Selaat arkistoa kohteelle haaste.

Minun joulun tekee…

4.12.2016 Yleinen

Minun joulun tekee ihan ehdottomasti joulutyynyt ja -tekstiilit. Olen muutenkin tyynyfanaatikko ja jouluna vielä enemmän.  Vilttejäkin pitää löytyä jokaisesta sängystä ja sohvalta. Oma jouluperinteeni on ostaa jouluinen koristetyynynpäällinen joka vuosi. Tänä vuonna se oli selvä tapaus, minkä ostan… Kuusikossa – Marimekko – rakkautta ensisilmäyksellä <3

029

Joulu on minusta sellaista niin sanotun kotoilun aikaa ja tunnelmointia. Nyt pinnalla on tanskalainen ”hygge”, jota varmaan tietyllä tavalla toteutan joulun alla. Tunnelmointiin kuuluu kynttilät ja pehmeys. Pehmeyttä kotiin tuo ihanat viltit ja kauniit tyynyt. Ne tuovat myös valkoisuuteen ripauksen punaista joulua. Joulun alla kynttilät palavat lähes tulkoon joka ilta ja vilttiin on mukava kääriytyä.

009

020

Kaamosaikana pohjoisessa valoa ei ole ikinä liikaa, joten ahkerassa käytössä on jouluvalojen lisäksi ihan peruslamputkin. Aamulla kun lähdet töihin on pimeää ja iltapäivällä, kun tulet töistä on pimeää. Iltaisin haluaa kotona nauttia sitten myös hyvin valaistuista huoneista kuin tunnelmavaloista.

055

036

035

Tytön sänkyyn asianosaisen toiveesta laitettiin vanha kukkaverh0 valkoisten vilttien päälle.

055-2

Lupasin viime kerralla hieman valottaa uusia tuulia…

Tämän kuun aikana tulee vuosi blogistina täyteen ja on aika haastaa itsensä. Olen testannut uutta blogialustaa ja pikku hiljaa uudet sivut rakentuvat uuteen osoitteeseen. Toivottavasti alkuvuodesta päästään uudelle pohjalle hieman uusittuna ja nimikin hieman ehkä muokattuna… ;)

MilkyWay maistelu

15.11.2016 Yleinen

Kuvasin MilkWay maistelun kaverini luona. Kaverini oli käynyt laivalla ja osti samalla MilkWayta. Kun olin kaverilla emme tieneet mitä tehdä niinmilky-way-candy-bar-125868 teimme MilkWay haasteen YouTubeen. Niiden sisällä pehmeetä maitosuklaa sekoitusta ja päällä suklaakuoruke. Nauroimme paljon kun söimme niitä niin laitoimme kommentteihin MilkWay naurattaa. Käykatsomassa video tästä linkistä–)MilkWay

BeanBoozled haaste

14.11.2016 Yleinen

Teimme kaverini kanssa BeanBoozled haasteen perjantaina. Beanboozledit on pahanmakuisia karkkeja. Maistelimme niitä kaverini melkein jelly-belly-beanboozled-jelly-beans-spinner-game-1270461oksensi kun hän söi niitä. Niinme päätimme että emme syö enempää niitä. Ostin niitä verkkokaupasta tästä linkistä pääset verkkokaupan sivuille–)osta.

 

 

 

