisi häiden jälkeen yhteiskuva koko hääporukasta.

¨ää'

Kirja, johon jokainen vieras saisi liittää kuvan itsestään ja haluamansa tekstin, esimerkiksi vinkit avioliittoon. Kirjan vieressä olisi polaroid kamera, jonka kanssa pariskunta/henkilö/ryhmä voisi käydä ottamassa kuvan mieleisessään paikassa. 
c vxbv n mnbm

Vieraskirja kuin palapeli. Ensin vieraat hakevat palan, jossa on heidän pöydän numero ja nimensä, sitten he voivat kirjoittaa palaan esimerkiksi vinkit avioliittoon ja tämän jälkeen kääntävät ja vievät palan suurempaan tauluun, johon muodostuukin kuva hääparista.

fdg

Tässä sama idea kuin ensimmäisessä, mutta sillä erolla, että taulun keskelle tulisi kuva hääparista.

gfhbfghTilkkutäkki. Häävieraat kirjoittavat nimensä ja vinkit avioliittoon tilkkutäkin yhteen ruutuun. Tässä loppuelämäksi lämmittävä idea vieraskirjalle. <3

(Kaikki postauksen kuvat Pinterestistä)

Tekemistä ja suunnittelua, ihanaa!

17.2.2015 Yleinen

Kuka sanoi että häiden suunnittelu olisi helppoa tai että se ei olisi aikaavievää..

WP_20150216_047

Tekemistä kyllä riittää, mutta sitä ei voi kieltää, etteikö siitäkin jokainen löytäisi jotai iloa. Osa syy siihen, miksi aloin pitämään tätä blogia oli se, että halusin kaikessa rauhassa ajan kanssa suunnitella ja ideoida omat hääni. En halua että elämäni yksi tärkeimmistä päivistä menee pilalle huonon & nopean suunnittelun takia. Tämä on asia, johon itse haluan panostaa ja käyttää aikaa. Haluan koota tänne ideoita jotka toimivat kohdallani ja sitten viimein, kun sen aika koittaa, voin toteuttaa parhaat näistä tänne keräämistäni ideoista. <3 Haluan nauttia joka ikisestä asiasta häihin liittyen. En halua, että yksikään yksittäinen asia on nopea silaisu tai ärsyttävä vaihe kokonaisuudessa.

WP_20150216_040

Olen aikaisemmissa postauksissani kertonutkin, että pidän blogini ohella omaa häiden luonnos kirjaa. Ihan vain omaan käyttööni. Nyt sain aikaseksi kirjoitettua ja tulostettua kaikki sivujen otsikot, sekä liimattua ne oikeille paikoilleen. Ai että tästä kirjasta tulee täydellinen ja aivan ihana muisto sitten myös häiden jälkeenkin. Nyt olen myös tulostanut sinne jo ensimmäiset kuvatkin. Eli kirjaan päätyvät vain tarkasti valitut kuvat, jotka toimivat kohdallani.

WP_20150216_049

 

Tämä on tapani tehdä häiden suunnittelusta ainutlaatuista ja hauskaa.

Plan and book

26.1.2015 Yleinen

20150125_163335 Sen lisäksi että kirjoitan tätä blogia, pidän myös kirjaa, johon kerään kaikki suunnitelmani ja minua inspiroivia kuvia. Kyllä, tiedän että näissä molemmissa on aika kova työ, mutta se ei minua haittaa. :) Ostin Suomalaisesta kirjakaupasta paksun A4:sen kokoisen paksukantisen vihon, jossa on ihanat valkoiset sivut. Alkuun kirjoitin aikataulun häiden suunnittelulle (jonka kirjoitin myös tänne blogiini teille).20150125_163324

20150125_163328

Sen jälkeen jaoin kaikki sivut niin, että kaikille aiheille (kuten päivä, hääkuvat, hääpuku, ohjelma)  oli tarpeeksi sivuja. Nimesin myös kaikki sivut omilla aiheilla, joihin alan sitten keräilemään kuhunkin aiheeseen liittyviä asioita.

Tosiaan olen todella järjestelmällinen ihminen, sekä rakastan suunnittelua (kuten jo jossain postauksessani taisinkin mainita), joten tälläisen suunnitelma vihon pitäminen tuntui minulle enemmän kuin luontevalta ajatukselta! Suosittelen tätä myös teille, sillä tämä on hyvä tapa pitää kaikki häihin liittyvät asiat järjestykessä ja samassa paikassa. Tarkoituksenani on jossain vaiheessa myös täydentää vihkoa tulevien morsiusneitojen ja kaason kanssa.

Vihkoon on tarkoituksena kerätä kaikki parhaimmat ideat, ohjelma suunnitelmat ja kuvat (esim. hääpuvuista), joita mahdollisesti toteutamme häissämme. Vihon avulla minun on sitten helppoa pysyä kärryillä siitä, mitä olen jo sopinut/suunnitellut, sekä pitää kaikki asiat kasassa. Myös muiden häissä auttavien on helppo katsoa vihosta mitä pitää tehdä jne.

