Selaat arkistoa kohteelle erä.

Vastauksia

26.10.2014 Treeniblogi

Heippa!

Minulle on tullut kysymyksiä kuntoiluuni liittyen ja näin lepopäivänä onkin hyvin aikaa vastailla niihin.

1. Millon olet alkanut kuntoilla?

Olen melkein aina harrastanut liikuntaa, monenlaisia urheilu lajeja on tullut kokeiltua ja sitten oli pitkä tauko etten tehnyt mitään ja nyt olen kuntoillut taas kunnolla parin viikon ajan.

2. Miten jaksat urheilla nuin paljon?

Kun on tavoite ja syy miksi kuntoilen ja tiedän mitä haluan niin se antaa intoa. Se että kirjotan blogia auttaa siinä että on syy tehdä saa taas syyn kirjoittaa. Lepään ja syön hyvin. Ja ennen kaikkea nautin liikkumisesta, siitä tulee hyvä olo itselle ja se virkistää.

3. miten saat kunnon nousemaan niin nopeasti?

Lenkkeilen, kun lähden lenkille aloitan kävelystä ja pikku hiljaa nostan vauhtia hölkkään, välillä pieniä spurtteja ja sitten taas hiljennän vauhtia, mutta koskaan en pysähdy täysin ja pidä taukoa. Koko ajan lenkin ajan liikkeessä. En tee aina monen tunnin lenkkejä vaan välillä ihan nopeita juoksulenkkejä joissa menee korkeintaan 20 min. Huolehdin myös lihas kunnosta.

4. Miten jaksat tehdä niin paljon lihaskuntoa, eikö paikat ole jumissa?

Treenaan eripäivinä enemmän tiettyjä lihasryhmiä. Esim yhtenä päivänä keskityn keskivartaloon enemmän, toisenapäivänä alakroppaan ja kolmantena päivänä käsiin enemmän, näin muut lihas ryhmät saa vähän lepoa kun treenaan toista. Syön hyvin ja paljon  mm. energiaa ja hiilihydraatteja. Kerrotaan myös että rasvaisen kalan syönti auttaisi. Kovan rääkin jälkeen en ikinä lösähdä täysin makuulle tai lepäämään, käyn aina palauttavan kävelyn heti reenin jälkeen tai pidän lihakset kevyesti liikkeessä. Jos on käyny juoksemassa itsensä ihan piippuun ei ehkä kiinnostaisi lähteä kävelemään. Pohkeet ihan kireänä ja sattuu, mutta hetken aikaa kun jaksaa kävellä rauhassa, niin että hengitys tasaantuu ja pohkeet löystyy on tunne mitä mainioin. Juoksu lenkille lähtiessä kävelen itselleni lihakset lämpimiksi ja aktivoin ne niin lihakset järkyty äkillisestä liikkeelle lähdöstä. Tunnen monesti poltetta jaloissa lenkin jälkeen, silloin tungen jalat kylmään veteen se auttaa! Vaikka aina venyttely ei kiinnosta tai ei jaksais, silti pakotan itseni venyttelemään edes vähän aikaa juuri ennen nukkumaan menoa, en koskaa suoraan treenin jälkeen! Jos en venyttelisi niin paikat olisi ihan lukossa ja sit olisi yhtä kärsimystä kuntoilla. Mutta tottakai seuraavanapäivänä lihaksissa tuntuu edes vähän kun on joitan tehnyt, ei sitä muuten tiedostaisi itse että onko kuntoillut ollenkaan vai ei.

5. Kuntoilet paljon, milloin lepäät?

Minulla on ainakin kaksi lepopäivää, Toisena lepopäivänä pyrin olemaan liikkumatta melkein kokonaan vain pakon edestä liikun. saatan käydä pienellä kävelyllä jos siihen on jokin syy tai on kaunis ilma, mutta se kävely on löntystelyä. Mutta venyttelen illalla joka tapauksessa. Ja toinen lepo päivä on iisiliikuntapäivä, en siis tee lihas kuntoa ollenkaan, käyn vain palauttavalla lenkillä eli pieni hölkkä tai kevyt kävely lenkki. Se tekee hyvää kropalle, mielelle ja se piristää.

6. Mistä löydät nuin paljon erilaisia liikuntajuttuja.

Käytän mielikuvitusta ;) Katselen netistä, kokeilen juttuja mitä olen kuullut ihmisten tekevän ja siinä se. Mailmassa on monen monta erilaista liikunta muotoa!

7. Aiotko todella kävellä Suomessa 3000km ja miksi?

Aion. Koska minä haluan, haluan kokea eräilyn ja luonnon ihmeet, selviytyä metsässä ja minä nautin kävelystä luonnossa. Se ei ole vielä varmaa tuleeko lenkistä aivan 3000 km, koska minun täytyy seurata myös susi ja karhututkia jonkin verran, en halua tulla syödyksi joten joudun ehkä kesken matkan muuttamaan reittiä. Mutta lappiin minä suuntaan. Lopullinen reitti selviää matkan taittuessa, mutta ajan mittaa julkaisen suunnittelemani reitin. JA kävelen niin pitkälle kuin ehdin kaikki riippuu sen hetkisestä elämän tilanteestani että kauanko minulla on aikaa tähän.

8. Eikö sinua pelota lähteä?

Pelottaa, en tiedä miten uskallan nukkua yöni yksin teltassa tai missä nyt ikinä nukunkaan. Pitää kysä ehkä isä mukaan lappiin että ajaa autolla aina seuraavaan kohtaamispaikkaan niin ei tarvii yksin nukkua. Ja isä on hyvä erämies siltä saa hyviä neuvoja ja tietää missä on turvallista.

Kysymyksiä saa tulla lisää, mulla on lepopäivinä aikaa vastailla :) Mutta muistakaa vastaukset toimii minunkohdalla ja on minun mielipiteitä, löytäkää omat tapanne ja juttunne. :)

Kiitos!