Selaat arkistoa kohteelle filosofia.

Oswald Spengler – Länsimaiden perikato (kirja luettu)

16.7.2017 Yleinen

Pikkuveljeltä lainasin tämän kirjan. Se on filosofinen teos. Kysymys kuuluu: onko filosofia ihan turhaa? Itse en ole ollenkaan kiinnostunut. Yritän jatkossa vältellä sitä!

Mariosofia – Elektronisten pelien kulttuuri (kirja luettu)

10.3.2016 Yleinen

”Marjosofia” on kirja niille filosofian ystäville, jotka eivät vielä ihan ymmärrä oikeita filosofiakirjoja. ;) Tai ei se kyllä mitään filosofiaa ole, jotain pelitutkimusta vain. No, sain kuitenkin tällaisen kirjan luettua, loppuosan Genesiksen konserttia kuunnellen:

https://www.youtube.com/watch?v=I1oJ-Ib8D4E

Kirja on sinänsä vähän vanhentunut, koska se on vuodelta 2002. Ihan mielenkiintoista luettavaa silti. Netistä ei tunnu oikein löytyvän kirjaa tilattavaksi (tuntuu olevan loppu kaikkialla). Omani sain kirjastosta lainaamalla. Voit kuitenkin hakea vaikka Googlella tämän linkin kautta:

https://www.google.fi/?gws_rd=ssl#q=mariosofia+elektronisten+pelien+kulttuuri&start=10

Sitten jos kävisi kaupassa ja ostaisi vähän sipsejä. :)

Kaiken tarkoitus

6.11.2015 Aloitus, Yleinen

Tämän blogin tarkoitus on avata tunteitani. Mitä luultavimmin käytän esimerkkejä omasta kirjastani tai jostain muusta pääni tuotoksesta, niin en välttämättä jaksa joka kerta mainita tapahtuman kuvainnollisuutta. Yritän kuitenkin mainita oikeat tapahtumat erikseen.

En ole täällä vain raivoamassa maailman epäreiluutta, vaan tarkoitukseni on avata ajatuksia ja uusia näkökulmia. En kiistä ettenkö saata innostua siihen ensimmäiseenkin, mutta vältän tilanteita.

Kerron siis teille hiukan itsestäni:

Olen siis vuonna 2015 peruskoulun päättänyt, tylsiin ihmisiin kyllästynyt nuori filosofi. En ole lähellekään luokkani priimus, mutta en oli mikään idiootti. Yläkoulussa ei vaadittu mitään ja minulla ei ole numeriaalisia tavoitteita koulujen suhteen. Aloitin nyt lukion ja pelotteluista huolimatta oli uskottua helpompaa minulle. Ensimmäiseltä koeviikolta tuli kutosta ja seiskaa. Olin siihen ihan tyytyväinen.

Kirjoitan myös kirjoja, käsikirjoitan elokuvia (yhtäkään en ole kyllä saanut vielä valmiiksi), sanoitan kappaleita, piirrän ja niin kuin huomaatte. Kirjoitan blogia.

Tunnen olevani erillainen ihminen kuin muut, maailman kuvani vuoksi johon tulen palaamaan vielä useaan kertaan. Tulen myös useasti mainitsemaan muutaman ihmisen ja kerron heistä Kirjaimin. Yleisimmät ovat N: hän on minulle veli, H: tyttö joka on kokenut paljon ja yksi lukuisistani ihastuksista. Mx: ryhmä johon kuuluu I: mentorini ja tuhannen vastauksen kirjani, M: hauska lyhyt tyttö, I: hauska ja pitkä tyttö, sekä seiskaluokkani ihastus, R: vaaleahiuksinen mukava tyttö ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä S: Solakka tyttö joka tuli mukaan muutaman päivän tai viikon jälkee. Sitten on vielä B: tyttö joka on kuin sisko ja ilman häntä olisin pulassa uudessa koulussa.

