Selaat arkistoa kohteelle elämänmuutos.

+100g

21.3.2015 Yleinen

No niin. Jotenkin niin riipaisevaa lukea tuota viime viikon hehkutusta kun lähes välittömästi tuon jälkeen iski kamala flunssa ja nyt olen ollut tasan viikon tekemättä salilla tai kropallani oikeastaan yhtään mitään. No töissä olin, mutta sieltäkin joudun pari päivää huilaamaan huonon olon vuoksi. Eilen kyllä jo nostelin sellaisia painavia laatikoita töissä ja kyllä tuli ikävä maastavetoa. Työni on aika fyysistä ja siihen tarvitsee tukevan ja voimakkaan kropan. Toisaalta työpäivät ovat 10h pitkiä eikä niiden jälkeen oikein edes ehdi salille, mutta onneksi työt on taas tältä erää ohi ja jatkuvat ilmeisesti vasta huhtikuussa. Nyt aion keskittää ajatukseni ja puuhani taas omaan kroppaan ja elämänmuutokseen. Toki haluaisin pidempi aikaisia töitäkin ja sellaisia järjellisiä jossa ollaan 8h päivässä eikä juosta hirveällä kiireellä koko ajan.

Mietin vielä niitä viime viikon treenejä… psykologi kysyi että mitä niissä treeneissä mä tein eritavalla kun kerran tuli niin hyvä olo. Mietin pitkään tuota kysymystä. Mun mielestä niistä vaan tuli ekaa kertaa hyvä olo, mutta täytyy myöntää, että oli ne vähän erilaiset kuin taas pitkään aikaan. Me oltiin treenarin kanssa kaksin. Tuntui että se kohteli mua suht normaalisti, ei me kauheasti puhuttu, mutta tuntui siltä, että nyt ollaan tehty tätä hommaa jo niin kauan yhdessä, että homma sujuu. Toinen tietää mitä toinen tekee ja auttaa juuri oikeissa paikoissa. Vähän niin kuin on harjoitellut tanssikuviota ja se ei aina mene oikein kunnolla, mutta nyt tuntui, että kaikki palaset loksahti paikoilleen ja tanssi sujui. Sitten vielä tuo, että puhuttiin kunnolla. Ei mitään henkilökohtaista tai suhteista vaan niistä selkälihaksista. Siis ihan se, että puhuttiin ääneen ja kumpikin kuuli toisen äänen. Vedin myös treeniin vähän omaa sovellusta. Tein ärsyttävät toistot kyllä myös eli ne joita en saanut vedettyä kokonaan. Lopuksi vielä tehtiin huippu selkkäliike kulmasoutu mahalla maaten, joka tuntui oikeissa paikoissa.

Nyt muksu tuli jo vaatimaan huomiota joten lähden sen kanssa päivän viettoon.

Liikunta ei pudota painoa

6.3.2015 Yleinen

Tätä mä olen miettinyt viime päivät paljon. Pelkällä liikunnalla ei saa painoa putoamaan, mutta omalla kohdallani se oli ainakin välttämätöntä. Tosin tuon liikunnan takia ei paino kai putoa mulla niin hyvin kuin mä toivoisin. Lähtökohta mulla oli kuitenkin, että olisin paremmassa kunnossa ja jaksaisin tehdä asioita.

Lähtökohta mulla:

  • saada paikat kipeäksi (lihakset siis tuntumaan)
  • olla voimakkaampi
  • tuntea kipua joka unohduttaa kaiken muun

Eli laihdutus ei ollut edes se asia mistä tämä kaikki alkoi. Sitten kun olin käynyt salilla niin syöminen jotenkin vain helpottui. Ei ollut treenin jälkeen nälkä ja turha herkuttelu jäi pois kun päivässä oli oikeasti rytmiä ja sellainen 1,5h kovaa liikuntaa. Ollaan alettu murun kanssa tekemään ruokaa jossa on aina salaatti tai vihanneksia mukana. Aina olen syönyt kotitekoista ruokaa ja kasviksia, mutta nyt keskityttiin niihin vielä enemmän. Kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa käydään kyllä pitsalla tai syömässä kiinalaista. Mäkkärissä en edes muista koska ollaan viimeksi käyty.

Huomenna on taas punnituspäivä ja kyllä jännittää. Tällä viikolla syömisissä on ollut lipsahduksia. Lipsahdukset ovat myös sitä että ei ehdi tai muista syödä kun kello on 10 tai 11. Eli liian pitkiä taukoja tullut ja silloin tulee ahmittua… Ollaan kyllä ostettu proFeel juomia jääkaappiin jotka ovat olleet tosi hyviä treenin jälkeen tai töihin mukaan jossa ei pysty kunnolla syömään.

Mun laihduttaminen (en vieläkään halua sanoa sitä laihduttamiseksi) Mun elämänmuutos vaatii murultakin todella paljon. Iltasin mä olen menossa ja se joutuu oleen yksin kotona. Ruokaa pitää miettiä ja tehdä… joskus olis ihan kiva vaan ostaa valmiina ja syödä ilman ajattelemista.

Pikkunen flunssa kutittelee kurkussa mutta tekis silti mieli mennä salille… tehä ihan rääkkitreeni niin että sykemittari huutaa.