Selaat arkistoa kohteelle facebook.

Uutta materiaalia Ready Player One -elokuvaan liittyen!

16.2.2018 Yleinen

Eli mm. Youtubeen, Facebookiin ja IMDB:hen on ilmestynyt viime aikoina jonkin verran video- ja kuvamateriaalia elokuvaan Ready Player One liittyen. Osoitteet ovat http://www.imdb.com/title/tt1677720/?ref_=ttmi_tt, https://www.facebook.com/readyplayerone ja https://www.youtube.com/playlist?list=PLVfin74Qx3tWeLhHoEf3EEbBYcxJjM5e1.

Esim. tässä mielenkiintoinen uusi traileri:

Ja tämän linkin takaa löytyy joku julisteentapainen kuva:

http://www.imdb.com/title/tt1677720/mediaviewer/rm282154752

Tässä vielä joku aiheeseen liittyvä sivu:

http://www.jointhequest.io/

Itse elokuvahan tulee Suomen teattereihin 28.03.2018. Aion ennen sitä lukea Ready Player One -kirjan vielä kertaalleen.

Ready Player One -elokuvasta uutta videota!

10.12.2017 Yleinen

Katsoin Facebookin sivuilta juuri ilmestyneen uuden trailerin elokuvasta Ready Player One. Ihan ok:n näköistä, mutta missä on 80-luku? Lisäksi sivulta löytyy jonkinlainen keskustelu Ernest Clinen (Ready Player One -kirjan kirjoittaja ja yksi elokuvan käsikirjoittajista) kanssa.

Videot voit katsoa täältä:
https://www.facebook.com/readyplayerone/

Löytyy nyt myös Youtubesta suomeksi tekstitettynä.

Oman mielen hallinta

8.6.2016 Yleinen

Moikka,

Olen monesti miettinyt miten pitää oma mieli korkealla ja fiilis hyvänä, kun mediassa top 10 uutisotsikon joukossa ainakin 8 on jollain tavalla negatiivisia. Olen myös huomannut Facebookissa ihmisten julkaisevan negatiivisia päivityksiä enemmän kuin positiivisia. Joskus jos laitan Faceen päivityksen missä kerron todella hyvästä päivästä, siitä tykkää ehkä muutama muu :) Mutta jos sanon että olipa paska päivä ja kaikki meni pieleen, saan heti runsaasti tykkäyksiä. Sama myös uutisten kanssa, negatiiviset uutiset kerää eniten kommentteja ja herättää keskustelua. Miksi me tykätään enemmän negatiivisista asioista ja muiden epäonnistumisesta kuin positiivisista asioista ja onnistumisista. On niin helppoa olla katkera tai kateellinen ja vaikeaa aidosti iloita muiden hyvistä asioista. Miten tämä kaikki vaikuttaa omaan mieleen, voiko mieliala olla kovin korkea jos ensimmäisenä aamulla luet negatiivisia uutisia ja Facebook päivityksiä. Huomasin tämän itsessäni ja lähdin muuttamaan sitä. Ensin poistin Facebookin ja sitten lopetin myös uutisten lukemisen, koska miksi antaa asioiden jotka eivät juurikaan vaikuta sinun elämääsi niin vaikuttaa mielialaasi. Työteho parani välittömästi ja hymyilen myös enemmän kun vuosiin. Mieti miten hymy vaikuttaa omaan mielialaan ja muiden myös. Jos hymyilet ja katsot silmiin niin pelastat monen huonon päivän lisäksi oman huonon fiiliksen. Jos et pysty luopumaan Facebookista, niin kokeile päivittää vain iloisia asioita ja kommentoida jotain positiivista muiden negatiivisiin päivityksiin :) Katso miten tämä vaikuttaa mielialaasi, minuun se toimii. Oma mieli on ainut asia mitä me voidaan hallita ja kontroloida. Mustasukkaisuus, katkeruus, kateus, suru, ilo kaikki lähtee omasta mielestä ja siihen voi vaikuttaa itse. Tulen kirjoittamaan ja syventymään näihin kaikkiin asioihin vielä enemmän jatkossa. Tämä oli ensiaskel Blogimaailmaan. Tehdään yhdessä jokaisesta päivästä parempi!

 

Terv. Ville

Päivä 134, ulkoilua lumisateessa

18.1.2016 Yleinen

2016-01-18 15.45.40Miten ihana olikaan kävellä ulkona, valosalla, lumisateessa. Lämpötila huiteli -12 asteessa ja fiilis oli hyvä. Huutelin Facebookissa kaveria ulkoiluun, mutta eipä liiemmin ollut ketään…

Sain tänään kivan ja mielenkiintoisen soiton, josta lisää, jos poikii jotain enemmän ;)

Mieheni lähti tänään työmatkalle viikoksi. Hieman orpo olo ja tiedän, että unirytmini tulee heittämään häränpyllyä!

