Selaat arkistoa kohteelle Eiffel-torni.

Eve

Pikapläjäys Prahaa

6.10.2014 Yleinen

Eilen matkattiin Prahaan. Ja se matka sinne ja takaisin niin ei voi muuta sanoa, kun vau! Maisemat sinänsä eivät olleet tyrmäävät; peltoa silmän kantamattomiin ja muutama maatila. Mutta se palvelu! Voit katsella leffoja (sarjoja, tv:tä,…) englanniksi, lukea päivän lehden sekä juoda kahvia tai kaakaota. Ja kaikki tämä nelisen euroa! Miettikää, kun Suomessakin saisi sellasta palvelua! Kyllä kelpais matkustaa useamminkin julkisilla.

Praha kaupunkina oli kaunis. Jollain tavalla arkkitehtuuri muistutti Helsinkistä, ilman moderneja liikehuoneistoja. Eli toisin sanoen paljon vanhoja koristeellisia rakennuksia, kivoja pikku-kujia, kirkkoja siellä sun täällä ja museoita ja puutarhoja joka kadulla. Kuten aikaisemminkin, annan kuvien puhua puolestaan:

 

(C) Eveliina Liias

Prahassa on kolmen linjan metroverkko. Alimpaan metrolinjaan pitää mennä noin 100m pitkät liukuportaat alas.

 

Käytiin kukkulalla, jossa oli puisto ja pieni ”Eiffel-torni”, josta näki koko kaupungin. Koska oltiin suht aikaseen liikkeellä koko kaupungin peitti valitettavasti sumu. Ehkä toisella kertaa paremmat näkymät…

 

(c) Eveliina Liias

Korkeutta oli… no.. tarpeeksi

 

(c) Eveliina Liias

Muutama kirkkokin mahtui matkan varrelle. Tässä yksi niistä.

 

...ja tässä luultavasti suosituin turistikohde Prahassa. Jonoakin sisälle oli sen mukaisesti.

…ja tässä luultavasti suosituin turistikohde Prahassa. Jonoakin sisälle oli sen mukaisesti.

 

Ehdittiin olemaan Prahassa vaan 5 tuntia, koska täällä pitää varata linja-autoon paikat etukäteen ja oltiin vähän myöhään liikkeellä. Saatiin siis paikat vain tosi aikaisin aamulla lähtevään bussiin ja palattiin jo kolmen maissa.

Loppu iltapäivä vierähti sitten mutustaen paikallista pihviä. Käytiin ihan ravintolassa syömässä. Lautaselle löytyi porsaan niskaa, perunoita ja kaalisalaatilta maistuvaa lisuketta (?). Ei mikään juhlallinen gourmee viiden tähden paikka, mutta hyvää silti. Varsinkin possu.

Lopuksi käytiin vielä kahvilla kera lettujen. Ei hullumpia nekään! Sitten olikin hyvä aika jo pyöriä kotiin täydellä massulla.

~Eve