Selaat arkistoa kohteelle filkkarit.

Eve

Kun kaupunki herää henkiin

20.10.2014 Yleinen

”It was raining cats and dogs on Friday morning but the Portyc cinema was full nonetheless”.

Kolme päivää. 39 lyhytelokuvaa. Kuusi näytöstä. Useita työpajoja ja kansainvälisiä vieraita. Iltaisin pubit ja baarit täynnä musiikkia, naurua ja opiskelijoita ympäri maailmaa. Písekissä vietettiin siis viikonloppuna 14. kerran kansainvälisiä lyhytelokuvafestivaaleja, johon opiskelijat ympäri maailmaa olivat lähettäneet melkein 300 lyhytelokuvaa, joista 39 parasta valittiin esitettäväksi. Mukaan mahtui myös suomalainen dokumentti !

Niinkuin aina joukossa oli niin huonoja kuin hyviäkin. Animaatioita, dokkareita ja lyhytelokuvia. Joka päivä oli kaksi näytöstä, jotka kestivät noin kaksi tuntia. Jos joku on joskus käynyt esimerkiksi Tampereen filkkareilla, niin Písekin filkkareilla ei ehkä ollut niin montaa esitystä ja elokuvaa kuin Mansella on tarjota, mutta niinhän sitä sanotaan että laatu korvaa määrän!

Parhaat pätkät palkittiin upeassa loppu seremoniassa, joka vetelee varmasti vertoja Cannesille. Just kiding! Parhaan elokuvan palkinnon sai Etelä-Afrikkalainen pätkä, joka oli klassinen romea ja julia stoori. Parhaimman palkinnon visuaalisuudesta nappasi Tanskalainen kertomus merimiehestä, joka palaa etsimään nuoruutensa rakkautta. Paras animaatio oli Saksalainen komedia ”Half you met my girlfriend” eli parisuhde-elämää puolikkaan tyttöystävän kanssa. Dokkari pokaalin pokasi taas Unkarilainen kertomus kehitysvammaisesta miehestä ja hänen iäkkäästä äidistään.

Maanantaifiilikset:
Väsynyt, uupunut, perse puuduksissa 12 tunnin istumisesta. Iloinen ja onnellinen siitä, että iltasin oli menoa ja meininkiä ja ”kaupungilla” tuli tavattua useita ihmisiä sielät sun täältä. Festareilla oli myös loistavia (ja muutama vähemmän loistava) esiintyjiä. Hieman väsy, koska tosiaan iltasin tuli vietettyä laadukasta pubi aikaa, mutta vaan muutaman verran. Saa nähdä palaako ensi vuonna fiilistelemään! Hopefully!

~Eve