Selaat arkistoa kohteelle fiilikset.

Fiilikset + Suunnitelmia

3.6.2017 Yleinen

Okei! Tänään kerron fiilikset koulun lopusta ja kesälomasuunnitelmia ja tavoitteita kesään!

Alotetaan fiiliksistä! Fiilikset ovat ihan parhaat! 5/5 Kouluvuosi on ollut raskas ja pääsemme palkitulle kesälomalle! Hyvät fiilikset ovat myös siitä, kun toikkari oli hyvä!

Kesälomasuunnitelmat/tavoitteet: Olemme menossa isäni kanssa kalalle kainuuseen ja lappiin. Pääsen todennäköisesti kaverini mökille Ruattiin, kyllä se sama mökki josta on pari artikkelia! Menemme leirille kaverini kanssa jo ensi maanantaina! Tavoitteet: virtän mahdollisimman vähän koneen ääressä!

 

Neuvola kuulumisia

20.10.2015 Yleinen

Eilen oli eka neuvola ja paikalla sama tuttu neuvolantäti. Helpotti menemistä huomattavasti, kun ei tarvinnut alottaa koko tarinaa alusta. Neuvolantäti vaikutti aidosti iloiselta, että tulin takaisin, vaikka itse olen kyllä edelleen sitä mieltä että turhaa tämä taas on. Juteltiin paljon tän hetkisistä fiiliksistä ja ihanaa kun joku sanoi, että minun ei tarvitse tehdä mitään semmosta mikä aiheuttaa ahdistusta ja pahaa mieltä. Olen tuntenut huonoa omaatuntoa siitä, etten ole käynyt lenkillä tai salilla, mutta kun se aiheuttaa flasbagin menneeseen niin ei tee hirveästi mielikään. No, ehkä tässä joku päivä keksin jotain semmosta puuhaa mistä tulee hyvä fiilis eikä se muistuta mitenkään menneestä.

Tehtiin taas perusmittaukset. Kyllähän minä tiesin mitä se verenpainemittari tulee näyttämään, joten sain luvan mittailla paineita kotona pari kertaa viikossa. Hemoglobiini oli jälleen hyvä ja painoa… No sen verran, että alkoi ahdistamaan. Oli pakko alottaa nyt tarkemmin kattomaan mitä suuhunsa laittaa, jos se ei tuosta kauheasti pääsis nousemaan. Vaikka neuvolantäti käski olla stressaamatta siitäkään asiasta. Kaikin puolin oli ihan kiva käydä moikkaamassa neuvoläntätiä, ens kerralla sit varmaan päästäänkin jo kuunteleen sydänääniä… Jos nyt sinne asti päästään.

Tänään iltapäivällä sitten labraan verikokeisiin. Tuli vähän hoppu näiden kokeiden kanssa, kun yhdistelmäseulojen verikokeista kestää pari viikkoa ja ultra on kahden viikon päästä. Toivotaan nyt että tulokset tulee ennen ultraa. Edelleen fiilikset on melko negatiiviset, että ei tästä mitään tule. Jotenkin tympäisee nyt sitten juosta verikokeissa ja kiikuttaa kaiken maailman pissanäytteitä jne. Kyselin neuvolantädiltä mahdollisuutta päästä niihin extra ultriin. Sanoi, että jos eivät suostu suoraan äitipolilta sitä ultraa antamaan niin hän laittaa sit lähetettä menemään. Mutta tulen saamaan ylimääräisiä ultrakäyntejä. <3

Jahas, nyt on alettava valmistautumaan kouluun lähtöön. Väsyttää jo nyt, joten tiedossa rankka koulupäivä.

Väliaikatietoja

15.10.2015 Yleinen

Mistähän aloittaisin… No, mennään järjestyksessä. Eli tänään oli taas naistentautien polilla ultra. (Ihmeellistä, lääkäri oli juurikin ajoissa) Odotukset ei ollu kovin korkealla. Tiesin, että tyyppi on vielä kyydissä, mutta olisiko vielä hengissä niin se oli se toinen juttu. Ultrassa löytyi sikiö ja sydämen sykkeet ja siellä se kuulemma liikkuikin ihan normaalisti. Itse en oikein jaksanut innostua asiasta, vaan lääkärin näyttäessä ruudulta sykettä, vastasin vaan ’ joo’. Sairaanhoitaja katseli vähän ihmeissään, kun en paljoa hymyillyt hyvien uutisten jälkeen. Juttelin lääkärin kanssa pääsystä NIPT-kromosomitestiin, mutta melko nihkeesti tuo siihen suhtautui. Aikoi selvitellä asiaa muiden lääkäreiden kanssa ja katsoa historiaani tarkemmin. ( no ei siellä näy mitään tietoja epäonnistuneista hoidoista tai muista), joten tuskin siihen nyt heti pääsen. Ehkä sitten jos tästä normaalista seulasta jotain löytyy. Neuvolakortin se lääkäri kirjoitti ja käski soitella heti aikaa nt-ultraan.  Puolisoni odotteli aulassa, ja kehui taas miten iloiselta näytin kun tulin ovesta ulos. Hänelle oli iskenyt paniikki kun sairaanhoitaja lähti kesken kaiken pois huoneesta ja palasi takaisin käsissään nippu äitiyskortteja. Puolisoni säikähti jo että nyt niitä on enemmän kun yksi. :D

no joo, tämä reissu selvittiin ilman hermojen menetystä. Mutta soittelin sitten äitipolille sitä ultra-aikaa. Sieltä puhelimeen vastasi sitten täti jolla ei tainnu olla paras päivä. Tiuski siinä sitten että millon on laskettuaika ja kai sinä sen nyt itse tiiät… Jäi taas niin paska maku suuhun. Ei sit tehny siinä enää mieli avautua edellisistä kokemuksista. Toivotaan, että ultraamassa ois joku kiva kätilö jolle voisin avautua aiemmista kokemuksistani. Saa nähdä suostuvatko ottamaan mua miten usein ultrattavaksi… Aion kyllä vaatia lisäultria. Jos julkiselta en niitä saa niin sit menen klinikalle. Sieltä saa onneks myös henkistä tukea, kuten taas tänään. <3 mutta näillä siis mennään taas eteenpäin. Tällä hetkellä mennään rv 10+2, ja sikiö vastasi rv 9+2. Maanantaina neuvola ja seuraava ultra on marraskuun alussa.