Selaat arkistoa kohteelle foccaccia.

Fantastinen foccaccialeipä

5.5.2014 Yleinen

Tutkimusten mukaan oliivi on terveyttä edistävä ja ylläpitävä elintarvike. Extra-neitsytoliiviöljyn (kylmäpuristetun oliiviöljyn, jonka lämpötila ei missään tuotantovaiheen aikana saa nousta yli 27 asteen) on todettu ehkäisevän sepelvaltimotauteja, auttavan rasvan kolesterolien sekä verenpaineen tasapainottamisessa.

foccaccia

Ainekset:

6dl vehnäjauhoja

1pss kuivahiivaa

1tl suolaa

3dl kädenlämpöistä vettä

2tl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Leivän päälle:

Oliiveja (jos oliivit eivät ole mieleen, kirsikkatomaatit käyvät myös)

Kylmäpuristettua oliiviöljyä

Rosmariinia

Merisuolaa

 

Ohje:

Kaada suureen kulhoon 3dl kädenlämpöistä vettä. Sekoita veden joukkoon pussi kuivahiivaa. Lisää osa jauhoista siivilän läpi kulhoon. Lisää oliiviöljy sekä suola ja kaada loput jauhoista joukkoon. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja, mutta taikina saa jäädä tahmeaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. puoli tuntia.

Laita uuni kuumenemaan n. 200 asteeseen. Laita taikina leivinpaperilla päällystetylle uunivuoalle. Halkaise oliivit tai tomaatit. Painele sormella taikinaan pieniä kuoppia ja laita oliivit niihin. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä. Ripottele leivän päälle rosmariinia ja merisuolaa oman maun mukaan. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia.

Nauti!

~Terkuin Kaisu!~