Selaat arkistoa kohteelle finaali.

Saara Aalto

12.12.2016 Yleinen

Saara Aalto joka oli x-factorissa ja pääsi hopea sialle ja Matty Terry voitti. Olin kyllä iloinen, että Saara Aalto voitti hopeaa, mutta olisin tosin halunnut, että hän voittaa, koska hän oli suosikkini ja Suomesta. Saara Aalto teki mielestäni kuitenkin hyvän suorituksen. Ihmettelin kyllä, että  Saaraa ei harmittanut kun ei voittanut vaan hymyili. Saara Aalto on ollut pudotuksessa kyllä monesti joten en oikein olisi uskonut, että hän on finaalissa.

Hänellä on mielestäni ihana ääni ja hän on laulanut kivoja lauluja. http://www.saaraaalto.com/

Olen seurraillut Saara Aaltoa jonkin verran. Hän on mielestäni ystävällinen.

 

 

Mission Impossible 2015: Euroviisufinaali

23.5.2015 Yleinen

Eilen oli viisuraportoinnissa välipäivä. Eikä se johtunut facebook -sivuillani julkaistuista Jägermeisterpulloista – ne olivat edellisen janoisen ryhmän jäljiltä :) Syy oli hyvinkin yksinkertainen, sillä olin liian tuohtuneessa mielentilassa luettuani Helsingin Sanomien Laura Frimanin kolumnin Euroviisuista ja sen faneista. Frimanin mukaan on erittäin rankkaa olla eurooppalainen kun viisujakin pitää katsoa kolmena päivänä viikossa. Vielä pahempia ovat kuitenkin viisufanit, joka ovat ”kitkeriä ja huumorintajouttomia, sekä näennäisesti liberaaleja” ja fanitus tapahtuu vain itse fanien sallimalla ”kapealla segmentillä”. WTF!!!

Monta ärräpäätä lasketeltuani, päätin jättää typerän, lapsellisen ja asiattoman kolumnin omaan arvoonsa ja antaa Laura Frimanin poltella siltoja takanaan. Sen sijaan nyt keskitytään tämän illan mahtavaan, upeaan ja fantastiseen jännitysnäytelmään, jossa musiikki on pääosassa!

Eiliset puku-/tuomariharjoitukset Stadthallenissa menivät nappiin. Wien todellakin on oiva paikka Euroviisujen 60-vuotisjuhlille. Jo alkumetreillä show ottaa lempeään, moderniin ja avarakatseiseen syleilyynsä, seurasipa lähetystä paikanpäältä 10 000 fanin kanssa tai kotisohvan nurkkaan käpertyneenä. IMG_2284

Ennen eilistä harjoitusta minulla oli hyvin vahvat voittajasuosikit. Shown jälkeen koko voittajapakka meni täysin sekaisin. Uskomattomia esityksiä, upeaa laulantaa ja loisteliaat lavastukset. Noin tunnin välein vaihdan omaa suosikkiani, ja se kertoo siitä, että tänä vuonna voittajaa on lähes mahdotonta ennustaa. Ja aivan varmasti yllätyksiä on luvassa. Itselleni suurimmat yllätykset tarjoilivat Ranska, Espanja ja Italia.

Mitä voi tapahtua?

Venäjä voittaa? Ennakkosuosikki Venäjä kerää äänet entisiltä alusmailtaan tuttuun tapaan, ja muiden äänet hajautuvat muille ehdokkaille. Venäjän taakkana on Ukrainan tilanne (jonka vuoksi Ukraina ei tänä vuonna ole mukana) sekä toistuvat uutiset maan ihmisoikeuskysymyksistä erityisesti koskien sateenkaariväkeä. Se, mikä on ollut iloinen asia, on että buuauksia ei tänä vuonna ole tullut, ja vaikka tulisikin, tekniikalla järjestäjät saavat ”taustahälyn” poistettua. Sen sijaan hallissa liehuu yllättävän paljon sateenkaarilippuja juuri Venäjän kappaleen aikana…

Italia voittaa? Toinen ennakkosuosikki Italia kerää ääniä varmasti, mutta uppoaako pop-ooppera kaikkiin katsojiin? Toivon, että tv:n katsojille välittyy kolmen nuoren herran mahtipontinen tunnelmointi ja yksi hienoimmista lavastuksista. Eilisissä harjoituksissa pojat olivat kuitenkin hieman löysällä tuulella ja toivoisin tähän iltaan hieman enemmän herrasmaista ryhtiä ja särmää. Italia sijoittuu ehdottomasti viiden parhaimman laulun joukkoon.IMG_2294

