Selaat arkistoa kohteelle Ensimmäinen päivä.

First day…

19.1.2015 Yleinen

Oivoi ja voioi!

Aamu lähti käyntiin sillä et nopeeta sängystä ylös, koira pihalle, vaatteitten vaihto ja autoon. Söinkö? En. Noh sitte pysähyttiin kaupassa ja mukaan tarttu vissypullo ja kolmioleipä. Ei niin hirveen terveellistä. Sit kaupunkii fysioterapiaan ja kotiin. Sit söin makaroonilaatikkoa, salaattia ja raejuustoa. Parempaan suuntaan mentiin. Sit taas kaupunkiin ja kotia tullessa syöpäsin Pinaattikeittoa ja jälkkäriks raejuustoa ja mustikoita.

Liikuinko tänään. En. Mut en syöny suklaata ja voi helekattia sitä tuskaa ko hellu syö hampurilaisen ja suklaakakku ja juopasee vähän kokista… Mut pidin pintani ja en syöny suklaata. En juonu kokista. Vielä pitäs se vedenjuonti opetella. Tänään teki jo mieli lopettaa tää ja ostaa suklaata, mut ei. Päätin etten todellakaan luovuta nyt! Ja voi niitä kirosanojen määrää ko hellu osti itelle suklaavanukasta… minun heikkous!!!

Millonkohan oppisin ottamaan kuvia niin saisitte niitäki?

lataus (1) lataus

 

kuvat netistä.

Katomma miten huominen mennee!!

Have a nice evening ♥

♥Janica

Hälsningar från Göteborg

26.8.2014 Vaihtosyksy

Ensimmäinen päivä Göteborgissa takana, neljä kuukautta edessä!

Aamu alkoi 4:45 suihkulla ja aamupalalla, joiden jälkeen Jussi kiikutti minut matkatavaroineni Helsinki-Vantaalle. Käsimatkatavara painoi 9 kiloa ja ruumaan menevä laukku reilut 26 kg – ylipainosta selvittiin kuitenkin 20 euron lisämaksulla. Tai no, lisämaksulla ja kevyellä hermoromahduksella.. Kiitos äidille, isälle ja Jussille, jotka lopulta survoivat matkalaukun kiinni!

Vaikka matka Ruotsiin on lyhyt, väsymys oli ensimmäisen päivän iltana sitäkin suurempi. Vaihtoon lähteminen jännitti ja teki yöunista katkonaiset, herätys oli aikainen ja lopun energian söi itkeminen. Mieliala vaihteli päivän aikana innostuneesta melkein masentuneeseen – miksi lähdin vaihtoon, vaikka oikeasti haluaisin vaan olla kotona Jussin kanssa? Illalla jaksoin kuitenkin taas uskoa, että lähteminen oli hyvä päätös.

Syksyn tavoitteena on kerätä lisää rohkeutta puhua ruotsia, miksei muitakin kieliä. Käytinkin ensimmäisenä päivänä kaikki tilanteet hyväkseni ja tilasin ruokaa, kävin kaupassa ja asioin hostellissa ruotsiksi. Babysteps, mutta niistä jokainen on tärkeä jatkon kannalta! Tapasin vasta muutaman muun vaihtarin lentokentällä, mutta silloinkin yritin jutella tasapuolisesti suomalaisille ja muunmaalaisille.

Iltapala

– 4 palaa ruislimppua
 Maitorahkaa banaaninviipaleiden kanssa
– Appelsiinimehua