Selaat arkistoa kohteelle flunssa.

Päivä 99, digiboksin tyhjennys

14.12.2015 Yleinen

20151205_200425Vaikka kuvassa onkin glühwein-mukit, en ole tänään ottanut sitä :D Tuo on niin kiva kuvituskuva matkalta.

Päivä on mennyt lepäillessä ja pienien vilunväristysten kera. Toivon todella, ettei pukkaa flunssaa. Pitkään jatkunut päänsärky oli jo jonkin aikaa pois, mutta on oireillut jälleen parina päivänä. Hartiat varmaan niin jumissa?

Katselin digiboksilta siellä pitkään tallessa olleita tallennuksia ja muutaman uudemmankin. Telkkarin katselu ei ole enää oikein mun juttu :D

Ateriat

 • klo 10.30 Cappuccinopirtelö, 138 kcal
 • klo 14.20 Chocolate Velvet, 153 kcal
 • klo 16.30 Rosollia 100g ja omenaa 100g, 82 kcal
 • klo 19.30 Suklaaminttupirtelö, 145 kcal

Rv 19 ja flunssaa pukkaa

10.12.2015 Yleinen

Siis ihan uskomatonta, että täällä porskutetaan edelleen vauva mahassa. Pari viikkoa ois enää jäljellä sinne puoleen väliin. On tämä aika menny aika nopeasti, vaikka tässä on ollu kaikenlaista stressiä pitkin matkaa. Mutta ehkä tuo parin viikon syklissä eläminen ja oleminen on helpottanu ja osaltaan nopeuttanutkin tätä raskautta. Edelleen olen vielä melko varovainen raskauden suhteen. Läheiset tietää kyllä missä mennään, ja muutamat yksittäiset ihmiset. En nyt tiedä haluanko tätä edes koko maailmalle kuuluttaa, kun pelkään kuitenkin loppuun asti. Tänä aamuna heräsin kamalaan kurkku kipuun. No nyt oon sit päivän vetäny vaan kuumaa viinimarjamehua ja väliin jäätelöä tai jogurttia. Ihan jännittää mitä näyttää huomenna paastoverensokeri.(muuten kaikki arvot on olleet loistavia) :/ Mut jospa tämä tauti menis pian ohi, eikä kestäis montaa päivää.

Viime viikolla ahdistuksissani päätin sitten, että tilaan kotiin sen dopplerin. Doppleri tuli eilen ja tietty heti oli pakko kokeilla että kuuluuko ne äänet. Alkuun meinas jo vähän paniikki iskeä, kun löysin vaan istukan äänet, mutta löytyhän ne vauvan sydänäänetkin sieltä. Tai kuulu ne hetken, mutta tyyppi läks karkuun, enkä sit jaksanu enää etsiä niitä uudestaan. Ehkä ne tässä pikku hiljaa alkaa sitten löytymään paremmin, kun itsekin hahmotan että missä kohdassa se pieni siellä möngertää.

Kovasti oon selaillu nettikauppoja ja miettiny, että mitä kaikkea sitä pienelle pitää hankkia jne. Mutta en oo vielä sit uskaltanu tilata mitään. Taidan nyt odotella ihan rauhassa sinne alemyynteihin ja katella sitten pikkuhiljaa. Oon tässä pohtinu myös sitä, että mitähän mä tekisin, kun äitiysloma alkaa huhtikuun alussa. Aikuiskoulutusrahaston opintoraha loppuu helmikuussa. Millähän sitä eläis maaliskuun? Mietin, että pitäiskö vaan hakea sitten Kelan opintotukea siihen yhdelle kuulle, mutta 300€:lla ei paljon siinä juhlita. Jostain täytyis vähän kehitellä lisärahaa… Sit mietin, että jos jäisinkin varhennetulle, mutta sekään ei sit kuitenkaan kattais sitä koko maaliskuuta, ja sit taas se ois tietty pois sieltä toisesta päästä. Vuoden vaihteen jälkeen pitäis varmaan soitella työpaikallekin ja kertoa, että opintovapaa pitäis perua ja muuttaa äitiyslomaksi. Jännittää kyllä vähän. :) Tuntuu, että kauheesti ois tehtäviä asioita, mutta mitään ei uskalla vielä tehdä puoleen eikä toiseen jos kaikki meneekin ihan pipariksi.

Mutta jospa tämä pelko ja ahdistus alkaa tästä helpottamaan. Puolisoni on kans jotenkin hermostunu koko ajan. Se nukkuu yöt tosi huonosti, kun vahtii miten mä voin. Jos herään yöllä vessaan niin heti vierestä kuuluu, että onko kaikki ok? tai mikä hätänä? Mä tosin luulen, ettei tuo helpotu ennen kun vauva on saatu turvallisesti maailmaan. <3 Ens viikolla ois taas neuvola, ihanaa. Jospa siellä ois kaikki ok eikä itelle ois tullu painoakaan nyt lisää. Mutta neuvolakuulumisiin palaamme ens viikolla. :)

Päivä 10, nukuttaa

16.9.2015 Yleinen

Omena-kanelipuuroFlunssa pahentunut, en tykkää :/ Pakko varmaan suunnata lekurille tässä joku päivä. Kunnalliselle meno ei vaan houkuta ja saako sieltä edes aikaa?

