Selaat arkistoa kohteelle gluteeniton.

Täydelliset suklaacookiet

8.9.2015 Kaikki

Reunoilta ihanan rapea, sisältä sopivan pehmeä, suklainen maku… Nyt olen löytänyt cookie reseptin, joka vastaa näitä sanoja! Kekseihin voit itse valita sattumat. Pätkis rouhe, valkosuklaa tai vaikkapa M&M karkit! Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Myös gluteenittomina!


Lue artikkeli kokonaan →

Mehevät suklaamuffinit

4.8.2015 Kaikki

Suklaiset muffinit sopivat esimerkiksi vaniljaisen jäätelön kera!


Kokoa annos vaniljajäätelöstä, suklaakastikkeesta ja tietenkin suklaamuffinista!

 

Helppo     -10min +25min paisto

12kpl

 

Ainekset;

100 g voita tai margariinia

2,5 dl sokeria

2 kananmunaa

1 dl maitoa

4,5 dl vehnäjauhoa ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla jauhoilla

0,5 dl leivonta kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

120g tummaa suklaata

 

Valmistus;

Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella sokeri ja voi kermaiseksi.

IMG_3525   IMG_3526

 

 

 

 

 

Lisää munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää myös maito.

IMG_3527

 

 

 

 

 

 

Sekoita jauhoihin vaniljasokeri, kaakao- ja leivonjauhe. Lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Sekoita lastalla.

IMG_3528

 

 

 

 

 

 

Rouhi suklaa ja lisää ne taikinaan, mutta jätä n. 5 rkl rouhetta koristeluun.

IMG_3529

 

 

 

 

 

 

Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja lisää jokaisen päälle ripaus rouhetta.

IMG_3530

 

 

 

 

 

 

Paista uunin keskitasolla 200-asteessa n. 20-25minuuttia. Säilytä huoneenlämmössä. Säilyvät n. 2-3 päivää.

reseptin löysin gluteenitontaleivontaa.fi;n sivustolta!

IMG_3538IMG_3540IMG_3541

Jogurttijäätelö

23.7.2015 Kaikki

Ihana ja kevyt jogurttijäätelö, maistuu hyvin kesäisenä viilentäjänä!


Valitse oma lempimakusi!

 

Helppo     -15min +30min pakastus

n. 4-6 annosta

 

Ainesosat;

150g jugurttia (mansikka, banaani, mustikka… yms.) (n.2dl)

2dl kermaa

 

Valmistus;

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jogurtti joukkoon. Pistä jääkaappiin 10 minuutiksi. Voit valita lempijogurtti makusi.

Nostele kermajogurtti pursotinpussiin jossa on n. 1-2 mm tylla tai pakastuspussiin jonka kulmassa on pieni reikä. Pursota leivinpaperille pieniä herneen kokoisia nökäreitä ja pistä ne pakastimeen 30-40 minuutiksi. (kannattaa laittaa leivinpaperin alle tukeva pahvi, joka helpoittaa kuljetusta)

IMG_3238IMG_3239

 

 

 

 

 

Ota leivinpaperi pakkastimesta ja raaputa veitsellä tai lastalla nökäreet irti leivinpaperista. Niiden pitäisi lähteä helposti irti. Jos sinusta tuntuu että nökäreet yhdistyvät tai eivät lähde hyvin irti pistä se vielä pakastimeen.

Kaada nökäreet kippoon ja lisää halutessasi vielä hiukan hilloa joukkoon! Jogurttijaatelö sulaa n. 15 minuutissa joten ota ne pakkasesta vasta juuri ennen tarjoilua!

 

Mitä muita kesäisiä reseptejä haluaisit nähdä? 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3246IMG_3244

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terveellinen kesä smoothie

19.7.2015 Kaikki

Helppo ja kesäinen mansikka-banaani smoothie syntyy käden käänteessä! 


Voit vaihtaa mansikat tai mansikkakiisselin, esimerkiksi vadelmiksi tai mustikoiksi!