Ruotsi voittaa? Laskelmoitu ja hyvin esitetty kappale, jonka esittäjääkin kelpaa katsella. Erikoisimmat lavastukset tänä vuonna, jossa plagioitu / myöh. korjattu pikku-ukko seikkailee Månsin kanssa. Onko Ruotsin pahin uhka tänä vuonna itse Ruotsi? Maa tunnetaan hyvistä kappaleistaan, mutta onko timantinkova ammattitaito jo mennyt liian pitkälle? Niin kovaksi, että fanit ja äänestäjät kääntävät selkänsä Ruotsille? Katsotaan. Salissa ainakin Ruotsi saa yhdet kovimmista aplodeista ja kappale on varmasti mukana kärkikahinoissa.

Israel voittaa? Vauhdikas Israel on yksi fanisuosikeista. Eikä ihme, sillä tänä vuonna mukana on runsaasti hidastempoisia kappaleita. Israelin kappale on rytmikäs sekoitus tanssimusiikkia, jossa hyvin saadaan joukkoon myös etnisiä piirteitä. Kun tämä kappale pääsee vauhtiin, peto on irti! Saattaa olla jopa kisan yksi yllättäjistä – toivon! Israelin ongelmana on sen poliittinen tilanne, joka jakaa mielipiteitä – valitettavasti. Samoin esiintymisnumero kolme saattaa lennättää Israelin takaisin Tel Aviviin ilman kristallista voittomikrofonia.

Viro voittaa? Tämän kisan ehdottomasti hienoimpia visuaalisia toteutuksia ovi-kohtauksineen. Seuraa Elinan ja Stigin intensiteettiä lavalla. Jopa tätä kirjoittaessani iho on kananlihalla. Viron kappale ei jätä ketään kylmäksi, mutta esiintymisnumero aivan  kisan alussa, ei ainakaan paranna voiton mahdollisuuksia.

Serbia voittaa? Beauty never lies…Israelin ohella yksi kilpailun bilebiiseistä. Joskin kolmen minuutin esitysajasta tuota bilepuolta olisi saanut olla enemmänkin eikä vain biisin lopussa. Hieno lavashow, upeaääninen artisti ja tietty viisujen perinteinen asujen vaihto nähdään tässä kappaleessa. Varmaa, taattua tavaraa, joka räjäyttää tunnelman Stadthallenin kattoon! Kymmenen parhaan joukossa ehdottomasti!

Norja voittaa? Taas yksi ennakkosuosikki, joka ei osu eikä uppoa minuun. Kappale ”Monster like me” on ahdistava ja synkkä, mutta jostain kumman syystä keikkuu sijoituslistan kärkipäässä, jos faneilta kysytään. Norja on viimevuosina saanut kantaa ennakkosuosikin viittaa, joskus syystä joskus aiheetta. Onko Norjasta tulossa samanlainen vakiosuosikkimaa niinkuin Ruotsista? Tämäkin jollotus on sijoilla 1-10 pidinpä siitä tai en…

Australia voittaa? Menevä viisu mannerten takaa. 60-vuotisjuhlien vuoksi mukaan kutsuttu innokas Euroviisumaa esiintyy kertaluontoisesti tänä vuonna. Jos voitto nyt napsahtaisi Australian kohdalle, ei kannustuslippuja tai viisukoneistoa tarvitse Austraaliaan IMG_2283saakka viedä, vaan tuolloin kisat järjestää (ilmeisesti) joku suurista viidestä maksajamaasta. Hyvä kappale, jota varmasti radiossa tullaan kuulemaan useinkin – mutta voittaja Euroviisuissa – I don’t think so…

Belgia voittaa? Rytmikäs, hieman erikoinen kappale, jonka rapraprappapapapapa  jää soimaan korvamadoksi. Voitto ei ole mikään mahdottomuus, mutta kuitenkin melko epätodennäköistä edellä mainittujen joukossa. Tulee varmasti sijoittumaan hyvin kymmenen parhaan joukkoon, mutta tokkopa Belgiassa kuitenkaan viisuillaan ensi keväänä, vaikka Belgia-fanit jo eilen voitonjuhlia suunnitelivatkin yön pimeinä tunteina.