Ateriat

  • klo 10.55 Chocolate Velvet, 153 kcal
  • klo 13.30 Kanaa ja salattia, 70 kcal
  • klo 16.45 Spagetti Bolognese ja salaattia, 215 kcal
  • klo 17.37 Porkkanaa 200g, 80 kcal
  • klo 20.30 Minttusuklaapatukka, 184 kcal

Uusia tuulia uuteen vuoteen

4.1.2016 Yleinen

20160103_134207Olikohan ihan viisasta lopettaa nuuskan käyttö uuteen vuoteen? Huomaan, että mulla on kokoajan nyt nälkä. Vaatii siis enemmän tahdonvoimaa pysyä ruodussa. Olen käyttänyt nikotiinitonta nuuskaa nyt neljättä päivää ja eilen kaivoin helpotukseksi nikotiililaastarit.

Joulupäivästä lähtien on hormoonitkin olleet sekaisin. Eli kuten lokakuun lopulla, nytkin alkoivat kuukautiset. Syön e-pillereitä ja niiden avulla olen saanut kierron tasaiseksi. Nyt olo on kuin teiniaikoina. Olo on kaikkea muuta kuin hyvä. Tuosta kuvastakin näkee kuinka turvoksissa olen. Vaikkakin housut ovat hieman isot nykyään…

Eli onko nämä ”uudet tuulet” kivoja? Ei. Katsotaan nyt miten tässä käy. Lähinnä siis tuon nuuskauksen lopettamisessa. Painonpudotukseen on niin valtava tahdonvoima, etten usko sen olevan uhattuna ;)

photostudio_1452176206196Lähden kohta salille ja samalla aion hoitaa juoksutreenin. Eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Juosta en ole pystynyt nyt viikkoon, kun tuo pakkanen käy henkeen jo kävellessä. Salilla ei ole juoksumattoakaan, jossa sen treenin voisi hoitaa.

Facebookissa on jo ryhmä tälle blogilleni. Ne, jotka tänne ovat jo eksyneet, tietävät, etten pudota painoani kovinkaan julkisesti. Silti tästäkin asiasta on joidenkin pitänyt kertoa eteenpäin, luotettavaa. No, mutta aion avata FB-sivun julkiseksi, kun valmentajan vaaka näyttää 20 pudonnutta kiloa Cambridge Ohjelman aikana. Nythän kiloja on ropissut yhteensä jo melkein 35, mutta osa on lähtenyt ennen Cambailua.

Facebookista ajatuksia..

29.12.2015 Yleinen

Olen tässä pohdiskellut jo pidempään ,  että  poistaisin profiilini facebookista. Ainoa asia ,  mikä minua siellä pitää , on ystävien kuulumiset. Minusta on ihana lukea juttuja, mitä ystävät kirjoittavat. Näin voin edes hitusen olla mukana heidän elämässään.

 

Toki tykkään myös seurata tapahtumia niissä ryhmissä ,  joihin olen liittynyt. Kiva katsella toisten tekemiä käsitöitä ja saada niistä itsekin inspiraatiota omiin projekteihin. Paljon kaunista ja hyvää sieltä löytyy. Mutta olen myös huomannut , että joka ryhmään mahtuu myös niitä ,  joiden mielestä maailmassa ei ole mitään hyvää.  Tappelua ja ryhmistä poistamisia saa seurata ihan päivittäin. Tätäkö minä haluan?

 

Tämä negatiivinen ajattelu ei ikävä kyllä rajoitu vain ryhmiin. Paljonhan on ollut esillä esimerkiksi keskustelut ärsyttävimmistä tilapäivityksistä. Toista ahdistaa , kun joku postaa vauvakuvia ,  toinen ärsyyntyy ,  kun joku on hyvällä tuulella , yksi suuttuu kaverin menestymisestä kertovasta postauksesta jne. Olen itse saanut palautetta liian positiivista postauksista ,  tai puolisoa kehuvasta postauksesta tai jos olen ollut liian ahkera ja kerron siitä sivullani.

 

Minulle oma face sivuni on toiminut kuin päiväkirjana. Kiva on kirjoittaa päivän tapahtumia ja nyt myös jälkikäteen niitä lukea. Ehkäpä siirrän päiväkirjani tänne blogiin ja hiljalleen suljen facebookista profiilini. Ehkäpä ne oikeat ystävät ,  jotka haluavat kuulla kuulimisiani ja olla osana elämääni ,  löytävät minut sekä blogista että tulevat ihan nenätysten kahvikupin äärelle tapaamaan.