 

Helppo     -10min

2 annosta (n.4 dl)

 

Ainekset;

1 banaani

1 dl mautamatonta jugurttia

1 1/2 dl mansikoita tai 1dl mansikka kiisseliä

1/2 dl maitoa

1tl hunajaa

 

Valmistus;

Pilko banaani 3-4 osaan ja lisää kaikki ainekset blenderiin tai muuhun vastaavaan koneeseen. Myös sauvatekoittimella onnistuu. Anna koneen olla käynnissä kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet täysin.

Kaada neste laseihin tai laita se jääkaappiin jossa se säilyy noin 1-2 päivää.

 

IMG_3358IMG_3354
IMG_3360

Mansikkajuustokakku

29.6.2015 Kaikki

Tämäi hanan täyteläinen keskikesän juustokakku syntyy kesän tuoreista mansikoista, mutta talvella tätä voi valmistaa myös pakastemansikoista!


Katso myös kevyen sitruunajuustokakun ohje, joka keventää mukavasti kuumaa kesäpäivää!

 

Helppo        30min+ 6h hyytyminen

noin. 10-12palaa

 

Ainekset;

pohja;

160 g marie-tai muita ei makeita keksejä  ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla kekseillä

5 rkl voita tai margariinia

täyte;

2 dl kuohu/vispikermaa

2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

200 g maitorahkaa

250 g mascaroponea

250 g mansikoita

1 rkl mansikkamehutiivistettä

3 rkl kiehuvaa vettä

7 liivatetta

n. 4 rkl sokeria tarvittaessa

muuta;

24cm irtopohja vuoka

 

Valmistus;

Murskaa keksit esimerkiksi muovipussin sisällä kaulimen avulla. Lisää voi tai margariini ja sekoita se murujen joukkoon. Voit sulattaa voita huoletta, sillä voi jähmettyy ennen täytteen lisäämistä. Leivinpaperoi vuoka ja painele murut pohjalle. Pistä vuoka jääkaappiin. Kuvassa ei ole leivinpaperoitu reunoja! Ne voi leivinpaperoida.

IMG_3029

IMG_2665

 

 

 

 

 

 

Pistä liivatteet likoamaan kylmään vetteen.

Vispaa kuohukerma vaahdoksi sähkövatkaimella. Vaahdota, myös vanilijakestike eri kulhossa.Valitse vieä iso uusi kulho ja kaada mascapone ja maitorahka kulhoon ja sekoita ne hyvin yhteen. Huom tähän kulhoon tulee koko täyte joten valitse tarpeeksi iso! Noin. 3-4litraa tilavuutta.

Poista mansikoista karat ja huuhdo ne. Ota noin 5 mansikkaa erilleen koristelua varten!

Jos käytä ulkomaalaisia pakastemansikoita, muista kiehauttaa ne! Survo sauvasekoittimella mansikat soseeksi. Lisää mansikkasose maskarponemaitorahka kulhoon.

IMG_3039

 

 

 

 

 

 

Lisää myös vanilija vaahto ja kermavaahto seokseen.

IMG_3041

 

 

 

 

 

 

Sekoita hyvin. Maista seosta ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria, sillä mansikkojen makeus vaihtelee. Purista liivaatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne hyvin kuumaan mehu vesiseokseen. Kaada liivatetta hyvin ohuena nauna täytteeseen samalla sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja heiluttele hiukan jotta pinta tasoittuu.

IMG_3046

IMG_3048

 

 

 

 

 

 

Pistä jääkaappiin 6 tunniksi tai yön yli.

 

Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja säilytä kylmässä!

IMG_3052IMG_3053IMG_3055

 

 

 

 

Kakku säilyy noin 3 päivää jääkaappissa. Katso myös kevyen sitruunajuustokakun ohje!

IMG_3057IMG_3056IMG_3059IMG_3061

Nopeat miniruusut

24.6.2015 Kaikki

Nämä helpot ja nopeat miniruusut ovat tarpeen, kun tarvitset monia pieniä ruusuja tai haluat vain päästä helpolla ja saada aikaan silti kauniita sokerimassa ruusuja!


