Selaat arkistoa kohteelle elämää ennen lapsia.

Elämää ennen lapsia..

18.2.2015 Yleinen

Elämää ennen lapsia. Millaista se oli? En edes muista :)     image

 

Tänään mieheltäni kysyin että muistaako hän  millaista oli elämä ennen lapsia. Eipä muistanut hänkään. Nyt kun kaikki kolme (!) nukkuvat.

Niin oikein istahdin alas tarkoituksenani katsella hömppä sarjoja ja jatkaa joulukuussa aloittamiani säärystimiäni. Tartuinkin läppäriin ja rupesin miettimään mitä se elämä oikeasti oli. Hain fiilistä vanhoista valokuvista..

 

Mitä niissä näkyi? nooh. Eräästä työpaikastani kollegan  40 vuotis synttäri yllätys kuvat. Olimme porukalla järkänneet listan täyteen ”asiakkaita”, niitä omia tottakai. Työvuorolistaan oltiin saatu merkattua työpäivä seuraavalle päivälle ja hänen miehensä kanssa sovittu että päästää meidät penkomaan hänen vaatekaappiaan ja hakemaan mm. meikki tarpeet. Ei aavistanut mitään. päivän aikaan sattui jos jonninmoista. Ilta kuitenkin huipentui hotelliin josta otettu kaikille huoneet ja varattu iltaohjelmaksi keikkaliput. Kosteata meininkiä siis.

image

Seuraava kuvarypäs oli risteilyä samalla porukalla. Hauskaa oli ollut kuvista päätellen. Seuraava kansio oli firman isojoulu, kosteata ja hauskaa. Sitten olikin oman kampaamon avajaisia, vappu bileitä, grillijuhlia. Eli elämäni oli aikalailla työtä ja kosteita juhlia.

image

Kotona ei astuttu ruoan tähteiden päälle keittiössä, sängyssäni ei pyörinyt tutteja. yöpöydällä oli vesilasi ja puhelin. Nykyään siinä on vaippoja, tuttipulloja ja maitotetroja, tutteja. Kaikki tuplana totta kai. Tyynyn vieressä on riepu. Sängystä noustessa juuri ja juuri mentävä kolo oman sänkyni ja A kaksosen sängyn välissä.

 

Eteisessä oli omat ja miehen kengät. Lenkkarit ja 5 paria korkokenkiä. Nyt siinä on 4 vuotiaan kumisaappaat, loskarit, kuivankelin talvikengät, kaksi kaukaloa, lattialla ulkohousut ja takki. Pienen pienet sormikkaat. Miehen kengät ja omat matalakorkoiset mukavat talvikävelykengät. kolme ulkohaalaria joista kaksi pienempiä. Muutama askel eteenpäin tulee tuplarattaat. Olkkarissa pyörii leluja ja leikkimatto ja kaksi sitteriä. Ennen olohuoneessani oli sohva, lasinen baarikaappi, tv taso ja lasinen olohuoneenpöytä jossa päällä kynttilöitä.

 

Neliöitä ennen lapsia minulla ja miehelläni oli 47, nyt 92!! Olen siis neljässä vuodessa tuplannut neliöni ja muuttanut ison kauppakeskuksen vierestä kerrostalosta rivitaloon syrjempään.

 

Keittiössäni oli ennen ruokapöytä ja neljä tuolia. Kapea siro astianpesukone, jossa nyt lähinnä pesisi kaksosten päivän pullot ja lautaset. nyt siellä on pöytä ja kuusi tuolia ja kaksi syöttötuolia. Lattialla ruoanpalasia ja pöydällä jonkun kaatamat maidot tai kääntynyt ruokalautanen. Lattialla lisäksi lusikoita.

 

Minulla oli ystäviä. Yksi parhaista oli miespuolinen jonka kanssa näimme vähintään joka sunnuntai lähi baarissa yhden tai kahden merkeissä. Nyt hänelläkin on lapsi ja mitä luultavammin kohta tyttöystävästä tulee vaimo. Hänestä kuulen harvoin. Aivan liian harvoin. Monella ystävälläni on kyllä lapsia. Mutta ns. väärän ikäisiä. Eli elämme eri vaiheita elämässä. Minun on vaikea lähteä tämän oman friikkisirkukseni kanssa kyläilemään mihinkään. Harvalla koti on kaksosille sopiva. mm syöttäminen tuntuu olevan haaste ellei kaukaloita ole mukana.

spontaaneja ulkomaan matkoja ja kuvausreissuja. Kamera kainaloon ja ovesta ulos. Ilman että tarvitsi miettiä seuraavaa ruoka-aikaa  tai lapsille hoitajaa.

 

 

imageimage

image

 

image

 

 

 

 

 

 

Koen nykyään olevani yksinäinen. Minulla on mitä ihanimmat ja parhaat lapset ja mies. Mutta tuntuu että minulta puuttuu jotain suurta. Jotain mitä minulla oli ennen lapsia. Päivästäkään lapsien kanssa en luopuisi, mutta jotain kaipaan ennen lapsia ajastani.

 

Eli tiivistettynä mitä elämä oli ennen lapsia. Se oli kosteata, helppoa, rikasta ja samalla niin kauhean köyhää sisällöltään. Oli niin helppo vain lähteä. Puit itsesi ja se riitti. Ovesta pääsi ulos alta viiden minuutin. Nykyään… nooh. pelkkiin pukemisiin ja rattaisiin pakkaamiseen menee puolisen tuntia näin  talvisin.

image

Että sellaista oli elämä ennen lapsia. Mutta ihanaa tämä on lapsillakin.

 

 

image

 

 

 

 

image