Selaat arkistoa kohteelle edut.

Kolmannen päivän aamun tajunnanvirtaa

3.1.2016 Yleinen

Nukuin ihan jees, vielä on edessä rauhalliset yöunet mutta jo on positiivista tapahtunu: ahdistus lieventy, itkuisuus jäänyt, yövalvomiset lyhentynyt. Sitä pirteetä ja levollista aamua odotan. Niinku sitäkin että olen hyvällä tuulella. Iloitsen pienistä asioista. Ne fiilikset tulee vielä, tiedän. Kun olen juomatta.

Keskusteluja kun lueskellut niin moni painottaa, ettei kannata odottaa että juomisen lopettaminen muuttaa elämää. Tottakai odotan että muuttaa, miksi muuten edes harkitsisin lopettamista. Hyvä sanonta on ”anna voimia muuttaa sen mitä voin, hyväksyä se mitä en voi muuttaa ja erottaa nämä toisistaan”.

Minulla kun on oikeesti asiat hyvin, Mukava oma yritys ja mukava työ, harrastuksia, oma (tai oikeesti pankin) talo maalla, olen terve tai ainakin ilman fyysisiin tai psyykkisiin vaivoihin vakilääkitystä jne. Miksi sitten join? Niimpä – hyvää oloa on pieni hetki nousussa. Ei muuta. Join siksi kun olen riippuvainen., Ainut syy.

Mitään ulkopuolista en haluakaan muuttaa. Haluan pirteyttä, ajatusten kirkkautta, elämään muutakin sisältöä kuin alkoholi, vapaa-ajassa muutakin kuin nousua, humalaa, laskua, krapulaa. Elämää ilman ahdistusta, väsymystä, itseinhoa. Ystäviä minulla ei ole, joten kaveruuksista voisi kehittyä ystävyyttä – jos joskus olisi aikaa muille ihmisille. Ja aikaa nimenomaan saan kun olen juomatta.

Jännä että koitan nyt aktiivisesti olla positiivinen. Jos kirjoitan ”en halua olla krapulassa” korjaan sen muotoon ” haluan olla ilman krapulaa” Paljon positiivisempi ilmaisu :-) Ja kaikki ”juon” sanat korjaan muotoon ”join”

Aamulla kun heräsin niin normi vaparitapaan mielessä heti kiire ja mitä kaikkee pitäs tehdä. Ja siitä seurasi hermostunut olo – elimistö stressiin (kai?). Tiedostin tämän, vedin henkeä, koitin hengittää syvään ja rauhallisesti. Tämä juomattomuuden etu, ennen en tätä ole tiedostanut ja se vain lisännyt huonoa olo. Myös pinna on löysemmällä, huomattavasti rauhallisempi olo.

Plussat

30.12.2015 Yleinen

Mitä hyötyä olla juomatta ja mitä hyötyä juoda

Juomatta
– säästyy rahaa – paljon
– lisää vapaa-aikaa (kun on hereillä eikä sammu, krapulassa kykenemättä mihkään)
– unen tarve vähenee (uni parempi laatuista)
– jaksaa (töissä, kotona, harrastuksia)
– voi lähteä minne huvittaa milloin huvittaa (kun voi ajaa autoa)
– voi käydä missä kaupassa haluaa (ei tarvi kierrellä mistä kehtaa alkoa ostaa)
– henkinen hyvinvointi (ei ahdista, masenna, stressaa)
– terveys (sisuskalut kiittää)
– painonhallinta ja oikein syöminen helpompaa, jaksaa panostaa mitä syö
– ulkonäkö paranee, iho parempi, silmät kirkkaammat
– voi olla asiakkaiden lähellä aamusta eikä tarvi pelätä että haisee
– ei tarvi peitellä vetisiä, rapulaisia silmiä silmälaseilla
– ei ole pakko käydä joka aamu suihkussa (alko haihtuu ihon kautta-haju)

 

Juomalla
– nousuhumalan hyvä olo
– pääsee karkuun stressiä (turruttaa pää)
– olut maistuu hyvältä kesäkuumalla/saunan jälkeen, viini ruoan