 

Sivustolle on myös tulossa ohje hiukan vaativimpiin, terälehtiruusihin!

 

Helppo       -20min

riippuu sokerimassan määrästä

 

Ainekset;

sokerimassaa tai marsipaania (noin. 50g=8-12ruusua)

tomusokeria jauhottamiseen

 

Muut tarvikkeet;

veitsi

kaulin

pallotyökalu tai pieni lusikka

 

Valmistus;

Värjää massa jos haluat ennen kun aloitat ruusujen teon. Itse värjäsin vaaleanpunaiseksi.

Kauli sokerimassa tai marsipaani noin 0,5-1mm paksuiseksi levyksi ja leikkaa se kuvanmukaisisti. Toinen pää on kepeampi. Nauhan leveys noinn 1.5-2cm

IMG_3169

 

 

 

 

 

 

Ohenna pallotyökalulla tai lusikan kärjellä toista puolta ohuemmaksi.

IMG_3173

 

 

 

 

 

 

Muotoile massasta pieni ”nuppu” ruusulle ja aseta se kapean päähän.

IMG_3174

 

 

 

 

 

 

Rullaa koko nauha nupun ympärille. Voit jättää hieman löysää johonkin kohtaan aitoutta luomaan.
IMG_3175

 

 

 

 

 

 

Kun olet rullannut koko nauhan purista hieman ala puolta, jotta ”terälehdet” avautuvat hieman.

IMG_3176IMG_3177

 

 

 

 

 

 

Jos haluat ruususta vielä isomman tee uusi nauha, mutta älä nyt kavenna toistä päätä. Rullaaa toinen nauha saman lailla ruusun ympärille.

 

IMG_3179

 

 

 

 

 

 

Leikkaa ylimääräinen kanta pois, jotta ruusu pysyy paremmin pystyssä anna kuivua ja nosta kakun tai muun leivoksen päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Säilyy noin 4-6kk kuivassa ja huoneenlämpöisessä (19-22°C) tilassa.

IMG_3180IMG_3179IMG_3177

 

Prinsessakakku

20.6.2015 Kaikki

Prinsessakakku on ihanan kermainen, mutta myös samalla yllätävän kevyt! Enne kakun teon aloittamista kannattaa lukea miten vältyt virheiltä kakkupohjan teossa!


Kakku on mitoitettu 20cm vuokaan.

 

Keskivaikea        2h+ 4h

8-10 palaa

 

Ainekset;

pohja;

voita ja korppujauhoja vuuan voitelemiseen

3 munaa

sokeria (noin. 2,5dl)

vehnäjauhoja (noin. 2,5dl)

1tl leivinjauhetta

 

täyte;

1 liivatelehti

1 1/2dl maitoa

1rkl maissitärkkelystä

2rkl sokeria

1 keltuainen

1tl vanilijasokeria

2dl kuohukermaa

2dl vispikermaa

3dl vadelmaa ja vadelmahilloa

300g marsipaania tai sokerimassaa (perinteisesti vihreää)

n. 1/2dl tomusokeria

 

Valmistus;

Ota esiin 3 saman kokoista lasia. Riko huoneen lämpöiset munat yhteen lasiin. Mittaa seuraavaan saman verran sokeria ja viimeiseen vehnäjauhoja ja leivinjauhe. Voit myös korvata n.3-4rkl vehnäjauhoja perunaiuhoilla! Nyt kaikissa laseissa pitäisi olla saman verran aineita.

IMG_2932

 

 

 

 

 

 

Sekoita sähkövatkaimella munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto vaalenee vatkatessa ja on valmista kun pinnalle ”piirretty” kuvio pysyy siinä muutamia sekunteja.

IMG_2934IMG_2945

 

 

 

 

 

 

Lisää tämän jälkeen jauhot siivilän läpi muutamassa erässä vaahtoon. Sekoita varovasti nostellen jauhot vaahtoon.