Nettiprovosoinnin äärimmäiset keinot

1.12.2015 Yleinen

Ihmisten provosointi netissä on suhteellisen helppoa. Täytyy vain tietää mistä napeista painelee. Tämän tietävät erityisesti netissä riehuvat trollaajat, eli henkilöt, joiden kirjoitusten, viestien tai kuvien tarkoituksena on ärsyttää ihmisiä, joskus jopa äärimmäisyyksiin asti.

problem

Eikö tämä kuvakin jo ärsytä tarpeeksi?

Facebookissa on jo vähän aikaa pyörinyt koirienvihaaja-profiileja. Hetki sitten törmäsin naamakirjassa äärimmäiseen sellaiseen. 

Henkilö oli jakanut seinällään hirtetyn koiran kuvan, väittäen että hän olisi napannut koiran Tikkurilan Yliveto- supermarketin edestä. Trolli oli kuvaillut kuvatekstissä teon äärimmäisen julmasti, kellontarkasti ja sisäelimiä kalvaten. Hänen koko profiilinsa ”anti” koostui muista samantyyppisistä päivityksistä. 

Suoraan profiilista lainaten: ”Tänään lähtee Marevan nakkeja. Marevan on verenohennuslääke ja se aiheuttaa koiralle verensyöksyn.” Tekstin lopussa hän toteaa kylmänviileästi menevänsä jatkamaan myrkkynakkien valmistusta. Mitä tämä kertoo kyseisen henkilön mielentilasta? Vaikka kyseessä olikin huijaus, en voi käsittää, kuka voisi vitsailla tällaisesta asiasta.
Selattuani aikajanaa lisää, huomasin, että hän osoittaa vihaavansa muitakin eläimiä kuin koiria. Kissoja ja hevosia, samanlaista tekstiä lenteli niistäkin. Trollaajan kuvia kommentoivat myös muut trollaajat, kannustaen häntä näihin tekoihin. Löysin muun muuassa Jokelan kouluampuja Pekka-Eric Auvisen ihannoijan ja lisäksi muita koirienvihaajia.

Koirat ovat lähellä monien suomalaisten sydämiä, ja monille kyseinen nelijalkainen on enemmän kuin vain eläin, se on elämänkumppani. Itseni kohdalla juuri tämä trolli meni erityisesti tunteisiin, vuosia sitten rakas lemmikkikoirani kuoli lenkkipolulle piilotettuun rotanmyrkkyyn. Hänen tarkoituksensa oli selvästi provosoida monia ihmisiä, ja siinä  valitettavasti onnistuen. Sunnuntaina 22.11 nettipoliisi tiedotti, että kyseessä on kuin onkin valeprofiili, jonka tarkoituksena oli ärsyttää mahdollisimman monia suomalaisia.

Profiilista oli sadellut fobballe nimittäin kymmeniä valituksia. Hän kehoittaa jättämään trollaajan kirjoitukset omat arvoonsa, koska hän ei oikeasti tee profiilissa väitettyjä julmuuksia, vaan keksii kaiken omasta päästään. Hän kertoi myös törmänneensä tähän ilmiöön aiemmin, ja on tehnyt aiheesta silloinkin päivityksen. Toivottavasti asia ei jää viranomaisten taholta vain Facebook- päivitykseksi. Julmuutta ihannoivia ja levittäviä profiileja pitää saada vähennettyä.

Trollaajat haluavat teoillaan huomiota ja julkisuutta, jotkut eivät jätä mitään keinoja käyttämättä näitä kahta tavoitellessaan.
Tämä kirjoitukseni taitaakin olla vähän kuin kaksiteräinen miekka. Toisaalta levitän tietoisuutta asiasta ihmisille, toisaalta taas ruokin trollaajan olemassaoloa.

Päivityksistä ei kannata provosoitua niin suuresti, että ärtymys estää kyseenalaistamasta sitä, mikä on totta ja mikä ei.

dont feed

Mediassa on paljon asiaakin, mutta mukaan mahtuu myös paljon paljon puppua. Tietty medialukutaito kannattaa omata. Trollaajia ei kannata alkaa suuttumuksen sokaisemana haukkumaan ympäri sosiaalista mediaa, siitä trollaaja vasta saakin tulta perseen alle. Profiilista kannattaa kertoa vaikkapa nettipoliisille. Vaikka näistä toimista voisikin varmuudella seurata enemmän provosoituneen trollaajan äärimmäisiä yrityksiä tulla esille, tee se mitä voit vastuullisena somen-käyttäjänä tehdä. Koska aina on olemassa se mahdollisuus, että nuoremmat netinkäyttäjät törmäävät haitalliseen materiaaliin.

Tai entä jos ”trolli” ei trollaakaan?