MUISTA KÄYDÄ KATSOMASSA VIDEO TÄSTÄ LINKISTÄ—)video

Herkku helmikuu

16.2.2015 Yleinen

Aika monella ihmisellä on menossa toi herkuton helmikuu mut mulla se on jotenkin kääntynyt herkuttelu helmikuuksi. Päättäväisesti mä vielä tammikuussa ajattelin et ensi kuussa en syö yhen yhtä herkkua. Mutta sehän on käytännösää mahdotonta!! Helmikuussa on ystävänpäivä ja mikä ihanampaa kuin hemmotella itseään ja ystäviä suklaa kakun tai leivoksien parissa? Sit on heti perään laskiainen ja ei laskiainen oo mitään jos et saa edes yhtä pullaa jossa on paljon hilloa ja kermavaahtoo. Nam! Sit ku oon täällä niin lapsilla sattuu nyt vaan olemaan synttäreitä ja et halua kieltäytyä kauniista leivoksista ja kakuista mitä äidit ja isät on vaivan kanssa leiponut. Sehän olisi epäkohteliasta eikö totta? Ja sit vielä ihana Nelly ystäväni jättää meidät ja Sveitsin ensikuun alussa niin pitää nyt käydä kahviloissa ja maistella kaikkia ihania herkkuja siinä sivussa. Ihan vaan sen kunniaksi että toinen lähtee. Joten herkuttelu helmikuu sallittakoon minulle !

Synttärisuklaakakku <3

Synttärisuklaakakku <3

Synttärisitruunakakku. <3

Synttärisitruunakakku. <3

Elämä ranttaliksi. Sillävälin kun lapset nukkuu syön sohvalla telkkaria katsoen herkkuja. Kaikkea mitä ei saisi tehdä. :p

Elämä ranttaliksi. Sillävälin kun lapset nukkuu syön sohvalla telkkaria katsoen herkkuja. Kaikkea mitä ei saisi tehdä. :p

Palataan sit tähän iltaan. Aateltiin laittaa Nellyn kanssa elämä ihan ranttaliks! Eli sen sijaan että oltaisi menty tähän minun kylän kahvilaan niin päätettiinkin mennä suurcity Nyoniin. Ja siellä löydettiinkin itsemme mccafen mahtavien herkkujen äärestä. Tuli sitten suunniteltua elämää eteenpäin ihan huolella ja ihmeteltyä mailman kaikkeutta. Tavoitteet läksiäis illallekkin on tehty, siitä tulee mahtava ilta. Ihan pelottaa et mitä käy… Iltaamme tulee kuulumaan ainakin tequila, ystävät, nauru, konttaus ja mäkkäri. Pitää sit kertoilla et miten käy! Hauskaa oli ja naurua riitti, kiitos! Haikee on kyl fiilis kun toinen lähtee, mut uusiatuulia kohti ja me jatketaan seikkailuja kyl sit suomessakin. <3

Kahville, mars! Oli ihana laittautuu pitkästä aikaa.

Kahville, mars! Oli ihana laittautuu pitkästä aikaa.

Tiramisu, chai latte nam!

Tiramisu, chai latte nam!

Nelly, chai latte ja suklaakakku <3 pienet asiat tekee niin onnelliseksi. <3

Nelly, chai latte ja suklaakakku

Blogihaastetta tältä päivältä ei tule, koska en omista autoa. Lankku haaste tehty 90 sekunttia ja viimeset 15 sekunttia oli yhtä tuskaa. Mut tein sen, voittaja fiilis! Tältä erää onkin sit hyvä lopettaa ja käydä nukkumaan.

image

– Haikeen onnellinen

 

p.s. Huomenna testissä uus laji! Oon kuullu et se on aika haastava, mutta testataan ja katsotaan selviinkö hengissä!

p.p.s. Onneksi kohta saan tietokoneen, oon niin kyllästyny tähän kännykällä räpeltämiseen!

Blogi haaste

16.2.2015 Yleinen

imageViesti rakkaille ❤️

Au pair kokkaa

13.2.2015 Treeniblogi, Yleinen

noniin eli tästä kaikille aivan mahtavan herkullinen ruokaohje! Blogi haaste eli mitä ruoaksi. Ei ole ehkä yhtä kaunis kuin Henri Alenin teokset, mutta en minä mikään kokki olekkaan. Suosittelen kokeilemaan ja jos kokeilit niin kerro ihmeessä siitä meille. Teitkö jotakin eritavalla? Teitkö spätzlit itse, miten onnistui? Se sanotaan spetzlit mutta videolla kuulet sille monen monta eri nimitystä. :D Enjoy!