 

IMG_2948IMG_2949

 

 

 

 

 

 

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan  ja paista uunin keskitasolla 175-asteisessa uunissa noin 30-35minuuttia.


IMG_2952
IMG_2953

 

 

 

 

 

Valmis kakkupohja.

IMG_2954

 

 

 

 

 

 

Ota kakku pois uunista ja anna jäähtuä muutama minuutti. Irrotta kakku sen jälkeen varovasti ja anna jäähtyä vielä kunnolla.

IMG_2955

 

 

 

 

 

 

Valmista täyte laittamalla liivate likoamaan kylmään veteen. Laita maito, keltuainen, maissittärkkelys ja sokeri kattilaan ja sekoita niin kauan keskilämmöllä, että seos sakenee.

Purista pehmeästä liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja liuota se kuumaan kiisseliin. Vatkaa kuohukerma ja lisää se jäähtyneeseen kiisseliin. Kiisselin jäähtymistä voi edistää kylmä vesihauteella!

Leikkaa kakku 3 yhtäsuureen osaan. Leivinpaperoi koko irtopohjavuoka ja aseta ylin levy alinmaisiseksi. Kostuta hiukan sitruunamehulla, jota on laimennettu vedellä. Älä kostuta liikaa alinta levyä, sillä nesteitä valuu kakun yläkerroksista alemmas.

Levitä vadelmat ja hillo pohjalle ja nosta keskimmäinen levy päälle. Kostuta pohjaa hiukan enemmän kuin pohjimmaista. Levitä täyte ja nosta viimeinen levy kakun päälle. Kostuta vielä tätäkin. Pistä jääkkaappiin noin 2 tunniksi.

IMG_2957

 

 

 

 

 

 

Ota kakku pois jääkaapista ja irrota vuuasta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä hieman kekomaisesti kakun päälle ja hieman myös reunoille.

IMG_2972

 

 

 

 

 

 

Kaulitse sokerimassanoin 0,5mm paksuisekti levyksi. Käytä apuna runsaasti tomusokeria!

IMG_2973

IMG_2975IMG_2977IMG_2978

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nosta levy kaulimen avulla tasaisesti kakun päälle.

IMG_2982

 

 

 

 

 

 

Ota helmasta kiinni ja venytä sitä himan varovasti. Paina toimessa kädellä kevyesti massaa kakkuun. Jatka näin kunnes koko reuna on käyty läpi. Huolittele reunat kämmenillä (kuvassa).

IMG_2989

 

 

 

 

 

 

Leikkaa ylimääräinen massa pois.

IMG_2993

 

 

 

 

 

 

Kakku on valmis ja sen voi koristella tomusokerilla ja vaikka syötävällä ruusulla!

Kakku säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Tämän jälkeen voi leikatusta kakusta kuorrute alkaa ”valumaan”.

IMG_3007IMG_3013

 

 

 

 

IMG_3008

Ylioppilasjuhlia ja lomaa

16.6.2015 Yleinen

Kyllä aika lentää kun on mukavaa. Kolme viikkoa on mennyt, niin etten oikeastaan ole ehtinyt edes huomaamaankaan.

Ennen lomaa kävin kampaajalla ja uskalsin vihdoin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja värjäsin hiukseni harmaiksi. Olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Ainoa vaan ettei harmaa väri pysynyt kovin kauaa hyvänä, vaan hopeashampoosta ja colormaskista huolimatta hävisi hyvin nopeasti. Onneksi nyt kuitenkin viikonlopun ja miehen tyttären ylioppilasjuhlan kesti. Netistä goolettelin ja etsin tietoa harmaasta väristä ja löysinkin hyviä arvosteluja saaneen Wellan Color Fresh Silver 7/19. Tilasin sitä nyt kotiin pari purkkia, jotta saisin heinäkuussa veljeni häihin kunnolla harmaat hiukset, koska tää blondi, mikä mulla nyt sen harmaan hävittyä on, ei oikeen oo vaan mun juttu.