Espanja voittaa? Eilisisen esityksen jälkeen soisin voiton kernaasti Espanjalle. Huikea artisti, kauniskin sellainen, toi lavalle yltiöpäisen shown, joka sai kädet hikoilemaan. Eikä syynä ollut ainostaan se miestanssija, vaan koko paketti, joka on täydellinen viimeistä piirtoa myöten. IMG_2290

Huomasin juuri,  että voittajaehdokkaita olisi vielä lisääkin, mutta  vedetään raja tähän. Veikkaan, että edellämainitut sijoittuvat kilpailun kärkeen ja voittaja löytyy, joistakin tästä kymmenen kärjestä. Mutta tänä vuonna yhden tai edes kahden voittajan nostaminen esiin on täysi mahdottomuus.
Ja sitten se MUTTA…kun kyseessä on Euroviisut, kaikki on mahdollista! Minulla on outo etiäinen, että illan aikana koetaan vielä yllätyksiä… Asiantuntijaraateja on ohjeistettu antamaan äänet hyville ja laadukkaille kappaleille, puhelinäänestäjät… no, äänestävät miten äänestävät…:)
Itse toivoisin, että voittaja olisi joko Viro tai Italia. Venäjän voitto olisi suuri pettymys ja Ruotsi jo ehkä hieman tylsä.

Ai niin,  niitä tärppejä illan showta ajatellen…
Nyt tulee vain kaksi ja molemmat heti alussa: Lentävä Conchita ja iiiiiihana fanien tervehdys ”Building Bridges”, joka sai multakin silmäkulmat kostumaan…

Superhyperüberextra -mahtavaa Euroviisuiltaa kaikille!!!!!!

ps: Jännittää jo nyt niin vietävästi…

Itävalta voitti – pulinat pois!

12.5.2014 Euroviisut, Yleinen

Nyt ollaan palattu kotiin, viisuvoittaja on selvillä ja jotenkin pitäisi päästä kiinni arkitoimintoihin. Jotkut varmaan huomasivatkin, että seurasin finaalin, huolimatta kaikista suunnitelmista, Kööpenhaminan keskustassa. Raatihuoneen ja Sateenkaari -aukioille oli pystytetty isot screenit, ja näiden aukioiden akselilla oli tunnelmaa. Ihmisiä eri kansallisuuksista hurraamassa yhteisen asian puolesta! Olin jo bussissa puolivälissä matkaa Euroviisusaarelle, kun huomasin, että kisalippu oli jäänyt hotellille. Kimuranttien vaiheiden jälkeen pääsin takaisin hotellille, ja tuolloin tein päätöksen seurata finaalin ulkona. Joka oli hyvä päätös, joskin rankka… Aamu venyi kolmeen saakka ja ihan tarkkoja muistikuvia kaikista viisukeskusteluistakaan ei ole …

Itävalta voitti odotetusti. Hyvä niin, huolimatta parrasta ja kimaltelevasta asusta, kappale on hyvää musiikkia ja se on esitetty taidokkaasti. Joten pulinat pois – voittaja on selkeä. Toinen iloinen yllätys oli Suomen Softenginen hyvä sijoitus. Itse olin veikannut sijaksi 14. , mutta yhdestoistahan on jo melkein TOP10 sisällä :) Luulen, että tänä vuonna tuomaristojen vaikutus pisteidenantoon tuli esille juuri siinä, että myös musiikillisesti taidokkaat kappaleet saivat pisteitä ja hyviä sijoituksia. Hyvänä esimerkkinä Alankomaiden toinen sija, joka ulkoiselta esitykseltään ei kovin kummoinen ollut.

Euroviisut ovat olleet tapetilla monessa mediassa – hyvässä ja huonossa. Itse olen seuranut Viisukuppila.fi ja ESCstats.com sivuja. Uutisointi, kommentointi ja kuvat tulevat ajantasaisesti ja asiallisesti. Viisukuppilan sivusto on muutenkin hyvä foorumi euroviisuista kiinnostuneille. Jos kiinnostusta on, niin esim. molemmilla on Facebook-sivut. Samoin virallinen Eurovision.tv antaa ajankohtaista tietoa viisuista. Jos olet haluat hyvää viisutaustamusiikkia, mene sivulle http://www.escradio.com, jossa viisuja soitetaan tauotta 24/7.

