Selaat arkistoa kohteelle grafiikka.

27.05.2018

27.5.2018 Yleinen

Tulin juuri iskän luota maaseudulta. Siellä luin vähän kirjoja ja lehtiä ja katselin jalkapalloa. Real Madrid voitti Mestarien liigan, jonka finaalissa oli vastassa Liverpool. Periaatteessa ratkaisun teki Liverpoolin maalivahti joka teki pari isompaa mokaa, joista tuli pari maaliakin vastustajille. Pianhan alkaa taas jalkapallon MM-kisatkin. Muistaakseni parin viikon ja neljän päivän päästä, eli 14.06.2018. Kisathan pidetään Venäjällä ja ensimmäinen peli onkin Venäjä vastaan Saudi-Arabia. Nyt tulee varmaan vietettyä osa kesästä TV:n ääressä! :)

Lukemani kirjat olivat Jesper Juul – The art of failure – An Essay on the pain of playing video games (e-kirja) ja Stephen King – Laurie (e-kirja), jonka mainitsinkin aiemmin olevan täysin ilmaisessa jakelussa internetissä. Ei mielestäni kumpikaan ollut hyvä kirja, mutta molemmista oppi taas sitä enkunkieltä.

Ensimmäisen kirjan voit ostaa sähköisenä täältä (hinta on tosin ehkä turhan kova, kymmenisen euroa!):
https://www.amazon.com/Art-Failure-Playing-Playful-Thinking/dp/0262529955

Stephen Kingin kirjan voit suoraan ladata ilmaiseksi tästä:
https://stephenking.com/other/stephenking-laurie.pdf

Lehti, jonka luin oli nimeltään BBC Bookazine Tieteellinen opas Onnellisuuteen. Ei parhaita tiedelehtiä mitä olen lukenut, mutta ihan mielenkiintoinen. Tätä lehteä löytyy varmaan monesta ruokakaupasta ja näin.

Elisa Kirjassa on viikonlopun ajan ollut e-kirjat ja äänikirjat alennuksessa, kaikkien hinnasta on 20% mennyt veks! Itse ostin seuraavat kirjat:
Anders de la Motte – Lume
Anders de la Motte – Kupla
Aleksi Delikouras – Nörtti – New Game

Tarjous on muuten ohi huomenna aamukahdeksalta, joten nyt kannattaa ostaa kirjoja!

Anders de la Motten kirjat ostin, koska pidin trilogian ensimmäisestä osasta Peli. Nörtti-kirjan taas siksi, että sitä on suositeltu minulle.

Huomenna aamulla on sählyporukkamme viimeinen pelikerta vähään aikaan ja jatkamme sähläämistä syksyllä. No, saanpahan nyt ainakin valvoa taas sunnuntai-iltaisin ja kuunnella Avaruusromua-ohjelman tuoreeltaan! :)

Ostimme veljen kanssa Pleikkarille Detroit: Become Human -pelin. Olen nyt vähän katsellut vierestä, kun veljeni on pelannut ja ainakin grafiikka on tosi hienoa. Niin kuin nykyään aika monessa pelissä on tapana olla. Juonesta en vielä paljon tiedä, mutta aika pitkälti liittyy ihmismäisiin robotteihin. Itse asiassa taidan käydä seuraamaan veljeni peliä juuri nyt! :)

Tässä nyt tällaisia asioita, mitä tuli äkkiseltään mieleen. Kirjoittelen taas, kun saan jotain ideoita.

Hei hei!

Hmmmmm. Mielenkiintoinen loppu pelillä! :D

Assembly (kesä 2015)

22.7.2015 Yleinen

Assemblyn kotisivuilla (http://www.assembly.org/) lukee tällä hetkellä näin:

7 päivää 19 tuntia 57 minuuttia Assemblyyn!
30.7. – 2.8.2015
Messukeskus, Helsinki

En ole itse osallistunut koskaan tapahtumaan, mutta olen joskus seurannut sen lähetyksiä tietokoneella. Ajattelin tällä kertaa katsoa ainakin Assemblyn Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen, joka näytetään suorana televisiossa 01.08. alkaen TV2:lla klo: 21.00-01.00. Olen kiinnostunut myös grafiikka- yms. kilpailuista.

Taide grafiikka puusta valmistetulla painolevyllä/lemasimella

23.8.2014 taide

Iski tässä kauhea inspiraatio tehdä grafiikkaa tavalla tai toisella. Vähän siinä pähkäilin, että mistähän köyhänä löytäisin rahaa ostaa linolevyä tehdäkseni itselleni painolevyn. Sitten mieleeni juolahti että minullahan on kaapissa yksi muista projekteista ylitse jäännyt tervaleppän palanen.

Terveleppälevyn mitat ovat 20cm x20,5cm. Jos minulla olisi ollut sirkkelikäytössä olisin varmaan kaventanut tuon 5mm pois jolloin kuvion piirtäminen olisi ollut helpompaa. Päädyin kuitenkin siihen etten välitä epäsymmetrisyydestä koska liian symmetrinen/täydellinen kuvio ei taas oikein itstunut visiooni lopputuloksesta.

Täin tähän alle kuvasarjan kuvion kaiverruksesta (klikkaamalla kuvaa näet sen täysikokoisena). Tällä samalla perusperjaatteella teen myös lovileikkauksetkin. Tässä projektissa käytin kuitenkin koristevaisto talttoja. En siistinyt  kuvion pohjaa lainkaan koska sen karkeus ei vaikuta painokuvion lopputulokseen.

leimasimmen tekeminen puusta_edited-1

Leimasiminen valmistusvaiheet kuvina

Kun painolevy oli valmis teipasin kolme A1 kokoluokan paperia (75 × 110 cm eli vähän suurempia kuin A1 tosiasiassa mutta samaa kokoluokkaa kuitenkin ) makuuhuoneen lattiaan ja aloitin painamisen. Painotyö kävi melkein urheilusta kun tasapainoili ja yritti olla astumatta jo painettujen alueiden päälle ja löytää tarpeeksi voimaa saada painettua siisti kuvio. Levitin puulevylle vesiliukoista öljyväriä suurehkolla siveltimellä.

SONY DSC

Leimasimen ensimmäinen väripinta levitysvaiheessa

SONY DSC

painotyö vaiheessa

SONY DSC

Painotyö valmiina

 

 

Kaiken kaikkiaan tämä oli ihana projekti. Ihanan virkistävää tehdä jotain muutakin kuin klasisia öljyvärimaalauksia. Työn tekeminen oli hauskinta mitä olen pitkään aikaan tehnyt. Koko eilinen päivähän tässä vierähti, mutta ne oli hyvin käytettyjä tunteja jos hauskuudessa mitataan.

Painopinnan päälle tein kultaisella maalilla ja palettiveitsellä  tyylitellyn käden nyrkissä. En ole ihan varma itsekkään että mitä mieltä olen lopputuloksesta. Valukuvissa nämä näyttää vähän latteilta. Todellisessa elämässä kokonaisuus on vaikuttava joskin erikoinen ja kaukana minun omasta ”normaalista” tyylistäni. Pidän tyylistä ja ilmeestä. Täydellisen lopputuloksen saaminen vaatii vielä jatko kehittelyä.

kädet 2

Kehyksiä vailla