Selaat arkistoa kohteelle Fuller's.

The Blog Awakens…Again!

7.1.2017 Blogin Virallinen Maskotti, Yleinen

Kuten molemmat lukijani ovatkin varmaan huomanneet, blogi on viettänyt hiljaiseloa jo vähän pidemmän aikaa. Syynä tähän ovat olleet muuttokiireet, sekä tietysti joulu, jonka jälkeen varsinainen muutto-operaatio suoritettiin. Nyt ollaan kuitenkin asetuttu taloksi aikaisempaa kerrostaloasuntoa tilavampaan rivitaloasuntoon, joten blogiin alkaa taas pikkuhiljaa ilmestyä enemmän tai vähemmän laadukkaita päivityksiä! Veikkaan jälkimmäistä.

Olutarvioita on luvassa ainakin sellaisista oluista kuin Fuller’s Imperial Stout, Brewdog Abstrakt 20, Brewdog Tokyo* ja luultavasti myös muistakin, kunhan tässä ehdin muistiinpanojen perusteella arvioita naputella. Alkon jokavuotinen Käsityöläisolut-kampanjakin alkaa taas lähestyä, joten tuohonkin aiheeseen liittyvää tekstiä luvassa jahka kampanja käyntiin pärähtää!

Myös erilaisia videoita, kuvagallerioita ym. luvassa säännöllisen epäsäännöllisesti, niinkuin tähänkin asti. Niin ja tietysti Virallisen Maskottimme edesottamuksia seurataan jatkossakin alkaen seuraavasta kuvasta!

Misty on kotiutunut uuteen asuntoon hyvin, kuten kuvasta näkyy!

 

Olutarvio – Fuller’s Past Masters 1914 Strong X

11.4.2016 Olutarviot

Humalat: Goldings, Fuggles
Maltaat: Pale Ale
Voltit: 7,3 %
EBU: 33,75

Alkon tilausvalikoimaan pärähti äskettäin muutama hyvinkin mielenkiintoinen olut ja niistä nyt arvioitavana brittiläisen Fuller’sin vanhoista respeteistä koostuvaan Past Masters -sarjaan kuuluva 1914 Strong X. Kuten oluen nimestäkin voi päätellä, alkuperäinen resepti on vuodelta 1914, joskin nykyinen versio on alkoholiprosentiltaan aavistuksen alkuperäistä versiota vahvempaa. Past Masters -sarjan oluita en ole aikaisemmin maistanut, joten kaadetaanpa pidemmittä puheitta reilun sadan vuoden takaisella reseptillä valmistettu olut lasiin!

Väriltään 1914 Strong X on oranssinen ja vaahtoa lasin pinnalle kertyy muutama sentti. Tuoksu on rusinainen ja kuivahedelmäinen. Maku jatkaa samoilla linjoilla,  pähkinäisyyden täydentäessä makupalettia peribrittiläiseen tapaan. Olut on reilusti makeampaa kuin mitä ennen maistamista oletin, ja Fuller’sin nettisivuilta selvisi että oluen valmistuksessa on käytetty mausteena tummaa siirappia. Makeus oikeastaan sopii 1914 Strong X:ään aika hyvin ja tuo oluen runkoon sopivaa pehmeyttä.

Kyllähän Fuller’s oluet taitaa ja tämäkin olut on erinomainen lisäys panimon jo ennestään laadukkaaseen valikoimaan. Toivottavasti muitakin Past Masters -sarjan oluita saadaan Alkon hyllyille!

ARVOSANA: 4 / 5

2016-04-08 20.15.01_889x500

Olutarvio – Maku Brewing ESB

20.2.2016 Käsityöläisoluet 2016, Olutarviot

Humalat: East Kent Goldings, Challenger ja Fuggles
Maltaat: Pale Ale, Vehnä, Crystal 150, Crystal 100, Dark Ale ja Chocolate
Voltit: 5,4 %
EBU: 35

Maku Brewingin oluet ovat olleet varsin laadukkaita kautta linjan. Etenkin panimon IPA ja viime vuoden käsityöläisolut-kampanjaan kuulunut Savuportteri ansaitsevat hatunnoston. Tämän vuoden käsityöläisolutkampanjaan panimolta on tarjolla brittimeininkiä ESB:n muodossa. Extra Special Bittereiden kuningas on tietysti brittiläisen Fuller’sin ESB, onko Maku Brewingin oluesta haastajaksi?

Ulkoisesti Makun ESB on sameahkoa, punertavan oranssia olutta reilulla vaahtokukalla. Tuoksu on hyvin ESB:mäinen, nenäni havaitsee siis hiivaleipää, pähkinää ja kuivahedelmiä. Makuosastolla ollaan osittain samoilla linjoilla, joskin outoa viljaisuutta on aika selvästi esillä ja ESB:lle ominaista sitrushedelmää ei ole havattavissa juuri lainkaan. Makun ESB on myös yllättävän kuiva olut.

Ei tästä valitettavasti Fuller’sin haastajaksi ole, ei sitten millään. Juotavuuden puolesta Makun ESB on helppo, mutta jotenkin yksiulotteinen olut. Ei tämä missään nimessä pahaa ole, mutta harmillisen mitäänsanomatonta.

ARVOSANA: 2 / 5

2016-02-13 21.01.16_889x500

Olutarvio – Fuller’s Vintage Ale 2014

23.5.2015 Olutarviot

Humalat: Goldings, Liberty, Cascade
Maltaat: Pale, Crystal
Voltit: 8,5 %
EBU: 40

Laadukkaista oluistaan tunnetun brittiläisen Fuller’sin Vintage Ale on vuoden 2014 versiossa saanut hieman jenkki-twistiä. Ei, en tarkoita että seassa olisi purkkaa, vaan sitä, että tällä kertaa mukana on brittiläisen Goldingsin lisäksi amerikkalaisista humalalajikkeista Libertyä ja Cascadea. Greippisyyttä siis luultavasti ainakin tiedossa, otetaanpa selvää mitä muuta!

Ensinnäkin on todettava, että olut on lasiin kaadettuna todella tyylikkään punertavaa ja vaahtoa kertyy muutaman sentin verran. Tuoksussa havaittavissa pähkinää, sitrushedelmää, rusinaa ja tammitynnyrin aromia. Maku jatkaa samoilla linjoilla, mutta nyt mukaan tulee vielä salmiakkia, aavistus konjakkia ja sitä mainittua greippisyyttä, joka tukee hienosti vivahteikasta makukokonaisuutta. Uskomattoman hyvää olutta!

Vintage Alea valmistetaan rajoitettu erä ja yksittäispakatut pullot on numeroitu. Alkon valikoimista tämä on jo poistunut, mutta joillakin olutravintoloilla saattaa vielä olla pulloja jemmassa, jolloin kannattaa ehdottomasti ottaa olut maisteluun!

ARVOSANA: 5 / 5

2015-05-19 16.58.37_889x500

Jokainen pullo on pakattu tyylikkääseen pahvilaatikkoon!