Selaat arkistoa kohteelle f1ennakot.

Rosberg jälleen paalulle Hockenheimissa

31.7.2016 F1-ennakot

Mercedeksen Nico Rosberg ajoi kotiyleisönsä edessä paalulle, kun F1-sarja palasi vuoden tauon jälkeen takaisin Saksan Hockenheimin radalle.

Rosberg kokosi hyvin itsensä viimeiseen vetoon, sillä hän joutui keskeyttämään ensimmäisen vetonsa teknisten ongelmien vuoksi. Saksalainen pääsee näin ollen paalupaikalta uusimaan toissa vuoden voittoansa.

Eturivistä starttaava Mercedes-tallikaveri Lewis Hamilton hakee Unkarin toisintoa eli lähdössä ohi ja karkuun Rosbergilta. Jos Mercedekset ei kärsi teknisistä ongelmista, niin se kumpi on letkan kärjessä avausmutkasta tullessa, todennäköisesti juhlii Saksan GP:n voittoa.

Red Bull kiilannut Ferrarin edelle

Ferrari on nyt pudonnut kolmanneksi nopeimmaksi talliksi, sillä Hockenheimin ei pitänyt sopia Red Bullille, mutta silti molemmat Red Bull-kuskit päihittivät Ferrari-kuskit aika-ajoissa. Toivottavasti Ferrari löytää suorituskykyä kesätauon aikana, sillä muuten on Ferrari-faneille piinallisen pitkä loppukausi luvassa. Teknisen johtajan James Allisonin lähtö Ferrari-tallista luo myös mustia pilviä maranellolaisten taivaalle.

Jos viidennestä ruudusta starttaava Kimi Räikkönen pääsisi lähdössä ohi toisesta Red Bullista, niin kisavauhti voi hyvinkin riittää palkintokorokkeelle. Räikkönen on ollut koko viikonlopun paremmassa iskussa kuin vierestä lähtevä tallikaveri Sebastian Vettel.

Räikköselle tuttu vastustaja Max Verstappen lähtee suomalaiskuskin edestä, joten iltapäivä kertoo, että nähdäänkö Unkarin toisintoa. Kova kamppailu varmasti nähdään Red Bullien ja Ferrarien kesken viimeisestä palkintosijasta.

Bottas jälleen tallikaveriaan vikkelämpi

Williamsin Valtteri Bottas oli alustavasti kahdeksas, mutta Force Indian Nico Hülkenberg ajoi aika-ajoissa väärin merkatuilla renkailla, joten Bottas nousi seitsemänneksi. Force Indian Sergio Perez oli yhdeksäs ennen Bottaksen tallikaveria Felipe Massaa.

Williams on pari edellistä kisaa taistellut säätöjensä kanssa, mutta niiden pitäisi olla nyt Hockenheimissa kunnossa. Force India ja Williams käyvät kisassa kovan taistelun jäännöspisteistä.

Saksan GP:n lähtövalot sammuvat klo 15 Suomen aikaa.

Saksan GP:n lähtöjärjestys