-jauhopeukalo aupair

p.s. Mitä pidit videosta? Saitko kaiken tarvitsemasi reseptiin? Jos et kysy rohkeasti. :)

p.p.s. Ohjeet voi olla hieman sekavat tai videoni saattaa olla sekava, ole armollinen sillä tämä oli videoistani ensimmäinen. Harjoittelemisen varaa on, mutta toivottavasti viihdyit :)

sitten vielä tein eilisen haasteen 60 sekuntia lankussa ja ihan kivasti meni. Tämänpäivän kohtalo jännittää kun vuorossa taisi olla 90 sekuntia. Ja tämän piti olla eilinen postaus mutta nukahdin kesken videon latauksen… Railakasta perjantaita!

Haaste

11.2.2015 Treeniblogi

haSte suoritettu minuutti lankussa ja viimeeinen 10 sekuntia piti sinnitellä huolella. Mutta mä tein sen. Nyt voi taputtaa itseään olkapäähän ja sano hyvä minä! Jumppailin tänään reisiä ja pakaroita.

näissä merkeissä hyvää yötä! :)

Mä ja mun randomit

7.2.2015 Yleinen

image

 

10 random asiaa minusta

1. Olen tuhlari. En osaa säästää rahaa, enkä tiedä miksi säästäisin. haluaisin kyllä osata mutta aina tulee jotain ”pakollista” rahanmenoa.

2. Nautin aamukahvista enemmän jos ulkona on vielä pimeää. Tykkään muutenkin pimeästä.

3. Pelkään kummallisia asioita kuten ilmapalloja. Saatan mennä ihan hysteeriseksi joka voi laukaista paniikkikohtauksen. Joten elä urallasi leiki pelkojeni kanssa,kiitos.

4. Nykyään pidän erityisesti lakanoiden ja vaatteiden silittämisestä.

5. Haluan kokeilla ja osata monia asioita varsinkin taiteenaloja kuten tanssi,musiikki, näytteleminen, piirtäminen ja kuvaaminen. Haluan kokeilla rajojani ja nautin siitä jos ylitän itseni esim. Pelkojen kohdalla.

6. Olen tikittävä aikapommi mielentilat vaihtelevat 0-100:n! Herkkä ja tunteellinen. Saatan lyhistyä lattialle itkemään jos katkaisen suklaalevyn väärästä kohti. se on Elämän kuoleman kysymys sillä hetkellä. Itken varsinkin silloin jos joku sanoo että kohta Emmi alkaa itkemään.

7. Pidän kaikesta musiikista jos se kuulostaa hyvälle, tyylilajista riippumatta. Musiikki makuni vaihtelee mieleni mukaan. Enkä todellakaan muista esiintyjien tai kappaleiden nimiä joten turha Kysyä minulta oletko kuullut tämän esittäjän tämän kappaleen. Tiedän vasta kun kuulen!

8. En tykkää suunnitella elämääni pitkälle tulevaisuuteen, menen aika fiilispohjalla. Jos jonkun projektin aloitan heittäydyn siihen 100%. Mutta innostus saattaa jonkun asian kohdalla loppua pian, yritän kuitenkin parhaani.

9. Rakastan luontoa, yksinään oloa, urheilua, matkailua, taidetta ja ihmisiä. Syksy on minulle rauhoittumisen aikaa ja yksinoloa, lataan siis akkuja että jaksaa muut vuodenajat rellestää ystävien kanssa. On kausia jolloin telkkari on auki 24/7 ja kausia milloin en avaa telkkaria kuukauteen. Tykkään matkustaa tosipaljon yksin, se sopii minulle sillä saa tehdä mitä haluaa.