Mutta eiköhän tämä ollut tässä! Miksi kertoa kaikkea heti ;)

 

Ps. Käykää kattoo kans toinen blogini hammashampaastablogi

Elämän ihmeellisiä kysymyksiä ja arvoituksia

2.11.2014 Yleinen

Tapahtuma rikas viikonloppu jatkui ystäväni Anetten kanssa pohdinnalla kera viinitilkan. Mieleen juolahti yksi ehkä kummallisimista ja ihmeellisimmistä kysymyksistä jota pohdimme tuntikaupalla sekä syvennyimme aiheeseen kunnolla. Siinä pohdinnan lomassa keksimme mahdollisesti uusia sanoja suomenkieleen. Me ei olla seottu lopullisesti sitä ei tarvitse pelätä, mutta täällä sveitsin vuorilla eli maalla on aikaa pohtia kaiken näköistä.

Mikä sana kuvaa parhaiten pesukonetta?

Nyt tulee vähän tausta tietoja miksi keskustelumme ajautui tähän aiheeseen ja mitä me tällä kysymykselleä haemme.

Juttelimme kaikessa rauhassa niitä näitä ja Anette viikkaili samalla pyykkiä. Puhtaat pyykit hupenivat pussista ja asettui kauniiksi pinoiksi pöydälle. Pussi näytti tyhjälle, mutta siellä oli vielä yksi sukka. Siis YKSI sukka ei paria missään. Anette muisti että hän oli aivan varmasti laittanut parin tälle sukalle pesukoneeseen, koska oli vienyt ne erikseen tyttärensä huoneen lattialta pesuun. Siitä heräsi kysymys miksi pesukone vie vain sukkia, ei kumpaakin sukkaa vaan toisen sukan? Koneelle ei kelpaa esim. stringit tai käsineet vaan pelkästään sukat. Rupesimme miettimään että mikä sana kuvaisi parhaiten pesukonetta joka vie toisen sukan, haluaa erottaa identtisenparin ja pyörittää tätä kolmiodraamaa.

Mikä näistä sanoista on mielestäsi oikea? Onko sinulla parempi vaihtoehto? Sanassa täytyisi olla jotain erottamiseen viittaavaa, mutta se ei kuitenkaan välttämättä ole lopullista.

 

Erottaja = erottaa sukat toisistaan viemällä parin. Alkuun sana erottaja vaikutti hyvälle, mutta onko se liian lopullista? Aina on kuitenkin mahdollisuus että pari löytyy. Emme siis olleet tyytyväisiä sanaan joka kuullostaa niin lopulliselta.

Etäyttäjä= Pesukone on etäyttäjä se etäyttää parin, mutta vielä on mahdollista että pari löytyy. Oivaa, nyt me se keksittiin! Kuitenkin kun sanan sanoi muutaman kerran ääneen ei se kuullostanut hyvälle. Onko etäyttäjä edes sana vai olisiko erkauttaja parempi? Ei taida erkauttajakaan olla oikeaa Suomenkieltä. Jotenkin nämä kuitenkin jäi ikävästi soimaan korvissa joten ei tyydytty näihinkään. Pohtiminen jatkui…

Täkyttäjä= houkuttelija. Se sen on oltava. Hetken riemuitsimme keksinnöstä, mutta nyt kun ajattelee niin ei se voi olla houkuttelija. Millä se houkuttelee sukkia? Sana täky tarkoittaa houkutinta joten pesukoneellakin pitäisi olla jokin täky että se voisi olla täkyttäjä. On tämä vaikeaa.. Asia vaivaa ainakin minua että mikä se oikea sana on tai onko tällaiselle edes sanaa?

Huomasin että Itse ajattelin asiaa psykologisesti syvennyin aiheeseen kunnolla, mutta eihän pesukonetta voi ajatella psykologisesti? Anettea vain ärsytti sukan katoaminen. Päädyimme lopulta tulokseen että meidän ajattelumaailma on hyvin filosofista? Naurattaa jälkeenpäin että mitä meidän päässä oikein on liikkunut nyt kun tätä todella kirjoittaa ja lukee.

-viisauden rakastajat