Päivän ruokailuajat on hieman olleet oudot. Söin ekan aterian vähän ennen yhtä ja uuden tuttavuuden, Omena-kanelipuuron neljän jälkeen. Olen nukkunut niin paljon, ettei ole ehtinyt edes ajatella syömistä.

Ateriat

 • Chocolate Velvet, 153 kcal
 • Omena-kanelipuuro, 148 kcal
 • Kana-herkkusienikeitto, 139 kcal

Tänään on selkeästi ollut sellainen päivä, että tekee mieli suolaista. Siksi vain aamupala on makea.

Fiilisten purkamista

12.9.2015 Yleinen

shakerFlunssa jatkuu, itseasiassa epäilen jo, että olisi poskiontelontulehdus. Huippaa niin noustessa. Hyviä puolia löytää nyt työttömyydestä sekä parin päivän takaisesta vastoinkäymisestä. Ei tarvitse selitellä esimiehelle tai ravata kokoajan lääkärissä, voi vain levätä. Toki välillä on pakko käydä pihalla ulkoiluttamassa koiraani, mutta sekin on tosi vähäistä tällä hetkellä.

Pidän tätä blogia tällä hetkellä anonyymisti. En ole kertonut painonpudotuksestani kuin muutamalle lähimmälle ihmiselle. Tämä siksi, etten halua kokoajan olla vastaamassa kysymyksiin ja että haluan edetä omaan tahtiini. Viimeksi, kun paino viime vuonna tippui, kerroin siitä riemuissani Facebookissa. Kesällä sitten eräs mies sanoi festareilla, ettei huomaa painonpudotustani. Tivasi, miksi olen päivittänyt nettiin sellaista… Hohhoijaa. Luotan vain omiin tuntemuksiini sekä tietysti omaan vaakaan.

Fiilis on hyvä, positiivinen ja odottavainen. Ensi tiistaina nousen valmentajan vaa’alle ja nään mitä viikon Cambailu on tuottanut tulosta :)

Päivä 5, kohta pulkassa…

11.9.2015 Yleinen

MansikkapirtelöEdellisessä päivityksessä mainitsemani vastoinkäyminen jatkuu, joten tästä päivästä jälleen vain listaus.

Ateriat

 • Mansikkapirtelö, 144 kcal (ei minun makuuni)
 • Kana-herkkusienikeitto, 139 kcal (yllättävän hyvää ja täyttävää)
 • Sitruunapatukka, 184 kcal (hieman saippuainen maku)
 • Vettä 3,5-4 litraa, onko liikaa?

Olo on huono, johtuen flunssasta tai tästä taudista, mikä lie… Onneksi ei tartte stressata kaupassa käyntiä tai tuleeko syötyä :)

Kunhan olen maistanut kaikki vaihtoehdot, en tule päivittämään joka päivä blogia. Katsotaan sitten sopiva rytmi.

Painonpudotuksen tueksi – S Health

10.9.2015 Yleinen

samsungVoisi sanoa, että mulla on kaikki tarvittavat laitteet kuntoiluun ja sen seurantaan. Samsungin puhelimessa on S Health -sovellus, johon saan merkittyä syömäni ruuat ja juomani vesimäärät. Samsung Gear Fit -älykello mittaa askeleet ja päivän liikunnan muutenkin. Lisäksi sain juuri langattomat kuulokkeet, jotta lenkeillä ei tule tylsää.

Jahka tämä flunssa helpottaa ja oikea polvi antaa lenkkeillä, kiidän jälleen pitkin pihoja ja mantuja.

Flunssa jatkuu, millainen on olo muuten?

9.9.2015 Yleinen

RuusuKuten aiemmin jo kirjoitin, flunssa piinaa mua. Mulle ei koskaan nouse kuume ja siksi flunssa jyllää usein viikkoja. Tänään olen hytissyt kylmästä, päätä särkee ja väsyttää. Nenää saa niistää. En tosin tiedä, johtuuko osa oireista ENED:stä? Mikä on ENED »

Muuten olo on hyvä, eikä ole ollut kertaakaan nälkä. Vettä tulee juotua ihan kivasti. Koska olin aiemmin Pepsi Maxin suurkuluttaja, piti sitäkin hieman maistaa. Ei ollut enää sellainen tunne, että pitäisi saada litra tai kaksi.

Näihin fiiliksiin.

Pääsiäinen

2.4.2015 Yleinen

Pääsiäinen on minulle itselleni sellaista hiljentymisen ja rauhoittumisen aikaa. Tällä kertaa se on sitä oikein todella, kun olen ollut pienessä kuumeessa ja flunssassa. Vähän alkaa tauti jo hellittämään, mutta on olo edelleen aika heikko, mutta kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu. Laita tähän miten kamerani näkee pääsiäisen. Hyvää pääsiäistä kaikille!

IMG_2598 IMG_2612 IMG_2617 IMG_2654 IMG_2593