Tälläistä väriä lähinnä haaveilin

Tälläistä väriä lähinnä haaveilin

Tai tälläistä

Tai tälläistä

Loman alkajaisiksi vietettiin miehen tyttären ylioppilasjuhlia. Aluksi hiukan hirvitti, mutta hyvin ne menivät. Juhlat olivat miehen ex:n luona. Aikatauluni tosin hiukan kärsi, kun minut haluttiin mukaan koulullekin. Olin suunnitellut ehtiväni kaikennäköistä vielä aamulla ennen juhliin menoa, mutta enpä ehtinytkään. Perjantai olikin sen takia sitten todella kiireinen. Onneksi kakuista tuli kohtalaisen siedettäviä, vaikkakin lauantaina huomattiin jääkaapissa kakkujen päälle tippuneen yläpuolella olevan hyllyn pohjaan tiivistynyttä vettä. Onneksi kakkujen vahingot kuitenkin olivat suhteellisen vähäiset, eikä niiden maku kärsinyt. Koristeruusutkin sain suhteellisen hyvin kasattua ja säilymään ehjinä. Tietysti kakut olivat myös gluteenittomia, koska olen oppinut siskoni keliakian kautta, kuinka paljon keliaakikot arvostavat sitä että heidät on otettu huomioon ja he saavat syödä samoja ruokia muiden juhlijoiden kanssa.

yo juusto                                yo-lakki

 

Juhlissa jaksettiin olla ilta kymmeneen, jonka jälkeen kerättiin miehen kolme nuorinta lasta ja mentiin kotiin odottamaan aamun lomamatkaa…

 

Erittäin suklaiset kuppikakut

10.6.2015 Kaikki

Minimuffinssi vuokiin leivotut pienet kuppikakkut ovat, sekä ihanan näköisiä että helppoja syödä. Vaikka kuppikakut ovat hyvin suklaisia silti ne ovat sopivan kevyitä! Myös gluteenittomina!


Koristeena voit käyttää esim. vaaleanpunaisia sokerimassa perhosia, jonka ohjeen löydät sokerimassa perhoset ohjeesta.

 

Helppo     -30min

16kpl minimuffinsseja

 

Ainekset;

Muffinssit;

50g voita tai margariinia

1/2dl sokeria

1 kananmuna

1dl vehnäjauhoja   ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla jauhoseokseilla

1tl leivinjauhetta

100g maitosuklaata pieninä paloina

3rkl kaakaojauhetta

 

Kreemi;

2dl kermaa

50g suklaata sulatettuna (maito tai tummasuklaa)

2rkl kaakaojauhetta

1rkl tomusokeria

 

Valmistus; 

Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella ja lisää joukkoon muna.

IMG_2627

 

 

 

 

 

 

Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää seokseen. Rouhi suklaa ja lisää vielä seokseen. Pursota tai nostele taikina minimuffinssi vuokiin ja paista 200-asreeessa noin 10 min. Nosta heti uunista tulleet munimuffinssit pois kuumalta leivinpelliltä. jottei muffinssijen pohjat pala!

IMG_2803IMG_2804

 

 

 

 

 

 

Valmista kreemi;

Sulata suklaa ja lisää kerman joukkoon. Lisää myös kaakaojauhe ja tomusokeri. Anna olla kylmässä nin 1h. sekoittele välillä. Kun kerma on täysin kylmää vatkaa vaahdoksi. Pursota tai nostele lusikoiden avulla kreemi muffinsien päälle. Koristele halutessasi sokerimassa perhosilla!

IMG_2821

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reseptissä olevaan kreemiin vinkkejä otin pullahiireltä, 

Kuusenkerkkä siirappi

9.6.2015 Kaikki

Kuusenkerkkien sanotaan hoitavan mahavaivoja, sekä nuhaa ja jopa keuhkokuumetta. Kuusenkerkkä siirappia kannattaa tehdä touko-kesäkuussa! Gluteeniton.

Lue artikkeli kokonaan →