Selaat arkistoa kohteelle f1-ennakkot.

Rosberg vastasi Hamiltonin haasteeseen paalupaikalla

2.11.2014 F1-ennakot

Mercedeksen Nico Rosberg starttaa paalupaikalta sunnuntaina ajettavaan Yhdysvaltain osakilpailuun.

Rosberg löi aika-ajoissa lähes neljällä kymmenyksellä tallikaverinsa Lewis Hamiltonin. Jos perjantaina nähdyt tekniset ongelmat eivät iske Mercedes-autoihin, niin voittokamppailu käydään tallikaverusten kesken.

Bottas jälleen kolmas

Williamsin Valtteri Bottas otti jälleen autostaan irti kaiken potentiaalin, josta palkintona kolmas lähtöruutu. Tallikaveri Felipe Massa jäi neljänneksi kolmen kymmenyksen päähän suomalaisesta.

Bottas voi nappilähdöllä kiusata ainakin Hamiltonia, joka tulee varmasti kärsimään hieman radan likaisesta puolesta, kun kiihdytetään kohti avausmutkaa. Williamsin vauhti ei riitä haastamaan Mercedes-autoja, joten ilman teknisiä ongelmia, niin kolmas sija on omissa käsissä.

Ferrarit starttaavat likaiselta puolelta

Aika-ajo sujui Ferrarilta tutuissa merkeissä, eikä italialaistallin autoilla ollut mahdollisuuksia kahteen ensimmäiseen riviin. Fernando Alonso oli kuudes ja Kimi Räikkönen yhdeksäs. Räikkönen nousee kahdeksanneksi McLarenin Jenson Buttonin vaihdelaatikon vaihdosta saaman lähtöruuturangaistuksen myötä.

Molemmat Ferrarit joutuvat siis starttaamaan kilpailuun likaiselta puolelta, joten lähdön on osuttava nappiin. Uskon, että Räikkönen ajaa sijoituksesta kärkikahdeksikossa. Suomalainen ei saa vain hävitä sijoituksia startissa, sillä Ferrarissa ei riitä suoravauhti tai varikkotaktiikat muiden ohittamiseen.

Red Bullilla ajava hallitseva maailmanmestari Sebastian Vettel starttaa kilpailuun varikkosuoralta, sillä hänen autoonsa on vaihdettu jo kauden kuudes voimayksikkö. On mielenkiintoista nähdä, että kuinka korkealle Vettel nousee kisan aikana. Uskon, että saksalainen löytyy MM-pisteiltä eli kärkikymmeniköstä lopputuloksissa.

Lauantaina selvisi myös se, että ensi vuonnakin nähdään ruotsalaisväriä Formula ykkösissä, kun Caterhamilla tällä kaudella debytoinut Marcus Ericsson siirtyy tulevaksi kaudeksi Sauberille. Ericsson on paikan päällä Austinissa, vaikka Caterham ei osallistu ainakaan Yhdysvaltain eikä Brasilian kilpailuihin.

Yhdysvaltain GP käynnistyy Circuit of the Americasin radalla klo. 22 Suomen aikaa.

Yhdysvaltain GP:n lähtöjärjestys