OGAE euroviisuklubin jäsenenä saat ajankohtaista tietoa viisuista sähköpostiisi ja myöhemmin ostaa itse viisulippupaketteja paikan päälle. Itsekin ostin tuon viisupaketin ja klubilta tuli hyvä ohjeistus käytännön järjestelyihin. Koska viisuklubin kautta oli hankittu satakuntalippua, meitä innokkaita kannattajia oli runsaasti paikalla.

Mietin, että olisi ollut mukava, jos klubi olisi järjestänyt pienen muutaman tunnin get togehter- tilaisuuden kaikille. Paikalla voisi vierailla esim. lähetystön edustaja kertomassa kaupungin tavoista, kulkemisesta yms. Jo aikaisemmin paikalle saapuneet viisuilijat kertoisivat käytännön vinkit tapahtumista, jatkopaikoista ja kuinka niihin pääsee. Samalla olisi voinut tutustua muihin klubin jäseniin. Mielestäni tämä voisi olla myös yksi jäsenhankinnan keino – kutsua paikalle myös niitä, jotka vielä eivät ole jäseniä…

Ensi vuoden toukokuussa viisuillaan Itävallassa. Onko kaupunki Wien vai joku muu, se selviää myöhemmin. Päivät on jo kuitenkin lyöty lukkoon ja 1. semifinaali käydään 12.5., toinen seminaali  14.5. ja itse finaali 16.5.15. Katselin omaa kalenteria ja työviikkohan se taasen olisi, mutta josko kesälomatoiveen pukkaa tuolle viikolle, niin pääsee taasen viisuilemaan paikan päälle :)

Mitä viisuista jäi käteen:
+ loistavat järjestelyt kaiken kaikkiaan sekä kaupungilla että kisapaikalla
+ iloiset ja mukavat tanskalaiset
+ käsittämätön yhteenkuuluvuuden tunne #JoinUs
+ uusia tuttavuuksia, joiden kanssa jakaa harrastus
+ tunnelma kaikkialla!
– ohjelman ylitarjontaa, jos haluaa ahneesti osallistua mahdollisimman moneen tarjolla olevaan ohjelmaan
–  fyysisesti viikko on rankka (fanikatsomossa seisotaan ja istumapaikkoja ei juuri ole, paitsi lipulliset paikat), jonottamista ja odottelua on paljon
– suurten massojen aiheuttamat angstit
– tv:sta näkee hyvin suunnitellun ja ohjatun ohjelmakokonaisuuden efekteineen, jota ei lavan vierestä näe

Euroviisut on nyt viisuiltu tältä vuodelta. Tapahtumia viisuilun osalta kuitenkin on. Itse osallistun heinäkuussa Berliinissä järjestettävään viikonlopun viisutapahtumaan ja syksyllä viisuillaan viisuristeilyllä Suomenlahdella. Suomalaisia ja kansainvälisisiä viisuartisteja ja tietenkin runsaasti innokkaita viisufaneja laiva pullollaan. Lisätietoa Euroviisuklubin sivuilta. Marraskuussa aletaan kääntää jo katseet kohti kevättä: ensimmäiset maat alkavat tuolloin jo ilmoittaa omia artistejaan kevään mittelöihin…

Seuraavaksi odotellaankin tietoa loppukesästä missä kaupungissa viisut järjestetään. Vinkki: jos olet miettinyt paikan päälle menemistä, varaa hotelli / majoitus hyvissä ajoin. Esim. Booking.com -sivuilta voi varata huoneita ja erityisesti sellaisia, joissa peruutus on maksuton. Tällä hetkellä huoneita on saatavana huhtikuulle 2015 saakka, ja varmaan piakkoin ensi kesän sivutkin avautuvat. Itse varaan huoneen kaikista suurimmista kaupungeista, kun hintataso on vielä normaali. Kun viisukaupunki julkistetaan, hinnat pompsahtavat taivaisiin ja turhat varaukset voi perua. Samoin lentolippuja kannattaa väijyä eri kanavista ja tarjouksista. Halvatlennot.fi -sivuilta olen itse löytänyt edulliset lennot paikkaan jo toiseen.

Nyt Viisuvimmaa hiljenee toviksi, nukkuu pois kisaväsymyksen ja Hormonihuumassa käy muiden aiheiden kimppuun. Mukavaa alkavaa kesää kaikille!