Selaat arkistoa kohteelle esikatselut.

Paljon onnea Waterloo!

5.4.2014 Yleinen

Tänä viikonloppuna Abban Waterloo -kappale viettää 40 -vuotispäiväänsä.
6.4.1974 Brightonin Euroviisuissa Abba nousi lavalle hassuissa kimaltelevissa asuissaan ja orkesterin eteen asteli Napelon -asuinen kapellimestari Sven-Olof Walldoff. Voittohan sieltä napattiin mukaan ja tästä lähti käyntiin Abban maailmanvalloitus.

Mielenkiintoista triviaa muuten noihin viisuihin: Brighton järjesti viisut, koska edellisen vuoden voittaja Luxembourg ei enää halunnut järjestää viisuja toistamiseen. Nämä viisut olivat myös ensimmäiset, jolloin Kreikka tuli mukaan ja viimeiset vanhalla pistejärjestyksellä. Jokaisella maalla oli käytössä 10 pistettä (1 heikoimmalle ja 5 parhaimmalle). Tukholmassa, seuraavana vuonna, otettiin käyttöön nykyinen pistetysjärjestelmä, jossa kymmenelle maalle voi antaa pisteet, parhaimmalle 12 pistettä.

Nyt viisuvimma alkoi virallisesti! Tänään SVTWorldin kautta sai seurata Ruotsin esikatseluja. Esikatseluissa esiteltiin ja arvosteltiin 9 ensimmäistä ensimmäisen finaalin kappaletta. Mukana tämän illan katselmuksessa ensimmäisen semifinaalinen kahdeksan ensimmäistä kappaletta:  Viro, Armenia, Venäjä, Latvia, Islanti, Azerbaidźan, Albania ja Ruotsi. En sen erityisemmin aio ruotia kappaleita, yksi lause saa riittää.

Viro: Notkahteleva tanssikappale, joka kovin muistutti Loreenin Euforiaa.
Armenia: Ennakkosuosikki, joka ei ensin millään lähde käyntiin ja lopulta draamankaari pamahtahtaa kasvoille kuin pippurisuihke.
Latvia: Letkeää leivontapoppia, josta tulee hyvälle tuulelle, mutta riittääkö se finaaliin?
Islanti: MIelenkiintoinen kappale, joka ehdottomasti pitää kuunnella uudelleen.
Azerbaidźan: Nätti balladi, jonka aikana ehtii hyvin vessaan.
Albania: Olin edelleen vessassa.
Venäjä: Musiikkikisassa ei politiikalla olla mitään tekemistä, mutta sorry vaan kyllä se vaikuttaa, ja ei osu eikä uppoa tämä kaksostyttöjen viisu vaikka tankilla uhattaisi…
Ruotsi: Tämä on yksi minun suosikeistani ja tulee toivottavasti kiilaamaan kärkeen finaalissa.

Viikon päästä viisuja laitetaan paremmuusjärjestykseen Euroviisuklubin Helsingin esikatselutilaisuudessa ja sen jälkeen jatkoillaan Manalassa viisujen tahtiin. Itse veisaan Lokki-valssia Suomenlahden aalloilla, mutta ajattelin toki mennä lauantaitansseille Manalaan…

Kun aloitin viime passin, työpaikalla oli esiintymässä vuoden 2013 tangokuningatar Heidi Pakarinen ja Hovinarrit -orkesteri. Silloin kun tämä poppoo saapuu laivaan, luvassa hurttia huumoria ja äärettömän hyvää viihdettä. Heidi on upea, karismaattinen artisti ja vieläpä tosi mukavakin. Työpassi lähti siis käyntiin hyvällä musiikilla ja kuin kirsikkana kakun päällä, Heidi lauloi suomenkielisen käännöksen norjalaisesta voittoisasta viisukappaleesta ”La de Swinge”. Joten taipuu se viisu kuningattarenkin suussa :)

Omat viisuvalmistelut nytkähtivät tänään ison askelen eteenpäin, kun kävin ensimmäisen kerran sovittamassa viisutakkiani. Pikkutakki oli jo ompelijalla hyvässä kuosissa ja muutaman viikon päästä viimeinenkin ommel on harsittu kasaan. Ihan perinteinen pikkutakki ei kuitenkaan ole kyseessä, vaan hieman villimmällä kuosilla lähdetään viisujuhliin :)

kuva