Unimaailma uudistunut

28.9.2015 Yleinen

FB_IMG_1442984791107Kirjoitin jo aikaisemmin, että näen unta herkuista ja niiden syömisestä ja se harmittaa siinä unessa. Olen myös huomannut, että tämän projektin myötä näen paljon enemmän unia. Päivällä miettimäni asia tulee uniin ja tuo uusia ulottuvuuksia. Voisinkin kertoa yhden hassun esimerkin.

Mitä on oikeasti tapahtunut: Kaverini on kertonut Facebookissa muuttorumbastaan. Vuorotteluvapaa on alkanut ja asunnon irtaimisto on tyhjennetty varastoon. Viimeisin kuva on lentokoneesta… Tiedustelenkin siinä, mihin hän on suuntaamassa.
Unessa: Tiedustelen WhatsAppilla yhteiseltä ystävältämme, mihin tämä vuorotteluvapaata viettävä on suuntaamassa. Vastaukseksi saan ”Keravalle”.
Oikeasti: Hän muuttaa vuodeksi Madridiin.

Eikö ole hassua? Ihan käsittämättömiä juttuja tapahtuu unissani ja seuraavana päivänä saa miettiäkin, tapahtuiko jotain oikeasti vai ei :D

Mukavaa uuden viikon alkua ja maanantaita!

Päivä 19, mittaamista ja ulkoilua

25.9.2015 Yleinen

Kadotetut sentitOlen ulkoillut paljon, sillä koiralla on ripuli. Mielenkiintoista eikö? Oma antibiottikuurini loppui ja nyt alkoi koiralla…

En malttanut mieltäni ja niinpä sen sijaan, että olisin mitannut vasta kuukauden Cambailun jälkeen, mittasin tänään. Hupsis kuinka kävikään :D Hienosti on kadonnut senttejä, ne näkee tuosta viereisestä kuvastakin ;) Mittoja voi jatkossa tsekata täältä »

Muuten päivä on ollut aika tasainen, Cambailua, pihalla kävelemistä, telkkarin tuijottamista, muutamia markkinointijuttuja ja kaupassa käynti. Löysin tänään Facebookista suomalaisen vertaistukiryhmän, josta olen innoissani. Ihana lukea ihmisten onnistumisia ja tuntemuksia.
Ryhmä löytyy täältä: Camppaajat »

Ateriat

  • Vaniljapirtelö, 146 kcal (laitoin osan kahvin joukkoon, ei olisi kannattanut, yöks!)
  • Päivä 19 - ateriatOmena-kanelipuuro, 148 kcal (ei tätä todellakaan enää, tulee mieleen löysä, raaka taikina)
  • Suklaapirtelö, 142 kcal (lämpimänä, koska paleli. En silti tykännyt)

Vääntöä suuntaan eli toiseen

2.5.2014 Sekoseko, Vapaa-aika, Yleinen

Hirmu vääntöä eräässä mun perustamassa facebook-ryhmässä siitä, voiko ryhmän perustaja (minä) ja muu ylläpitoryhmä (yhteensä 8 henkilöä) laatia sääntöjä ryhmään ja vieläpä valvoa niiden noudattamista. En väitä olevani läheskään aina oikeassa, mutta tässä kyseisessä asiassa en anna periksi. Kyseessä on ryhmä, jonka jäseneksi pääsyn ainoa todellinen kriteeri on ikä, tarkemmin ikäryhmä. Ryhmän nimi on Syntynyt 1960-luvulla. Mun kriteeri jäsenille on syntyminen, joka on kunkin kohdalla tapahtunut 1960-luvulla, ei sitä ennen eikä sen jälkeen. Kun yritän tästä säännöstä pitää kiinni, oon outo paskiainen, tiukkapipo kukkahattutäti, jonka pitäisi relata vähän. Ei kun paljon, niinhän se meni. No ei ihan noilla sanoilla ole syytelty, mutta samaa tarkoittaen kuitenkin.

Täh?

Kyseisessä ryhmässä on muitakin mun laatimia sääntöjä. Ei politiikkaa, ei uskontoa, ei rasismia, ei toisen nimeltä mollaamista, ei kaupankäyntiä, ei ylläpitäjän estoa (facebookissa kuka tahansa voi estää kenet tahansa henkilön, jos ei tästä satu syystä tai toisesta pitämään), ja kaikki nämä vain sen vuoksi, että välttäisimme turhaa riitelyä. Näistä kaikista joudun aika ajoin tekemään selvitystä, vaikka olemme keskimäärin liki 50-vuotiaita.

Uskokaa, kun kerron, että joskus keski-ikäisten suomalaisten ainakin omasta mielestään järki-ihmisten ymmärtäminen on rankkaa. Tilannetta ei auta yhtään se, että meitä jäseniä on kyseisessä ryhmässä yli 11 000 (yksitoistatuhatta). Aina ei yleensä niin leppoisa Paavokaan jaksa, pakko on välillä rähjätä ja mököttää.