Tässä kaikki aiheet ja otsikot, joita vihostani löytyy:

 1. Vuoden aikataulu tehtävistä asioista.
 2. Päivä; Suunnittelen mahdolliset hääpaivät. 
 3. Budjetti.
 4. Vieraslista.
 5. Save the date -kortti.
 6. Kutsukortti; Kuvia kutsukorteista ja materiaaleista, joita kutsukortissa voisi käyttää.
 7. Kiitoskortti.
 8. Hääpuku & huntu.
 9. Hääkampaus & -meikki.
 10. Sulhasen puku.
 11. Vihkisormukset.
 12. Avustajat; kaaso, bestman, morsiusneidot, sulhaspojat, kukkatytöt. Tähän osioon kirjoitan kaikkien kyseisten ihmisten nimet, sekä heidän tehtävät. Meidän yhteiset tapaamiset, sekä asiat joita käymme läpi (näistä tulossa myöhemmin kokonaan oma postauksensa). ;)
 13. Vihkipappi & kanttori.
 14. Häämarssi; eli kaikki meidän mieleisemme häämarssi vaihtoehdot.
 15. Soittolista; Tänne sitten kaikki biisit joita haluamme häissämme soitettavan, sekä kaikki biisit joita emme ehdottomasti halua soitettavan. Tähän kohtaan kirjaan myös varatun bändin/DJ:n.
 16. Vihkiseremonian & hääjuhlan paikka.
 17. Häiden teema; tähän jos on joku tietty teema häissä/väriteema.
 18. Koristelu; tähän kannattaa varata paljon sivuja. Kuvia & materiaaleja koristelusta ihan niihin pienimpiin yksityiskohtiin myöden.
 19. Pukeutuminen ja pukukoodi.
 20. Hääajoneuvo.
 21. Ohjelma; niin kirkkoon kuin juhlapaikallekkin.
 22. Aikataulut.
 23. Ohjelmalehdet; suunnittelu.
 24. Istumajärjestys.
 25. Paikka- ja menukortit +opaskyltit; suunnittelua.
 26. Pitopalvelu & ruoka + juomat; eli mistä tilaatte pitopalvelun, ruokalistan suunnittelua. Huomioithan myös alkoholit ja alkoholittomat juoma vaihtoehdot.
 27. Kakku.
 28. Hääkarkit.
 29. Hääkimppu ja kukkakoristeet.
 30. Kaukaa tulevien yöpyminen; eli jos olet mahdollisesti varaamassa esimerkiksi hotellista jotain ryhmän alennuskoodia. Samalle sivulle kannattaa myös listata ihmiset, jotka ovat jo ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita yöpymään hotellissa.
 31. Hääkuvat + kuvaaja; millaisista hääkuvista pidät, tästä on hyvä näyttää kuvaajalle mallia siitä, mitä kuvilta odotat.
 32. VARAUKSET; tänne kannattaa listata kaikki sovitut ajanvaraukset. Esimerkiksi päivät + kellonajat jolloin olet sopinut tapaavasi kaasot (jne), parturiaika, manikyyriaika jne. 
 33. Lahjalista.
 34. Hääyö; mukaan hääyöksi, vaatteet + tarvikkeet. Missä vietätte hääyönne ja aikataulut.
 35. Huomenlahja; ideat.
 36. Häämatka; minne, milloin, mitä mukaan, inspiroivia kuvia jne.

20150125_163425

Oliko se sittenkää hyvä idea…

8.11.2014 Yleinen

Pienestä tytöstä asti olen haaveillut naimisiin menosta, siitä kuinka saisin viettää päivän prinsessana.

Nyt haaveeni käy toteen ja menen naimisiin! Vaikka olen pienestä asti haaveillut isoista kirkkohäistä, silti haluan pienet häät. Vihkitilaisuus maistraatissa ja sen jälkeen kakkukahvit ja vain tärkeimmät paikalla eli minun ja mieheni perheet…

Vaikka hääni on pienet halusin silti kunnon häämekon. Ja semmosen löysinkin, rakastuin siihen aivan kamalasti, olisin itkenyt varmaan verisiä kyyneleitä jos en olisin sitä saanut, niinpä kihlattuni lupasi että saan hakia sen laskulle. Olin onnesta soikeana. Nyt kuitenkin ressaan saanko maksettua sitä :( unettomia öitä elämäni tärkeimmän päivän takia….

Suunnittelu alkakoon……!!!! WOOPWOOP!

2.5.2014 Yleinen

Tänään aloitin omaa pikku ”kirjaani”…. Voitte arvata mitä sisältö koskee! Tsekkailin kaikkia ihania kuvia, juttuja, värejä, kukkia… Turkoosi on muuten kaunis väri!

Päivämäärästä on ollut keskustelua, mutta keskustelun tasolle se onkin sitten jäänyt…. Onneksi se ei estä kuitenkaan suunnittelemasta eikä haaveilemasta! :) <3