10.  Parasta on ajatus siitä että voisin syksyn saapuessa ja alkutalveksi mennä Lappiin  luonnon keskelle pieneen hirsimökkiin yksin. Siellä ei ole ihmisiä lähimaillakaan ja voisin kaikessa rauhassa ottaa tee/kahvikupin viereeni, olla rennoissa lämpimissä vaatteissa ja alkaa kirjoittaa. Tunnelman loisi rauhallinen musiikki tai täysi hiljaisuus, takkatuli, kunttilät ja se että ulkona olisi kylmä tai myrskyistä. Kirjoittamisen päätyttyä voisin käpertyä sohvalle, syödä hyvää ruokaa, juoda ehkä lasillisen viiniä ja katsoa telkkarista hyviä ohjelmia. Suosikkejani on etenkin vanhat kotimaiset sarjat ja elokuvat. Voisin erakoitua kuukausiksi tai ainakin kuukaudeksi minulle riittää luonto, ruoka, rauha ja kirjoittaminen. Puhelimeen vastaisin jos huvittaa. Tästä minä nauttisin!

mistä sinä nautit ja mitkä ovat 10 random tietoa sinusta? Tee blogiteksti tai vastaa kommentti kenttään. Lukisin mielelläni vastauksia,Kiitos! :)

-randomtyttö-94

 

Blogihaaste

7.2.2015 Yleinen

olen aivan innostunut katselemaan ja tutkimaan erilaisia blogihaasteita, kiitos siitä kuuluu twitterin uraäiti:lle @ruuhkavuodet jonka kautta sitten sain tietää edes blogihaasteiden olemassa olosta :) hän kirjoittaa loistavaa blogia uraäidin ruuhkavuodet!

Nyt viimein löysin kivan haasteen myös itselleni. Nappasin 10 päivän blogihaasteen rouvah :n blogista

Suomennettuna haaste kuuluu näin:

1. Oma kuva & 10 random faktaa sinusta
2. Päivä Elämässä; Dokumentoi päiväsi
3. Jaa salaiset lempipaikkasi kotonasi
4. Jaa lempipaikkasi kotikaupungissasi (ulkona)
5. Mitä on päivälliseksi, jaa resepti ja kuva
6. Miten korjaisit puhjenneen renkaan?
7. Viimeksi ääneenlaulettu laulu
8.Kirjoita rakkaallesi tai rakkaillesi kirje. Käytä 5 sanaa tai alle.
9. Autosi: kuvat sisältä ja ulkoa
10. Viimeisin löytösi kaupasta hintatietoineen ja kuvineen
Haastan mukaan kaikki jotka haluaa! :)

Myrsky repi puita

5.2.2015 Treeniblogi, Yleinen

ja on runebergin päivä! Kauhistus. Täällä on jäätävän kylmä tuuli edelleen mutta tänään se on ollu kolme kertaa kovempi kun eilen. Tuulen uiverruksen voit kuulla sisälle asti ja tuntuu että kohta meiltä irtoo katto! Tässä pitäs sitten vielä nukkua, hiukan pelottaa…

no tommosia pikkuseikkoja vain johon ei passaa takertua. Päivä on muuten ollut loistava. Heräsin puoli 6 ja pyöriskelin sängyssä tunnin verran. Nousin ylös sängystä kankeana kuin rautakanki. AI juma mun lihakset on jumissa. Silloin päätin et tänään on jumpasta lepopäivä koska jalka lihakset ei yksinkertasesti kestä. Sitten aamupäivällä tein suursiivouksen yläkerrassa, hinkkasin kunnolla joka nurkan huoneista, kylpyhuoneesta ja saunasta, nyt kiiltää. Siivous on kyllä hyvää palauttavaa liikuntaa lihaksille. Enpä ollut enää rautakanki tuon jälkeen. Jumppa kuitenkin jäi mutta haasteen suoritin 30sekuntia lankussa. Ihme ja kumma helposti meni!

muuten päivä on mennyt leipoessa, leikkiessä ja tutkiessa historiallisia käänteitä mailmalta. Jännittävää ja olen nyt 100x viisaampi. Nyt täytynee venytellä jotta vetreytys.

Kiitos kun osallistut päivieni tapahtumiin lukemalla postaukseni!

Runeberginkakku jonka ihan ite tein ekaa kertaa. Kaunis kakku ja maku loistava!

Runeberginkakku jonka ihan ite tein ekaa kertaa. Kaunis kakku ja maku loistava!

Näissä merkeissä toivotan kaikille iloista ja nautinnollista runeberginpäivän loppuiltaa. :)

-leipuri