Selaat arkistoa kohteelle elämämkoulu.

elämäm koulu ja vastavirta

19.9.2014 Yleinen

Mä nyt haluun avautua sellaisesta aiheesta kuin nuorten sosiaalityöntekijät.

Lähes aina ku selailen nettisivuja niin sinne ollaan laitettu kaikkee että ”vitun sossuhuorapaskaa”, ”kaikki sossut on vitu perseest”, ”sossut pilaa kaiken”.

Mut sit ruvetaanki pohtimaan näitä asioita tarkemmin.

Oot sellanen ihminen joka ryyppää kokoajan, hatkaa, vetää porukkaa jatkuvasti turpaan, riitelee jatkuvasti turhista asioista vanhempien kanssa, ei käy koulua ynnä muuta vastaavaa. Niin kysyppäs itseltäs että miksiköhän sä olet menossa laitokseen. Ja mitä idioottimaisemmin käyttäydyt nii sitä kauemmas joudut, mun mielestä se on ihan oikein, periaatteessa. Sille hölmöys kierteelle pistetään loppu. Mutta sä vaan valitat. Se on oma päätös lähteekö pelleilemään. Myöhemmin sit kiität ja huomaat kuinka paljon oot kasvanu siitä ku olit idiootti, oikeesti.

Sit on sellasia tapauksia joilla ei OIKEASTI ole mahollista asua kotona, ne on päässy parempaan paikkaan. Ei tarvii kattoo vieressä ku mutsi juo elämänsä alas ja faija hakkaa, ei tarvii jäädä kadulle, ei tarvii jäädä yksin. Mut hei _kaikki_ sossut on perseestä. Nyt ne aivot kehiin.  On näitä niinsanottuja onnellisia loppuja, lapsi/nuori on päässyt paikkaan jossa voi oikeesti asua ja saada turvatun kasvun. Sit ku pääsee muuttamaan omaan asuntoon nii tuntuuki haikeelta jättää kaikki ne kaverit ja ohjaajat taakse ja alottaa oma elämä.

On tapauksia jossa sossut on käyttäytyny vitun väärin, tehny tyhmiä päätöksiä ja on mullakin niistä kokemusta. Mut voin sanoo et se kokemus on kasvattanu mua ihmisenä, jonka takii ärsyttää sellanen turha uhoominen.  Sellasia laitoksiakin on jossa on törkeen huonot oltavat, tietysti sieltä haluu pois, miksei haluis?  Ja sille asialle pitäis oikeesti tehä jotain, mut on vaan turhan vähän ihmisiä taistelemaan asian puolesta.

Mutta siis pääpointtina mulla oli tässä se et jos ootte hommannu ittellenne paskaa nii kestäkää  se paska.

ja siis joo kyllä joo, sossut tekee virheitä, ei huomioi kaikkia asioita, tekee hätiköityjä päätöksiä jotka vaikuttaa kaikkeen.  Mutta kyllä ne oikeesti saa hyvääkin aikaan. Forili.

Ja tässä mä nyt käsittelen siis aihetta huostaanotot ja kiireelliset sijotukset. miten_selvitys_tehdaan_01